Δευτέρα 15 Ιανουαρίου 2018

Citi: Με ή χωρίς ελάφρυνση του χρέους, η Ελλάδα θα είναι σε εποπτεία για χρόνια

 

12






Citi: Με ή χωρίς ελάφρυνση του χρέους, η Ελλάδα θα είναι σε εποπτεία για χρόνια
Στις δηλώσεις του απερχόμενου επικεφαλής του Eurogroup Working Group, Τhomas Weiser, για το ελληνικό χρέος επικεντρώνεται η Citigroup σε νέο της note.

Όπως αναφέρει, ο Weiser δήλωσε ότι η Ελλάδα θα μπορούσε να λάβει ελάφρυνση του χρέους, αλλά με όρους και όταν το πρόγραμμα διάσωσης ολοκληρωθεί τον Αύγουστο. Ο Weiser είπε ότι οι συζητήσεις για το τι θα γίνει μετά το τέλος του προγράμματος δεν έχουν ξεκινήσει ακόμα, αλλά αναμένει ότι θα υπάρχουν πρόσθετες προϋποθέσεις.
O Weiser τόνισε επίσης ότι η Ελλάδα εξακολουθεί να μην είναι ελκυστική για τις ξένες επενδύσεις παρά τα οκτώ χρόνια προγραμμάτων προσαρμογής, υπογραμμίζοντας το σύστημα δικαιοσύνης ως ένα από τα κύρια εμπόδια.
Όπως σχολιάζει η Citigroup, εάν η ελληνική κυβέρνηση συμφωνήσει σε νέους όρους και προϋποθέσεις, αυτό θα της προκαλέσει ένα άλλο σοβαρό πλήγμα, έστω και εάν αυτό γίνει για να διασφαλιστεί η ελάφρυνση του ελληνικού χρέους.
Όπως τονίζει η αμερικάνικη τράπεζα, το τέλος της επίσημης χρηματοδότησης πιθανότατα θα έρθει το προσεχές καλοκαίρι, αλλά η επίσημη εποπτεία των διεθνών πιστωτών πιθανότατα θα συνεχιστεί για πολλά ακόμα χρόνια, με ή χωρίς συμφωνία ελάφρυνσης του χρέους.
Ελευθερία Κούρταλη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Απλοί τρόποι να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σύστημα του παιδιού

  ΠΑΙΔΙ  |  10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020 | 06:00  |  IMOMMY TEAM Ειδικά αυτήν την περίοδο που η πανδημία του κοροναϊού απειλεί την υγεία ...