Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2015

Capital Economics: Υπάρχει τρόπος για να ανακάμψει η Ελλάδα... με οδηγό τον τουρισμό

 09/09/2015 - 07:37

Capital Economics: Υπάρχει τρόπος για να ανακάμψει η Ελλάδα... με οδηγό τον τουρισμό
Αυτό που εξακολουθεί να χρειάζεται η Ελλάδα είναι ένα πιο αδύναμο νόμισμα
Μπορεί ο κίνδυνος αποχώρησης της Ελλάδας από το ευρώ να έχει αισθητά περιοριστεί, όμως τα προβλήματα της χώρας δεν έχουν ξεπεραστεί, προειδοποιεί, μέσω της νέας έκθεσής της "Could Greece take advantage of a devaluation?" η Capital Economics.
Όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει, αυτό που εξακολουθεί να χρειάζεται η Ελλάδα είναι ένα πιο αδύναμο νόμισμα, καθώς μόνο με αυτόν τον τρόπο είναι δυνατή η τόνωση των εξαγωγών, αλλά και του τουριστικού κλάδου. 
Σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα, ένα αδύναμο ευρώ μπορεί να ενθαρρύνει νοικοκυριά και επιχειρήσεις να στραφούν σε αγορές των εγχώριων αγαθών. 
Σύμφωνα με τους υπολογισμούς της Capital Economics, με ένα πιο αδύναμο ευρώ, το 20% των τουριστών που επέλεξαν την Τουρκία το 2014 μπορεί να στραφεί στην Ελλάδα. 
Αυτό σημαίνει πως τα κρατικά έσοδα μπορούν να ενισχυθούν έως και κατά 4 δισ. ευρώ.
Δεδομένου ότι ο τουριστικός κλάδος το 2014 αντιστοιχούσε στο 7,2% του ελληνικού ΑΕΠ, σύμφωνα με τις ανωτέρω προβλέψεις, η τόνωση των εσόδων μπορεί να δώσει ώθηση έως και 2% στο ελληνικό ΑΕΠ σε ετήσια βάση. 
Ποιο είναι το συμπέρασμα στο οποίο καταλήγει, μέσω της νέας έκθεσής της, η Capital Economics;
Η περαιτέρω αποδυνάμωση του ευρώ θα τονώσει τον νευραλγικό, για την ελληνική οικονομία, κλάδο του τουρισμού και θα ανοίξει τον δρόμο για την οικονομική ανάκαμψη που τόσο απελπισμένα έχει ανάγκη η Ελλάδα.

www.bankingnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Απλοί τρόποι να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σύστημα του παιδιού

  ΠΑΙΔΙ  |  10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020 | 06:00  |  IMOMMY TEAM Ειδικά αυτήν την περίοδο που η πανδημία του κοροναϊού απειλεί την υγεία ...