Τρίτη 6 Φεβρουαρίου 2018

Τα συλλαλητήρια και οι αφανείς δεύτερες σκέψεις

Αντικειμενικές: "Ξεμπλόκαραν" οι διαδικασίες -τι έρχεται στις τιμές

 

 

Κωνσταντινος Φρουζης Δεν παρέδωσα ποτέ τροχήλατες βαλίτσες με λεφτά στο Μαξίμου Οργισμένη απάντηση από τον πρώην αντιπρόεδρο της Novartis. Το πρωτοσέλιδο της Kontranews 7 Φεβρουαριου 2018 08:02


Oργισμένος και ο πρώην αντιπρόεδρος της εταιρίας Novartis Κωνσταντίνος Φρουζής, για τα δημοσιεύματα που τον θέλουν να παρέδωσε με τροχήλατη βαλίτσα χρήματα σε συνεργάτη του Αντώνη Σαμαρά αφ΄ενός μεν προσέλαβε ως δικηγόρο τον Βασίλη Δημακόπουλο (ο οποίος είχε υπάρξει και δικηγόρος του Μιχάλη Χριστοφοράκου ενώ βρίσκεται ανάμεσα στο team των συνηγόρων του Βαγγέλη Μαρινάκη), ενώ εξέδωσε και ανακοίνωση στην οποία αναφέρει τα εξής:

Διετέλεσα Αντιπρόεδρος της εταιρείας NOVARTIS ΕΛΛΑΣ ΑΕΒΕ, θυγατρικής της ομώνυμης ελβετικής πολυεθνικής, από το έτος 2007 εως το έτος 2015, οπότε αποχώρησα οικειοθελώς, με καθήκον, κατά κύριο λόγο, την εκπροσώπηση της εταιρείας στο Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ), του οποίου είχα την τιμή να είμαι Πρόεδρος και Γενικός Γραμματέας επί τρία έτη αντιστοίχως.
Δηλώνω κατηγορηματικά ότι καθ’ όλο το διάστημα παραμονής μου στην ανωτέρω εταιρεία ουδέποτε συμμετείχα καθοιονδήποτε τρόπο σε οποιαδήποτε παράνομη δραστηριότητα, ούτε περιήλθε οποιαδήποτε τέτοια εις γνώση μου.
Τα όσα αντίθετα κυκλοφορούν σε επίπεδο δημοσιογραφικών πληροφοριών ή διατυπώνονται σε επίσημα έγγραφα, με προχειρότητα που προκαλεί εντύπωση, ανήκουν στη σφαίρα της φαντασίας.
Όλα τα ανωτέρω θα αποδείξω ενώπιον των αρμοδίων δικαστικών Αρχών, από τις οποίες, παραδόξως, ουδέποτε κλήθηκα μέχρι σήμερα να εισφέρω οτιδήποτε θα βοηθούσε στη διαλεύκανση της υπόθεσης.
Αναμένω με ιδιαίτερη ανυπομονησία να λάβω νομίμως γνώση της δικογραφίας, η οποία κατά τρόπο νομικά και ηθικά επιλήψιμο έχει διαρρεύσει, προκειμένου κι εγώ να πληροφορηθώ την εις βάρος μου κατηγορία, η οποία είμαι βέβαιος ότι θα καταπέσει.
Εξυπακούεται ότι επιφυλάσσομαι παντός δικαιώματός μου για την αποκατάσταση της βαρύτατης ηθικής βλάβης που ήδη έχω υποστεί από την ανάμειξη του ονόματός μου στην εν λόγω υπόθεση, εις βάρος όλων όσοι, υπό οποιαδήποτε ιδιότητα, συνέβαλαν στην πρόκλησή της.
Κωνσταντίνος Φρουζής

Ο άγνωστος θαυμαστής της Αγκάθα και οι δέκα κατηγορούμενοι πολιτικοί

 
Όταν η βενζινάκατος, άδεια πια, απομακρυνόταν από το νησί του Νέγρου, κανείς δεν ανησύχησε. Δέκα άνθρωποι, από διαφορετικά κοινωνικά στρώματα, καλεσμένοι ενός άγνωστου αμφιτρύωνα, υπολόγιζαν σε διακοπές λίγων ημερών, που θα τους έμεναν αλησμόνητες. Ωστόσο ο φιλόξενος αλλά εκκεντρικός ιδιοκτήτης του ερημικού νησιού, απέφυγε να κάνει την εμφάνισή του και μόνο το βράδυ θα επεδίωκε μια κάπως ιδιόρρυθμη επαφή με τους καλεσμένους του.
Οι δέκα μικροί νέγροι είναι ένα από τα καλύτερα μυθιστορήματα της Αγκάθα Κρίστι. Δανειστήκαμε τον πρόλογό μας από την επιφυλλίδα της έκδοσης Λυχνάρι. Η υπόθεση έχει ως εξής: Ένας πλούσιος οικοδεσπότης προσκάλεσε δέκα ανθρώπους διαφορετικής κοινωνικής προέλευσης, όπως έχουμε ήδη πει, στο σπίτι του, το οποίο βρίσκεται απομονωμένο στην κορυφή ενός βουνού. Οι δέκα καλεσμένοι υπολόγιζαν σε μερικές μέρες διακοπών. Δεν μπορούσαν να φανταστούν τι θα τους περίμενε στην συνέχεια.
Ο καθένας από αυτούς έκρυβε μια σκοτεινή πλευρά στο παρελθόν του καθώς είχε συμβάλει με τον τρόπο του στο θάνατο ενός αθώου ανθρώπου. Ο μυστηριώδης οικοδεσπότης την ανακάλυπτε και ακολουθώντας με εμμονή τα λόγια του παιδικού τραγουδιού «δέκα μικροί νέγροι», άρχισε να τους εξουδετερώνει έναν-έναν. Ο δολοφόνος βρισκόταν ανάμεσα στους οκτώ άγνωστους μεταξύ τους καλεσμένους και τους δύο υπηρέτες. Ποιος είναι όμως;
Περισσότερα δεν λέμε! Να πάτε να αγοράσετε το μυθιστόρημα. Να ζήσουν και οι εκδότες! Μπορούμε, όμως, να σκεφτούμε ότι ο σεναριογράφος του Μαξίμου έχει μία λατρεία στην Αγκάθα. Γιατί δέκα κατηγορούμενοι και όχι έντεκα ή οκτώ; Μήπως γι αυτό συμπεριέλαβαν τον Πικραμμένο σε αυτόν τον μακρύ κατάλογο; Για να τους βγει ο αριθμός;
Ποιος μπορεί να είναι ο άγνωστος αμφιτρύωνας; Με αυτά και με εκείνα, πάντως, μας έχουν βάλει στο παιγνίδι. Κι ενώ στους δέκα μικρούς νέγρους της Αγκάθα ο θεατής αναρωτιέται ποιος είναι ο δολοφόνος και ποιο θα είναι το επόμενο θύμα, στην παράσταση του Μαξίμου θα αναρωτιόμαστε ποιος από τους δέκα κατηγορούμενους τα πήρε και ποιος θα “σπάσει” πρώτος. Θέαμα στην μία, θέαμα και στην άλλη...
Κυρίες και κύριοι καθίστε αναπαυτικά στις καρέκλες σας, η παράσταση αρχίζει! Μην βιαστείτε να βγάλετε συμπεράσματα. Το κατηγορητήριο θα ακολουθήσουν εντολές για ανοίγματα λογαριασμών. Με άλλα λόγια το σόου καλά θα κρατήσει με τις δικογραφίες να πηγαίνουν και να έρχονται. Οι πραιτοριανοί θα καθυβρίζουν καθημερινά τους «παλαιούς» ως κλέφτες και η ζωή θα συνεχιστεί μέχρι τις κάλπες σε αυτό τον ρυθμό. Πιθανότατα να πέσουν μέσα στην σούπα και μερικά ακόμη σκάνδαλα, αν και εφόσον οι μάγειρες κρίνουν ότι χρειάζεται να συμβεί αυτό για να τονωθεί το ενδιαφέρον του κοινού.
Το κακό είναι ότι στις αναμετρήσεις μεταξύ καφενείου και ανωτάτης κηπευτικής, κερδίζει συνήθως το καφενείο. Πόσο μάλλον όταν στην μέση υπάρχουν λεφτά, συνωμοσίες, ίντριγκες, μυστικά, ψέμματα και το δικαίωμα του καθενός να λέει την... άποψή του. Δεν θα κερδίσει απλά το καφενείο! Θα είναι ο απόλυτος θρίαμβος του. Ο μόνος τρόπος για να μπορέσει η παρέα της κάτω πλατείας να ξαναπάρει την υπόθεση της εξουσίας στα χέρια της. Ότι χρησιμοποιεί την λογική της πάνω πλατείας (όλοι μαζί τα φάγατε) είναι μία μικρή λεπτομέρεια. Στα δικά τους μάτια.
Κυρίες και κύριοι, μπορεί να νομίζετε ότι μπήκατε στο θέατρο για να δείτε τους δέκα μικρούς νέγρους της Αγκάθα Κρίστι. Νομίζετε, πράγματι. Στην πραγματικότητα είμαστε όλοι μαζί παγιδευμένοι στην αρένα του τσίρκου και κάποιος ετοιμάζεται να ανοίξει την πόρτα και να ξαμοληθούν τα πεινασμένα λιοντάρια στην σκηνή. Ο... άγνωστος αμφιτρύωνας πιστεύει ότι έτσι θα εξολοθρεύσει τους εχθρούς του. Δεν αντιλαμβάνεται μέσα στο σκοτάδι ότι δολοφονεί τους ίδιους τους θεατές. Κι όταν το λιοντάρι δεν θα βρει άλλο κρέας, θα έρθει και η δική του η σειρά.
Θανάσης Μαυρίδης
thanasis.mavridis@liberal.

ΙΣΡΑΗΛ: Ακροδεξιοί ακτιβιστές μοίρασαν σε Αφρικανούς λαθρομετανάστες φυλλάδια με διευθύνσεις και τηλέφωνα αριστερών. «Εκεί να πάτε, θα τα έχετε δωρεάν όλα!»

 

Ο Δρ Michael Ben-Ari*και ο Baruch Marzel έφθασαν στο νότιο Τελ Αβίβ και μοίρασαν φυλλάδια σε λαθρομετανάστες (infiltrators /εισβολείς τους λένε) στην Τιγκρινιά, τη γλώσσα που μιλούν οι ντόπιοι της Ερυθραίας και κάποιες περιοχές της Αιθιοπίας.

Τα φυλλάδια περιέχουν διευθύνσεις και αριθμούς τηλεφώνων αριστερών ακτιβιστών και βουλευτών του αριστερού κόμματος Meretz, οι οποίοι υποστηρίζουν την απαίτηση ορισμένων εισβολέων να λάβουν νομικό καθεστώς στο Ισραήλ. Οι Marzel και Ben-Ari ενθάρρυναν τους λαθροεισβολείς να εκμεταλλευτούν προσωπικά την «φιλοξενία» των αριστερών ακτιβιστών, παρέχοντάς τους προσωπικές πληροφορίες επικοινωνίας των ακτιβιστών με ψεύτικες προσκλήσεις.  
"Αυτή είναι η διεύθυνση όπου πρέπει να πας", δείχνει ο Marzel σε έναν αμήχανο λαθρομετανάστη. "Ένα πολύ ωραίο μέρος για να ζήσεις, ωραίο σπίτι, δωρεάν γεύματα, δωρεάν τα πάντα, μπορείς να κάνεις οτιδήποτε". Η κυρία Silverman (Μεταρρυθμισμένη ραβίνος Susan Silverman, - φώτο - αδελφή της «κωμικού» Sarah Silverman που έχει πει δημόσια ότι θα ήθελε "να σκοτώσει τον Χριστό") και μέλος της Knesset Ilan Gilon στο Ashdod - είναι έτοιμοι να σας πάρουν, μπορείτε να ζήσετε σε έναν πολύ καλό χώρο δωρεάν με την οικογένεια, με τους φίλους σας, όλοι θα μπορούσατε να πάτε εκεί και να ζήσετε εκεί οποτεδήποτε θέλετε".

Ο Marzel εξήγησε στο Arutz Sheva ότι "η προσφορά μου στον Ilan Gilon είναι πολύ δελεαστική και η προσφορά της λεγόμενης ραβίνισας Silverman, της οποίας ο σύζυγος έγινε δισεκατομμυριούχος στην Αφρική και της στέλνει χρήματα που κάνει στην Αφρική για να μιλάει αρρωστημένα για το Ισραήλ σαν να είναι Ναζί. Γι' αυτό προτείνω στους Άραβες και τους εισβολείς να πάνε μαζί τους, να τους καλοδεχτούν, να τους δώσουν δωρεάν γεύματα, σίγουρα η κ. Silverman έχει πολλά χρήματα".

"Δυστυχώς, όταν μόνο η δική τους πλευρά [αριστερά] μιλά δημόσια, δημιουργούν φόβο εντός της κυβέρνησης όσον αφορά τη διαδικασία της απέλασης. Επίσης, δυστυχώς, έχουμε και κάτι άλλο που είναι καταστροφή από μόνο του. Επιστρέφουν πίσω μόνο νέοι "Το πρόβλημα και η μεγάλη καταστροφή είναι οι γυναίκες που έφεραν εδώ, κάθε μία από αυτές έχουν τουλάχιστον 3-4 παιδιά".

"Εδώ, δίπλα μας, στον Αστυνομικό Σταθμό Levinsky, άδειασαν τον αστυνομικό σταθμό για να φτιάξουν δεκαπέντε νηπιαγωγεία για εισβολείς, μια ωρολογιακή βόμβα στο κράτος του Ισραήλ. Τα παιδιά αυτά, μαζί με τις μητέρες τους, με τους πατέρες τους , πρέπει να επιστρέψουν στην πατρίδα τους. Δεν πρόκειται για απέλαση, αλλά για επιστροφή στα σπίτια τους".

*Ο Ben-Ari, πρώην μέλος του κοινοβουλίου του Ισραήλ (Κνεσέτ) και μαθητής του φανατικού εθνικιστή σιωνιστή Ραβίνου Meir Kahane, ο οποίος δολοφονήθηκε από έναν Άραβα το 1990 σε ξενοδοχείο στο Μανχάταν, είναι εκείνος που είχε σκίσει επιδεικτικά την Καινή Διαθήκη, χωρίς να σημειωθεί η παραμικρή αντίδραση στο Ισραήλ για αυτή του την πράξη (πολλώ μάλλον να δικασθεί ή να καταδικασθεί).  

Κύριοι δημοκράτες θα ακούσετε τον λαό;

 

Ο ΑΡΚΑΣ ΓΙΑ ΤΗ NOVARTIS! Το καυστικό σκίτσο...

Από το "PRESS-GR"
Την υπόθεση Novartis δεν μπόρεσε να μην σχολιάσει ο Αρκάς.
Μέσα από το επίσημο προφίλ του στο facebook, ο σκιτσογράφος στηλιτεύει την προσπάθεια της κυβέρνησης να παρέμβει στην Δικαιοσύνη για την υπόθεση σημειώνοντας ότι ο Μοντεσκέ δεν έχει να πει και πολλά στην κυβέρνηση για την... διάκριση των εξουσιών!

Εθισμός στο διαδίκτυο και παιδιά: Τα αίτια και ο ρόλος «κλειδί» των γονιών

 

O καιρός σήμερα


 

O καιρός σήμερα
2
Νεφώσεις με λίγες τοπικές βροχές στα βόρεια ηπειρωτικά και στο Νότιο Αιγαίο, φαινόμενα τα οποία σταδιακά θα επηρεάσουν το μεγαλύτερο μέρος της χώρας και κατά τόπους θα ενταθούν, περιμένουμε την Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου 2018. Τα εντονότερα φαινόμενα θα εντοπίζονται κυρίως στη Δυτική και Βόρεια Ελλάδα.

Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στην Πελοπόννησο, κατά τόπους στο Αιγαίο, στην Ήπειρο και προς το βράδυ στην Ανατολική Μακεδονία και στη Θράκη. Χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν σε ορεινά τμήματα της Κεντρικής και Βόρειας Ελλάδας. Παράλληλα, αναμένεται έντονη μεταφορά σκόνης από την Αφρική. Σε αρκετές περιοχές της χώρας η ορατότητα θα είναι περιορισμένη, ιδιαίτερα κατά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από -1 έως 9 βαθμούς, στη Βόρεια Ελλάδα από 0 έως 14 βαθμούς, στην Κεντρική Ελλάδα από 2 έως 16, στη Δυτική και Νότια Ελλάδα από 5 έως 19 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 2 έως 19 και στα νησιά του Αιγαίου από 7 έως 18 βαθμούς, αλλά στην Κρήτη οι μέγιστες θα ξεπεράσουν τοπικά τους 23 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι αλλά σταδιακά θα στραφούν σε νότιους και θα ενισχυθούν σε ισχυρούς έως σχεδόν θυελλώδεις, 6 με 7 μποφόρ. Στο υπόλοιπο Αιγαίοι οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις μέτριοι μέχρι ισχυροί, 5 έως 6 μποφόρ, ενισχυόμενοι γρήγορα κατά τόπους σε σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις 7 με 8 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6 με 7 μποφόρ και πρόσκαιρα τοπικά θυελλώδεις 8 μποφόρ, αλλά μετά το μεσημέρι θα παρουσιάσουν σταδιακή εξασθένηση και προς το βράδυ θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς με εντάσεις έως 5 μποφόρ.

Στην Αττική περιμένουμε νεφώσεις με παροδικές βροχές τις μεσημεριανές κυρίως και πιθανόν πρόσκαιρη καταιγίδα. Ιδιαίτερα αυξημένες θα είναι οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι 4 με 5 μποφόρ και από το βράδυ νότιοι με ίδιες εντάσεις. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 18 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε νεφώσεις με παροδικές βροχές κυρίως τις απογευματινές και βράδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι. Η θερμοκρασία στην πόλη θα κυμανθεί από 5 έως 13 βαθμούς, ενώ περιφερειακά της πόλης οι ελάχιστες θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερες.

Πηγή: meteo.gr

DataTrek Research: Το μυστήριο του κραχ στην Wall λύθηκε ήταν ο VIX – Να θυμάστε δεν υπάρχει μόνο 1 κατσαρίδα στην κουζίνα

 

DataTrek Research: Το μυστήριο του κραχ στην Wall λύθηκε ήταν ο VIX – Να θυμάστε δεν υπάρχει μόνο 1 κατσαρίδα στην κουζίνα

Ο μάρτυρας 3 «κατονομάζει» Σαμαρά, Γεωργιάδη, Αβραμόπουλο για δωροληψία από Novartis, εμπλέκει Στουρνάρα - Είναι όμως αξιόπιστος;

 

Ο μάρτυρας 3 «κατονομάζει» Σαμαρά, Γεωργιάδη, Αβραμόπουλο για δωροληψία από Novartis, εμπλέκει Στουρνάρα - Είναι όμως αξιόπιστος;

Ο μάρτυρας 3 «κατονομάζει» Σαμαρά, Γεωργιάδη, Αβραμόπουλο για δωροληψία από Novartis, εμπλέκει Στουρνάρα - Είναι όμως αξιόπιστος;

 

Ο μάρτυρας 3 «κατονομάζει» Σαμαρά, Γεωργιάδη, Αβραμόπουλο για δωροληψία από Novartis, εμπλέκει Στουρνάρα - Είναι όμως αξιόπιστος;
Ο προστατευόμενος μάρτυρας 3 φαίνεται να "αποκαλύπτει" πολλά στοιχεία δωροδοκίας και δωροληψίας ωστόσο εγείρονται πολλά ερωτηματικά για την αξιοπιστία των μαρτύρων και εάν αυτά που έχουν καταθέσει είναι γεγονότα ή εικασίες
Ο προστατευόμενος μάρτυρας 3 που εμπεριέχεται στην δικογραφία για την υπόθεση Novartis «αποκαλύπτει» πολύ συγκλονιστικά στοιχεία για το πώς δίδονταν – εάν δίδονταν – μίζες σε πολιτικά πρόσωπα.
Σύμφωνα με πηγή που είχε πρόσβαση στην δικογραφία που εστάλη στην Βουλή, αποκαλύπτονται τα εξής συγκλονιστικά στοιχεία, τα οποία ωστόσο μέλλει να αποδειχθούν καθώς είναι άλλο ένας μάρτυρας να κατονομάζει και άλλο να μπορεί να αποδείξει ότι αυτά που καταμαρτυρεί είναι πραγματικά γεγονότα.
Το bankingnews παρουσιάζει ότι εμπεριέχεται στην δικογραφία και δεν παίρνει θέση, καθώς η διαδικασία ακόμη διερευνάται και δεν είναι σαφές εάν οι μαρτυρίες είναι πραγματικές ή δεν εμπεριέχουν δόλο…ή άλλες σκοπιμότητες και θέτει πολλά ερωτηματικά για την αξιοπιστία των στοιχείων που παρουσιάζονται. 
Ουσιαστικά, εάν αυτά που έχουν καταθέσει οι προστατευόμενοι μάρτυρες είναι αληθινά στοιχεία και αποδεικνύονται.
Επίσης, θα πρέπει οι προστατευόμενοι μάρτυρες να πάψουν να είναι προστατευόμενοι μάρτυρες και να αποκαλυφθούν ώστε η όλη διαδικασία να αποκτήσει μεγαλύτερη αξιοπιστία.

Τι αποκαλύπτει ο μάρτυρας 3

Από τους προστατευόμενους μάρτυρες ο αριθμός 3 φαίνεται να γνωρίζει τα περισσότερα και παρουσιάζει "πολλά ενοχοποιητικά στοιχεία" για πολιτικά πρόσωπα.

Συγκεκριμένα:


-Αναφέρει πως ο Αντώνης Σαμαράς ο πρώην πρωθυπουργός δωροδοκήθηκε από την Novartis.
Συγκεκριμένα, αναφέρεται ότι μετά από καθοδήγηση που είχε και με την BMW συγκεκριμένη ώρα και ημέρα του 2013 επισκέφθηκε το Μέγαρο Μαξίμου.
Του ζητήθηκε να διαθέτει ταυτότητα και αυτός τόνισε ότι θα εισέλθει στον χώρο με μαύρη BMW.
Εν συνεχεία, παρέδωσε μαύρη βαλίτσα τύπου σαμσοναιτ με χαρτονομίσματα κίτρινα και μωβ.
Στην δικογραφία δεν έχει αναφερθεί ποσό, αλλά μόνο ότι σε μια βαλίτσα υπήρχαν κίνητρα και μωβ χαρτονομίσματα.

-Αναφέρει τον τότε υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη τονίζοντας ότι όταν το ελληνικό δημόσιο επέστρεψε 65 εκατ στην Novartis από φορολογικούς και άλλους ελέγχους δόθηκαν 2 εκατ ευρώ στον πρώην υπουργό.
Μάλιστα ο προστατευόμενος μάρτυρας 3 αναφέρει ότι ο Άδωνις Γεωργιάδης έλαβε και άλλες 3 φορές δώρα από την Novartis για ποσά 50 και 20 χιλιάδων ευρώ με αιτιολογία ανακαίνιση του σπιτιού του.
Πάντως ο Γεωργιάδης ρητά αναφέρει ότι ουδέποτε έκανε ανακαίνιση στο σπίτι του.

-Κατονομάζει τον πρώην πρωθυπουργό Π. Πικραμένο ότι έλαβε 100 χιλιάδες ευρώ από την Novartis.

-Αναφέρει ότι ο Σαλμάς ως αναπληρωτής υπουργός Υγείας έλαβε δώρο από την Novartis και παρουσιάζει ότι προεξείχε από το σακάκι που φορούσε δεσμίδα χαρτονομισμάτων.

-Για τον Λοβέρδο τον πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ αναφέρει απλά ότι εικάζει ότι δεν μπορεί να μην δωροδοκήθηκε.

-Για τον Δημήτρη Αβραμόπουλο λέει ότι έλαβε δώρο για τα εμβόλια H1N1 αλλά χωρίς να κατονομάζει ποσά.

-Για τον Στουρνάρα όπου αναφέρεται πολλές φορές στην έρευνα των εισαγγελικών αρχών τονίζεται ότι η γυναίκα του μέσω της εταιρίας που διαθέτει υπερτιμολογούσε υπηρεσίες και μέσω αυτών των μεθόδων «λάμβανε» χρήματα από την Novartis.
Να σημειωθεί ότι ο Στουρνάρας ως πρώην ΥΠΟΙΚ και η σύζυγος του αναφέρονται πολλές φορές από τους προστατευόμενους μάρτυρες αλλά δεν παρουσιάζονται στοιχεία όπως στις περιπτώσεις Σαμαρά και Γεωργιάδη ενώ δεν υπάρχει μαρτυρία που να αναφέρει ότι δόθηκαν χρήματα απευθείας στον Στουρνάρα.

Στις μαρτυρικές καταθέσεις των προστατευόμενων μαρτύρων παρουσιάζονται σημαντικές λεπτομέρειες για τους λογαριασμούς του Φρουζή ως αντιπρόεδρος της Novartis στην UBS στην Ελβετία, πως διακινούσε κονδύλια και πως χρησιμοποιούσε τα νησιά keyman για άλλες συναλλαγές.
Το bankingnews συνέλεξε τα στοιχεία αυτά από πηγή που δεν αμφισβητείται καθώς εμπεριέχονται στην δικογραφία που απεστάλη στην Βουλή.
Το ζήτημα, το ουσιώδες ζήτημα είναι εάν οι μαρτυρικές καταθέσεις είναι πραγματικές, εάν οι μάρτυρες εικάζουν ή εάν μπορούν να αποδείξουν αυτά που έχουν καταθέσει.

Ποια διαδικασία θα ακολουθηθεί στην Βουλή;
Το βασικό ερώτημα είναι εάν θα υπάρξει εξεταστική επιτροπή ή προανακριτική για την υπόθεση Novartis.
Εάν η υπόθεση παρακάμψει την εξεταστική και πάει κατευθείαν σε προκαταρκτική, τότε η υπόθεση θα μπορούσε να θεωρηθεί πολύ σοβαρή.
Θεωρητικά, η υπόθεση θα μπορούσε να οδηγηθεί στην ολομέλεια με θέμα την παραπομπή ή όχι σε ειδικό δικαστήριο των εμπλεκομένων προσώπων.

Υποσημείωση bankingnews

Από τα στοιχεία που παρουσιάζονται εκ πρώτης όψεως είναι πολύ σοβαρά αλλά υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ότι τα στοιχεία δεν τεκμηριώνουν ενοχή... ώστε να προκύψουν ξεκάθαρες κατηγορίες.
Υπάρχουν πολλά ερωτηματικά για το περιβόητο σκάνδαλο της Novartis, πολλά εμπλεκόμενα πρόσωπα φαίνεται να έχουν ισχυρά και πειστικά επιχειρήματα ενώ η αξιοπιστία των μαρτύρων θα είναι το βασικό ζητούμενο στην όλη υπόθεση.  


www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

<a href="https://www.axa.gr/el/alpha-global-medical-care/" target="_blank"><img src="http://www.bankingnews.gr/ad/20170925_ALPHA300X250/back_up_300x250.jpg" /> </a>
 

Ο μάρτυρας 3 «κατονομάζει» Σαμαρά, Γεωργιάδη, Αβραμόπουλο για δωροληψία από Novartis, εμπλέκει Στουρνάρα - Είναι όμως αξιόπιστος;

 

Ο μάρτυρας 3 «κατονομάζει» Σαμαρά, Γεωργιάδη, Αβραμόπουλο για δωροληψία από Novartis, εμπλέκει Στουρνάρα - Είναι όμως αξιόπιστος;
Ο προστατευόμενος μάρτυρας 3 φαίνεται να "αποκαλύπτει" πολλά στοιχεία δωροδοκίας και δωροληψίας ωστόσο εγείρονται πολλά ερωτηματικά για την αξιοπιστία των μαρτύρων και εάν αυτά που έχουν καταθέσει είναι γεγονότα ή εικασίες
Ο προστατευόμενος μάρτυρας 3 που εμπεριέχεται στην δικογραφία για την υπόθεση Novartis «αποκαλύπτει» πολύ συγκλονιστικά στοιχεία για το πώς δίδονταν – εάν δίδονταν – μίζες σε πολιτικά πρόσωπα.
Σύμφωνα με πηγή που είχε πρόσβαση στην δικογραφία που εστάλη στην Βουλή, αποκαλύπτονται τα εξής συγκλονιστικά στοιχεία, τα οποία ωστόσο μέλλει να αποδειχθούν καθώς είναι άλλο ένας μάρτυρας να κατονομάζει και άλλο να μπορεί να αποδείξει ότι αυτά που καταμαρτυρεί είναι πραγματικά γεγονότα.
Το bankingnews παρουσιάζει ότι εμπεριέχεται στην δικογραφία και δεν παίρνει θέση, καθώς η διαδικασία ακόμη διερευνάται και δεν είναι σαφές εάν οι μαρτυρίες είναι πραγματικές ή δεν εμπεριέχουν δόλο…ή άλλες σκοπιμότητες και θέτει πολλά ερωτηματικά για την αξιοπιστία των στοιχείων που παρουσιάζονται. 
Ουσιαστικά, εάν αυτά που έχουν καταθέσει οι προστατευόμενοι μάρτυρες είναι αληθινά στοιχεία και αποδεικνύονται.
Επίσης, θα πρέπει οι προστατευόμενοι μάρτυρες να πάψουν να είναι προστατευόμενοι μάρτυρες και να αποκαλυφθούν ώστε η όλη διαδικασία να αποκτήσει μεγαλύτερη αξιοπιστία.

Τι αποκαλύπτει ο μάρτυρας 3

Από τους προστατευόμενους μάρτυρες ο αριθμός 3 φαίνεται να γνωρίζει τα περισσότερα και παρουσιάζει "πολλά ενοχοποιητικά στοιχεία" για πολιτικά πρόσωπα.

Συγκεκριμένα:


-Αναφέρει πως ο Αντώνης Σαμαράς ο πρώην πρωθυπουργός δωροδοκήθηκε από την Novartis.
Συγκεκριμένα, αναφέρεται ότι μετά από καθοδήγηση που είχε και με την BMW συγκεκριμένη ώρα και ημέρα του 2013 επισκέφθηκε το Μέγαρο Μαξίμου.
Του ζητήθηκε να διαθέτει ταυτότητα και αυτός τόνισε ότι θα εισέλθει στον χώρο με μαύρη BMW.
Εν συνεχεία, παρέδωσε μαύρη βαλίτσα τύπου σαμσοναιτ με χαρτονομίσματα κίτρινα και μωβ.
Στην δικογραφία δεν έχει αναφερθεί ποσό, αλλά μόνο ότι σε μια βαλίτσα υπήρχαν κίνητρα και μωβ χαρτονομίσματα.

-Αναφέρει τον τότε υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη τονίζοντας ότι όταν το ελληνικό δημόσιο επέστρεψε 65 εκατ στην Novartis από φορολογικούς και άλλους ελέγχους δόθηκαν 2 εκατ ευρώ στον πρώην υπουργό.
Μάλιστα ο προστατευόμενος μάρτυρας 3 αναφέρει ότι ο Άδωνις Γεωργιάδης έλαβε και άλλες 3 φορές δώρα από την Novartis για ποσά 50 και 20 χιλιάδων ευρώ με αιτιολογία ανακαίνιση του σπιτιού του.
Πάντως ο Γεωργιάδης ρητά αναφέρει ότι ουδέποτε έκανε ανακαίνιση στο σπίτι του.

-Κατονομάζει τον πρώην πρωθυπουργό Π. Πικραμένο ότι έλαβε 100 χιλιάδες ευρώ από την Novartis.

-Αναφέρει ότι ο Σαλμάς ως αναπληρωτής υπουργός Υγείας έλαβε δώρο από την Novartis και παρουσιάζει ότι προεξείχε από το σακάκι που φορούσε δεσμίδα χαρτονομισμάτων.

-Για τον Λοβέρδο τον πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ αναφέρει απλά ότι εικάζει ότι δεν μπορεί να μην δωροδοκήθηκε.

-Για τον Δημήτρη Αβραμόπουλο λέει ότι έλαβε δώρο για τα εμβόλια H1N1 αλλά χωρίς να κατονομάζει ποσά.

-Για τον Στουρνάρα όπου αναφέρεται πολλές φορές στην έρευνα των εισαγγελικών αρχών τονίζεται ότι η γυναίκα του μέσω της εταιρίας που διαθέτει υπερτιμολογούσε υπηρεσίες και μέσω αυτών των μεθόδων «λάμβανε» χρήματα από την Novartis.
Να σημειωθεί ότι ο Στουρνάρας ως πρώην ΥΠΟΙΚ και η σύζυγος του αναφέρονται πολλές φορές από τους προστατευόμενους μάρτυρες αλλά δεν παρουσιάζονται στοιχεία όπως στις περιπτώσεις Σαμαρά και Γεωργιάδη ενώ δεν υπάρχει μαρτυρία που να αναφέρει ότι δόθηκαν χρήματα απευθείας στον Στουρνάρα.

Στις μαρτυρικές καταθέσεις των προστατευόμενων μαρτύρων παρουσιάζονται σημαντικές λεπτομέρειες για τους λογαριασμούς του Φρουζή ως αντιπρόεδρος της Novartis στην UBS στην Ελβετία, πως διακινούσε κονδύλια και πως χρησιμοποιούσε τα νησιά keyman για άλλες συναλλαγές.
Το bankingnews συνέλεξε τα στοιχεία αυτά από πηγή που δεν αμφισβητείται καθώς εμπεριέχονται στην δικογραφία που απεστάλη στην Βουλή.
Το ζήτημα, το ουσιώδες ζήτημα είναι εάν οι μαρτυρικές καταθέσεις είναι πραγματικές, εάν οι μάρτυρες εικάζουν ή εάν μπορούν να αποδείξουν αυτά που έχουν καταθέσει.

Ποια διαδικασία θα ακολουθηθεί στην Βουλή;
Το βασικό ερώτημα είναι εάν θα υπάρξει εξεταστική επιτροπή ή προανακριτική για την υπόθεση Novartis.
Εάν η υπόθεση παρακάμψει την εξεταστική και πάει κατευθείαν σε προκαταρκτική, τότε η υπόθεση θα μπορούσε να θεωρηθεί πολύ σοβαρή.
Θεωρητικά, η υπόθεση θα μπορούσε να οδηγηθεί στην ολομέλεια με θέμα την παραπομπή ή όχι σε ειδικό δικαστήριο των εμπλεκομένων προσώπων.

Υποσημείωση bankingnews

Από τα στοιχεία που παρουσιάζονται εκ πρώτης όψεως είναι πολύ σοβαρά αλλά υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ότι τα στοιχεία δεν τεκμηριώνουν ενοχή... ώστε να προκύψουν ξεκάθαρες κατηγορίες.
Υπάρχουν πολλά ερωτηματικά για το περιβόητο σκάνδαλο της Novartis, πολλά εμπλεκόμενα πρόσωπα φαίνεται να έχουν ισχυρά και πειστικά επιχειρήματα ενώ η αξιοπιστία των μαρτύρων θα είναι το βασικό ζητούμενο στην όλη υπόθεση.  


www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

<a href="https://www.axa.gr/el/alpha-global-medical-care/" target="_blank"><img src="http://www.bankingnews.gr/ad/20170925_ALPHA300X250/back_up_300x250.jpg" /> </a>
 

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ

Αθλητικές εφημερίδες - πρωτοσελιδα

ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ


Απλοί τρόποι να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σύστημα του παιδιού

  ΠΑΙΔΙ  |  10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020 | 06:00  |  IMOMMY TEAM Ειδικά αυτήν την περίοδο που η πανδημία του κοροναϊού απειλεί την υγεία ...