Με αρνητικό πρόσημο αλλά μακριά από τα χαμηλά της ημέρας ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές της Τρίτης οι βασικοί δείκτες της Wall Street, καθώς οι επενδυτές παραμένουν νευρικοί μετά το "διαζύγιο" της Μεγάλης Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Οι απώλειες στη Wall ακολουθούν το αρνητικό κλείσιμο των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων νωρίτερα σε κλίμα ανησυχίας για την πορεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης μετά την ψήφο της Μεγάλης Βρετανίας για αποχώρηση από το ευρωπαϊκό οικοδόμημα. Η βρετανική στερλίνα διολίσθησε σε νέα χαμηλά 31 ετών, ενώ οι ιταλικές τράπεζες παρέμειναν και σήμερα υπό συνεχές σφυροκόπημα εν μέσω εντεινόμενων ανησυχιών για το πώς θα διαχειριστούν τα κόκκινα δάνεια που έχουν στα χαρτοφυλάκια τους. Την ίδια στιγμή, η στροφή των επενδυτών στα ασφαλή καταφύγια έχει οδηγήσει τις αποδόσεις των 10ετών κρατικών ομολόγων ΗΠΑ σε νέα ιστορικά χαμηλά.
Ο πρόεδρος της Federal Reserve Bank of New York, William Dudley δήλωσε σήμερα ότι το outlook για την πορεία της νομισματικής πολιτικής στις ΗΠΑ παραμένει ιδιαίτερα αβέβαιο.
"Δεν γνωρίζουμε" την επόμενη κίνηση της Fed, πρόσθεσε. "Δεν μπορούμε να προβλέψουμε πώς θα πάει η οικονομία. Δεν μπορούσαμε να προβλέψουμε το Brexit", δήλωσε ο αξιωματούχος της Fed.
Δείκτες – Στατιστικά

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones υποχώρησε κατά 108,75 μονάδες (-0,61%) κλείνοντας στις 17.840,62 μονάδες. Ο δείκτης Nasdaq κατέγραψε πτώση 39,67 μονάδων (-0,82%) φτάνοντας τις 4.822,90 μονάδες. Ο S&P 500 σημείωσε πτώση 14,40 μονάδων (-0,68%) κλείνοντας στις 2.088,55 μονάδες.
Από τις 30 μετοχές που απαρτίζουν το δείκτη Dow Jones 12 έκλεισαν με θετικό πρόσημο και 18 με αρνητικό. Εξ΄ αυτών τα μεγαλύτερα ποσοστιαία κέρδη κατέγραψε η Johnson and Johnson κλείνοντας στα 122,27 δολ. με άνοδο 0,98 δολ. ή σε ποσοστό 0,81%. Ακολούθησαν η Procter and Gamble με κλείσιμο στα 85,44 δολ. με άνοδο 0,78% και η Coca-Cola στα 45,43 δολ. με κέρδη 0,69%.
Στον αντίποδα, οι μετοχές με τη χειρότερη επίδοση σήμερα ήταν η JP Morgan (-2,79%), η Caterpillar (-2,71%) και Goldman Sachs  (-2,56%). Οι πρωταγωνιστές της ημέρας.
Οι επενδυτές περιμένουν την δημοσιοποίηση αύριο των πρακτικών από την τελευταία συνεδρίαση της Fed τον Ιούνιο, ενώ στο τέλος της εβδομάδας θα ανακοινωθούν τα κρίσιμα στοιχεία για τις νέες θέσεις εργασίας και την ανεργία.
Στα μάκρο της ημέρας, τα κυβερνητικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα έδειξαν ότι οι εργοστασιακές παραγγελίες σημείωσαν πτώση 1% τον Μάιο, έπειτα από δύο διαδοχικούς μήνες ανόδου.
Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση του MarketWatch έκαναν λόγο για μικρότερη πτώση 0,8%.
Τα στοιχεία έδειξαν ότι οι παραγγελίες στα διαρκή αγαθά υποχώρησαν 2,3%, ενώ στα μη διαρκή αγαθά ενισχύθηκαν 0,3%.
Την ίδια στιγμή, συνέχισε να συρρικνώνεται τον Ιούνιο η επιχειρηματική δραστηριότητα στην περιοχή της Νέας Υόρκης, αν και ο ρυθμός επιβράδυνε από τον προηγούμενο μήνα, όπως έδειξαν τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα.
Ειδικότερα, ο δείκτης τρεχουσών συναλλαγών του Institute for Supply Management, διαμορφώθηκε στο 45,4 τον προηγούμενο μήνα. Μετρήσεις κάτω από το 50 δείχνουν συρρίκνωση της δραστηριότητα.
Ο δείκτης είχε διαμορφωθεί στις 37,2 μονάδες τον Μάιο.
"Οι επιχειρήσεις συνεχίζουν να εμφανίζονται επιφυλακτικές", αναφέρει το ISM στην έκθεση που έδωσε στη δημοσιότητα.