Τρίτη 30 Μαΐου 2017

Τελευταίο αντίο στον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη




Χιλιάδες κόσμου συρρέει για το λαϊκό προσκύνημα. Στην Μητρόπολη Αθηνών η οικογένεια Μητσοτάκη.
Από τα ξημερώματα στη Μητρόπολη Αθηνών συρρέουν χιλιάδες κόσμου για το λαϊκό προσκύνημα στον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη. Στην είσοδο του ναού βρέθηκε από νωρίς η οικογένεια Μητσοτάκη, προκειμένου να υποδεχθεί τη σορό του εκλιπόντος.
Στη Μητρόπολη βρίσκονται ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τη σύζυγό του Μαρέβα, η Ντόρα Μπακογιάννη με τον σύζυγό της Ισίδωρο Κούβελο, ο Κώστας Μπακογιάννης, η Αλεξία Μητσοτάκη και άλλα μέλη της οικογένειας, καθώς και πλήθος πολιτικών στελεχών.
Έξω από το ναό έχουν παραταχθεί τα αγήματα που θα απονείμουν τιμές, καθώς ο πρώην πρωθυπουργός κηδεύεται με τιμές εν ενεργεία πρωθυπουργού.






Το λαϊκό προσκύνημα στον ναό θα συνεχιστεί έως τις 1:30 το μεσημέρι.
Στις 3, θα ξεκινήσει η εξόδιος ακολουθία, στη διάρκεια της οποίας θα εκφωνήσουν επικήδειο λόγο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, ο Κύπριος Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης, ο οποίος βρίσκεται στην Αθήνα για την τελετή, και ο γιος του εκλιπόντα και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης.





Στα Χανιά η ταφή
Στη συνέχεια η σορός θα μεταφερθεί με αεροσκάφος C-130 από την Ελευσίνα στα Χανιά, όπου την Πέμπτη θα πραγματοποιηθεί η ταφή του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη. Με το αεροπλάνο θα πετάξουν μέλη της οικογένειας Μητσοτάκη, που θα μεταφέρουν το φέρετρο.
Η σορός θα οδηγηθεί στη συνέχεια στην Αγία Μαγδαληνή Χαλέπας, όπου θα γίνει αγρυπνία και επιμνημόσυνη δέηση, προτού μεταφερθεί στις 3 το μεσημέρι της Πέμπτης στην τελευταία κατοικία, στο νεκροταφείο του Αργουλιδέ, στον τάφο του οποίου την κατασκευή επιμελήθηκε ο ίδιος ο εκλιπών, δίπλα σε εκείνο της συζύγου του, Μαρίκας.
Η οικογένεια Μητσοτάκη αρνήθηκε η τελετή να πραγματοποιηθεί δημοσία δαπάνη, στέλνοντας επιστολή στον αρμόδιο υπουργό Πάνο Σκουρλέτη.
Αντί στεφάνων -σύμφωνα και με επιθυμία του ιδίου του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη- η οικογένεια θα δέχεται δωρεές για δενδροφύτευση στα Λευκά Όρηστις ακόλουθες περιβαλλοντικές οργανώσεις:

Πηγή: http://www.parapolitika.gr/article/telefteo-antio-ston-konstantino-mitsotaki?ref=yfp

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Απλοί τρόποι να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σύστημα του παιδιού

  ΠΑΙΔΙ  |  10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020 | 06:00  |  IMOMMY TEAM Ειδικά αυτήν την περίοδο που η πανδημία του κοροναϊού απειλεί την υγεία ...