Σάββατο 2 Ιανουαρίου 2016

Η πρώτη του έτους στο Πατριαρχείο Ρουμανίας (ΦΩΤΟ)

roumania-13
Του Αιμίλιου Πολυγένη

Με Πατριαρχική Θεία Λειτουργία, στον Πατριαρχικό Ναό του Βουκουρεστίου, εορτάσθηκε η κατά σάρκα περιτομή Του Κυρίου , η μνήμη του εν αγίοις Πατρός Βασιλείου Αρχιεπισκόπου Καισαρείας, καθώς και η πρώτη ημέρα του νέου έτους 2016, Προεξάρχοντος του Μακαριωτάτου Πατριάρχου Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ, συλλειτουργούντων των Θεοφιλεστάτων Επισκόπων Πλοεστίου κ. Βαρλαάμ, Πράχοβας κ. Τιμοθέου και κληρικών του Πατριαρχικού Ναού.
Στο κήρυγμά του ο Μακαριώτατος κ.κ. Δανιήλ, υπογράμμισε την ρευστότητα του χρόνου, μέσα στην οποία όμως, πραγματοποιούνται από εμάς τους ανθρώπους, έργα που μας συνοδεύουν στην αιωνιότητα και αυτά, είτε μας αγιάζουν, είτε μας κολάζουν.
Οι αλληλοδιάδοχες ανθρώπινες στιγμές του παρόντος καιρού, θα μετατραπούν στην άλλη ζωή, για τον καθένα από εμάς σε στάση ατελεύτητης αιωνιότητας.
Ο Μέγας Βασίλειος αξιοποίησε την ρευστότητα της παρούσης ζωής με έργα, που εξαγιάστηκαν και παραμένουν παραδείγματα ανεξίτηλα από την φθορά της πρόσκαιρης λαμπηδόνας. 
Στο τέλος κατά την Ρουμανική λειτουργική τάξη, αναπέμφθηκε δέηση υπέρ υγείας του Μακαριωτάτου κ.κ. Δανιήλ, των παρισταμένων Αρχιερέων, Κληρικών και σύμπαντος του Ρουμανικού λαού.
Αναγνώσθηκε ακόμη από τον Θεοφιλέστατο Πλοεστίου κ. Βαρλαάμ και η Συνοδική Πράξη της Ιεράς Συνόδου, κατά την οποία το έτος 2016 είναι αφιερωμένο στη ιερή μορφή του Αγίου Ιεράρχου Ανθίμου Μητροπολίτου Ουγγροβλαχίας.
roumania-1
roumania-2
roumania-3
roumania-4
roumania-5
roumania-6
roumania-7
roumania-8
roumania-9
roumania-10
roumania-11
roumania-12

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Απλοί τρόποι να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σύστημα του παιδιού

  ΠΑΙΔΙ  |  10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020 | 06:00  |  IMOMMY TEAM Ειδικά αυτήν την περίοδο που η πανδημία του κοροναϊού απειλεί την υγεία ...