Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2016

Erbil και μαύρο πολιτικό χρήμα!

Το Erbil είναι μία πόλη στο νότιο Κουρδιστάν που αναπτύσσεται με ιδιαίτερα υψηλούς ρυθμούς. Είναι το διαμάντι της περιοχής, το μελλοντικό Dubai του Ιράκ. Πηγή πλούτου είναι ο κλάδος της ενέργειας και το real estate. Σε αυτό το σημείο το Erbil αποκτά ενδιαφέρον για μας τους Έλληνες. Όποια πέτρα και να σηκώσεις, θα βρεις έναν Έλληνα επενδυτή!
Το θέμα μας είναι ότι οι Έλληνες επενδυτές του Erbil είναι πολλοί. Καραβάνια έφταναν στην πόλη  για να δουν με τα μάτια τους το οικονομικό θαύμα που συντελείται, λίγη μόλις απόσταση από μία πραγματική εστία πολέμου. Τα θαύματα στην εποχή μας δεν πετυχαίνονται μόνα τους και κυρίως στον τομέα της Οικονομίας. Γι’ αυτό και οι άνθρωποι του Erbil φρόντισαν να κρύψουν καλά τα μυστικά των επενδυτών, καθώς δεν υπάρχει πόθεν έσχες. Κανείς δεν ρωτάει τον επενδυτή από πού έχει φέρει τα λεφτά. Αν πρόκειται για ναρκοδολάρια ή για μαύρο πολιτικό χρήμα. Στο Erbil οι άνθρωποι έχουν φροντίσει να κάνουν σημαία τους την φράση του Ρωμαίου αυτοκράτορα Βεσπασιανού «τα λεφτά δεν έχουν οσμή».
  
 (Photoς by Carl Court & Matt Cardy/Getty Images/Ideal Image)
Σε αυτές τις περιπτώσεις κερδίζουν οι φοροφυγάδες! Μην έχετε ελπίδες ότι θα δώσουν ποτέ λογαριασμό οι επενδυτές του Erbil, αν τυχόν και κυκλοφορήσει στο μέλλον κάποια λίστα, όπως αυτές της Λαγκάρντ και του Μπόργιανς. Αφήστε που αυτό δεν πρόκειται να συμβεί. Τα οικονομικά θαύματα βασιζόντουσαν πάντοτε στους μηδενικούς φόρους και στην εχεμύθεια. Υπάρχει μία ομερτά σε αυτές τις περιπτώσεις.
Όλα αυτά δεν σημαίνουν ότι όποιος έχει βρει την μεγάλη ευκαιρία και έχει βάλει εκεί τα λεφτά του είναι ένοχος για κάτι. Εφόσον έχει φορολογηθεί για τα χρήματά του, έχει το δικαίωμα να τα κάνει ό,τι θέλει. Ο σχολιασμός γίνεται για τα αδήλωτα χρήματα. Διότι οι κυβερνήσεις από την μία «κυνηγούν» τα αδήλωτα εισοδήματα και από την άλλη κλείνουν το μάτι στο Erbil και στο κάθε Erbil.
  
Πριν...                                                                    ...και μετά.
(Photo by Jim Gordon)                                                        (Photo by jan kurdistani)
Να μην το ξεχάσουμε! Η ελληνική κυβέρνηση έχει ανοίξει πρόσφατα εκεί προξενείο. Για να μην ταλαιπωρούνται οι Έλληνες επενδυτές. Να έχουν άμεση εξυπηρέτηση σε κάθε τους αίτημα όσο βρίσκονται στην πόλη. Μια χαρά.
Καλά κάναμε και πήγαμε στο Erbil (στα παλιά Άρβηλα για μας τους Έλληνες).  Απλά μας λένε ότι ώρες- ώρες νιώθει κανείς σαν να περπατάει στο Κολωνάκι. Μόνο αυτό…
Θανάσης Μαυρίδης
thanasis.mavridis@liberal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Απλοί τρόποι να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σύστημα του παιδιού

  ΠΑΙΔΙ  |  10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020 | 06:00  |  IMOMMY TEAM Ειδικά αυτήν την περίοδο που η πανδημία του κοροναϊού απειλεί την υγεία ...