Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου 2017

Κάθε φορά που στριμώχνονται, «θυμούνται» τα Paradise Papers

 
-A +A
Κάθε φορά που στριμώχνονται, «θυμούνται» τα Paradise Papers
Του Γιάννη Κ. Τρουπή
Τελικά η τακτική του Μεγάρου Μαξίμου τείνει να γίνει προβλέψιμη και εύκολα «πολιτικά» εντοπίσιμη. Πώς να εξηγήσει κάποιος διαφορετικά τη σπουδή με την οποία η κυβέρνηση «πούσαρε» την πληροφορία ότι στα Paradise Papers υπάρχει το όνομα Γεώργιου Μητσοτάκη, ξαδέρφου του προέδρου της ΝΔ.

Σύμφωνα λοιπόν με το ραδιόφωνο news247 ανάμεσα στα περισσότερα από 50.000 αρχεία που διέρρευσαν από το εταιρικό μητρώο της Αρούμπα, ενός από τους φορολογικούς παραδείσους του πλανήτη, μόνο 10 εμφανίζουν την λέξη «Ελλάδα».

Ένα από τα πρόσωπα με ελληνικό ενδιαφέρον είναι ο Γεώργιος Μητσοτάκης, εξάδερφος του αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη.

Η εταιρεία με την οποία συνδέεται το όνομά του είναι η Deto-Stop International AVV, με έδρα την οδό Caya G.F. (Betico) Croes.

H συγκεκριμένη offshore ιδρύθηκε τον Αύγουστο του 1994 και διαγράφηκε από τα μητρώα τον Σεπτέμβριο του 1997, ενώ ο κύριος Μητσοτάκης εμφανιζόταν ως διευθύνων σύμβουλος, σύμφωνα με τα αρχεία των Paradise Papers.
H συγκεκριμένη πληροφορία βγήκε στη επιφάνεια την στιγμή που η κυβερνητική πλειοψηφία περνούσε δύσκολες ώρες με την τροπολογία περί πλειστηριασμών , με ορισμένους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να εκφράζονται ανοιχτά εναντίον της.

Προφανώς και το επώνυμο Μητσοτάκης αποτέλεσε για το Μέγαρο Μαξίμου μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για να επιτεθεί στον πρόεδρο της ΝΔ, συνδέοντάς τον για μία ακόμα φορά με τα Paradise Papers.

Αρκεί όμως ένα ίδιο επίθετο για να στηρίξεις μία τόσο σοβαρή σύνδεση; Σύμφωνα με την Πειραιώς το όλο θέμα αποτελεί μία ακόμα «φούσκα», στην οποία επένδυσε η κυβέρνηση για να επιχειρήσει να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη.

«Ο Γεώργιος Μητσοτάκης είναι τρίτος ξάδερφος του προέδρου της ΝΔ, τον οποία έχει να δει δέκα χρόνια. Ευτυχώς που τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν το λένε Παπαδόπουλο για του χρεώσουν περισσότερους εξαιτίας του συνηθισμένου επωνύμου» αναφέρει συνομιλητής του κ.Μητσοτάκη, σε ιδιαίτερο σκωπτικό τόνο.

Σε κάθε περίπτωση μετά και την νέα προσπάθεια εμπλοκής του ονόματος του προέδρου της ΝΔ στην υπόθεση με τα Paradise Papers, το συμπέρασμα είναι σαφές.

Κάθε φορά που κάτι θα πηγαίνει στραβά στον κυβερνητικό σχεδιασμό, η υπόθεση των φορολογικών παραδείσων θα αποτελεί το νούμερο ένα “καταφύγιο” της κυβερνητικής πλειοψηφίας.

Πρόσφατη είναι άλλωστε η επιχείρηση από την πρόεδρο της αρμόδιας επιτροπής της βουλής Τασίας Χριστοδουλοπούλου να «ανοίξει» εκ νέου ζήτημα με το πόθεν έσχες της συζύγου του προέδρου της ΝΔ Μαρέβας Μητσοτάκη.

Ένα θέμα το οποίο έχει κλείσει οριστικά με ομόφωνη απόφαση της επιτροπής που προΐσταται η ίδια η κυρία Χριστοδουλοπουλου.

Τι είχε αλλάξει όμως και η πρόεδρος της επιτροπής ζήτησε ξαφνικά συμπληρωματικά στοιχεία από την κυρία Μητσοτάκη;
Προφανώς και δεν είχε αλλάξει κάτι στην ουσία της υπόθεσης.
Μια προσεχτική ματιά όμως στη χρονική συγκυρία, με την οποία συνέπεσε το «ξαναζέσταμα» του θέματος, δεκαπέντε μέρες πριν, θα πείσει και τους πιο δύσπιστους για τις αιτίες.

Από την μία οι εικόνες με τα επεισόδια στις αίθουσες των δικαστηρίων εξαιτίας των πλειστηριασμών.

Από την άλλη η δημοσιοποίηση της μακράς λίστας των προαπαιτούμενων, προκειμένου να κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση, που σε συνδυασμό με την υπόθεση της πώλησης στρατιωτικού υλικού στην Σαουδική Αραβία αποτελούσαν εκείνες τις μέρες έναν εκρηκτικό επικοινωνιακό συνδυασμό εναντίον της κυβέρνησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Απλοί τρόποι να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σύστημα του παιδιού

  ΠΑΙΔΙ  |  10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020 | 06:00  |  IMOMMY TEAM Ειδικά αυτήν την περίοδο που η πανδημία του κοροναϊού απειλεί την υγεία ...