Παρασκευή 22 Ιουλίου 2016

ΣΦΑΓΗ ΣΤΟ ΜΟΝΑΧΟ

Τρόμος στο Μόναχο

Τρόμος στο Μόναχο

65
Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης βρέθηκε η Γερμανία μετά το σοβαρό περιστατικό με πυροβολισμούς που σημειώθηκε το απόγευμα της Παρασκευής στο εμπορικό κέντρο «Olympia-Einkaufszentrum (OEZ)» και σε σταθμό του ΜΕΤΡΟ «Stachus» στο Μόναχο.

Από τους πυροβολισμούς του Ιρανο-Γερμανού δράστη έπεσαν νεκρά εννέα άτομα και τραυματίστηκαν 21 (τρία πολύ σοβαρά), ενώ στους νεκρούς συμπεριλαμβάνεται και μια 15χρονη κοπέλα. Στη συνέχεια ο δράστης αυτοκτόνησε. Το σώμα του δράστη βρέθηκε από την αστυνομία σε απόσταση ενός χιλιομέτρου από το εμπορικό κέντρο. Έφερε ένα κόκκινο σακίδιο, το οποίο οι αστυνομικοί ερεύνησαν με ειδικό ρομπότ για πιθανή ύπαρξη εκρηκτικών.

Ο αρχηγός της αστυνομίας του Μονάχου δήλωσε ότι δεν έχουν ταυτοποιηθεί τα θύματα της επίθεσης μέχρι στιγμής.

Μικρά παιδιά που τραυματίστηκαν μεταφέρθηκαν σε κοντινό παιδιατρικό κέντρο. 

Το σώμα του δράστη βρέθηκε από την αστυνομία σε απόσταση ενός χιλιομέτρου από το εμπορικό κέντρο. Έφερε ένα κόκκινο σακίδιο, το οποίο οι αστυνομικοί ερεύνησαν με ειδικό ρομπότ για πιθανή ύπαρξη εκρηκτικών.

Αμέσως μετά το συμβάν οι αρχές κήρυξαν σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης την πόλη του Μονάχου η οποία έληξε στις 2.40 τα ξημερώματα.

Ο δολοφόνος ήταν άγνωστος στην αστυνομία.

Αργά τη νύχτα οι αρχές ανακοίνωσαν ότι βρήκαν το αυτοκίνητο του δράστη, ένα Ford Focus το οποίο μετακίνησαν για να το ερευνήσουν.

Ασφυξία δημιούργησε η κατάσταση στο Μόναχο όταν σταμάτησαν όλα τα μέσα μεταφοράς και η κυκλοφορία των πολιτών, κατάσταση η οποία επανήλθε σε φυσιολογικούς ρυθμούς στις 2 τα ξημερώματα.

Οι πολίτες είχαν κληθεί από την αστυνομία να μείνουν στα σπίτια τους παρακολουθώντας τηλεόραση με την αιτιολογία κατάσταση έκτακτης ανάγκης και τρομοκρατία.«Δεν μπορούμε να αποκλείσουμε την πιθανότητα οποιαδήποτε σχέσης με την τρομοκρατία, ούτε να το επιβεβαιώσουμε όμως» δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Πίτερ Αλτμάιερ, επικεφαλής του προσωπικού στην Καγκελαρία της Άνγκελα Μέρκελ, θυμίζοντας ότι το συμβάν συμπίπτει με την ημέρα της πέμπτης μαύρης επετείου της τραγωδιας στη Νορβηγία, από τον ακροδεξιό εξτρεμιστή Μπρέιβικ ο οποίος στις 22 Ιουλίου του 2011 σκότωσε 77 άτομα και τραυμάτισε άλλα 319 μεταξύ του Όσλο και του γειτονικού νησιού Ουτόγια, επιτιθέμενος σε ένα κάμπινγκ νεολαίας σοσιαλιστικού κόμματος, το οποίο εκείνη την περίοδο ήταν στην κυβέρνηση.

Δείτε βίντεο ντοκουμέντο με τον δράστη του εμπορικού κέντρου. Οι εικόνες είναι σοκαριστικές με τον κόσμο να τρέχει πανικόβλητος. Ο δράστης στην ταράτσα του πάρκινγκ του εμπορικού κέντρου φωνάζει: «Είμαι Γερμανός».


Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε ο αρχηγός της αστυνομίας του Μονάχου, ανέφερε πως ο δράστης που σκόρπισε το θάνατο σε εννέα άτομα, ήταν 18χρονος Ιρανο-Γερμανός και σε ερώτηση αν είχε σχέσεις με το Ισλαμικό Χαλιφάτο δήλωσε πως «θα πρέπει να εξακριβωθεί, καθώς ακόμα διεξάγεται έρευνα».

O δράστης ζούσε περισσότερο από δύο χρόνια στο Μόναχο, ενώ δεν είχε απασχολήσει την αστυνομία στο παρελθόν.

Οι αστυνομικοί καταγράφηκαν από κάμερα αυτόπτων μαρτύρων να εφορμούν στο εμπορικό κέντρο ενώ άλλοι άνθρωποι εμφανίζονται να τρέχουν προκειμένου να σώσουν τη ζωή τους.




Για αντικρουόμενες πληροφορίες και κίνητρα τα οποία δεν έχουν πλήρως διαλευκανθεί έκανε λόγο σε δήλωσή του για τα γεγονότα στο Μόναχο ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών, Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ, δίνοντας επαίνους στις δυνάμεις ασφαλείας.

Το Σάββατο συγκαλείται το Ομοσπονδιακό Συμβούλιο Ασφαλείας στο Βερολίνο, υπό την προεδρία της Καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ και στο οποίο θα πάρουν μέρος η υπουργός Άμυνας Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, ο αντικαγκελάριος Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, ο υπουργός Εξωτερικών Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ, ο υπουργός Δικαιοσύνης Χάικο Μάας, ο υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο υπουργός Ανάπτυξης Γκερντ Μούλερ και ο υπουργός Εσωτερικών Τόμας Ντε Μεζιέρ, ο οποίος αμέσως μετά την προσγείωσή του στη Νέα Υόρκη ζήτησε να επιστρέψει στην Γερμανία.

«Η δολοφονική επίθεση στο Μόναχο με συγκλονίζει βαθύτατα. Η σκέψη μου βρίσκεται σε όλα τα θύματα και σε όλους όσοι είτε πενθούν, είτε φοβούνται για ένα αγαπημένο πρόσωπο», υπογράμμισε σε ανακοίνωσή του ο Ομοσπονδιακός Πρόεδρος της Γερμανίας Γιοάχιμ Γκάουκ και πρόσθεσε ότι συμπαρίσταται "σε όσους βρίσκονται σε υπηρεσία προκειμένου να προστατεύσουν ανθρώπους και να σώσουν ζωές".

Εν τω μεταξύ, στη σύλληψη τριών ανδρών κοντά στη Μάριενπλατς προχώρησε η γερμανική αστυνομία.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η Daily Mail, η οποία δημοσιεύει και φωτογραφίες των συλλήψεων, δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμα αν οι συλληφθέντες είχαν συμμετοχή στην επίθεση στο εμπορικό κέντρο της βαυαρικής πρωτεύουσας.



Δείτε τις πρώτες εικόνες:























Η προηγούμενη αιματηρή επίθεση
Ο τρόμος χτύπησε πριν από λίγες ημέρες την πόρτα της Γερμανίας.
Ένας 17χρονος Αφγανός ονόματι Μοχάμεντ Ριάζ ήταν αυτός που σκόρπισε τον πανικό κρατώντας μαχαίρι και τσεκούρι τραυματίζοντας σοβαρά τέσσερις επιβάτες.

Σε βίντεο μάλιστα που δημοσιεύθηκε καταγράφεται να κοιτάζει την κάμερα και κρατώντας μαχαίρι να δηλώνει ότι είναι «στρατιώτης του ισλαμικού χαλιφάτου».

Ο Ριάζ εισέβαλε σε τρένο κοντά στο Βίρτσμπουργκ της Γερμανίας τραυματίζοντας σοβαρά τέσσερις ανθρώπους, οι δύο εκ των οποίων δίνουν μάχη για να κρατηθούν στη ζωή, ενώ ακόμη ένα άτομο έχει τραυματιστεί ελαφρά και τουλάχιστον 14 επιβάτες του τρένου είναι σε κατάσταση σοκ.

Σύμφωνα με τον Βαυαρό υπουργό Εσωτερικών Γιοάχιμ Χέρμαν, επρόκειτο για άτομο που έφθασε στη Γερμανία ως ασυνόδευτος πρόσφυγας.

Όπως προέκυψε από έρευνα που έγινε στο δωμάτιο του, ο 17χρονος είχε στα χέρια του σημαία της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

«Κατά τη διάρκεια της έρευνας στο δωμάτιο όπου ζούσε βρέθηκε αυτοσχέδια σημαία του Ισλαμικού Κράτους», δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο ZDF ο βαυαρός υπουργός προσθέτοντας ότι, σύμφωνα με μαρτυρία, ο νεαρός Αφγανός φώναξε «Αλλάχ Ακμπάρ» την ώρα της επίθεσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Απλοί τρόποι να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σύστημα του παιδιού

  ΠΑΙΔΙ  |  10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020 | 06:00  |  IMOMMY TEAM Ειδικά αυτήν την περίοδο που η πανδημία του κοροναϊού απειλεί την υγεία ...