Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2016

Hot… Stop στην Κω από κατοίκους

Πετροπόλεμος, δακρυγόνα, συλλήψεις και τραυματισμοί συνθέτουν το σκηνικό που επικρατεί για ακόμη ένα 24ωρο στην περιοχή Πυλί της Κω.

Ομάδες κατοίκων που διαφωνούν με το σχέδιο της κυβέρνησης να δημιουργηθεί hot spot για τους πρόσφυγες, 15 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της πρωτεύουσας του νησιού, κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις.

Το Σάββατο, άναψαν φωτιές καίγοντας λάστιχα και έστησαν οδοφράγματα με βράχους προκειμένου να εμποδίσουν τη διέλευση οχημάτων προς το στρατόπεδο της περιοχής.



Ακολούθησαν οδομαχίες με δυνάμεις των ΜΑΤ που κράτησαν έως το απόγευμα.

Ενδεικτικές της «εκρηκτικής» κατάστασης που επικρατεί στο ακριτικό νησί είναι οι εικόνες που κατέγραψε ο φακός της ιστοσελίδας «Το Βήμα της Κω».



Την ίδια ώρα, αίσθηση προκαλεί δημοσίευμα των Financial Times, σύμφωνα με το οποίο, κράτη – μέλη της Ευρωπαϊκής Ενωσης ετοιμάζονται να στείλουν στρατό στα σύνορα της ΠΓΔΜ.

«Το “σφίξιμο” του κλοιού στα σύνορα ΠΓΔΜ και Ελλάδας έχει γίνει ένα δημοφιλές σχέδιο τόσο στις Βρυξέλλες όσο και στο Βερολίνο όπως και σε ομάδα χωρών στη διαδρομή του λεγόμενου «Βαλκανικού Διαδρόμου», παρά την άρνηση της Αθήνας” σημειώνει, χαρακτηριστικά, ο συντάκτης.

Η Καγκελάριος της Γερμανίας ταξιδεύει για δεύτερη φορά σε διάστημα ενός μηνός στην Τουρκία προκειμένου να συναντηθεί εκ νέου με τον πρωθυπουργό Αχμέτ Νταβούτογλου ενώ δεν αποκλείεται να έχει τετ α τετ και με τον πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν.

Στο εβδομαδιαίο μήνυμά της Άνγκελα Μέρκελ το προσφυγικό ζήτημα κυριάρχησε, με την Καγκελάριο να απευθύνει έκκληση για καλύτερη προστασία των εξωτερικών συνόρων της Ε.Ε. ώστε να διατηρηθεί, όπως είπε, η ζώνη ελεύθερης κυκλοφορίας του Σένγκεν.

Ν. Κοτζιάς: Δεν οφείλει μόνο η Ελλάδα απαντήσεις

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Απλοί τρόποι να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σύστημα του παιδιού

  ΠΑΙΔΙ  |  10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020 | 06:00  |  IMOMMY TEAM Ειδικά αυτήν την περίοδο που η πανδημία του κοροναϊού απειλεί την υγεία ...