Σάββατο 1 Απριλίου 2017

ΥΠΟΘΕΣΗ ΡΑΙΚΟΥ: Όλα όσα θέλει να πει σ΄ ένα αποκαλυπτικό κείμενο

 

104
Υπόθεση Ράϊκου
(Μια περίεργη κινητικότητα στο χώρο της Δικαιοσύνης)
Του Κων. Φράγκου
Της Δικαιοσύνης Ήλιε νοητέ και μυρσίνη εσύ δοξαστική
μη, παρακαλώ σας μη, λησμονάτε τη Χώρα μου
Ο. Ελύτης (Άξιον Εστί)
Δεν θα επιχειρήσω αναδρομές. Τα πάντα είναι γνωστά. Μετά από έκρηξη αποκαλύψεων κραυγαλέων σκανδάλων σε πολλούς τομείς της δημόσιας ζωής, της πορείας της Χώρας προς την πτώχευση και τις αποκαλύψεις της διαφθοράς των πολιτικών συνεστήθη Ειδική Υπηρεσία Δίωξης του Οικονομικού Εγκλήματος – Διαφθοράς, οι λεγόμενοι Αδιάφθοροι για την έρευνα και καταλογισμό ευθυνών, υπό την εξέχουσα δικαστικό, Αντιεισαγγελέα Πρωτοδικών (νυν Εφετών) κ. Ελένη Ράϊκου.
Την κ. Ελένη Ράϊκου κατ’ ευτυχή συγκυρία ή δικές της επιλογές, δεν γνωρίζω, πλαισίωσαν νεαροί δικαστικοί με ήθος, ικανότητες και όρεξη για δουλειά.
Το γεγονός προκάλεσε οργή και μήνιν των Ηρωδιάδων. Περίμεναν ελέγχους αλλά όχι σε τόση έκταση και βάθος.
Ήταν εμφανές ότι οι ΑΔΙΑΦΘΟΡΟΙ ξεπέρασαν τα όρια και ενοχλούσαν τα μάλα το οικονομοπολιτικό κατεστημένο που μας κυβερνούσε χρόνια και είχε σαπίσει. Δεν θ’ αναφέρω ονόματα πρωταγωνιστών, εκτός της κ. Ε. Ράϊκου, για να μη στοχοποιήσω. Περιορίζομαι μόνον σε δυο αποχωρήσαντες διά παραιτήσεως, την κ. Πόπη Παπανδρέου και τον κ. Γ. Μαλλή που άφησαν εποχή και έγραψαν ιστορία στο δικαστικό Σώμα Υπονομεύθηκαν και συκοφαντήθηκαν και η λάσπη που εκτοξεύεται εναντίον τους από διάφορα άθλια υποκείμενα συνεχίζεται, όπως πληροφορούμαι.
Τα τρισάθλια σκάνδαλα και οι κλοπές του Δημοσίου στους εξοπλισμούς επί 8ετίας Σημίτη με πρωταγωνιστές τους κ. Τσοχατζόπουλο ,τον ελεγχόμενο από τη Δικαιοσύνη Παπαντωνίου, κομματικούς Γεν Γραμματείς Εξοπλισμών, αλλά και συμμετοχή υπηρεσιακών παραγόντων, δεν σταματούν τον Μάιο 2004 οπότε ανέλαβε η Κυβέρνηση Καραμανλή από την οποία προσδοκούσαμε κάθαρση. Ο νέος Πρωθυπουργός κ. Κων. Καραμανλής είχε χαρακτηρίσει, ορθότατα, τον κ. Σημίτη ως Αρχιερέα της Διαπλοκής, υποσχέθηκε ότι θα ξεκαθαρίσει το τοπίο από τους νταβατζήδες (sic). Μετά από ένα ελάχιστο διάστημα ενεργοποίησης της αποκάλυψης των σκανδάλων (ιδιαίτερα από τον τ. ΥΕΘΑ κ. Σπ. Σπηλιωτόπουλο) η Κυβέρνηση αλλάζει ρότα και επιδίδεται στη συστηματική συγκάλυψη των λωποδυτών και παρέχει ασυλία στους νταβατζήδες. Ο κ. Κ.Κ αναδεικνύεται ως Αρχιεπίσκοπος του Κουκουλώματος. Εύκολα διέκρινε κανείς, εκείνη την εποχή, ποιοι υλοποίησαν τις προθέσεις του κ. Κ.Κ. για τη λήθη. Η Κυβέρνηση Καραμανλή, αν ήθελε, θα μπορούσε να παραπέμψει πάραυτα του κ. Παπαντωνίου για τα όργια 2000 – 2004 αφού ο υπόλογος Υπουργός ΔΕΝ εκαλύπτετο τότε από το κατάπτυστο άρθρο 86. Ο λαοπρόβλητος , όμως κ. Κ.Κ. δεν επιθυμούσε να θίξει το “αδελφόν” κόμμα.
Το σημερινό, περίεργο, κλίμα    
        (Η υπόθεση Βατοπεδίου)
Περνάω αμέσως στην απόφαση. Αθώοι όλοι. Πανηγυρισμοί στην ΝΔ και, ιδιαίτερα, από τον πάσχοντα από μουγγαμάρα, επί μία 8ετία, τ. Πρωθυπουργό κ. Κων. Καραμανλή, τον επιλεγόμενο Ακάματο. Υπήρξε ενθουσιασμός και στο τσιπρικό στρατόπεδο, περίεργα, πολύ περίεργα.
Ο Υπουργός Αναπληρωτής Δικαιοσύνης κ. Δ. Παπαγγελόπουλος, τ. Προϊστάμενος Εισαγγελίας Αθήνας, δηλώνει εκπλήσσοντας τους πάντες:
Τους λαοπρόβλητους ηγέτες, τα ντόπια και ξένα συμφέροντα, οι νταβατζήδες της διαπλοκής (ΣΣ. τους οποίους ο κ. Κ.Κ. είχε εξαφανίσει), οι λακέδες και τα γιουσουφάκια της ενημέρωσης προσπαθούν να τους εξουδετερώσουν με κάθε τρόπο. Αυτό συμβαίνει σήμερα με τους Κώστα Καραμανλή και Αλέξη Τσίπρα “τιμή στον παλιό και τον νέο…”       
Ταυτόχρονα εμφανίσθηκαν δύο άλλα, αξιοσημείωτα, κείμενα.
Γράφει ο έγκριτος σχολιαστής κ. Μιχ. Μητσός στα ΝΕΑ (24.03) Ο κ.Κ. Καραμανλής έχει κερδίσει επαξίως τον τίτλο το πλέον αποτυχημένου Πρωθυπουργού της Μεταπολίτευσης. Επί θητείας του το χρέος και τα ελλείμματα εκτινάχθηκαν, οι προσλήψεις στο Δημόσιο έσπασαν ρεκόρ. (Σ.Σ. αυτό δεν λέγεται έμμεση κλοπή του Δημοσίου;), η Αθήνα κάηκε,. Βατοπέδιο…κ.λπ.”
Ο κ. Γ. Κύρτσος, Ευρωβουλευτής της ΝΔ, εκδότης της Εφημερίδας FREESUNDAY γράφει (24-03) “…Ο Κ.Κ. έσπασε τη σιωπή του μετά την αθωωτική απόφαση για τους Βατοπεδινούς (ένα πρώτο ράγισμα στη βουβή μακαριότητα του) πανηγυρίζοντας για την αθώωση. Τα Πολιτικά πρόσωπα που ταλαιπωρήθηκαν δικαίως εξέφρασαν την ικανοποίηση τους αλλά ολόκληρη η ΝΔ να διαφημίζει δικαίωση, επειδή δεν στοιχειοθετήθηκε ποινικό αδίκημα σε μία τόσο ντροπιαστική, για την Ελλάδα, ιστορία; 
  Ξέχασαν ότι ο ίδιος ΚΚ είχε αναλάβει την πολιτική ευθύνη για όσα σκανδαλώδη είχαν συμβεί; Αλλά τίποτα να μην είχε συμβεί αν είχαν μείνει οι μνήμες από την θλιβερή εικόνα του Εφραίμ και Αρσενίου να μπαινοβγαίνουν στο Μέγαρο Μαξίμου και η ταχύτητα και αποφασιστικότητα με τη οποία κινήθηκε τότε, η κρατική μηχανή για να προωθήσει το θέμα…”
Αφήνω τον αναγνώστη μου να κάνει τους συνειρμούς αναφορικά με τα τρία παραπάνω κείμενα και να εξάγει συμπεράσματα. Προσωπικά είδα, προ διετίας, τον κ. Καραμανλή να επιβάλλει στον κ. Τσίπρα ως Πρόεδρο της Δημοκρατίας τον κ. Παυλόπουλο και τώρα να “εμπνέει” έναν Υπουργό του να τον λιβανίζει! Κύριε Ελέησον!
    
    Η υπόθεση Ράϊκου   
Όπως προανέφερα η κ. Ε. Ράϊκου έχει επιλεγεί, για δύο συνεχείς θητείες, από το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο για προϊσταμένη της Ειδικής Υπηρεσίας των Αδιάφθορων. Η θητεία της, η δράση της, το ήθος της υπήρξαν άριστα. Ίσως να ξεπέρασε τα όρια που είχε κατά νουν η Εξουσία. Άρχισε να ενοχλεί. 
Ιδιαίτερα, τελευταία, που οι πληροφορίες την φέρουν να έχει φέρει τα πάνω κάτω στην υπόθεση NOVARTIS (ΣΣ που μας την έστειλαν “πακέτο” Αμερικανοί, δεν μπορεί πια, κανένας να επιχειρήσει να την πνίξει) και να υπάρχει κίνδυνος μεγάλων αποκαλύψεων που θα κάψουν πολύ κόσμο από τα δύο ευαγή κόμματα ΝΔ – ΠΑΣΟΚ. Είχε λάβει, μάλιστα, την πλήρη διαβεβαίωση και απόλυτη στήριξη του Υπουργού κ. Κοντονή να προβεί σε αποκαλύψεις!
Αιφνιδίως προκύπτει θέμα με δημοσίευμα της εφημερίδας DOCUMENTO (2603) με το οποίο καταγγελλόταν η κ. Ε.Ρ ότι σύμφωνα με αναφορά άλλης δικαστικής λειτουργού ανακρίτριας (διαδόχου του κ. Μαλλή) κ. Η, Ζαπατίνα επιχείρησε απόκρυψη στοιχείων που αφορούσε υπόθεση εξοπλισμών Λιακουνάκου-Παπαντωνίου!
Η κ. Ε. Ράϊκου θεώρησε το δημοσίευμα υποβολιμαίο και καθοδηγούμενο, αποβλέπον στην εξόντωσή της και υπέβαλε την παραίτηση της, αφήνοντας την υπόθεση NOVARTIS στα “κρύα του λουτρού”.
Από νοσηρή περιέργεια έψαξα το θέμα και κατάληξα στα παρακάτω συμπεράσματα που δεν διεκδικούν, βέβαια το OSCAR της αυθεντικότητας. Όσα μπόρεσα να μάθω. Διαψεύσεις δεκτές.
  • Η θητεία της κ. Ε. Ράϊκου λήγει την 11-05-17 οπότε, μετά τόσο επιτυχή πορεία, αναμενόταν η ανανέωσή της. Μήπως έπρεπε να προετοιμασθούν προϋποθέσεις ώστε η ανανέωση θητείας της ενοχλητικής αυτής κυρίας να ματαιωθεί;
  • Η ομάδα Ράϊκου είχε ειδοποιήσει την κ. Η. Ζαπατίνα ότι επίκειται αποστολή συμπληρωματικών στοιχείων για υπόθεση Λιακουνάκου. Ενώ τα στοιχεία αυτά ήσαν εν πλω η κ. Η. Ζ. υπέβαλε την αναφορά της που δημοσίευσε το DOCUMENTO. Αυτήν την πληροφορία την μεταφέρω με επιφύλαξη γιατί δεν μπορώ να υπεισέλθω στα άδυτα των δικαστικών διαδρομών. Ας την ελέγξει ο αρμόδιος Εισαγγελέας.
  • Η ομάδα Ράϊκου έχει στείλει επτά (7) φορές τον κ. Λιακουνάκο, με κακουργηματικές κατηγορίες στον τακτικό ανακριτή και στην συνέχεια στο εδώλιο. Συγκεκριμένα: Ελικόπτερα NH-90, Ελικόπτερα ΑΠΑΤΣΙ (Αντισταθμιστικά), Φρεγάτες Γαλλίας (2 φορές), Αεροπλάνα EMBRAER, Άρματα LEO. Μου φαίνεται λιγουλάκι δύσκολο να πιστεύσω ότι επιχείρησε να τον συγκαλύψει σε μία όγδοη. Όπερ έδει δείξαι…
  • Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων (ΕΔΕ) εκφράζει, με ανακοίνωση της, την έντονη ανησυχία για το καθημερινό φαινόμενο απόπειρας αναχαίτισης του Έργου δικαστικών με τη δημόσια στοχοποίησή τους (28-03).
  • Η κ. Η. Ζαπατίνα δεν έχει φήμη κακής δικαστικού Αντιθέτως….
  • Προσωπικά, δεν συμφωνώ με την παραίτηση. Πρέπει να σταθεί στη θέση της, όσες επιθέσεις κι αν δέχεται. Ήδη διέκρινα πανηγυρισμούς μεγαλοστελεχών των δύο αμαρτωλών κομμάτων, που επί των ημερών τους γινόταν το “πανηγύρι” και που είναι έτοιμα ν΄ αναλάβουν ξανά την Εξουσία, να φάνε ότι απέμεινε.     
  • Και κάτι άλλο: Πέραν από τα show που ετοιμάζει η Βουλή για την υπόθεση Παπαντωνίου, με ενέργειες της ομάδος έχει προχωρήσει αίτηση δικαστικής συνδρομής από Ελβετία και Γαλλία για λογαριασμούς που αφορούν EMBRAER, Άρματα και Φρεγάτες. Τότε, αν έλθουν, θα γίνει το πανηγύρι στη Βουλή. Εκτός εάν στην Εξεταστική Επιτροπή τοποθετήσουν ως Πρόεδρο των κ. Τραγάκη και μέλη τους κ. Λοβέρδο και Βενιζέλο που το 2005, με άνωθεν εντολή, αθώωσαν Άκη – Γιάννο από τα κραυγαλέα σκάνδαλα των TPQ-37 και TORMI.
  • Δεν θα υπήρχαν οι κ. Θ. Λιακουνάκος και άλλοι ούτε η NOVARTIS αν δεν ήταν “προσκεκλημένοι” από την πολιτική σαπίλα που δρούσε ή συγκάλυπτε..
  • Ο κ. Σημίτης, θρασύτατος, εμφανίζεται, κατακρίνει και ζητάει εκλογές!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Απλοί τρόποι να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σύστημα του παιδιού

  ΠΑΙΔΙ  |  10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020 | 06:00  |  IMOMMY TEAM Ειδικά αυτήν την περίοδο που η πανδημία του κοροναϊού απειλεί την υγεία ...