Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2016

Bloomberg: Κανείς δεν θα γλυτώσει από τον «Πετρελαρμαγεδδώνα»

 


Bloomberg: Κανείς δεν θα γλυτώσει από τον «Πετρελαρμαγεδδώνα»
Διαβάστε σχετικά για BloombergΑγορέςΠετρέλαιο,
Οι αγορές παγκοσμίως βρίσκονται σε ένα αποσταθεροποιημένο «σπιράλ θανάτου» που θα προκαλέσει μια παγκόσμια ύφεση από την οποία κανείς δεν θα σωθεί, βεβαιώνει το Bloomberg.
H κατάσταση αυτή στην παγκόσμια οικονομία και τις χρηματιστηριακές αγορές χαρακτηρίζεται από τέσσερα αλληλοσυνδεόμενα φαινόμενα: Την ισχυροποίηση του δολαρίου, τις χαμηλές τιμές πρώτων υλών, η αδυναμία των εμπορικών συναλλαγών και κεφαλαίου και η επιβράδυνση της ανάπτυξης των αναδυόμενων αγορών, γράφει το Bloomberg.
Μοιάζει δόκιμο να υποθέσει κάποιος πως ένας χρόνος ακόμη ενδυνάμωσης του δολαρίου και πτώσης των τιμών πετρελαίου, θα επιδεινώσει αυτή την κατάσταση, αναφέρουν οι ειδικοί της Citigroup, για τους οποίους η αντιμετώπιση της είναι μια υπόθεση «πολύ δύσκολη», ειδικά για τις κυβερνήσεις των αναδυόμενων αγορών.
Τα κέρδη των εταιρειών και των αγορών αξιών επίσης διατρέχουν περισσότερο ρίσκο να συνεχίσουν την πτώση τους σε αυτό το σενάριο του «πετρελαρμαγεδδώνα», λένε οι αναλυτές.
Η επιρροή του «σπιράλ θανάτου» γίνεται αισθητή ήδη στις αγορές, προσθέτουν οι ίδιοι.
Παρά ταύτα, η Citigroup προβλέπει μια μικρή άνοδο της τιμής του πετρελαίου που ως το τέλος του έτους θα μπορούσε να πιάσει τα 50 δολάρια το βαρέλι. Παράλληλα θα μπορούσαν να σταθεροποιηθούν οι αγορές πρώτων υλών, κάτι που θεωρητικά θα μπορούσε να προκαλέσει την ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας.
«Όλοι οφείλουμε να τρέμουμε έναν πετρελαρμαγγεδώνα» λένε οι αναλυτές. Η παγκόσμια ύφεση όπως την ονομάζουμε, δεν θα επιτρέψει σε κανέναν να γλυτώσει από τις συνέπειες» καταλήγει το Bloomberg.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Απλοί τρόποι να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σύστημα του παιδιού

  ΠΑΙΔΙ  |  10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020 | 06:00  |  IMOMMY TEAM Ειδικά αυτήν την περίοδο που η πανδημία του κοροναϊού απειλεί την υγεία ...