Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2016

Το θράσος της Βιέννης: Οι Αυστριακοί ζητούν αποζημιώσεις για το προσφυγικό…

 

Φωτογραφία ΑΡΧΕΙΟΥ: Austrian Finance Minister Hans Joerg Schelling (L) and German Finance Minister Wolfgang Schaeuble during a Eurogroup Finance ministers meeting at the European Council headquarters in Brussels, Belgium, 07 December 2015. EPA, OLIVIER HOSLETΦωτογραφία ΑΡΧΕΙΟΥ: Austrian Finance Minister Hans Joerg Schelling (L) and German Finance Minister Wolfgang Schaeuble during a Eurogroup Finance ministers meeting at the European Council headquarters in Brussels, Belgium, 07 December 2015. EPA, OLIVIER HOSLET

Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΕΤΡΑΚΗ
Αποζημιώσεις εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ από την Ε.Ε. για να καλύψει το κόστος που υφίσταται από το προσφυγικό δήλωσε ότι θα διεκδικήσει η …αυστριακή κυβέρνηση, υποστηρίζοντας μάλιστα ότι το ίδιο πρέπει να γίνει και για άλλες χώρες όπως η Σουηδία!
Αποτελεί τουλάχιστον θράσος η Βιέννη να θεωρεί ότι δικαιούται να ζητήσει αποζημίωση από την Ε.Ε., επειδή υποδέχεται και παρέχει άσυλο όπως προβλέπεται από το διεθνές δίκαιο και την πολιτική ασύλου της Ε.Ε., την στιγμή, που έχει στοχοποιήσει την Ελλάδα η οποία υφίσταται και την μεγαλύτερη πίεση από όλες τις χώρες της Ευρώπης, χωρίς καμία ουσιαστική βοήθεια. Η Αυστρία αλλά και οι άλλες χώρες της Ευρωζώνης μάλιστα, κάθε άλλο πάρα δείχνουν να συμμερίζονται τις σοβαρές επιπτώσεις που έχει το προσφυγικό στην καθημαγμένη ελληνική οικονομία.
Ο Αυστριακός υπουργός οικονομικών Χανς Γιοργκ Σελλινγκ έστειλε επιστολή στον πρόεδρο της Κομισιόν Ζ.Κ. Γιουνκερ και στην αντιπρόεδρο Κ. Γκεοργκίεβα ζητώντας την χορήγηση πρόσθετων κονδυλίων για τις «πρόθυμες» χώρες όπως η Αυστρία, η Γερμάνια και η Σουηδία που υποδέχονται πρόσφυγες πέραν των δυνατοτήτων τους. Προτίθεται μάλιστα οπως έγινε γνωστό να θέσει το θέμα στην επόμενη συνάντηση των Υπουργών Οικονομικών της Ε.Ε..
Ο κ. Σελλινγκ μάλιστα ζητά για την Αυστρία το ποσό των 600 εκατομμυρίων ευρώ καθώς σε αυτό το ποσό υπολογίζεται το κόστος για την χώρα του το 2015 για την υποδοχή των προσφύγων.
Το ποσό αυτό υπολογίσθηκε σύμφωνα με τον κ. Σελλινγκ καθώς από 35.000 πρόσφυγες που μπορεί να απορροφήσει η χώρα του ετησίως υποδέθηκε 55.000 περισσότερους και καθώς το κατά κεφαλήν κόστος υπολογίζεται σε 11.000 ευρώ το χρόνο το συνολικό ποσό έτσι έφτασε τα 600 εκατομμύρια.
Ο αυστριακός υπουργός μάλιστα δεν απαιτεί μόνο να μην υπολογισθεί το ποσό αυτό στο δημοσιονομικό έλλειμμα της χώρας του, άλλα και την καταβολή του στην Βιέννη από τα Ταμεία της Ε.Ε. για το άσυλο, από τα ταμεία αλληλεγγύης για τις φυσικές καταστροφές και από μη χρησιμοποιηθέντα κονδύλια από τον προϋπολογισμό της Ε.Ε.
Βεβαίως εάν πράγματι τεθεί τέτοιο ζήτημα στο Συμβούλιο των Υπουργών Οικονομικών είναι προφανές ότι θα πρέπει άμεσα η ελληνική κυβέρνηση να κινηθεί ώστε να διεκδικήσει κοινοτικά κονδύλια για την κάλυψη των τεράστιων για τα ελληνικά δεδομένα ποσά με τα οποία επιβαρύνεται ο ελληνικός προϋπολογισμός από το προσφυγικό ρευμα άλλα και για την χαλάρωση των κανόνων δημοσιονομικής σταθερότητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Απλοί τρόποι να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σύστημα του παιδιού

  ΠΑΙΔΙ  |  10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020 | 06:00  |  IMOMMY TEAM Ειδικά αυτήν την περίοδο που η πανδημία του κοροναϊού απειλεί την υγεία ...