Από την Ιόλη Πιερίδη
Aφού περάσουν τις Πύλες της Κολάσεως πατάνε το πόδι τους στην Ελλάδα. Παρότι ταλαιπωρημένοι και με τη ζωή τους να αναπνέει ανάμεσα στα δόντια τους, πολλοί από αυτούς είναι πιο καλοβαλμένοι από τον κακοχυμένο, ατσούμπαλο νεοέλληνα, την πλέον μολυσματική φάρα της Ευρώπης που μολύνει με την παρουσία της τον πλανήτη.
Αυτή η άθλια ράτσα των ανθρωποειδών ετοιμάζεται εκ νέου να ψηφίσει έχοντας να επιλέξει ανάμεσα στον Τσίπρα, τον Μειμαράκη, τον Μιχαλολιάκο, την Φώφη-τους Αρίστους δηλαδή, ανάμεσα στη φυλή των κατσαπλιάδων.
Το να ψηφίζει ο νεοέλληνας-για μας εδώ στο "Κουρδιστό Πορτοκάλι"- είναι μια διαδικασία πιο μολυσματική για τον πλανήτη από την έκρηξη της Φουκουσίμα.
Η ψήφος του νεοέλληνα καφενόβιου κατσαπλιά (με τις εξαιρέσεις βέβαια) είναι μια ακόμη ελεγεία στο διεφθαρμένο πελατειακό κράτος των κομματόσκυλων δημοσίων υπαλλήλων, της διάτρητης Δικαιοσύνης, της νοσηρής διαπλοκής, της άρνησης σε κάθε μεταρρύθμιση.
Αυτόν τον ατσούμπαλο λαό των Βαλκανίων τον κυβερνάνε οι παρέες συμφερόντων. Πρωθυπουργοί εκλέγονται διαχρονικά οι πιο δημαγωγοί, αυτοί που τάζουν χάντρες και καθρεφτάκια στους εγχώριους κατσιαπλιάδες ψηφοφόρους.
Ο Καραμανλής, για παράδειγμα, έχοντας να αντιμετωπίσει τον "αρχιερέα της διαπλοκής" Σημίτη, που ήταν στο πλευρό των μισών νταβατζήδων και εναντίον των άλλων μισών, για να κατακτήσει την κυβέρνηση με αντίπαλο τον ΓΑΠ (μια και ο Σημίτης φρόντισε να αποδράσει), έταξε τα πάντα. Κυρίως υποσχέθηκε ότι θα πατάξει την διαπλοκή. Εγινε μάλιστα ακόμη πιο διάσημος μιλώντας για τους νταβατζήδες στον περίφημο Μπαιρακτάρη.
Ο Καραμανλής ενώ είχε να αντιμετωπίσει την διαπλοκή έκανε κυβέρνηση χρησιμοποιώντας ότι πιο σούργελο διέθετε η Νέα Δημοκρατία. Οτι πιο ξεπουλημένο στους νταβατζήδες, ότι πιο τενεκέδες και νούμερα. Η υπόθεση Ζαχόπουλου, με τον ανεκδιήγητο Ανδριανό να μετατρέπεται σε κούριερ του Θέμου, οι Υποκλοπές και η Δολοφονία Τσαλικίδη ήταν κάποιες από τις πιο μελανές στιγμές της πρωθυπουργίας του.
Στι ντιμπέιτ με τον Γιώργο Παπανδρέου(video) είπε αλήθειες αλλά ήταν πλέον πολύ αργά για να πείσει. Ζήτησε από τον ΓΑΠ να βάλει πλάτη αλλά εκείνος διαψασμένος για εξουσία επαναλάμβανε "λεφτά υπάρχουν" και κέρδισε τις εκλογές.
Είχε προηγηθεί η εκρηκτική παρουσία του Αρη Σπηλιωτόπουλου σε ρόλο κυβερνητικού εκπροσώπου-ένα πρόσωπο εκτεθειμμένο στα χτυπήματα κάτω από την ζώνη. Ο Καραμανλής παραδόθηκε τελικά στους νταβατζήδες γιατί επέλεξε ξιπασμένα στελέχη για τις θέσεις κλειδιά. Οι περισσότεροι υπουργοί του είχαν ανοιχτή γραμμή με τους νταβατζήδες, ενώ κάποιοι από δαύτους επέλεγαν να αποκαλύπτουν ακόμη και στοιχεία της προσωπικής ζωής του τότε πρωθυπουργικού ζεύγους για να κερδίσουν την εύνοια συγκεκριμένων μηντιαρχών.
Οι νταβατζήδες λοιπόν δεν χρειάσθηκαν να καταβάλουν ιδιαίτερη προσπάθεια για να τον απομυθοποιήσουν αποτελειώνοντάς τον με το σκάνδαλο Βατοπεδίου ενώ στο μεταξύ ακόμη και οι αστυνομικοί φρουροί (όπως είθισται) διέρρεαν πληροφορίες στους δημοσιογράφους και τους παπαράτσι, για την προσωπική ζωή του καθώς και εκείνη των υπουργών του.
Ο Καραμανλής όταν συνειδητοποίησε ότι κινδύνευε να απαξιωθεί εντελώς με τα τόσα σκάνδαλα της θητείας του είχε ανάγκη να πιαστεί από κάπου για να σώσει κάτι από τον μύθο του επωνύμου του. Ετσι αφέθηκε στο παρακράτος το οποίο έστησε την παραμύθα για δήθεν δολοφονία Καραμανλή τον οποίο διέσωσαν την τελευταία στιγμή Ρώσοι πράκτορες!
Κυπατζήδες, δημοσιογράφοι, μέλη της Δικαιοσύνης, πολιτικοί και πάσης φύσεως λαμόγια και πρακτόρια συμμετείχαν στον μύθο της δήθεν δολοφονίας Καραμανλή.
Ηταν ακριβώς αυτό το παραμύθι της δολοφονίας που διατήρησε έναν αμίλητο Καραμανλή 6 χρόνια στην επικαιρότητα-χρόνος ρεκόρ για "μουγγό" άνθρωπο.
Το συγκεκριμένο σενάριο συνομωσίας και η στενή φιλία που στο μεταξύ είχε αναπτυχθεί ανάμεσα στον Καραμανλή και τον Τσίπρα, έστειλαν στην Προεδρία της Δημοκρατίας τον Προκόπη Παυλόπουλο αφού μεσολάβησαν οι πλέον καταστροφικές για τη χώρα εκλογές της 25ης Ιανουρίου του 2015.
Ο Τσίπρας έχυσε ένα μπιτόνι με κηροζίνη στο ημιθανές κορμί της Ελλάδας και άναψε το σπίρτο. Αυτό έκανε.

Τον Καραμανλή είχε διαδεχθεί με το "λεφτά υπάρχουν" ο ΓΑΠ, ο οποίος τελικά ανακάλυψε ότι λεφτά δεν υπήρχαν ή τέλος πάντων δεν είχε τρόπο να τα βρει ο ίδιος. Ο Παπανδρέου, όπως και ο Καραμανλής είχε την ευκαιρία να αλλάξει τη χώρα. Την δυνατότητα αυτή του την έδωσαν οι Τροικανοί-δεν το έκανε.
Εχοντας την ψευδαίσθηση ότι θα βγάλει την τετραετία αντί να αδράξει την στιγμή και να ξηλώσει το πελατειακό κράτος κατέληξε να τριγυρνάει σαν κλέφτης στο "Πεντελικό" για μυστικά ραντεβού με τον Μπόμπολα, στα οποία τον έτρεχε ο Χυτήρης-απομεινάρι του πατρός.

 
Το κείμενο που ακολουθεί αποκαλύπτει τον λόγο που μπήκαμε στα Μνημόνια και την ατολμία του ΓΑΠ να αντιμετωπίσει το πελατειακό κράτος, τους διορισμένους από το ΠΑΣΟΚ και την ΝΔ δημοσίους υπαλλήλους:  Εδώ εμφανίζονται ανάγλυφα οι εγκληματικές ευθύνες τους ανεκδιήγητου διδύμου Παπανδρέου-Παπακωνσταντίνου για το συγκεκριμένο θέμα.

Ο Μπομπ Τρα, μόνιμος αντιπρόσωπος του IMF στην Αθήνα, κατοικούσε αρχικά σε ένα διαμέρισμα της Φιλοθέης το οποίο ηΕΛ.ΑΣ. έχει μετατρέψει σε φρούριο. Ακόμη και το κροτάλισμα των εξατμίσεων από τα παπιά των  delivery boys  που ακούγονται στο βάθος πίσω από τις φυλλωσιές προκαλεί κόκκινο συναγερμό.
Οι άνδρες ασφαλείας τινάζονται σαν αιλουροειδή, κάποιοι από δαύτους φοράνε τις μάσκες του χημικού πολέμου ενώ κάποιοι αλλοι ξαπλώνουν πίσω από τον μαντρότοιχο με το δάχτυλο στην σκανδάλη. Χαλαρώνουν μόνο όταν ακούσουν τον επικεφαλής να τους φωνάζει
-Πιτσαδόρος ρε χαιβάνια, δεν είχατε πιτσαδόρο στα χωριά σας;
Ένα βράδι δύο δημοσιογράφοι μεγάλης αθηναικής εφημερίδας επιχείρησαν να προσεγγίσουν το σημείο και να πάρουν συνέντευξη από τον σκληροτράχηλο Μπομπ Τρα.
Οι περίοικοι τους πήραν χαμπάρι και ειδοποίησαν την ασφάλεια. Σε κλάσματα δευτερολέπτου, όσο χρειάζεται ένα κοράκι να σφυρίξει πέναλτυ υπέρ του Ολυμπιακού στο πρόσταγμα «Θωμάς», η περιοχή γέμισε περιπολικά. Ο ένας από τους δύοδημοσιογράφους, ο πλέον έμπειρος, κατάφερε να χαθεί στο σκοτάδι. Ο άλλος, πιο ψάρακλας, έδωσε μια και άρχισε να σκαρφαλώνει σε ένα δέντρο σαν τον Ταρζάν για να μην τον εντοπίσουν τα όργανα. Έζησε ένα θρίλερ αλλά στο τέλος τα κατάφερε.
Ο Μπομπ σε αντίθεση με τον Πολ Τόμσεν και τις γνωστές περιπέτειές του με την Σουζάνα- της  μεγάλης εγχώριας Τράπεζας- ζει στην Αθήνα μια αυστηρή, τυπική ζωή. Το χειρότερό του είναι οι διαρροές στα ΜΜΕ γι αυτό και έκανε ολόκληρο επεισόδιο με τον δημοσιογράφο του ΒΗΜΑτος Ζώη Τσώλη.
Ο ίδιος σε αραιά διαστήματα δέχεται να συναντήσει εκπροσώπους του ελληνικού επιχειρηματικού κόσμου, ανθρώπους της αγοράς που λέμε και να κουβεντιάσει μαζί τους για τον αντίκτυπο των μέτρων που έχουν ενσκήψει σαν τον τυφώνα  Sandy.
Σε μία από αυτές τις συναντήσεις, ένα βράδι σε σπίτι της Φιλοθέης, ο Μπομπ Τρά έδωσε την δική του ανατριχιαστική μαρτυρία για το πως επιλέχθηκε το πετσόκομα μιθών και συντάξεων, μαζί με τα χυδαία χαράτσια που ακολούθησαν.
Η παράθεση των γεγονότων είναι σοκαριστική για το μέγεθος της ενοχής δύο εκ των πρωταγωνιστών της κόλασης που βιώνουμε. Των κ.κ Παπανδρέου και Παπακωνσταντίνου. Έτσι το κυνήγι του Παπανδρέου στο εστιατόριο του Βερολίνου,είναι το λιγότερο από όλα όσα θα μπορούσαν να του συμβούν στην κλίμακα από το μηδέν έως τον «Καντάφι».
-Δώσαμε (η Τρόικα) 3 εναλλακτικές στον κ. Παπακωνσταντίνου-άρχισε να διηγείται ο Μπομπ Τρα. H πρώτη ήταν να απολυθούν άμεσα 150.000 δημόσιοι υπάλληλοι. Ο Παπακωνσταντίνου που τον είχαμε στην άλλη άκρη του ακουστικού μας είπε «περιμένετε να ενημερώσω τον κ. Παπανδρέου». Ήμασταν στη γραμμή όταν μας μετέφερε την κάθετη άρνηση του τότε πρωθυπουργού, «με τίποτε, είναι ψηφοφόροι μας, αυτοί μας στηρίζουν». Η δεύτερη εναλλακτική ήταν να γίνει άμεσα και χωρίς καθυστέρηση μια καταιγίδα αποκρατικοποιήσεων. Κι αυτό το αρνήθηκε με το ίδιο επιχείρημα «αυτοί μας στηρίζουν».Η τρίτη και τελευταία εναλλακτική ήταν το κόψιμο μισθών και συντάξεων. «Ναι αυτή είναι η καλύτερη λύση...Αυτό να κάνουμε...» μας απάντησαν ομόφωνα οι κ.κ Παπανδρέου και Παπακωνσταντίνου.
Οι συνομιλητές του πάγωσαν. Τον άκουγαν άφωνοι να διηγείται μέσα σε λίγα λεπτά την επιλογή του ολέθρου για έναν ολόκληρο λαό. 
Δύο γόνοι πολιτικών οικογενειών, άψητοι και ανερμάτιστοι στην εξουσία, επέλεξαν με κριτήριο την διατήρηση του κρατικοδίαιτου κομματικού κράτους, των συμμοριών, του δημοσίου την πιο καταστροφική λύση για την χώρα.
Μας οδήγησαν αλυσοδεμένους στο Μνημόνιο για να μην διαταραχθεί το σαθρό πολιτικό οικοδόμημα της μεταπολίτευσης που βασίζεται στο κομματικό κράτος.
Ετσι μπήκαμε στα Μνημόνια. Ολες οι κυβερνήσεις που ακολούθησαν υπερασπίσθηκαν με αυταπάρνηση το χυδαίο πελατειακό κράτος τους κηφήνες του Δημοσίου. Καμμιά κυβένρηση δεν αποτέλεσε εξαίρεση. Παπαδήμος, Σαμαράς, Βενιζέλος-όλοι τους υπερασπίσθηκαν το χυδαίο πελατειακό κράτος, παιδιά του οποίου υπήρξαν.
Ο Σαμαράς που έφτασε κοντά στο να μας βγάλει από τα Μνημόνια, αφού είχε πει ένα σωρό παπαριές για  Ζάππεια παρακολουθούσε αμέριμνος τον Κυριάκο Μητσοτάκη να μην μπορεί να απολύσει κανέναν κηφήνα δημόσιο υπάλληλο. Είχε προηγηθεί ο εξίσου ανεκδιήγητος Μανιτάκης- άνθρωπος του καιροσκόπου Κουβέλη που έδωσε την χαριστική βολή στη χώρα.
Ο πολιτικά καιροσκόπος Κουβέλης, διατήρησε για τον εαυτό του έναν από τους πιο βρώμικους ρόλους στην νεώτερη πολιτική μας ιστορία.
Ηταν ο κύριος υπεύθυνος για το γεγονός ότι οδηγηθήκαμε σε απανωτές εκλογές για να καταλήξουμε στον άνθρωπο που έβαλε φωτιά στην κηροζίνη.
Ο Τσίπρας πάλεψε σκληρά για να υπερασπισθεί το πελατειακό κράτος έχοντας τις πλάτες του Καραμανλή και του Πάκη.
Ο Παυλόπουλος με τα πύρινα άρθρα του για την αντισυνταγματικότητα των Μνημονίων τρύπωσε στην Προεδρία της Δημοκρατίας για τους λόγους που εξηγήσαμε πιο πάνω ενώ στο μεταξύ ,παρέα με τον Καραμανλή και για την υστεροφημία του τελευταίου, έκαναν ότι περνούσε από το χέρι τους για να ταίσουν τον προσωπικό εγωισμό του πρώην πρωθυπουργού.
Ηταν τέτοια η επιρροή που ασκούσαν στον Τσίπρα που ετοίμασαν αρχικά τον Αρη Σπηλιωτόπουλο για Πρέσβη επί Τιμής αλλά έντρομοι όταν τους ξεμπρόστιασε το Πρώτο Θέμα άρχισαν να μαζεύουν τον τραχανά. Στο μεταξύ είχε υπογράψει και οθρυλικός Κοτζιάς!
Μια υπογραφή χωρίζει τον Αρη Σπηλιωτόπουλο από το Διπλωματικό Σώμα (έγραφε το Πρώτο Θέμα) και εφόσον αυτή τελικά πέσει η Ελληνική Δημοκρατία θα αποκτήσει τον πρώτο, εδώ και πολλά χρόνια, πολιτικό που εγκαταλείπει την ενεργό δράση για να αναλάβει πρεσβευτικό αξίωμα.

 

Η απόφαση της κυβέρνησης να δώσει στον κ. Σπηλιωτόπουλο τίτλο πρέσβη εκ προσωπικοτήτων είναι ειλημμένη εδώ και εβδομάδες, πλην, όμως, το ζήτημα, «κόλλησε στο Προεδρικό Μέγαρο» καθώς συνέπεσε με την προεδρική διαδοχή. Ο φάκελος με τον διορισμό, όπως πληροφορούνται τα themaleaks, έφτασε στην Ηρώδου Αττικού λίγο προτού ολοκληρωθεί η θητεία του Κάρολου Παπούλια, ο οποίος δεν θέλησε να βάλει την υπογραφή του κάτω από μια τέτοια απόφαση και άφησε το ζήτημα σε εκκρεμότητα στον διάδοχό του.

Οι εντυπώσεις όμως που ενδεχομένως θα δημιουργηθούν από την πρωτοβουλία του υπουργείου Εξωτερικών έκαναν διστακτικό και τον νυν Πρόεδρο Προκόπη Παυλόπουλο, ο οποίος αποφεύγει να προσυπογράψει το σχέδιο Π.Δ. που βρήκε στο γραφείο του μόλις ανέλαβε καθήκοντα. Η υπόθεση περιπλέκεται καθώς ο κ. Σπηλιωτόπουλος συμμετείχε στις συζητήσεις για τη δρομολόγηση διαδικασιών διαδοχής στη Ν.Δ., όντας ένας από τους συνδαιτυμόνες στο δείπνο της Μαριέττας Γιαννάκου, ενώ πρόσφατα τον εγκατέλειψαν και οι τρεις δημοτικοί σύμβουλοι που είχαν εκλεγεί με το ψηφοδέλτιό του, οι πρώην βουλευτές Θάνος Πλεύρης και Δημήτρης Κωνσταντάρας και ο πρόεδρος του οργανισμού Νεολαίας του δήμου Χρήστος Τεντόμας.
Ο Παυλόπουλος μπορεί να μην υπέγραψε τον διορισμό του Πρέσβη και ο Αρης απογοητευμένος αυτοεξορίστηκε, με ένα μπουκάλι βότκα για παρηγοριά, στην Μύκονο-έβαλε όμως το χεράκι του όπου μπόρεσε για να βοηθήσει τους ΣΥΡΙΖΟ-ΑΝΕΛ.
Ακόμη και το δημοψήφισμα ήταν δική του ιδέα-ενώ σιγόνταρε τον Τσίπρα στην προκήρυξη των εκλογών της 20ης Σεπτεμβρίου.
Ο Παυλόπουλος διόρισε πολλούς δικούς του στην υπηρεσιακή κυβέρνηση-όπως τον Δημήτρη (μετά από 22 μέρες έχω τη βεβαιότητα ότι η τελετή αυτή θα έχει αντίστροφη φορά. Θα παραδώσω εγώ το υπουργείο στον κ. Παρασκευόπουλο)Παπαγγελόπουλο.
Την Θάνου την επέβαλλε ο Γιώργος Κουρής.
Μ΄ αυτό το πολιτικό προσωπικό οι ατσούμπαλοι και στραβοχυμένοι νεοΕλληνες, που τους αντικρύζουν οι Σύριοι πρόσφυγες και τρομαγμένοι φωνάζουν ΓΕΡΜΑΝΙΑ-ΓΕΡΜΑΝΙΑ, βαδίζουν ολαταχώς για μια ακόμη φορά στην κάλπη αποφασισμένοι να εκδικηθούν τον πλανήτη που τους έκανε κακάσχημους και ατσούμπαλους -με εξαίρεση τον Σπαλιάρα...