Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2016

Επιστροφή στα μπλόκα και ανασύνταξη

Στα μπλόκα επέστρεψαν οι αγρότες, μετά την απόβασή τους στην Αθήνα, προκειμένου να συμμετάσχουν στα μεγάλα συλλαλητήρια στο Σύνταγμα. Η ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται καθοριστική για το μέλλον των κινητοποιήσεων, ωστόσο προς το παρόν οι αγρότες δηλώνουν αποφασισμένοι να παραμείνουν στις εθνικές οδούς και να κλιμακώσουν τον αγώνα τους. Με ενδιαφέρον αναμένεται η απόφαση που θα ληφθεί στη γενική συνέλευση των 68 μπλόκων.

Ο Βαγγέλης Μπούτας εκ μέρους της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής Μπλόκων, επέμεινε ότι ζητείται η απόσυρση των προωθούμενων σχεδιασμών για το ασφαλιστικό και το φορολογικό και η λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση του υψηλού κόστους παραγωγής, όπως μεταξύ άλλων αφορολόγητο πετρέλαιο, μείωση του αγροτικού ρεύματος και κατάργηση του ΦΠΑ στα αγροτικά μέσα και εφόδια.

Μαζικό το συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ

Την ίδια ώρα, οι αγρότες του μπλόκου των Τεμπών, αναμένουν το πράσινο φως από την κυβέρνηση για την έναρξη διαλόγου στη βάση των προτάσεων που από κοινού έχουν καταθέσει με τους αγρότες του μπλόκου των Μικροθηβών.

Μέχρι τις 23:00 το βράδυ παρέμεινε χθες κλειστός ο αυτοκινητόδρομος Τρίπολης - Κορίνθου στο ύψος των διοδίων της Νεστάνης από το μπλόκο των αγροτών. Παράλληλα, οι αγρότες έκλεισαν και την παλαιά εθνική οδό Κορίνθου - Αθηνών στο ύψος του Ισθμού και η κυκλοφορία διεξαγόταν μέσα από το Καλαμάκι. Τέλος, οι αγρότες μπλόκαραν για ένα δίωρο και τη γέφυρα του Ευρώτα στην είσοδο της Σπάρτης επί της οδού Σπάρτης - Τρίπολης.

Σύλληψη για την επίθεση στο περιπολικό

Εξάλλου, ένας 30χρονος συνελήφθη στην Κόρινθο, για την επίθεση που σημειώθηκε σε περιπολικό στο Χαϊδάρι, την Παρασκευή. Σύμφωνα με πληροφορίες των αρχών, ο συλληφθείς φέρεται να είναι μέλος της Χρυσής Αυγής.

Υπενθυμίζεται ότι το περιστατικό συνέβη κατά τη διάρκεια επεισοδίων τα οποία έγιναν, όταν η αστυνομία δεν επέτρεψε σε αγρότες να περάσουν τρακτέρ και αγροτικά αυτοκίνητα στην Αθήνα.

Παράλληλα, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, έχουν ταυτοποιηθεί και τα άλλα δύο άτομα που έσπασαν με καδρόνια το περιπολικό και θεωρείται θέμα χρόνου πλέον η σύλληψή τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Απλοί τρόποι να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σύστημα του παιδιού

  ΠΑΙΔΙ  |  10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020 | 06:00  |  IMOMMY TEAM Ειδικά αυτήν την περίοδο που η πανδημία του κοροναϊού απειλεί την υγεία ...