Σάββατο 16 Ιουλίου 2016

Ασυλο στην Αθήνα ζήτησαν τα 8 μέλη του τουρκικού ελικοπτέρου

 

Τρεις ταγματάρχες, 3 λοχαγοί και 2 αρχιλοχίες οι επιβαίνοντες στο Black Hawk - Την άμεση έκδοσή τους ζήτησε ο Τούρκος ΥΠΕΞ - Νέο περιστατικό στη γείτονα με κατάληψη φρεγάτας, όμηρος ο αρχηγός του στόλου
Δημοσιεύθηκε: 16 Ιουλίου 2016, 13:06 , Τελευταία Ενημέρωση: 16/07/2016, 15:30


Ασυλο στην Αθήνα ζήτησαν τα 8 μέλη του τουρκικού ελικοπτέρου
Σχετικά tags
Σε αυξημένη ετοιμότητα παραμένει η Τουρκία παρά τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης που επικοινωνησε  ότι η απόπειρα στρατιωτικού πραξικοπήματος απέτυχε. Η κατάσταση παραμένει ρευστή και οι εξελίξεις αβέβαιες. Ενόσω το βάρος δίνεται στο εσωτερικό και στην αποκατάσταση της σταθερότητας πέραν του διπλωματικού θρίλερ με την Αθήνα όσον αφορά το τουρκικό στρατιωτικό ελικόπτερο που ζήτησε να προσγειωθεί στην Αλεξανδρούπολη αλλο ένα περιστατικό τρόμου εκτυλίσσεται σε φρεγάτα στην τουρκική ναυτική βάση Γκολτζούκ με τον επικεφαλής του τουρκικού στόλου να κρατείται όμηρος από ομάδα πραξικοπηματιών.
Στο άλλο μέτωπο, επί ελληνικού εδάφους, τα 8 μέλη του πληρώματος του τουρκικού στρατιωτικού ελικοπτέρου που προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης «Δημόκριτος», ζήτησαν πολιτικό άσυλο.
Τα μέλη του πληρώματος νωρίτερα ζήτησαν άδεια να προσγειωθεί το ελικόπτερο λόγω βλάβης, η οποία ωστόσο κατά τον έλεγχο δεν επιβεβαιώθηκε. 
Πρόκειται για ενα ελικόπτερο τύπου Black Hawk και ανήκει στην τουρκική αστυνομία, το οποίο εξέπεμψε SOS περίπου στις 11:45 ενώ προσγειώθηκε στην Αλεξανδρούπολη στις 11:51.
Μπαίνοντας στον ελληνικό εναέριο χώρο εξέπεμψε σήμα κινδύνου και δόθηκε άδεια προσγείωσης. Με την είσοδό του στο ελληνικό FIR το παρακολουθούσαν 2 ελληνικά F 16. 
Οι επιβαίνοντες στο τουρκικό στρατιωτικό ελικόπτερο που φορούσαν σταρτιωτικές στολές χωρίς διακριτικά οδηγήθηκαν στην Αστυνομική Διεύθυνση Αλεξανδρούπολης.  Με βάση τις τελευταίες πληροφορίες είναι τρεις ταγματάρχες, 3 λοχαγοί και 2 αρχιλοχίες.
To χρονικό
 «Σήμερα 16 Ιουλίου 2016 και ώρα 11:42 τοπική, ελικόπτερο της τουρκικής αεροπορίας στρατού δήλωσε στον ελεγκτή εναέριας κυκλοφορίας του Διεθνούς Κρατικού Αερολιμένα Αλεξανδρούπολης «Δημόκριτος» (ΚΑΑΛΔ) κατάσταση emergency (mayday) και ζήτησε να προσγειωθεί άμεσα αναφέροντας ως χαρακτηριστικό κλήσης του τη φράση "Turkish Helicopter"», αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ).
 Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι: «Του δόθηκε άμεσα άδεια να προσεγγίσει στο αεροδρόμιο και του παρασχέθηκαν όλες οι σχετικές μετεωρολογικές πληροφορίες καθώς και ο εν χρήσει διάδρομος, που ήταν ο 07. Στη συνέχεια τέθηκε το αεροδρόμιο, που σημειωτέον ήταν ανοιχτό και σε πλήρη επιχειρησιακή λειτουργία την εν λόγω χρονική περίοδο, σε επιφυλακή για την αντιμετώπιση του συμβάντος και ενημερώθηκε ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Χρήστος Σπίρτζης, ο Διοικητής της ΥΠΑ, ο τομέας του ΚΕΠΑΘ-ΜΑ,ο Αστυνομικός Σταθμός του ΚΑΑΛΔ και η Διοίκηση της 12ης ΜΚ Μεραρχίας Πεζικού.
 Το ελικόπτερο ζήτησε να προσγειωθεί στον διάδρομο 25 στον οποίο χρειάζεται να διανύσει μικρότερη απόσταση για να προσγειωθεί από το σημείο που προσέγγιζε. Σημειωτέον ότι το ελικόπτερο προσέγγιζε από ανατολικά και έκανε την πρώτη κλήση στη συχνότητα κινδύνου (121.500 MHz) σε απόσταση περίπου δέκα (10) ναυτικά μίλια από τον αερολιμένα και πετούσε σε πολύ χαμηλό ύψος. Από τον αερολιμένα και τις υπηρεσίες Ελέγχου Εναέριας Κυκλοφορίας ακολουθήθηκαν οι διαδικασίες που προβλέπουν οι κανόνες αέρος του ICAO, το emergency plan του αερολιμένα και τα προβλεπόμενα στο εγχειρίδιο αεροναυτικών πληροφοριών Ελλάδας και το ελικόπτερο προσγειώθηκε με ασφάλεια στις 11:50 τοπική ώρα.
Κατά την έρευνα που έκανε η ΕΛ.ΑΣ διαπίστωσε ότι υπήρχαν οκτώ (8) επιβαίνοντες, οι οποίοι και συνελήφθησαν».
Παρέμβαση του Τσαβούσογλου
Την άμεση έκδοση των 8 επιβαινόντων στο ελικόπτερο ζήτησε από τον Ελληνα ομόλογό του ο Τούρκος ΥΠΕΞ, κ. Τσαβούσογλου, αφού εμπλέκονται στην απόπειρα πραξικοπήματος και πρέπει να βρεθούν αντιμετωποι με τη δικαιοσύνη. 
 «Ζητήσαμε την άμεση έκδοση των οκτώ προδοτών οι οποίοι έχουν καταφύγει με ελικόπτερο στην Ελλάδα» αναφέρει σε μήνυμά του στο «twitter» ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου.
Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης μετέδιδαν εδώ και λίγη ώρα την πληροφορία περί προσγείωσης τουρκικού ελικοπτέρου στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης, που μετέφερε επτά ένστολους και έναν πολίτη.
Σήμερα το πρωί, στρατιωτικό τουρκικό ελικόπτερο, εξέπεμψε σήμα κινδύνου εισερχόμενο στον ελληνικό εναέριο χώρο και ζήτησε την άδεια αναγκαστικής προσγείωσης, σχολιάζει η Κυβερνητική Εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη, σχετικά
Το ΓΕΕΘΑ αμέσως επικοινώνησε με την πολιτική ηγεσία και ο Υπουργός Άμυνας Π. Καμμένος με τον Πρωθυπουργό Α. Τσίπρα. Δόθηκε εντολή  δύο μαχητικά αεροσκάφη να συνοδέψουν το ελικόπτερο μέχρι την ασφαλή προσγείωσή του στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης.
Εκεί η Ελληνική Αστυνομία συνέλαβε τους 8 επιβαίνοντες στο στρατιωτικό ελικόπτερο, οι οποίοι δήλωσαν ότι θα ζητήσουν πολιτικό άσυλο.
Η Ελληνική Κυβέρνηση έχει επικοινωνήσει με τις τουρκικές Αρχές, προκειμένου να διεκπεραιωθεί το συντομότερο δυνατόν η επιστροφή του στρατιωτικού ελικοπτέρου στις τουρκικές Αρχές.
Σε ότι αφορά τους οκτώ συλληφθέντες θα τηρηθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες από το Διεθνές Δίκαιο, ωστόσο λαμβάνεται πολύ σοβαρά υπόψη ότι οι συλληφθέντες, στη χώρα τους κατηγορούνται για παραβίαση της συνταγματικής νομιμότητας και απόπειρα κατάλυσης της Δημοκρατίας, καταλήγει η κα Γεροβασίλη. 
Την ίδια ώρα σύμφωνα με την εφημερίδα «Milliyet», σαράντα εισαγγελείς θα διερευνήσουν τα αίτια που οδήγησαν στην απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία, μετά από απόφαση του τουρκικού υπουργείου Δικαιοσύνης. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Απλοί τρόποι να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σύστημα του παιδιού

  ΠΑΙΔΙ  |  10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020 | 06:00  |  IMOMMY TEAM Ειδικά αυτήν την περίοδο που η πανδημία του κοροναϊού απειλεί την υγεία ...