Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2015

ΣΕΝΑΡΙΑ – ΣΟΚ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ: Οι δανειστές «αποκεφαλίζουν» τους συνταξιούχους! – Ζητούν περικοπές έως 30% !

 

Δεν δείχνουν έλεος οι δανειστές που τώρα φαίνεται να ζητούν τα … κεφάλια των συνταξιούχων, αφού θέλουν ανελαστικά περικοπές στις συντάξεις τους έως 30!

Σύμφωνα με πληροφορίες δεν έχουν καθόλου πεισθεί ότι οι περικοπές του 1,8 δισ. ευρώ μπορούν να προέλθουν μόνο από κάλυψη των ασφαλιστικών εισφορών και καταστρώνουν τρία σχέδια που όλα αφορούν σε περικοπές.
Έτσι, σύμφωνα με το Mega ζητούν:
  • Σενάριο 1: Να γίνει περικοπή -6% σε όλες τις συντάξεις από πρώτο ευρώ
  • Σενάριο 2: Να γίνουν περικοπές -15% στις συντάξεις πάνω από 800 ευρώ
  • Σενάριο 3: Να γίνουν περικοπές της τάξης του 30% (!) στις άνω των 1.000 ευρώ συντάξεις. Οπως υποστηρίζουν οι δανειστές, «μόνο έτσι βγαίνει ο λογαριασμός». Δεδομένου ότι το τρίτο σενάριο θεωρείται και από τους ίδιους… ακραίο, προσανατολίζονται κυρίως στο δεύτερο σενάριο.
Επιπλέον δανειστές και ΔΝΤ θεωρούν ότι το ποσοστό αναπλήρωσης των συντάξιμων αποδοχών πρέπει να πέσει από το 75% που είναι σήμερα σε ένα ποσοστό μεταξύ 45-55%. Οπως επιχειρηματολογούν, αυτά τα ποσοστά ισχύουν στις περισσότερες χώρες της Ευρωζώνης και δεν θα είναι εύκολο για εκείνες που θα ψηφίσουν για την βοήθεια στην Ελλάδα να δεχθούν να υπάρχει μεγαλύτερο ποσοστό αναπλήρωσης.
Τέλος, οι δανειστές φέρεται να απέρριψαν την πρόταση της κυβέρνησης για ενιαίο μισθολόγιο καθώς λένε ότι δεν συνδέεται με την παραγωγικότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Απλοί τρόποι να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σύστημα του παιδιού

  ΠΑΙΔΙ  |  10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020 | 06:00  |  IMOMMY TEAM Ειδικά αυτήν την περίοδο που η πανδημία του κοροναϊού απειλεί την υγεία ...