Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου 2017

Ποιες αλλαγές προωθούνται στο μνημόνιο με το ΔΝΤ

 
Ποιες αλλαγές προωθούνται στο μνημόνιο με το ΔΝΤ
Της Δήμητρας Καδδά
Η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει παράλληλα με την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων με τους 3 θεσμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Κομισιόν, ΕΚΤ, ΕΜΣ) η οποία έχει ως ορόσημο την 22α Ιανουαρίου, να κλειδώσει και τις ανάλογες "προσαρμογές" και επικαιροποιήσεις στο μνημόνιο που έχει υπογράψει με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (MEFP), καθώς και στη συνοδευτική επιστολή προθέσεων της ελληνικής πλευράς που έχει ενσωματωθεί σε αυτό (σ.σ. όπως προβλέπεται από το καταστατικό του Ταμείου).
Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτό που σχεδιάζεται, είναι να σταλεί μία νέα Επιστολή Προθέσεων στο Ταμείο (συνυπογράφεται από τον Πρωθυπουργό, τον ΥΠΟΙΚ και τον Κεντρικό Τραπεζίτη) και να ολοκληρωθούν τα επικαιροποιημένα κείμενα του δικού του μνημονίου. Η επικύρωση θα γίνει σε επίπεδο Δ.Σ. του ΔΝΤ αφού πρώτα υπάρξει η πολιτική συμφωνία για την 3η αξιολόγηση του "ευρωπαϊκού" μνημονίου, κάτι που επιχειρείται στο Eurogroup της 22ας Ιανουαρίου.
Ο παραπάνω σχεδιασμός για "ρετούς" στο μνημόνιο με το ΔΝΤ δεν αλλάζει το χρονικό ορίζοντα ισχύος της συμφωνίας (σ.σ. το πρόγραμμα του ΔΝΤ έχει σχεδιαστεί ώστε να λήξει στις 31 Αυγούστου του 2018 λίγο μετά το τέλος του προγράμματος με τον ESM και προς το παρόν δεν έχει ενεργοποιηθεί με την έννοια εκταμίευσης δόσεων).  Έχει ως στόχο να εναρμονίσει τις δεσμεύσεις έναντι του Ταμείου με αυτές που περιλαμβάνει το ευρωπαϊκό μνημόνιο, όπως επικαιροποιείται αυτές τις ημέρες με βάση όσα αποφασίστηκαν κατά τη διάρκεια της 3ης αξιολόγησης.
Τα 21 προαπαιτούμενα
Σημειώνεται ότι η αρχική συμφωνία με το ΔΝΤ περιλαμβάνει 21 προαπαιτούμενα εκ των οποίων τα 17 θα έπρεπε να γίνουν μέχρι το τέλος του έτους. Το ποσοστό επίτευξης ήταν πριν από έναν μήνα στο 10%.
Τα προαπαιτούμενα του ΔΝΤ είναι επιπλέον αυτών που προβλέπουν τα μνημόνια με την ΕΕ αλλά ουσιαστικά είναι "συμβατά". Περιλαμβάνουν σειρά παρεμβάσεων για τις τράπεζες που προχωρούν πλέον (π.χ. καθολική εφαρμογή του εξωδικαστικού συμβιβασμού και πλήρης εφαρμογή του συστήματος των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών), αλλά στόχους για τον επανϋπολογισμό των συντάξεων, για τις αλλαγές στις αντικειμενικές αξίες και για το νέο σύστημα κοινωνικών επιδομάτων.
Οι παραπάνω παρεμβάσεις πλέον στο υπό επικαιροποίηση μνημόνιο με την ΕΕ "διαχέονται" και μέσα στο 1ο εξάμηνο του 2018 (σ.σ. οι αντικειμενικές αξίες μεταφέρθηκαν για την άνοιξη, ενώ για τον Μάιο ορίστηκε ο χρόνος τελικής ενεργοποίησης για τα αναπηρικά, τα εκπαιδευτικά και τα μεταφορικά επιδόματα.
Η απόσυρση ή όχι του ΔΝΤ
Η "επικαιροποίηση" του προγράμματος με το ΔΝΤ έχει σχέση με την "συμβατότητα" των απαιτήσεων των θεσμών. Όσο για τις ενστάσεις που υπάρχουν αναφορικά με το ρόλο του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα, αυτές παραμένουν, αναφέρουν αρμόδιες πηγές. Άλλωστε, εξηγούν, η στάση του και στην 3η αξιολόγηση ήταν αυτή του "παρατηρητή" που πίεζε για την εφαρμογή όσων είχαν συμφωνηθεί από την δική του πλευρά.
Αναφορικά με το τι θα αποφασίσει να πράξει τους επόμενους μήνες τα σενάρια για την απόσυρσή του αλλά και για την παρουσία του με την μορφή τεχνικού συμβούλου παραμένουν.

ΕΡΕΥΝΑ ΣΟΚ>Το 40% των Ελλήνων προτείνει να γίνει κούρεμα καταθέσεων αντί πλειστηριασμών!

Στα λεφτα των αλλων

είνει

 

 

 

Aπαράδεκτοι Ελληνες δίνουν ιδέες στον Τσίπρα

 Ξεχασμένοι μπαταξήδες εμφανίζονται υπό την πίεση των πλειστηριασμών και το μπαράζ του επόμενου έτους θα βγάλει πολλούς από την τρύπα τους.
Παρά τις υποσχέσεις όμως της κυβέρνησης για την προστασία της λαικής κατοικίας, ό,τι και να σημαίνει αυτό, τα μισά από τα περίπου 15 χιλιάδες ακίνητα που θα βγουν στο σφυρί, θα έχουν αξία κάτω από 200 χιλιάδες ευρώ.
Γράφει η Gillian Rothschild
Tην ίδια στιγμή η μακακία των Ελλήνων έχει χτυπήσει κόκκινο μια και σύμφωνα με ανάλυση στοιχείων δημοσκοπήσεων, που διενήργησε το «Δίκτυο για τη μεταρρύθμιση», φαίνεται ότι το 53% των πολιτών διαφωνούν με κάθε είδους πλειστηριασμό ακόμη και κατά μπαταχτσήδων. Μάλιστα, το 39% των πολιτών υποστηρίζει ότι προκειμένου να μην γίνουν πλειστηριασμοί, είναι καλύτερο ένα «κούρεμα» καταθέσεων.
Προφανώς γιατί εννoούν τις καταθέσεις των άλλων. Δείτε πόσο γελοίος λαός έχουμε γίνει!
Τα στοιχεία των τραπεζών είναι αποκαλυπτικά για τους κατά σύστημα κακοπληρωτές αφού τρεις στους δέκα δανειολήπτες τρέχουν να ρυθμίσουν οφειλές, λίγο πριν τα υποθηκευμένα ακίνητα βγουν στο σφυρί.
Τα προηγούμενα χρόνια ήταν κυριολεκτικά εξαφανισμένοι, αγνοούσαν όλες τις οχλήσεις των τραπεζών, ήταν προκλητικοί και άφηναν τους υπόλοιπους να πληρώνουν τα σπασμένα..
Οι στρατηγικοί κακοπληρωτές είναι περισσότεροι από το 25% όσων έχουν δάνεια σε καθυστέρηση αλλά η ελληνική κοινωνία δεν καταλαβαίνει τίποτα.
Από την ανάλυση στοιχείων δημοσκοπήσεων, που διενήργησε το «Δίκτυο για τη μεταρρύθμιση», φαίνεται ότι το 53% των πολιτών διαφωνούν με κάθε είδους πλειστηριασμό ακόμη και κατά μπαταχτσήδων. Μάλιστα, το 39% των πολιτών υποστηρίζει ότι προκειμένου να μην γίνουν πλειστηριασμοί, είναι καλύτερο ένα «κούρεμα» καταθέσεων.
Ο λαικισμός καλά κρατεί αλλά οι τράπεζες προχωρούν σε ηλεκτρονικούς  πλειστηριασμούς και θα εκπλειστηριάσουν 15.000 σύμφωνα με τον προγραμματισμό που έχουν συμφωνήσει με τους εποπτικούς μηχανισμούς.
Πρόκειται για 50% αστικά και εξοχικά ακίνητα των οποίων οι αντικειμενικές τιμές υπερβαίνουν τα 200.000 ευρώ και κατά το υπόλοιπο 50% ακίνητα με αντικειμενική αξία χαμηλότερη των 200.000 ευρώ αφού το 75%-80% των στεγαστικών δανείων αφορά ακίνητα με αξία μικρότερη από 200.000 ευρώ. Από τις διαδικασίες αυτές εξαιρούνται οι ιδιοκτήτες πρώτης κατοικίας που έχουν ενταχθεί στον νόμο Κατσέλη – Σταθάκη και οι οποίοι δεν είναι καθόλου λίγοι και υπολογίζεται ότι είναι οι δύο στους τρεις κόκκινους δανειολήπτες.
Σε κάθε περίπτωση οι τράπεζες προσέχουν ώστε τα ακίνητα που θα εκπλειστηριαστούν να μην ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.
Μόνο τα δύο από τα δέκα ακίνητα που θα βγουν στο σφυρί θα βρουν πάντως αγοραστή και τα υπόλοιπα θα τα απορροφήσουν οι τράπεζες.
Αυτό θα συμβεί για πολλούς λόγους. Καταρχάς, για να μην πέσει μεγάλος αριθμός ακινήτων στην αγορά και καταρρεύσουν οι τιμές και κατά δεύτερον γιατί, βάσει του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας,  αν ο πρώτος πλειστηριασμός κηρυχθεί άγονος, τότε ο δεύτερος έχει τιμή εκκίνησης στο μισό της αξίας του πρώτου. Επιπλέον, αν ο πρώτος και στη συνέχεια ο δεύτερος και ακολούθως ο τρίτος πλειστηριασμός καταλήξουν άγονοι, η όλη διαδικασία χάνει την αξία της και παύει να λειτουργεί ως μέσο πίεσης.
Είναι ενδεικτικό ότι μετά την έναρξη των πρώτων ηλεκτρονικών πλειστηριασμών καταγράφηκε αύξηση της τάξης του 10% στις ρυθμίσεις στεγαστικών δανείων, κυρίως από δανειολήπτες που ως τότε αγνοούσαν τις επιστολές και τα τηλεφωνήματα των τραπεζών.
Ο σχεδιασμός προβλέπει ότι οι τράπεζες δεν θα αφήσουν κανέναν πλειστηριασμό να καταλήξει άγονος και στην περίπτωση που δεν υπάρχει  αγοραστικό ενδιαφέρον από ιδιώτες, η ίδια η τράπεζα θα αποκτά το ακίνητο στην τιμή εκκίνησης του πλειστηριασμού και θα μετατρέπουν μαζικά απαιτήσεις σε πάγια περιουσιακά στοιχεία.
Πλειστηριασμοί οδηγούν σε εξώσεις και μετά το πρώτο τρίμηνο του 2018, όταν θα γίνονται 1.000 έως και 2.000 πλειστηριασμοί κάθε μήνα, οι διαδικασίες των εξώσεων θα είναι μαζικές.
Στη συνέχεια, οι τράπεζες θα κληθούν να διαχειριστούν και σταδιακά να πουλήσουν τα ακίνητα που θα έχουν αποκτήσει και παράλληλα, να βρουν λύσεις για τα ακίνητα αντικειμενικής αξίας κάτω των 100.000 ευρώ, δηλαδή κυρίως τα χιλιάδες διαμερίσματα στις μεγάλες πόλεις.
Αυτά τα διαμερίσματα είναι ο «πονοκέφαλος» καθώς οι τράπεζες ως νέοι ιδιοκτήτες θα πρέπει να πληρώνουν τον ΕΝΦΙΑ, τα κοινόχρηστα και τα υπόλοιπα έξοδα συντήρησης μέχρι να μπορέσουν να τα μεταβιβάσουν ενώ σε πολλές περιπτώσεις θα πρέπει να τα ανακαινίσουν.
Mια λύση που έχει αποδειχθεί αποτελεσματική στο εξωτερικό για τις περιπτώσεις αυτές είναι να παραμείνει ο πρώην ιδιοκτήτης στο σπίτι αντί ενός χαμηλού μηνιαίου ποσού που θα καταβάλλει στην τράπεζα για μεγάλο χρονικό διάστημα ως ενοίκιο.
Υπογράφεται δηλαδή νέα δανειακή σύμβαση, και ο δανειολήπτης αναλαμβάνει να πληρώνει τη μηνιαία δόση στην τράπεζα που θα είναι πολύ χαμηλή.
Με τον τρόπο αυτό ο ιδιοκτήτης σώζει την κατοικία του πληρώνοντας χαμηλές μηνιαίες δόσεις και, κυρίως, αποφεύγει την έξωση.

«Τραμπουκισμοί» της Άγκυρας σε Αιγαίο και Κύπρο

 

Με «Δακίες» πάμε σε κωμική διαπραγμάτευση για το Μακεδονικό

 

Από το πουθενά εμφανίστηκε και τουρκική μειονότητα στα Σκόπια

 

Ορμπάν: «Θα προστατεύσουμε τον χριστιανικό μας πολιτισμό. Εμείς δεν θα κρυφτούμε πίσω από τσιμεντένια μπλοκ, ούτε θα παρακολουθούμε τις γυναίκες μας και τις κόρες μας να παρενοχλούνται την Πρωτοχρονιά».

 

 

Ο Βίκτορ Ορμπάν χρησιμοποίησε το ετήσιο Χριστουγεννιάτικο μήνυμά του για να καλέσει τους Ευρωπαίους να προστατεύσουν τον χριστιανικό τους πολιτισμό και δεσμεύθηκε ότι η Ουγγαρία δεν θα «υποχωρήσει πίσω από τσιμεντένια μπλοκ» τα Χριστούγεννα και θα παρακολουθεί τις γυναίκες και τις κόρες της να «παρενοχλούνται μέσα στο πλήθος της Πρωτοχρονιάς».

"Ο Χριστιανισμός είναι κουλτούρα και πολιτισμός. Ζούμε σε αυτόν. Δεν αφορά το πόσοι άνθρωποι πηγαίνουν στην εκκλησία ή πόσοι προσεύχονται ειλικρινά. Η κουλτούρα είναι η πραγματικότητα της καθημερινής ζωής ... Η χριστιανική κουλτούρα ορίζει την καθημερινή μας ηθική», έγραψε ο ηγέτης του Fidesz, σε άρθρο που δημοσιεύτηκε στο Magyar Idők.

Ο Ορμπάν στράφηκε επίσης κατά των εχθρών της πολιτικής του «πρώτα η χώρα μας», οι οποίοι λένε ότι δεν μπορεί να ισχυρίζεται ότι είναι χριστιανός αν δεν υποστηρίζει το να επιτραπούν «εκατομμύρια άνθρωποι από άλλες ηπείρους να εγκατασταθούν στην Ευρώπη» σύμφωνα με την εντολή «αγάπα τον πλησίον σου όπως τον εαυτό σου".
«Ξεχνούν το δεύτερο μέρος της εντολής», δήλωσε ο Orbán: «Το να αγαπάμε τον εαυτό μας».

Και εξήγησε: «Το να αγαπάμε τον εαυτό μας σημαίνει επίσης το να προστατεύουμε αυτό το οποίο είμαστε. Το να αγαπάμε τον εαυτό μας σημαίνει να αγαπάμε τη χώρα μας, το έθνος μας, την οικογένειά μας, την ουγγρική κουλτούρα και τον ευρωπαϊκό πολιτισμό».

"Οι θεμελιώδεις αρχές της ευρωπαϊκής ζωής δέχονται πλέον επίθεση", συνεχίζει ο Ούγγρος ηγέτης, υπαινισσόμενος τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν χώρες όπως η Βρετανία, η Γαλλία, η Γερμανία και η Σουηδία, οι οποίες ακολουθούν όλες τις χρηματοδοτούμενες από το κράτος πολιτικές μαζικής μετανάστευσης και πολυπολιτισμικότητας.

"Ανεξάρτητα από το αν θα πάμε στην εκκλησία ή όχι, και αν ναι, σε ποια πηγαίνουμε, δεν θέλουμε να γιορτάσουμε το μυστήριο ακριβώς πίσω από τις κουρτίνες ώστε να μην παραβιάσουμε την ευαισθησία των άλλων", δήλωσε.

"Δεν θέλουμε οι Χριστουγεννιάτικες αγορές μας να μετονομαστούν και σίγουρα δεν θέλουμε να υποχωρήσουμε πίσω από τσιμεντένια μπλοκ (εμπόδια). Δεν θέλουμε οι χριστουγεννιάτικες λειτουργίες μας να περιτριγυρίζονται από τον φόβο και την αγωνία. Δεν θέλουμε οι γυναίκες μας, οι κόρες μας να παρενοχλούνται μέσα στο πλήθος της Πρωτοχρονιάς".
Ο πρωθυπουργός Orbán πρόσθεσε μια προειδοποίηση ενάντια στις δυνάμεις που επιδιώκουν να εξασθενίσουν σκόπιμα τον Χριστιανισμό στην Ευρώπη, τον οποίον περιέγραψε ως ένα είδος πολιτισμικού "ανοσοποιητικού συστήματος" – που δεν φαίνεται όσο είναι δυνατό, αλλά που αφήνει όλο το σώμα πολιτικά ευάλωτο όταν είναι αδύναμο.

«Θέλουν να σταματήσουμε να είμαστε αυτοί που είμαστε. Θέλουν να γίνουμε εκείνοι που δεν θέλουμε να είμαστε. Θέλουν να αναμειχθούμε με ανθρώπους από άλλους κόσμους και να αλλάξουμε για να πετύχουν την ποικιλομορφία τους άφοβα», είπε.
«Τα ελεύθερα έθνη της Ευρώπης, οι εθνικές κυβερνήσεις που εκλέγονται από τους ελεύθερους πολίτες, έχουν ένα νέο καθήκον: να προστατεύσουν τη χριστιανική μας κουλτούρα.

"Όχι για τους άλλους, αλλά για τους εαυτούς μας. για τις οικογένειές μας, για το έθνος μας, για τις χώρες μας και για την «πατρίδα της πατρίδας μας» - για την υπεράσπιση της Ευρώπης».

ΚΟ / πηγή

Επισκέψεις στα σπίτια ηρώων...

Επισκέψεις στα σπίτια ηρώων...


...του Αραβικού στρατού της Συρίας, που τραυματίστηκαν υπερασπιζόμενοι την Πατρίδα, πραγματοποίησε σήμερα ο "αιμοσταγής δικτάτορας Άσαντ" στη μαρτυρική Χομς.
Τον "δικτάτορα", που προχθές αποκάλεσε τρομοκράτη ο φασίστας Ερντογάν, συνοδεύουν η κόρη του, οι δύο γιοί του κι η σύζυγός του...
Ευτυχώς που εμείς εδώ έχουμε "δημοκρατία" κι αντί δημόσιας και δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη που έχουν στη Συρία οι πολίτες, ο υπουργός Νίκος Παππάς έκανε...
ασφαλιστήριο συμβόλαιο των υπαλλήλων της ΕΡΤ με ιδιωτική εταιρία, χωρίς φυσικά προμήθεια, για να αναβαθμίσει την "αριστερή" πολιτική: να κονομήσουν οι ιδιωτικές εταιρίες ιατρικής ασφάλισης, να γλιτώσει χρήματα για το ΕΣΥ και τα γαμησιάτικά να πληρώσει ο μαλάκας Έλληνας.

Το Ψευτορωμαίικο


Το Ψευτορωμαίικο


Αυτή τη προφητεία με αριθμό 61. διαβάζουμε στη 342η στο βιβλίο, «Κοσμάς ο Αιτωλός» του επισκόπου Αυγουστίνου Μητροπολίτη Φλωρίνης.
Ποιο είναι αυτό το Ψευτορωμαίικο;
Μήπως αναφέρεται στο μικρό «Ελληνικό» κράτος που σχεδίασε η φιλική εταιρία;
Λέτε να υπονοεί αυτή την Πατρίδα που έπρεπε να μείνει «κάτω από τα Τέμπη»;
Γιατί «να μη το πιστέψετε»;
Τι επιφύλαξαν στον Αρχιστράτηγο Κολοκοτρώνη οι νέοι ηγέτες του Κράτους;
Μήπως την φυλακή;
Τι περίμενε τον Νικηταρά;
Μήπως ο Καποδίστριας ,ο πρώτος έλληνας κυβερνήτης δολοφονήθηκε;
Μήπως επειδή εκδιώχθηκαν με νύχια και με δόντια οι Τούρκοι αγάδες αλλά το κενό της εξουσίας έπρεπε να αναλάβουν επιδοτούμενοι δόλιοι Ευρωπαίοι Εφιάλτες;
Λέτε τους Οθωμανούς Αφέντες να αντικατέστησαν οι Αντίχριστοι επιτηρητές; Στα τετρακόσια χρόνια σκλαβιάς οι Έλληνες δεν είχαν δικαίωμα λόγου.
Τότε ο Δερβέναγας αποφάσιζε και διέταζε.
Σήμερα οι Έλληνες ψηφίζουν και εκλέγουν δημοκρατικά, μα το Δεξιά χάθηκε στο Κέντρο και αυτό το Αριστερά βρέθηκε στη δεξιά τσέπη της ευρωπαϊκή πορεία, όπου ο πρόεδρος του χωριού περιορίζεται στο να ζητάει από το διοικητικό κέντρο, μα «άφραγκος» έχει τον ρόλο της ρεζέρβα που δεν μπορεί ούτε ασβέστη να αγοράσει.
Λέτε να σκόρπισαν οι ιδεολογίες επάνω στο «χρώμα του χρήματος»;
Τώρα η τρόικα αποφασίζει και διατάζει.
Μήπως και τότε και τώρα «άλλος» αποφασίζει για εμάς;
Η Ελλάδα στην «δημοκρατική αγκαλιά» της Ευρώπης δεν φοβάται.
«Τσοβόλα δώστα όλα».
Ορθάνοιχτα τα βόρια σύνορα σε Μουσουλμάνους από τη δεκαετία του ενενήντα.
Την Χρεοκοπία του κράτους ακολουθεί το «Μειώστε την θητεία», «Κλείστε τα στρατόπεδα» και ο στόχος φάνηκε στο «υποθηκεύστε την ΕΛΛΗΝΙΚΗ γη».
Γη ΜΑΤΩΜΕΝΗ ,ποτισμένη με ΔΑΚΡΥΑ και πόθο ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ.
Γη πλούσια ,γεμάτη κρυμμένους ανεκτίμητους θησαυρούς.
Λέτε τα κοράκια να είδαν από ψηλά την λάμψη του μαύρου χρυσού και να σχεδίασαν την εικονική πτώχευση;
Αυτή η γη πρέπει να αλλάξει αφεντικό και μαζεύτηκαν οι ύαινες.
«Ανοίξτε τα σύνορα», σε όσους με αίμα έδιωξαν οι πρόγονοι….
« Δική μου» λέει ο Ευρωπαίος αλλά επάνω στην «ΜΟΙΡΑΣΙΑ» μπλέχτηκαν Γερμανικές, Γαλλικές, Αγγλικές, Αυστριακές και κάθε λογής αδελφές και εταιρίες…
Λέτε για αυτό ο νικητής του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου και η Εγγυήτρια της Ελλάδας ,ΑΓΓΛΙΑ να «είδε» με κακό μάτι την αρπαγή της Ελληνικής περιοχής από τα χέρια της και να έκανε την ΕΞΟΔΟ από την Ευρώπη;
Αέριο και πετρέλαια από την Ρωσία με τον ΑΓΩΓΟ Μπουργάζ- Αλεξανδρούπολης και Λιμάνια για το εμπόριο στους Κινέζους. ΈΤΣΙ και μόνο έτσι πέφτει η φιλική οικονομική Ευρωπαϊκή θηλιά από τον λαιμό των ΕΛΛΗΝΩΝ….
Η εκμετάλλευση της γεωγραφικής μας θέσης είναι «ΑΣΣΟΣ» σε κάθε Ελληνικό χέρι . Κοινέ θνητέ πως τολμάς να μιλάς για εθνικά ιδανικά σε ευρωπαϊκά σαλόνια;
Είναι δυνατόν Πρωθυπουργός Ευρωπαϊκού Κράτους και μέλους της « Ευρωπαϊκής Ένωσης» να δεχθεί απόπειρα δολοφονίας;
Ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας , αυτός ο νέος Κωνσταντίνος Καραμανλής δέχεται απόπειρα δολοφονίας και το δικαστήριο επιβεβαιώνει το γεγονός…
Πού είναι και τι έγραψαν τα Ευρωπαϊκά Μέσα Ενημέρωσης για το θέμα;
ΣΙΑ και αράξαμε. Ο φόβος να φυλάει τα έρμα.
ΝΑΙ, ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΛΛΗΝΕΣ, μα…
ΖΗΤΟΥΝΤΑΙ υπηρεσίες ικανές να προστατεύσουν τον Πρωθυπουργός του Κράτους.
Ποιος είναι άραγε ασφαλείς σε ένα τέτοιο κράτος;
Όταν η Πρόεδρος της Ελληνικής Βουλής λέει :«Μείωση της Ελληνικής επικράτειας»;
Πολίτες μα όχι οπλίτες κοιμάστε ήσυχοι ή ξυπνήσατε;
Λέτε να επιβεβαιώνεται το ψευτορωμαίικο;
Το Ευρωπαϊκή θέλω στα «ανοιχτά σύνορα» εδραίωσαν την ανασφάλεια.
Το σχέδιο προχωρά, οι «άνευ ποινικό μητρώο επιδοτούμενοι» είναι δίπλα σου.
Μα η δημοκρατία ξαγρυπνά στην «ασυλία» των πολιτικών που σιωπούν καθώς μαζί τούς συμβαδίζουν και προπορεύονται σωματοφύλακες, εσύ ακρίτα και απλέ πολίτη να τρέφεσαι με το όνειρο της «Ευρωπαϊκής ελευθερίας» που σκόνταψε.
Λέτε η παραπάνω πολιτική θέση να πότισε τη ρίζα της τρομοκρατία στην Ευρώπη;
Μήπως άνοιξε η κερκόπορτα της πληθυσμιακής ανομοιογένειας στην Ελλάδα;
Νομίζεις ότι αποτελεί και τμήμα του σχεδίου «μείωσης της Ελληνικής επικράτειας»;
Θεωρείς ότι λαμβάνει σάρκα και οστά «ο Σύμμεικτος Ευρωπαϊκός λαός του αύριο»;
«Η μεταμνημονιακή Ελλάδα δεν μπορεί να είναι της Πατρίδας, της Θρησκείας και της οικογένειας» δηλώνει ο Νέος Αριστερός Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων.
Θυμάσαι τι είπε ο Υπουργός Εξωτερικών της Αμερικής Κίσσιγερ για τους Έλληνες;
Οι Έλληνες είναι ατίθασος λαός ,χτυπήστε τους στην Πατρίδα ,την Θρησκεία και την Οικογένεια…
Είναι άραγε ταυτόσημες οι ιδέες των διοικούντων Αριστερών και του Αμερικάνου ;
Το «θα φύγει», έρχεται…
Διότι παίρνουν βιαστικές αποφάσεις και ξεσκεπάζονται.
Οι εν λήθαργο εβρισκόμενοι πολίτες αργά αλλά σταθερά κατανοούν το «ΑΤΟΠΟ» των πολιτικών αποφάσεων. Η απειλή της ανεργίας πλησίασε και τους «ασφαλής οίκους» της Βόρειας Ευρώπης, η ανομοιογένεια ενοχλεί τις δυτικές «κόρες» των οφθαλμών και ο απόηχος των εκρήξεων σπάζει τα τζάμια της «ειρήνης».
Η συνετή ΕΥΡΩΠΗ τρομάζει και η ΑΡΠΑΓΗ της από τον ΤΑΥΡΟ σιμώνει.
Αυτό το διάστημα ορίζεται ως ΕΠΙΘΑΝΑΤΙΟΣ ΒΡΟΓΧΟΣ της πολιτικής κάστας που εν ασυλία και δημοκρατικά διοικεί κράτη, χρηματοδοτείται από «αόρατα» κεφάλαια ΕΤΑΙΡΙΩΝ και οικοσήμων.
Η «Δημοκρατία» της Ευρωπαϊκής ΑΘΗΝΑΣ πέθανε…
Αυτό το «ψευτορωμαίικο» ΨΥΧΟΡΡΑΓΕΙ.
Οι «επτά εκκλησίες» φωνάζουν: «ΕΛΛΑΔΑ» έφτασε η ΩΡΑ ΣΟΥ .
ΕΛΑ να παραλάβεις «τα (Ι)ΔΑΝΙΚΑ», ο χρόνος τιμωρίας σου ΤΕΛΕΙΩΣΕ.
Ο ΙΩΑΝΝΗΣ, είναι έτοιμος και τα ΑΓΓΕΛΙΚΑ ΤΑΓΜΑΤΑ σε συναγερμό… ΕΛΛΗΝΑ ΜΗΝ ΦΟΒΑΣΑΙ, δόλιοι «εις την νέα Πρωτεύουσα» δεν πλησιάζουν…
Μόνο ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΣ το «καντήλι» της ΠΑΝΑΓΙΑΣ!!!
ΕΛΛΗΝΑ πού πάς;
ΕΙΣ ΤΗΝ ΠΟΛΙΝ…
Γαβριήλ Λυκουρίνος

Γιατί Τούρκοι πολίτες εγκαθίστανται στην Ελλάδα

 

 

Γιατί Τούρκοι πολίτες εγκαθίστανται στην Ελλάδα
Σειρά αναρτήσεων στο διαδίκτυο, δημοσιεύματα στον έντυπο Τύπο αλλά και τηλεοπτικά ρεπορτάζ αναφέρουν πως «πλούσιοι Τούρκοι αγοράζουν ακίνητα στην Ελλάδα για να αποκτήσουν τη "χρυσή βίζα" που τους επιτρέπει την ελεύθερη μετακίνησή τους στις χώρες του Σένγκεν».

Αυτή είναι η μισή εικόνα της πραγματικότητας. Η άλλη μισή αφορά όλους εκείνους τους Τούρκους πολίτες που δεν είναι ιδιαίτερα πλούσιοι, δεν διαθέτουν την άνεση των 250.000 ευρώ για να αγοράσουν ακίνητο και βρίσκονται στην Ελλάδα απλώς για να σωθούν από την αρπάγη Ερντογάν. Αυτοί είναι και οι περισσότεροι.

Είναι αλήθεια πως οι Τούρκοι είναι η τρίτη κατά σειρά εθνική ομάδα που αγόρασε ακίνητα στην Ελλάδα το 2017, μετά τους Ρώσους και τους Κινέζους. Για την απόκτηση άδειας παραμονής στην Ελλάδα για κάθε Τούρκο χρειάζεται η αγορά - επένδυση τουλάχιστον 250.000 ευρώ. Όντως το 2017 δόθηκαν 170 τέτοιες άδειες σε Τούρκους πολίτες, πολύ περισσότερες από τις 30 που είχαν χορηγηθεί το 2016. Παράλληλα, παρατηρήθηκε και μια ενίσχυση του ενδιαφέροντος Τούρκων επενδυτών για την αγορά υποδομών (τουριστικών κυρίως), περισσότερο στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στη νότιο Αττική καθώς και στη Μύκονο.

Το ζήτημα είναι πως οι πολίτες που στη γειτονική χώρα αντιμετωπίζουν τον υπαρκτό κίνδυνο σύλληψης από τις διωκτικές αρχές της Τουρκίας για πολιτικούς λόγους επιχειρούν να διαφύγουν στην Ελλάδα και από εδώ με κάθε μέσον να μεταβούν στο εξωτερικό ή, αν οι συνθήκες διαβίωσής τους στον ελλαδικό χώρο είναι ικανοποιητικές, να παραμείνουν. Μόνον στη Θεσσαλονίκη ο αριθμός αυτής της κατηγορίας Τούρκων πολιτών ξεπερνά τους 100. Πρόκειται κυρίως για εκπαιδευτικούς, πανεπιστημιακούς, διανοούμενους, καλλιτέχνες, μιας μέσης ηλικίας, άνθρωποι που υπό το καθεστώς διώξεων που έχει επιβάλει ο Ταγίπ Ερντογάν έχουν χάσει τη δουλειά τους, δεν διαθέτουν ιδιαίτερους πόρους για να ζήσουν ή αυτοί οι πόροι επαρκούν για να τους εξασφαλίσουν ένα μίνιμουμ διαβίωσης σε μία χώρα όπως η Ελλάδα.

Ο κυριότερος, ωστόσο, λόγος που έρχονται αφορά στην άμεση γειτνίαση με την Τουρκία, ώστε ανά πάσα στιγμή να είναι σε θέση να επιστρέψουν. Άλλοι, με περισσότερα χρήματα, σχεδιάζουν την ολοκλήρωση των σπουδών των παιδιών τους (Λύκειο), προκειμένου εν συνεχεία να μπορούν να σπουδάσουν σε κάποια χώρα της Ευρώπης.

Μεταξύ αυτών των ανθρώπων είναι και αρκετοί δημοσιογράφοι, οι οποίοι δεν κατάφεραν εξαρχής (καλοκαίρι του 2016) να διαφύγουν στις ΗΠΑ, στον Καναδά και σε κάποια χώρα της κεντρικής Ευρώπης.

Οι πλουσιότεροι εξ αυτής της κατηγορίας πολιτικών φυγάδων καταλήγουν στη λύση της αγοράς ενός ακινήτου, κατά προτίμηση στο Παλαιό Φάληρο, όπου οι τιμές έχουν αυξηθεί κάθετα το 2017, όπως δηλώνουν οι τοπικοί μεσίτες. Με την αγορά αυτή και το αντίτιμο των τουλάχιστον 250.000 ευρώ προμηθεύονται και την άδεια παραμονής, η οποία διευκολύνει βεβαίως τη δυνατότητα μετακίνησής τους στην Ευρώπη.

Παρατηρούνται ωστόσο και φαινόμενα όπου πολίτες από την Τουρκία αγοράζουν ή νοικιάζουν μία φθηνή κατοικία στην Κυψέλη ή στο ΠαγκράτιΠαρατηρούνται ωστόσο και φαινόμενα όπου πολίτες από την Τουρκία αγοράζουν ή νοικιάζουν μία φθηνή κατοικία στην Κυψέλη ή στο Παγκράτι, ένα δυάρι ή ακόμη και γκαρσονιέρα, προκειμένου να διαθέτουν ένα «καταφύγιο» σε ώρα ανάγκης, αν υποχρεωθούν δηλαδή για πολιτικούς λόγους να εγκαταλείψουν την πατρίδα τους.

Με λίγα λόγια, η γενικόλογη και χωρίς βάση διαπίστωση «πλούσιοι Τούρκοι αγοράζουν ακίνητα στην Ελλάδα για τη βίζα» μάλλον λειτουργεί ξενοφοβικά και απειλητικά παρά εκφράζει την πραγματική ανάγκη ανθρώπων στη γειτονική χώρα που αντιμετωπίζουν σοβαρό ζήτημα προσωπικής ασφάλειας αλλά και ενίοτε επιβίωσης.

Όντως, η «κοινότητα» Τούρκων πολιτικών φυγάδων που ζουν στην Ελλάδα (Αθήνα - Θεσσαλονίκη) είτε ως φιλοξενούμενοι είτε παραμένουν σε καθεστώς ημιδιαμονής, ή ως μόνιμοι πια κάτοικοι, διογκώνεται σταθερά. Στον αριθμό αυτών των ανθρώπων προστίθενται και εκείνοι οι οποίοι πηγαινοέρχονται. Ορισμένοι σχεδιάζουν να δραστηριοποιηθούν και επαγγελματικά. Άλλοι, πολύ λιγότεροι, έχουν ήδη καταφέρει να στήσουν κάποια επιχείρηση. Ένας ελάχιστος αριθμός, μετρημένοι στα δάκτυλα, είναι κάποιοι πανεπιστημιακοί που έχουν τη δυνατότητα συνεργασίας - διδασκαλίας σε ελληνικά και κυπριακά πανεπιστημιακά ιδρύματα. Όσο περνά ο καιρός και τα πράγματα στην Τουρκία θα γίνονται δυσκολότερα, τόσο ο αριθμός αυτής της κατηγορίας ανθρώπων θα βρίσκουν καταφύγιο, πρόσκαιρο ή μονιμότερο, στην Ελλάδα.
Τελευταία ενη

Έρχονται βροχές και καταιγίδες

 

Έρχονται βροχές και καταιγίδες
0
Πρόγνωση για σήμερα Σάββατο 30-12-2017

Στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρα βροχές και καταιγίδες πιθανώς πρόσκαιρα ισχυρές και βελτίωση από το απόγευμα.

Ανεμοι δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση. Κατά τόπους παγετός το πρωί στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

Μακεδονία, Θράκη


Καιρός: στη Θράκη νεφώσεις με τοπικές βροχές και σταδιακή βελτίωση. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες παροδικές νεφώσεις.

Ανεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασια: από 01 έως 13 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.


Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στο Ιόνιο και βαθμιαία βελτίωση.

Ανεμοι: βορειοδυτικοί 3 με 5 και στο Ιόνιο έως 6 μποφόρ.

Θερμοκρασια: από 03 έως 15 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.


Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος


Καιρός: λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες με τοπικές βροχές στα ανατολικά τις πρώτες πρωινές ώρες και γρήγορα γενικά αίθριος.

Ανεμοι: βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα ανατολικά έως 6 μποφόρ.

Θερμοκρασια: από 01 έως 15 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.


Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες τις πρωινές ώρες και γρήγορη βελτίωση.

Άνεμοι: νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ οι οποίοι γρήγορα θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς με την ιδία ένταση και από το απόγευμα θα εξασθενήσουν.

Θερμοκρασια: από 10 έως 16 βαθμούς κελσίου.


Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα


Καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες πιθανώς το πρωί πρόσκαιρα ισχυρές. Εξασθένηση των φαινομένων αργά το απόγευμα.

Ανεμοι: από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και στα νότια 4 με 6 μποφόρ. Βαθμιαία θα στραφούν σε βορειοδυτικούς με την ιδία ένταση και από το απόγευμα θα εξασθενήσουν.

Θερμοκρασια: από 10 έως 16 βαθμούς κελσίου.


Αττική

Καιρός: λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες στα ανατολικά τις πρώτες πρωινές ώρες και γρήγορα γενικά αίθριος.

Ανεμοι: βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασια: από 07 έως 14 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.


Θεσσαλονίκη

Καιρός: γενικά αίθριος.

Ανεμοι: βορειοδυτικοί 3 με 5 και στο Θερμαϊκό πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ.

Θερμοκρασια: από 03 έως 11 βαθμούς κελσίου.



Πρόγνωση για αύριο Κυριακή 31-12-2017

Καιρός: στα ανατολικά και νότια παροδικές νεφώσεις με πιθανότητα τοπικών βροχών τις πρωινές ώρες στις Κυκλάδες, τα Δωδεκάνησα και τη βόρεια Κρήτη. Στις υποκλοπές περιοχές γενικά αίθριος.

Ανεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και τοπικά στα νότια πελάγη 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: σε βαθμιαία άνοδο από τα δυτικά. Παγετός νωρίς το πρωί στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

Γιατί το 2018 θα θυμίζει υπερβολικά... την εποχή πριν τους 2 Παγκόσμιους Πολέμους – Αλλάζει η ισορροπία κράτους – αγοράς

 

Γιατί το 2018 θα θυμίζει υπερβολικά... την εποχή πριν τους 2 Παγκόσμιους Πολέμους – Αλλάζει η ισορροπία κράτους – αγοράς
Οι 3 τάσεις που δείχνουν ότι ο κόσμος θα αλλάξει το 2018
Δεν είναι πλέον δύσκολο να ειπωθεί ότι ο κόσμος βρίσκεται σε ένα κομβικό σημείο, κατά το οποίο πολλές ισορροπίες αλλάζουν ή πρόκειται να αλλάξουν.
Εάν το 2016 ήταν το έτος εκλογικών νικών των λαϊκιστών, το 2017 έφερε μια εξισορρόπηση στο πολιτικό στάτους.
Η κυρίαρχη/παραδοσιακή πολιτική ελίτ, κατάφερε να παραμείνει ζωντανή, υποσχόμενη αλλαγές στους κανόνες της παγκοσμιοποίησης, καθώς εκεί ήταν που εντοπίστηκε οργή των ψηφοφόρων.
Βέβαια στην πράξη ελάχιστα έχουν αλλάξει.
Αλλά το κλίμα είναι λίγο καλύτερο.
Η παγκόσμια οικονομία επιταχύνθηκε με τον ισχυρότερο ρυθμό της από την αρχή της δεκαετίας.
Οι χρηματιστηριακές αγορές βρίσκονται σε υψηλά επίπεδα ρεκόρ και τα ποσοστά χρηματοοικονομικού κινδύνου είναι ασυνήθιστα χαμηλά.
Επίσης, οι τόνοι για το Brexit στο Ηνωμένο Βασίλειο έχουν υποχωρήσει, ενώ και στις ΗΠΑ, ο Πρόεδρος Donald Trump έχει εγκαταλήψει την «εκστρατεία» του κατά της παγκοσμιοποίησης και ασχολείται με τη φορολογική μεταρρύθμιση.
Ακόμη και ο Emmanuel Macron, ο οποίος ανέλαβε την εξουσία στη Γαλλία με την υπόσχεση ενός νέου είδους κοινωνικού συμβολαίου υπέρ της παγκοσμιοποίησης, ξεκίνησε με μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας που είχαν ήδη κάνει οι περισσότερες άλλες ευρωπαϊκές χώρες πριν από πολλά χρόνια.
Τι μας δείχνουν αυτά τα γεγονότα;
Ότι ο λαϊκισμός αναθεωρεί και επανατοποθετεί τον καπιταλισμό.
Βρίσκεται σε εξέλιξη μια αλλαγή των ισορροπιών μεταξύ κράτους και αγοράς.
Μια εξέλιξη που θα συνεχιστεί, ίσως και ενταθεί, το 2018.
Άλλωστε, μετά τις ισχυρές επιδόσεις των λαϊκιστών σε Γερμανία, Αυστρία και Τσεχία, στην Ιταλία, οι εκλογές του 2018, θα μπορούσαν να δώσουν συνέχεια με την άνοδο του κινήματος των «5 Αστέρων».
Ορισμένες αναδυόμενες αγορές θα δουν επίσης μια λαϊκιστική έκρηξη, κυρίως στο Μεξικό, όπου ο Andrés Manuel López Obrador, ένας έμπειρος πολιτικός, εμφανίζεται επωφελημένος από τα «αντι-μεξικανικά» αισθήματα του Trump.

Τι δείχνει η ιστορία

Η ιστορία δείχνει ότι η μεγάλη αλλαγή βρίσκεται σε εξέλιξη.
Σύμφωνα με αρκετούς ιστορικούς, η εποχή μας θυμίζει τις αρχές του περασμένου αιώνα, όταν ο κόσμος βίωσε μια άλλη εποχή ταχείας παγκοσμιοποίησης και δραματικών τεχνολογικών αλλαγών.
Το διαδίκτυο και η τεχνητή νοημοσύνη σήμερα, αναδιαμορφώνουν τις οικονομίες όπως έγινε με την ηλεκτρική ενέργεια και τους σιδηρόδρομους έναν αιώνα πριν.
Παράλληλα, η κλίμακα της δημιουργίας πλούτου και ο βαθμός ανισότητας είναι παρόμοιες.
Τότε, όπως και τώρα, ο θυμός από μεγάλη μερίδα του πληθυσμού δημιούργησε έναν αχαλίνωτο λαϊκισμό, με τη μορφή εχθρότητας τόσο προς τους μετανάστες όσο και προς την ελίτ.
Στα τέλη του 19ου αιώνα υπήρξε η Προοδευτική Εποχή.
Χρειάστηκαν χρόνια, αλλά η αλλαγή που υπήρξε μεταφράστηκε σε μια ριζική αναθεώρηση της ισορροπίας μεταξύ κράτους και αγοράς, με την εισαγωγή της προοδευτικής φορολογίας, της μεγαλύτερης κοινωνικής προστασίας και της αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας.
Το 2018, εκτιμάται ότι θα έχουμε σημαντικές αλλαγές, οι οποίες θα προκαλέσουν τη μετατόπιση της σύγχρονης ισορροπίας μεταξύ πολιτείας και αγοράς.
Η πρώτη αλλαγή είναι το επονομαζόμενο "techlash".
Η πολιτική βούληση είναι να μειωθεί η δύναμη των τεχνολογικών γιγάντων - όπως το Facebook, η Google και η Amazon – με πολλές χώρες να «μοιράζουν» πρόστιμα, να αυστηροποιούν το νομοθετικό πλαίσιο και να αναθεωρούν τους κανόνες ανταγωνισμού.
Ήδη η ΕΕ έχει επιβάλει πρόστιμα σε Amazon και Facebook για φοροαποφυγή, ενώ ελέγχει και την Google για παραβίαση των όρων ανταγωνισμού.
Ένας σαρωτικός νέος νόμος περί απορρήτου, ο ονομαζόμενος Κανονισμός Γενικής Προστασίας Δεδομένων, θα μετατοπίσει αποφασιστικά την εξουσία πάνω στα προσωπικά δεδομένα από τις εταιρείες τεχνολογίας σε ιδιώτες.
Η δεύτερη δύναμη της αλλαγής θα είναι ο Macron, ο οποίος θεωρείται ότι είναι ο «διάδοχος» του Teddy Roosevelt, του αμερικανικού προέδρου που συνδέεται περισσότερο με την Προοδευτική Εποχή.
Υπάρχουν έντονες ομοιότητες μεταξύ των δύο ανδρών: και οι δύο προωθούν μια ατζέντα μεταρρυθμίσεων στη ρητορική της εθνικής ανανέωσης.
Όπως και ο Roosevelt, ο κ. Macron πιέζει για ένα νέο είδος κοινωνικής σύμβασης, που ενισχύει τον ανταγωνισμό και την επιχειρηματικότητα προστατεύοντας ταυτόχρονα τους εργαζόμενους.
Η κλίμακα της φιλοδοξίας του γαλλικού προέδρου θα καταστεί σαφέστερη το 2018, καθώς οι λεπτομέρειες των σχεδίων του εξελίσσονται.
Η τρίτη δύναμη εντοπίζεται τη στάση της Δύσης απέναντι στην Κίνα, την αυξανόμενη δύναμη του 21ου αιώνα.
Όσο ο φόβος μιας ανερχόμενης Γερμανίας διαμόρφωσε τις ευρωπαϊκές πολιτικές στα τέλη του 19ου και στις αρχές του 20ου αιώνα, τόσο οι ανησυχίες για την αυξανόμενη επιρροή της Κίνας, και τις προθέσεις της, αποτελούν το μεγάλο πρόβλημα σήμερα.
Στην ίδια την Κίνα, η ισορροπία μεταξύ του κράτους και των επιχειρήσεων θα παραμείνει σταθερή.
Οι επιχειρήσεις, ιδιωτικές ή κρατικές, θα παραμείνουν κάτω από τον έλεγχο του Κομμουνιστικού Κόμματος, καθώς ο Xi Jinping δεν θα αποδειχθεί ως ένας τολμηρός οικονομικός μεταρρυθμιστής.
Έτσι, από κοινού, η τεχνολογία, ο Macron και η Κίνα θα τροφοδοτήσουν μια αποφασιστική μετατόπιση της ισορροπίας μεταξύ κράτους και αγοράς.
Που θα καταλήξει αυτό δεν είναι ακόμη σαφές.
Στη χειρότερη περίπτωση, θα είναι μια οπισθοδρομική διαδρομή προς ένα πιο καπιταλιστικό, πιο ρυθμισμένο, αμυντικό και προστατευτικό είδος καπιταλισμού.
Στην καλύτερη περίπτωση θα συγχρονιστεί ο τρόπος αντιμετώπισης της εξουσίας των εδραιωμένων ελίτ και θα περιλαμβάνει μια ευρηματική επανεξέταση του ρόλου του κράτους στην προστασία του ατόμου.

www.bankingnews.gr

Αποκλειστικό: Τα νέα 13 προαπαιτούμενα της 4ης αξιολόγησης -Τα «πάνω – κάτω» στους φόρους

 

Αποκλειστικό: Τα νέα 13 προαπαιτούμενα της 4ης αξιολόγησης -Τα «πάνω – κάτω» στους φόρους εισοδήματος
Αυτά είναι τα νέα 13 προαπαιτούμενα της 4ης αξιολόγησης
Και όποιος νομίζει ότι το 2018 δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα «πλανάται πλάνην οικτράν»...
Το συμπληρωματικό Μνημόνιο (τεχνική συμφωνία) που υπέγραψε η κυβέρνηση με τους δανειστές (4 Δεκεμβρίου του 2017) προβλέπει πληθώρα νέων παρεμβάσεων στους φόρους εισοδήματος, ακινήτων και ΦΠΑ. Προβλέπει νέα αυστηρότερα τεκμήρια διαβίωσης αλλά και την επιβολή αυξημένων τόκων σε όσους υποβάλουν εκπρόθεσμα τις φορολογικέ τους δηλώσεις.
Στον ίδιο λογαριασμό με τα 82 προαπαιτούμενα της 4ης αξιολόγησης που θα ξεκινήσει τον Φεβρουάριο περιλαμβάνεται και η δέσμευση του οικονομικού επιτελείου έναντι των δανειστών που δεν υπάρξουν άλλες νέες χαριστικές ρυθμίσεις ή άλλα μέτρα αμνήστευσης για όσους χρωστούν στο ελληνικό δημόσιο.
Αντίθετα, από την Πρωτοχρονιά σφίγγει περαιτέρω ο κλοιός για τους οφειλέτες με τα μέτρα αναγκαστικής είσπραξης που μπαίνουν σε άμεση εφαρμογή. Μάλιστα από το 2018 πέραν αυτών που γίνονται για χρέη προς τις τράπεζες καθιερώνονται ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί και για οφειλές προς την εφορία και τα Ταμεία.
Αλλαγές και θα υπάρξουν και στην νομοθεσία για τα τεκμήρια διαβίωσης και απόκτησης περιουσιακών στοιχείων ενώ έως τον Μάρτιο θα πρέπει οι αντικειμενικές τιμές των ακινήτων να έχουν ευθυγραμμιστεί με τις εμπορικές. Διορθωτικές κινήσεις θα υπάρξουν και στους συντελεστές υπολογισμού του ΕΝΦΙΑ με στόχο την διεύρυνση της βάσης επιβολής του συγκεκριμένου φόρου μέσω περιορισμού των απαλλαγών από την εφαρμογή του.
Τον Μάιο του 2018 θα μάθουμε αν η νέα μείωση στο αφορολόγητο ποσό ενεργοποιηθεί νωρίτερα από το 2019 μαζί με το μαχαίρι στις συντάξεις εφόσον το ΔΝΤ κρίνει πως αυτό είναι απαραίτητο.
Ήδη, το Ταμείο έχει ταχθεί υπέρ της μείωσης του αφορολογήτου από το 2019 και μέχρι σήμερα δεν έχει δώσει ενδείξεις ότι προτίθεται να μεταβάλει τη στάση του.

Αναλυτικότερα όμως ο κατάλογος με τα νέα μέτρα - προαπαιτούμενα του 2018 έχει ως εξής:

1.Αναθεώρηση των διατάξεων του Κώδικα Φορολογικών Διαδικασιών ώστε να προβλέπουν μειωμένα πρόστιμα για τις παραβάσεις που εντοπίζονται κατά τους φορολογικούς ελέγχους.
2.Αξιολόγηση της πιθανής αύξησης του κατώτατου ορίου ακαθαρίστων εσόδων για την επιβολή του ΦΠΑ.
Το όριο αυτό ανέρχεται σήμερα στα 10.000 ευρώ και εξετάζεται να ανέβει στα 25.000 ευρώ.
3.Επανεξέταση και τροποποίηση των διατάξεων του Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων προκειμένου να ευθυγραμμιστούν πλήρως με τις διατάξεις του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας και να συμπεριλάβουν και τη διαδικασία των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών.
4.Επανεξέταση των κινήτρων στη φορολογία εισοδήματος των επιχειρήσεων και τις φορολογικές απαλλαγές, εξαλείφοντας τις διατάξεις που θεωρούνται αναποτελεσματικές ή άδικες.

Έως τον Μάρτιο του 2018:

5. Ευθυγράμμιση των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων με τις αγοραίες τιμές τους και σύσταση εξειδικευμένης ομάδας εμπειρογνωμόνων και ένα μόνιμο πληροφοριακό σύστημα για την αναθεώρηση των φορολογητέων αξιών των ακινήτων. Οι αναπροσαρμογές των φορολογητέων αξιών των ακινήτων θα επηρεάσουν το ύψος των φορολογικών επιβαρύνσεων στις αγοραπωλησίες, τις κληρονομιές, τις δωρεές και τις γονικές παροχές ακινήτων, αλλά σε πλήθος άλλων φόρων και τελών επί της απόκτησης και της χρήσης ακινήτων.
6. Νομοθεσία για την προσαρμογή των συντελεστών υπολογισμού και τη διεύρυνση του πεδίου εφαρμογής του Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ) αν κριθεί αναγκαίο προκειμένου, μετά την αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών, να προκύψει ουδέτερο δημοσιονομικό αποτέλεσμα και τα εκκαθαριστικά του φόρου να εκδοθούν τον Ιούλιο/Αύγουστο του 2018.
7.Επανεξέταση του ευνοϊκού καθεστώτος φορολόγησης της ναυτιλίας υπό το πρίσμα των υποδείξεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
8.Τεχνική επανεξέταση των διατάξεων του Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος μετά την τριετή εφαρμογή τους, προκειμένου να προσδιορίσει τα προβλήματα και τα «παραθυράκια» στην εφαρμογή τους και να υποβάλουν προτάσεις τροποποιήσεων για τη αποσαφήνιση και βελτίωσή τους και την εξάλειψη των αντικρουόμενων ρυθμίσεων.
9.Κωδικοποίηση και απλοποίηση της νομοθεσίας για τον ΦΠΑ, ώστε να ευθυγραμμιστεί με τον Κώδικα Φορολογικών Διαδικασιών και να εξαλειφθούν τα κενά και οι εκκρεμότητες.
10.Επανεξέταση του νομοθετικού καθεστώτος για την επιβολή τόκων εκπρόθεσμης υποβολής δηλώσεων, όπως αυτό αποτυπώνεται στον Κώδικα Φορολογικών Διαδικασιών.
11.Τροποποίηση του Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων με στόχο την επέκταση της εφαρμογής των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών και σε υποθέσεις ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο.

Έως τον Απρίλιο του 2018:

12.Επανεξέταση του φόρου επί των κερδών από την εκμετάλλευση ακίνητης περιουσίας και προώθηση νομοθετικών αλλαγών αν κριθεί αναγκαίο έως τον Μάιο του 2018.

Έως τον Μάιο του 2018:

13. Επανεξέταση των διατάξεων για τα τέλη χαρτοσήμου με σκοπό τον εκσυγχρονισμό και την απλοποίησή τους.
Επανεξέταση του συστήματος τεκμαρτού προσδιορισμού του φορολογητέου εισοδήματος και νομοθέτηση αλλαγών αν κριθεί αναγκαίο.

Μάριος Χριστοδούλου
www.bankingnews.gr

Αθλητικές εφημερίδες - πρωτοσελιδα

Αθλητικές εφημερίδες - πρωτοσελιδα

Πολιτικές εφημερίδες - πρωτοσελιδα

Πολιτικές εφημερίδες - πρωτοσελιδα
Η κληρονομιά του 2017, οι προκλήσεις του 2018
Ελπίδες και φόβοι για το 2018
Το Ε.Σ.Υ. αλλάζει
Ο λογαριασμός του 2018 και η απόφαση για κάλπες
Πέντε
Τι φέρνει η χρονιά του σκύλου
Θερίζουν οι φόροι και το 2018!
Εκλογές... κι αν του κάτσει το '18
Χρονιά ορόσημο
Τα 18 νησιά μας που στοχεύουν οι Τούρκοι
Παίζουν τα ρέστα τους

Απλοί τρόποι να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σύστημα του παιδιού

  ΠΑΙΔΙ  |  10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020 | 06:00  |  IMOMMY TEAM Ειδικά αυτήν την περίοδο που η πανδημία του κοροναϊού απειλεί την υγεία ...