Παρασκευή 24 Μαρτίου 2017

Αποχριστιανοποίηση σε εξέλιξη - Τι πάνε να εφαρμόσουν στα ελληνικά σχολεία


    Παρασκευή, 24 Μάρτιος 2017 09:13
    Αποχριστιανοποίηση σε εξέλιξη - Τι πάνε να εφαρμόσουν στα ελληνικά σχολεία

    Καθ'υπόδειξη της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ.

    Προ των πυλών της ταχείας αποχριστιανοποίησης οδεύει η χώρα μας, καθώς ήδη κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης έχουν κάνει εισήγηση για την πλήρη αποκοπεί του σχολείου από την εκκλησία και τη θρησκεία, ότι κι αν αυτό συνεπάγεται.
    Μετά τις κατά καιρούς δηλώσεις στελεχών της κυβέρνησης, όπως του Αριστείδη Μπαλτά, σειρά είχε ο σύμβουλος του πρωθυπουργού, Νίκος Καρανίκας, ο οποίος αναφέρθηκε στα αριστεία και στις προσευχές στα σχολεία.
    "Τα αριστεία οφείλονται ως επί το πλείστον στην έκρηξη δημιουργίας Προγραμμάτων Μεταπτυχιακών Σπουδών, τις τελευταίες δεκαετίες, που είναι αποτέλεσμα της ανάγκης για υπερεξειδίκευση και αναζήτηση περισσότερων προσόντων, ανάγκη που επιβάλλεται από την νεοφιλελεύθερη αντίληψη για την ατομική ανέλιξη και την αριστεία".
    Ωστόσο το θέμα δεν σταματάει μόνο εκεί, με τη νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ σε νέα της τοποθέτηση (με αφορμή την 25η Μαρτίου) να ζητάει την εκ των πραγμάτων απαγόρευση της πρωινής προσευχής στα σχολεία, θεωρώντας την...αναχρονιστική συνήθεια!
    "Συνεχίζουν να υπάρχουν άκρως αναχρονιστικές όψεις στην καθημερινότητα των σχολείων όπως οι μαθητικές παρελάσεις και η πρωινή προσευχή. Η εκκλησία εξακολουθεί να παρεμβαίνει στην παιδεία και αντιδρά στην αλλαγή του μαθήματος των θρησκευτικών από ομολογιακό μάθημα σε μάθημα σφαιρικής γνώσης μιας τόσο σημαντικής πτυχής του ανθρώπινου πολιτισμού, όπως η θρησκεία".

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    Απλοί τρόποι να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σύστημα του παιδιού

      ΠΑΙΔΙ  |  10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020 | 06:00  |  IMOMMY TEAM Ειδικά αυτήν την περίοδο που η πανδημία του κοροναϊού απειλεί την υγεία ...