Πέμπτη 25 Αυγούστου 2016

Αναπόφευκτη η ανακήρυξη του κουρδικού κράτους παρά τις δηλώσεις του Τούρκου Πρωθυπουργού;

 

0
Γ. Μοτσάκος Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών (Βαλκανίων  και χωρών Κ.Α.Κ )
Τουρκία και Ρωσία φαίνεται ότι συμφωνούν προς το  παρόν στο γεγονός ότι ένα κουρδικό κράτος μόνο προβλήματα θα επέφερε στην περιοχή της Μέσης Ανατολής.
« Η Άγκυρα δεν θα επιτρέψει το σχηματισμό ενός κουρδικού κράτους στο βόρειο τμήμα της Συρίας», δήλωσε με νόημα ο Τούρκος πρωθυπουργός Μπινάλι Γιλντιρίμ, ο οποίος επιθυμούσε να ακουστεί η δήλωση του μέχρι την Ουάσιγκτον  .
«Η θέση της Τουρκίας για το θέμα αυτό είναι ξεκάθαρη και ανοιχτή. Εμείς δεν θα επιτρέψουμε επουδενί την δημιουργία οποιουδήποτε κουρδικού κράτους στο βόρειο τμήμα της Συρίας. Ένα τέτοιο κράτος  είναι αντίθετο προς τα συμφέροντα της ίδιας της Συρίας, η οποία επιθυμεί  την  διατήρηση της εδαφικής ακεραιότητας της ..»,  δήλωσε ο Γιλντιρίμ σε συνέντευξη Τύπου στην Άγκυρα.
Εκεί ακριβώς στηρίζεται και η «λυκοφιλία» της Ρωσίας με την  Τουρκία, στο  θέμα του κουρδικού κράτους και την Συρία.
Σύμφωνα με παλιά ελληνική ταινία  « τα πανε και τα συμφωνήσανε», χωρίς όμως να ερωτηθούν οι Κούρδοι οι οποίοι δεν έχουν κράτος εδώ και τόσα χρόνια.
Η ορμή και η δίψα  εκατομμυρίων Κούρδων σε Ιράκ , Τουρκία, Συρία και Ιράν δεν « κάμπτεται» από καμία συμφωνία και κανέναν συμφέρον .
Το κράτος του Κουρδιστάν ήδη έχει σχηματοποιήσει την παρουσία του,  και το μόνο που απομένει η οριοθέτηση των μελλοντικών του συνόρων.
Η εδραίωση όμως της ανεξαρτησίας του κράτους αυτού θα φέρει έναν πόλεμο  στην περιοχή της Μέσης Ανατολής , που όμοιο του δεν θα έχει ξαναδεί ο κόσμος.
pentapostagma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Απλοί τρόποι να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σύστημα του παιδιού

  ΠΑΙΔΙ  |  10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020 | 06:00  |  IMOMMY TEAM Ειδικά αυτήν την περίοδο που η πανδημία του κοροναϊού απειλεί την υγεία ...