Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2016

3.000 Ρώσοι εθελοντές καταδιώκουν ισλαμιστές στο Χαλέπι - Η μεγαλύτερη ρωσική χερσαία δύναμη μετά το Αφγανιστάν!

 

του Πάνου Σπαγόπουλου
O συριακός Στρατός συντρίβει διαδοχικά σημεία αντίστασης στα ανατολικά προάστια του Χαλεπιού στην μεγάλη επίθεση την έναρξη της οποίας ανακοίνωσε εχθές μετά την κατάρρευση της εκεχειρίας στη Συρία.

Στην προέλασή του υποστηρίζεται από 3.000 Ρώσους εθελοντές, οι οποίοι συνεργάζονται με τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις.
Όπως ανακοινώθηκε οι συριακές δυνάμεις κατέλαβαν ολόκληρα τετράγωνα κοντά στο φρούριο του Χαλεπιού, το οποίο βρίσκεται στο κέντρο της παλιάς πόλης ενώ σημαντικές πρόοδοι έχουν γίνει και κοντά στην  Ramousah.
Αμέσως μετά την κατάρρευση της εκεχειρίας ο συριακός Στρατός έστρεψε ξανά την προσοχή του στο Χαλέπι, κομβικής και υψηλής στρατηγικής σημασίας για την εκκαθάριση από τη χώρα των ισλαμιστών ανταρτών, στέλνοντας ενισχύσεις με τουλάχιστον 1750 επίλεκτους στρατιώτες από την 106ηΤαξιαρχία της προεδρικής φρουράς όπως και από την 4η Μ/Κ Μεραρχία.
Η Ρωσία έχει ρίξει στη μάχη για απελευθέρωση του Χαλεπιού τουλάχιστον 3000 εθελοντές. Πρόκειται για την μεγαλύτερη ρωσική χερσαία δύναμη που έχει αναπτυχθεί μετά τον πόλεμο του Αφγανιστάν εκτός Ρωσίας,
Οι Ρώσοι επανδρώνουν τρεις μηχανοκίνητες Ταξιαρχίες και ειδικών δυνάμεων.
Η μεγάλη ρωσική δύναμη σαγκεντρώθηκε τους δύο προηγούμενους μήνες από τρεις ρωσικές ιδιωτικές εταιρείες που είχαν αναλάβει την κατατάξή, τον εξοπλισμό και την εκπαίδευσή τους,
Η επίθεση στο Χαλέπι ξεκίνησε ουσιαστικά από εχθές το βράδυ με αεροπορικούς βομβαρδισμούς της ρωσικής και της συριακής Αεροπορίας. Συγκεκριμένα και οι δύο αεροπορικές δυνάμεις πραγματοποίησαν εχθές 85 εξόδους με στόχους στο Χαλέπι ενώ σήμερα από το πρωί έχουν πραγματοποιηθεί τουλάχιστον 60, με τις 45 να έχουν εκτελεστεί από την RuAF.
Δείτε τον τεράστιο κρατήρα που άνοιξε μόνο μια βόβμα από αεροπορική επιδσρομή στο Χαλέπι
Second day of regime offensive in Aleppo, east under rolling bombardments. Unverified pic of crater believed to be in Sukkari neighbourhood.
Όπως αναφέρουν πληροφορίες από τη Συρία, από το πρωί έχουν καταμετρηθεί 33 απογειώσεις μαχητικών αεροσκαφών από 6 συνολικά αεροπορικές βάσεις εκ των οποίων το 1/3 περίπου προέρχονται από την ΑΒ Khmeimim της ρωσικής Αεροπορίας.

New footage of   strikes vs  convoy proves accounts of regime involvement with distinct rumble of barrel bomb tumble pic.twitter.com/WXAWafReMx
Footage also shows what seems to be rebels firing back at jets (cud be incoming fire?) at   during  strikes

Οι αεροπορικοί βομβαρδισμοί είναι τόσο ισχυροί στο κέντρο της παλιάς πόλης με αποτέλεσμα πολλοί "ακτιβιστές" να αναφέρουν ότι χρησιμοποιούνται κάποιου είδους «σεισμικά» όπλα(!) καθώς νιώθουν τη γη να τρέμει κάτω από τα πόδια τους!
 activists reporting use of a sort of "seismic" bomb detonating "underground", shockwaves causing damaged bldgs to "crumble"
Η ρωσική Αεροπορία χρησιμοποίησε εχθές βόμβες λευκού φωσφόρου εναντίον συγκεντρώσεων ανταρτών , οι οποίες είχαν αναγνωριστεί από τις απογευματινές ώρες με συνεχείς πτήσεις αναγνωριστικών drone.
He just sent me this footage a minute ago. Aleppo's rebel-held Bustan al-Qasr neighbourhood is under heavy airstrikes right now. pic.twitter.com/r9t5LQwJxk
: A short while ago, heavy Russian strikes targeted civilian areas in rebel-held neighbourhoods of Aleppo with white phosphorus bombs.
Όπως σημειώνεται από διεθνή ΜΜΕ, η επίθεση αυτή του συριακού Στρατού υποβοηθούμενη από την ρωσική Αεροπορία και Ρώσους εθελοντές θα είναι και η οριστική για την κατάληψη ολόκληρης της πόλης, καθώς τα χρονικά περιθώρια στενεύουν και η συριακή κυβέρνηση θέλει μια μεγάλη νίκη ουσιαστικά εδώ και τώρα.
Από την εξέταση τα γενικότερης κατάστασης φαίνεται πως η Ρωσία διαθέτει ξεκάθαρους τακτικούς και στρατηγικούς στόχους στη Συρία ενώ οι ΗΠΑ έχουν κυριολεκτικά μπερδέψει την όλη κατάσταση μη ξέροντας ποιον να υποστηρίξουν και ποιον όχι. Στην κυριολεξία  η στρατηγική της Ουάσιγκτον στη Συρία βρίθει από αντιφάσεις και αλληλοσυγκρουόμενα συμφέροντα και για αυτό έχει μετατραπεί σε ουραγό των εξελίξεων.

Στο μέτωπο της βόρειας Συρίας και πιο συγκεκριμένα στις μάχες που διεξάγονται μεταξύ του FSA και της ISIS, εχθές η μια τρομοκρατική οργάνωση πραγματοποίησε κτύπημα πιθανότατα με όχημα αυτοκτονία εναντίον της άλλης προκαλώντας μεγάλες απώλειες στον FSA κοντά στην πόλη της Αζάζ
ISIS attacked Turkish backed FSA near Azaz. Many FSA soldiers killed.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Απλοί τρόποι να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σύστημα του παιδιού

  ΠΑΙΔΙ  |  10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020 | 06:00  |  IMOMMY TEAM Ειδικά αυτήν την περίοδο που η πανδημία του κοροναϊού απειλεί την υγεία ...