Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2016

H KYΒΕΡΝΗΣΗ ΑΠΛΟΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΝΑΤΟ ΚΑΝΕΙ "ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΕΣ" ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ Έγινε το απροχώρητο στην Ειδομένη - Καταφθάνουν κι άλλες "καραβιές" προσφύγων λόγω... καλού καιρού (vid)

ΣΩΤΕΡΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ
 
27/02/2016
 
Translate this page: EN FR DE ES RU AR
του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου
 
Λόγω του καλού καιρού φτάνουν συνεχώς λαθρομετανάστες και πρόσφυγες στα νησιά: Εκτιμάται ότι κάθε μέρα φτάνουν στα νησιά περίπου 3.000 άνθρωποι προκαλώντας εύλογη απορία σε τι τελικά χρησιμεύει το ΝΑΤΟ και οι περιολίες του στο Αιγαίο, πέραν του να προσφέρει ευχάριστες "κρουαζιέρες" στα πληρώματα των πλοίων του.
 
Στην Ειδομένη έχει δημιουργηθεί το απροχώρητο.
 
Σχηματίζοντας ανθρώπινη αλυσίδα με τα σώματά τους πρόσφυγες που βρίσκονται συγκεντρωμένοι στην Ειδομένη, διαμαρτύρονται για την άρνηση των Σκοπίων να αυξήσουν την ροή του λαθρομεταναστευτικού ρεύματος προς την Ευρώπη. 
 
Η κατάσταση στην Ειδομένη εξακολουθεί να είναι εκτός ελέγχου καθώς τουλάχιστον 5.500 πρόσφυγες περιμένουν να περάσουν τα σύνορα με την ΠΓΔΜ όπως αναφέρει το βορεοελαδίτικο σάτι seleo.gr
 
Από χθες το βράδυ μάλιστα οι αρχές της γειτονικής χώρας έχουν κλείσει όλα τα σημεία διέλευσης.
 
Την ίδια ώρα, ο αριθμός των προσφύγων στο κέντρο φιλοξενίας στα Διαβατά ανέρχεται στους 2.000, με αρκετούς από αυτούς τις προηγούμενες μέρες να προσπαθούν με κάθε τρόπο να φτάσουν στην Ειδομένη για το δρόμο προς μια καλύτερη ζωή.
 
eidomeni prosfiges diamartyria 1
 
eidomeni prosfiges diamartyria 2
 
eidomeni prosfiges diamartyria 3
 
 
Στο Ελληνικό φιλοξενούνται 2.000 άτομα, στον Ελαιώνα 1.200, στο Σχιστό 1.200, ενώ στο λιμάνι του Πειραιά υπολογίζεται ότι βρίσκονται πάνω από 1.000 πρόσφυγες. Στη Βόρεια Ελλάδα στο κέντρο φιλοξενίας των Διαβατών βρίσκονται 2.000 πρόσφυγες.
 
Ο  Σ.Ε.Α στον Ευαγγελισμό μετά τα διόδια είναι ο τόπος προσωρινής διαμονής των προσφύγωναπό χθες το μεσημέρι στη Λάρισα, καθώς μετά τα την απομάκρυνση από τα Τέμπη δεν λειτούργησε η ιδέα του Στομίου σύμφωνα με το thessaliatv.gr.
Στο  ΣΕΑ Ευαγγελισμού το νέο hot spot στη Λάρισα
 
Οι πρόσφυγες που αρνούνται να εγκαταλείψουν την Εθνική οδό, διαμαρτυρήθηκαν έντονα προχθές το βράδυ την ΄ ωρα που κατευθύνονταν προς το Στόμιο κια αυτό οδήγησε τις αστυνομικές αρχές σε συνεργασία με την αυτοδιοίκηση, όπως αποκάλυψε χθες το μεσημέρι ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Λαρισαίων Δημήτρης Δεληγιάννης, στο να επιλεγεί ο συγκεκριμένος χώρος πριν από την κοιλάδα των Τεμπών.Η αυτοδιοίκηση έχει μεριμνήσει εκεί για χημικές τουαλέτες κια μία κινητή μονάδα υγείας, ενώ γίνεται διανομή νερού και τροφίμων που συγκεντρώνονται από συλλογικότητες κια εθελοντικές οργανώσεις.
 
 Σύμφωνα με το δήμαρχο Τεμπών Κώστα Κολλάτο στο χώρο σταθμεύουν περί τα 4 λεωφορεία, κάποια αναχωρούν για βορειότερους προορισμούς και κάποια έρχονται από νοτιότερα από το ΣΕΑ  Αλμυρού...Με την κυλιόμενη αυτή και ανακυκλούμενη προώθηση, επιδιώκεται η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη αποφόρτιση των συνόρων στην Ειδομένη, όπου η κατάσταση εκεί είναι εκρηκτική...
 
Στο  ΣΕΑ Ευαγγελισμού το νέο hot spot στη Λάρισα
 
 Εντωμεταξύ συνεχίζεται το δράμα των προσφύγων κια στο ΣΕΑ Αλμυρού όπου παραμένουν επί πολλές ώρες εγκλωβισμένοι πρόσφυγες που έρχονται από νοτιότερα. Οι συλλογικότητες της Μαγνησίας τους συνδράμουν με παροχή ειδών πρώτης ανάγκης
 
Η κυβέρνηση αποφάσισε σταματήσει τις μεταφορές προσφύγων από τα νησιά. Σήμερα στο λιμάνι του Πειραιά έφτασε το πρωί το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίου Blue Star 1 το οποίο μετέφερε 437 λαθρομετανάστες και πρόσφυγες από Μυτιλήνη και Χίο. 
 
Το πλοίο παρέλαβε 270 άτομα από τη Μυτιλήνη και 167 από τη Χίο. 
 
Το μεσημέρι αναμένεται να φτάσει στο λιμάνι του Πειραιά και το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο Διαγόρας, μεταφέροντας 52 λαθρομετανάστες από την Κω, χωρίς να είναι γνωστό το τι θα παραλάβει από άλλα νησιά.
 
Δημιουργείται βέβαια και το εύλογο ερώτημα:Πόσοι τουρίστες όταν έρθουν οι καλοκαιρινοί μήνες θα θέλουν να ταξιδεύουν σε ένα πλοίο με ταλαιπωρημένες ψυχές; 
 
Ήδη το πλήγμα τον τουρισμό αρχίζει να γίνεται ορατό καθώς το προσφυγικό αρχίζει να δημιουργεί και άλλα προβλήματα οικονομικής φύσεως στην χώρα καθώς  ακυρώσεις διανυκτερεύσεων, μείωση προκρατήσεων, ακυρώσεις συμβολαίων ακόμη και συγχωνεύσεις πτήσεων, σκιαγραφούν το τοπίο σε σημαντικούς τουριστικούς προορισμούς οι οποίοι πλήττονται από το προσφυγικό.
 
Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση της Κω.   
 
Σύμφωνα με την πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Κω, Ντίνα Σβύνου και όπως αναφέρει το xrimatistirio.gr, οι προκρατήσεις σημειώνουν πτώση στο πρωτοφανές ποσοστό του 36% για τη σεζόν του 2016, δε δίνονται προκαταβολές, οι αεροπορικές εξακολουθούν να συγχωνεύουν πτήσεις για το νησί, ενώ την ίδια στιγμή συνεχίζονται οι ακυρώσεις συμβολαίων με τους tour operators, έστω κι αν οι ξενοδόχοι της Κω προχωρούν, εν μέσω φορολογικών επιβαρύνσεων, σε μειώσεις τιμών για το καλοκαίρι του 2016.   
 
Η περίπτωση της Κω δεν είναι η μοναδική, απλά το συγκεκριμένο νησί έχει την ιδιαιτερότητα να είναι ο τέταρτος σημαντικότερος τουριστικός προορισμός της χώρας, με 1,5 εκατ. αφίξεις ετησίως. Ενδεικτικά, οι ακυρώσεις έφθασαν τις 180 χιλ. διανυκτερεύσεις στο δίμηνο Σεπτεμβρίου- Οκτωβρίου, ενώ η πτώση στο κλείσιμο της περυσινής χρονιάς, έφθασε το 4%, ποσοστό πολύ μεγάλο αν ληφθεί υπόψη ότι οι προκρατήσεις έδειχναν άνοδο κατά 20%, ενώ υπήρξαν πολλές ακυρώσεις εγγυημένων συμβολαίων και οι οικονομικές απώλειες ξεπέρασαν τα 7 εκατ. ευρώ.   
 
Ας μην γελιόμαστε ένας ξένος θα το σκεφτεί δύο και τρεις φορές να έρθει να κάνει διακοπές σε μια χώρα που σιγα-σιγά γεμίζει "φαβέλες" και στην παραλία εκεί που θα κάνει μπάνιο ή θα έχει ταλαίπωρους πρόσφυγες να "λιάζονται" δίπλα του, ή θα καταφτάνουν μπροστά του βάρκες και σχεδίες με νέους δύστυχους που μόλις φτάσουν δεν θα έχουν που να πάνε. 
 
Όσο για το ΝΑΤΟ αυτό και αν είναι το "πικρό" ανέκδοτο της δεκαετίας 
 
Από χθες που ξεκίνησε η επιχείρηση της ΝΑΤΟϊκής δύναμης στο Αιγαίο ,η καναδική φρεγάτα HMCS-Fredericton που βρίσκεται στην περιοχή της Λέσβου, δεν μπόρεσε να αποτρέψει την είσοδο περίπου 7.000 προσφύγων και λαθρομεταναστών από τα τουρκικά παράλια, ενώ φυσικά η "συμμετοχή της Τουρκίας στην επιχείρηση" αποδεικνύεται - όπως αναμενόταν - ένα δυσάρεστο αστείο που δυστυχώς θα προακλεί τον γέλωτα σε ξένες σατυρικές εκπομπές αλλά εδώ στην Ελλάδα θα φέρει πολύ πόνο: Η τουρκική Ακτοφυλακή τους συνοδεύει μέχρι τα Εθνικά Χωρικά Υδατα και... τους αποχαιρετά!
 
Η γερμανική φρεγάτα Βonn, υπό την τακτική διοίκηση της οποίας τελεί η νατοϊκή αποστολή, ανεφοδιάστηκε στη Σούδα και θα πλεύσει προς το κεντρικό Αιγαίο, ενώ η τουρκική φρεγάτα TCG-Barbaros-(F-244) και η ελληνική φρεγάτα ΣΑΛΑΜΙΣ έχουν επιστρέψει για ανεφοδιασμό, ώστε τις επόμενες ημέρες να επαναλάβουν τη δράση τους.
 
Ουσιαστικά μιλάμε για κοινές ελληνοτουρκικές περιπολίες στο Αιγαίο και ας διαψεύδεται.
 
Επιπλέον, σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία για την υλοποίηση αιτημάτων της γερμανικής τακτικής διοίκησης της νατοϊκής αποστολής όσον αφορά στη διάθεση πλοίων από κράτη-μέλη της Συμμαχίας για την αποτελεσματικότερη εκτέλεση της αποστολής.
 
Σημειώνεται ότι στη διαχείριση των προσφυγικών ροών συμμετέχουν 11 πλοία του Στόλου, παράλληλα με την εκτέλεση της εθνικής αποστολής τους.
 
Επιχειρησιακός διοικητής της αποστολής ορίσθηκε ο διοικητής της Διακλαδικής Διοίκησης του ΝΑΤΟ (Joint Force Command - JFC) στη Νάπολη, ναύαρχος Μάρκ Φέργκιουσον (Mark E. Ferguson) του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ.
 
Η Μόνιμη Ναυτική Δύναμη του ΝΑΤΟ (SNMG2) που έχει αναλάβει την εκτέλεση της αποστολής υπάγεται στη Ναυτική Διοίκηση του ΝΑΤΟ (MARCOM) που εδρεύει στο Νόρθγουντ της Μεγάλης Βρετανίας.
 
Από το πρωί χθες που ενεργοποιήθηκε το ΝΑΤΟ έχουν εισέλθει στην Ελλάδα συνολικά  7.000 πρόσφυγες και λάθρο!
 
Οι Τούρκοι στέλνουν δεκάδες βάρκες με αυτούς τους δυστυχισμένους ανθρώπους και διατρύουν την, έτσι ή αλλιώς, χαλαρή ΝΑΤΟϊκή αλυσίδα. Οταν βρίσκεται ένα πλοίο του ΝΑΤΟ στην περιοχή, εξαπολύουν 50 βάρκες ταυτόχρονα!
 
Πριν προλάβει ο Καναδός πλοίαρχος  να πιει τον ζεστό καφέ του, έχουν φτάσει στην Λέσβο!
 
Από τις 7.000 περίπου 1.700  κατέκλυσαν σήμερα μέσα σε μία ώρα το λιμάνι του Πειραιά. Συγκεκριμένα, 1.473 άτομα έφτασαν λίγο πριν τις 6:30 με το πλοίο "Αριάδνη" από τη Μυτιλήνη και την Χίο και 279 με το "Blue Star 2" στις 7:30 από Ρόδο, Κω και Λέρο.
 
Οι επόμενες εβδομάδες θα δείξουν αν πέτυχε ή απέτυχε το ΝΑΤΟϊκό σχέδιο...αλλά μην γελιόμαστε δεν πρόκειται καν να επιχειρηθεί να... πετύχει. Άλλοι ήταν οι στόχοι και τώρα που έρχονται οι καλοκαιρινοί μήνες θα έχουμε πολλούς δυστυχισμένους ταξιδιώτες που θα περνάνε απέναντι στα ελληνικά νησιά.
 
Πάντως η Αγκυρα δεν αφήνει κανένα περιθώριο αμφιβολίας για την αποτυχία της ΝΑΤΟϊκής επιχείρησης (σιγα μην χάσει το τουρκικό παρακράτος 5.000 δολ. το κεφάλι για να τους περάσουν στην Ελλάδα): Ο Ιμπραχίμ Καλίν, σύμβουλος και εκπρόσωπος του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σημείωσε σε δηλώσεις του ότι: "Η κρίση με τους πρόσφυγες θα μεγαλώσει", στη συνέντευξη αυτή Τύπου που παραχώρησε από την Άγκυρα, γιατί πολύ απλά η Τουρκία γνωρίζει ότι έτσι θα "βουλιάξει" και την ελληνική κοινωνία αλλά και τον ελληνικό τουρισμό με τον οποίο οι Έλληνες έλπιζαν φέτος ναδουν κάποιο... φράγκο να κυκλοφοράει στην αγορά.
 
Και φυσικά η κυβέρνηση βλέπει όλα αυτά να εξελίσσονται... άπραγη, ή μάλλον διευκολύνοντας κιόλας.
 
 
- See more at: http://www.pronews.gr/portal/20160227/defencenet/%CE%B5%CF%83%CF%89%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%BA%CE%B7-%CE%B1%CF%83%CF%86%CE%B1%CE%BB%CE%B5%CE%B9%CE%B1/%CE%AD%CE%B3%CE%B9%CE%BD%CE%B5-%CF%84%CE%BF-%CE%B1%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%87%CF%8E%CF%81%CE%B7%CF%84%CE%BF-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B5%CE%B9%CE%B4%CE%BF%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CE%B7-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B1%CF%86%CE%B8%CE%AC%CE%BD%CE%BF%CF%85%CE%BD-%CE%BA%CE%B9-%CE%AC%CE%BB%CE%BB%CE%B5%CF%82#sthash.ZsyDxDVu.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Απλοί τρόποι να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σύστημα του παιδιού

  ΠΑΙΔΙ  |  10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020 | 06:00  |  IMOMMY TEAM Ειδικά αυτήν την περίοδο που η πανδημία του κοροναϊού απειλεί την υγεία ...