Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2015

Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΨΑΧΝΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΛΥΣΗ ΠΡΙΝ ΤΟ ΑΔΙΕΞΟΔΟ

 
08:10
08/11/2015
 
 
Σε θρίλερ μετατρέπεται για ακόμα μια φορά η συμφωνία με τους θεσμούς, καθώς κατά τη χθεσινή ημέρα δεν υπήρξε καμία συμφωνία στη τηλεδιάσκεψη που διεξήχθη ανάμεσα στη κυβέρνηση και το κουαρτέτο. Τα χρονικά περιθώρια πιέζουν ασφυκτικά καθώς όλα δείχνουν πως τα αυστηρά χρονοδιαγράμματα που έχουν τεθεί θα καθυστερήσουν, η Αθήνα δεν θα λάβει την Δευτέρα το «πράσινο φως» από το Eurogroup για την δόση των 2 δισ. ευρώ, ενώ πάει πίσω και η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών που ήταν να γίνει μέχρι τις 15 Νοεμβρίου. 
 
Η σημερινή τηλεδιάσκεψη θα κρίνει το αποτέλεσμα και της ομάδας εργασίας της Ευρωζώνης (Euro working group), η οποία με την γνωμοδότηση της θα προδικάσει και την απόφαση του Eurogroup της Δευτέρας.
 
Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, απάντησε στις ασφυκτικές πιέσεις των δανειστών πως δεν πρόσκειται να βγουν στο σφυρί τα σπίτια των φτωχών και αναζητά πλέον πολιτική λύση, προκειμένου να ξεπεράσει την σθεναρή αντίσταση του κουαρτέτου, που βάζει πολύ χαμηλά τον πήχη στο ζήτημα των «κόκκινων» δανείων. 
 
«Όπως τηρήσαμε την υπόσχεσή μας για τη Δραπετσώνα, όπως νομοθετήσαμε κόντρα στα συμφέροντα για τις άδειες στα ΜΜΕ, έτσι θα προστατεύσουμε και την πρώτη κατοικία των αδυνάτων», είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός. 
 
Ο Αλέξης Τσίπρας εντός της ημέρας αναμένεται να επικοινωνήσει με τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζ. Κ. Γιούνκερ και θα ζητήσει να υπάρξει ελαστικότητα στο συγκεκριμένο ζήτημα μετά τις αιματηρές θυσίες που έχουν υποστεί οι πολίτες, τονίζοντας πως υπάρχει κίνδυνος να διαρραγεί η πολιτική σταθερότητα και η κοινωνική συνοχή της χώρας. 
 
Παράλληλα, ο πρωθυπουργός θα επαναλάβει την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να τηρήσει τις δεσμεύσεις της, ενώ θα θέσει εκ νέου και το θέμα της αντιμετώπισης του προσφυγικού, ένα ζήτημα που εκτός από ανθρωπιστικό, είναι και ιδιαιτέρως κοστοβόρο και το οποίο επωμίζεται εξ ολοκλήρου η χώρα μας χωρίς καμία βοήθεια, παρά το γεγονός ότι είναι ένα ευρωπαϊκό πρόβλημα. 
 
Ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς αναφερόμενος στην πορεία των διαπραγματεύσεων τόνισε με νόημα ότι καμία πλευρά δεν θα πρέπει να υπερβαίνει τα συμφωνηθέντα. «Η ελληνική κυβέρνηση έχει πάρα πολύ σαφείς στοχεύσεις. Θα έλεγα ότι θα πρέπει όλοι να αντιληφθούν ότι δεν είμαστε στην προτεραία κατάσταση. Υπάρχει μια συμφωνία, την οποία έχουμε αποδείξει ότι τιμούμε και θα τιμήσουμε, θα πρέπει και όλοι να μην υπερβαίνουν τα συμφωνηθέντα και τα εσκεμμένα. Και θα πρέπει να έχουν μια λογική η οποία δεν θα θέσει σε κίνδυνο την οικονομική και πολιτική βιωσιμότητα της συμφωνίας.»
 
Σε ανακοίνωση της η Πολιτική Γραμματεία ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζει απαράδεκτες τις επιδιώξεις των δανειστών στο ζήτημα των «κόκκινων» δανείων. 
«Στηρίζουμε την κυβέρνηση στη σθεναρή της στάση στο ζήτημα των πλειστηριασμών. Θεωρούμε απαράδεκτες τις επιδιώξεις των θεσμών και θα αγωνιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις για την προστασία της πρώτης κατοικίας».  
 
Τα 5 ζητήματα που μπλοκάρουν τις διαπραγματεύσεις
 
1) Οι 100 δόσεις: Οι δανειστές ζητούν να τίθενται εκτός ρύθμισης οι οφειλέτες έστω και με μια μέρα καθυστέρηση των τρεχουσών υποχρεώσεών τους.
 
2) Τα γενόσημα φάρμακα: Το κουαρτέτο ζητά μεγαλύτερη απελευθέρωση και λιγότερη προστασία των εγχώριων φαρμακοβιομηχανιών.
 
3) Τα «κόκκινα» δάνεια: Η Αθήνα προσήλθε στην τηλεδιάσκεψη με τους θεσμούς με νέα πρόταση, στην οποία η κυβέρνηση δέχθηκε να κάνει υποχώρηση σε δύο σημεία ως προς τα «κόκκινα» δάνεια και τους πλειστηριασμούς: Μέχρι τώρα επέμενε να παραμείνουν στις ευεργετικές διατάξεις του νόμου Κατσέλη όσοι έχουν ετήσιο εισόδημα 35.000 ευρώ και πλέον «ρίχνει» το πλαφόν στις 32.000 ευρώ. Επίσης θέτει υπό διαβούλευση την υποχώρηση στο ύψος της αντικειμενικής αξίας του ακινήτου: Από τις 200.000 ευρώ τώρα προτείνει τις 180.000 ευρώ αξία. Η πλευρά των Θεσμών φέρεται να επιμένει στα όρια των 8.000 ευρώ για τον άγαμο δανειολήπτη και μέχρι 20.000 ευρώ για 4μελή οικογένεια.
 
4) Το αγγελιόσημο: Οδεύει στη γενικότερη συζήτηση του ασφαλιστικού
 
5) Ο ΦΠΑ 23% στην εκπαίδευση: Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση προτείνει ως ισοδύναμο την επιβολή τέλους 5 λεπτών σε στήλες των παιχνιδιών του ΟΠΑΠ, χωρίς να είναι σαφές αν αφορά μόνο το ΚΙΝΟ.
 
- See more at: http://www.defencenet.gr/defence/20151108/%CE%B4%CE%B9%CE%B5%CE%B8%CE%BD%CE%B7%CF%83-%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%B7/%CE%BD%CE%AD%CE%BF-%CE%B8%CF%81%CE%AF%CE%BB%CE%B5%CF%81-%CF%83%CF%84%CE%B7-%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CF%80%CF%81%CE%B1%CE%B3%CE%BC%CE%AC%CF%84%CE%B5%CF%85%CF%83%CE%B7-%CE%BF%CE%B9-%CE%B4%CE%B1%CE%BD%CE%B5%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%AD%CF%82-%CE%B4%CE%B5%CE%AF%CF%87%CE%BD%CE%BF%CF%85%CE%BD-%CE%B1%CE%BD%CF%85%CF%80%CE%BF%CF%87%CF%8E%CF%81%CE%B7%CF%84%CE%BF%CE%B9-%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%82#sthash.hiV40Bu9.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Απλοί τρόποι να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σύστημα του παιδιού

  ΠΑΙΔΙ  |  10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020 | 06:00  |  IMOMMY TEAM Ειδικά αυτήν την περίοδο που η πανδημία του κοροναϊού απειλεί την υγεία ...