Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2015

ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΣ: ΨΗΦΙΣΤΕ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΟΥΜΕ ΠΑΡΑΛΛΗΛΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ...

 

...ΑΦΟΥ ΥΠΕΓΡΑΨΑΝ ΤΟ ΤΡΙΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ- ΜΑΛΛΟΝ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΠΑΡΑΛΛΗΛΟ ΣΥΜΠΑΝ...
Ο άνθρωπος που βοήθησε την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ να υπογράψει ...
η Ελλάδα τρίτο Μνημόνιο, δηλώνει ότι ο τόπος έχει ανάγκη μία αριστερή κυβέρνηση -δηλαδή του ΣΥΡΙΖΑ- διότι μόνο εκείνη ξέρει να βγάλει τη χώρα από το τέλμα... 


Επιμένοντας στη γραμμή που χάραξε ο Αλέξης Τσίπρας -δηλαδή, της εφαρμογής του πιο σκληρού Μνημονίου, αλλά, ταυτόχρονα, στην προσπάθεια απεγκλωβισμού από αυτό, με ένα παράλληλο πρόγραμμα- ο τέως ΥΠΟΙΚ στην ουσία αποδεικνύει, με δήλωσή του, ότι στην Κοουμουνδούρου δεν έχουν αντιληφθεί πως οι «λεονταρισμοί» περί κατάργησης του Μνημονίου οδήγησαν τη χώρα στην υιοθέτηση του πιο σκληρού προγράμματος που έχει υπογραφεί από ελληνική κυβέρνηση στα χρόνια της κρίσης.

Ο λόγος για τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, ο οποίος ήταν, σχεδόν από την αρχή της προηγούμενης κυβέρνησης, βασικό μέλος της ομάδας διαπραγμάτευσης και στο τέλος ανέλαβε υπουργός Οικονομικών, για να κλείσει η συμφωνία του τρίτου Μνημονίου, «εκλιπαρώντας» στη Βουλή να την ψηφίσουν οι συνάδελφοί του.

Ας μην ξεχνάμε, δε, ότι ήταν και από τους βασικούς συγγραφείς του περιβόητου «προγράμματος της Θεσσαλονίκης» του ΣΥΡΙΖΑ, με το οποίο κέρδισε τις περασμένες εκλογές ο Αλέξης Τσίπρας.

Σύμφωνα, λοιπόν, με τον υποψήφιο βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στη Β’ Αθηνών, μία αριστερή κυβέρνηση θα μπορέσει να επεξεργαστεί και να εφαρμόσει ένα «παράλληλο πρόγραμμα», που, σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να υλοποιηθεί σε συνεργασία με νεοφιλελεύθερες δυνάμεις.

Ο κ. Τσακαλώτος ακολουθεί πιστά τη γραμμή του κόμματος, που τάσσεται κατά κάποιας κυβέρνησης συνασπισμού, λέγοντας: «Η ΝΔ του κ. Μεϊμαράκη έχει ξεκαθαρίσει, με χίλιους δυό τρόπους, ότι θέλει να σχηματίσει κυβέρνηση με τον ΣΥΡΙΖΑ».

Επιμένει, ωστόσο, ότι «καμία, όμως, κυβέρνηση μεγάλου συνασπισμού δεν μπορεί να βγάλει τη χώρα από το τέλμα. Δεν υπάρχουν "ουδέτερες" πολιτικές».

«Η χώρα έχει ανάγκη από μια αριστερή κυβέρνηση, που θα μπορέσει να επεξεργαστεί και να εφαρμόσει ένα "παράλληλο πρόγραμμα" που, σε καμιά περίπτωση, δεν μπορεί να υλοποιηθεί σε συνεργασία με νεοφιλελεύθερες δυνάμεις» τονίζει ο κ. Τσακαλώτος.

Φυσικά, όπως υποστηρίζει, προαπαιτούμενο για την ανάπτυξη της χώρας είναι η ρύθμιση του χρέους.

Και αυτό, σύμφωνα με τον κ. Τσακαλώτο, ήταν η βασική προτεραιότητα του ΣΥΡΙΖΑ και ως κυβέρνηση, σε αντίθεση με άλλα κόμματα, που κυβέρνησαν και θεωρούσαν το χρέος βιώσιμο. 

«Κανένας μεγάλος συνασπισμός, λοιπόν, όπως φέρεται να υποστηρίζει πηγή της Κομισιόν, δεν εγγυάται ρύθμιση του χρέους -το αντίθετο» δηλώνει ο υποψήφιος βουλευτής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Απλοί τρόποι να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σύστημα του παιδιού

  ΠΑΙΔΙ  |  10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020 | 06:00  |  IMOMMY TEAM Ειδικά αυτήν την περίοδο που η πανδημία του κοροναϊού απειλεί την υγεία ...