Σάββατο 4 Ιουλίου 2015

Ευρωπαϊκή Αρχή Τραπεζών: Διαψεύδει κούρεμα και εγγυάται τις καταθέσεις των Ελλήνων

 


Ευρωπαϊκή Αρχή Τραπεζών: Διαψεύδει κούρεμα  και εγγυάται τις καταθέσεις των Ελλήνων
Αντίθετο προς το Ευρωπαϊκό δίκαιο είναι ένα ενδεχόμενο κούρεμα καταθέσεων σε τράπεζες στην Ελλάδα, τονίζει σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Αρχής Τραπεζών, Αντρέα Ένρια, συμπληρώνοντας ότι δεν έχει ενημερωθεί για ένα τέτοιο ενδεχόμενο .
Ο κ. Ένρια παράλληλα διαβεβαίωσε ότι η Ευρωπαϊκή Νομοθεσία προστατεύει πλήρως του Έλληνες καταθέτες.
Ο κ. Ένρια προχώρησε σ αυτές τις δηλώσεις το Σάββατο, μετά το δημοσίευμα των FT για «κούρεμα» πάνω από 30% στις καταθέσεις άνω των 8.000 ευρώ στην Ελλάδα, το οποίο αναπαρήγαγαν διεθνή και ελληνικά μέσα μαζικής ενημέρωση.
Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Αρχής Τραπεζών ξεκαθαρίζει ότι η ευρωπαϊκή νομοθεσία προστατεύει τις καταθέσεις έως 100.000 ευρώ, και τονίζει ταυτόχρονα ότι δεν είναι ενήμερος για το αν υπάρχει ένα τέτοιο σχέδιο από κάποια ελληνική τράπεζα.
«Δεν είμαι ενήμερος για κάποιο σχέδιο για επιβολή «κουρέματος» στους καταθέτες λιανικής των ελληνικών τραπεζών, όπως αναφέρθηκε από μέσα ενημέρωσης σήμερα το πρωί», αναφέρει ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Αρχής Τραπεζών, σημειώνοντας παράλληλα πως πρόκειται για ένα σχέδιο που θα ήταν αντίθετο προς το δίκαιο της ΕΕ.
Όπως δήλωσε ο κ. Ένρια σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο η Ευρωπαϊκή Αρχή Τραπεζών θα εκκινήσει αμέσως τη διαδικασία εξέτασης παραβίασης της νομοθεσίας της ΕΕ και υπενθύμισε ότι «η νομοθεσία της ΕΕ είναι σε θέση να προστατεύσει τους Έλληνες καταθέτες λιανικής, όπως και κάθε άλλο καταθέτη στην ΕΕ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Απλοί τρόποι να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σύστημα του παιδιού

  ΠΑΙΔΙ  |  10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020 | 06:00  |  IMOMMY TEAM Ειδικά αυτήν την περίοδο που η πανδημία του κοροναϊού απειλεί την υγεία ...