Η Ευρώπη έφτασε στο σημείο να μην απαντά πλέον στις απεγνωσμένες τηλεφωνικές κλήσεις της Ελλάδας. Σ΄αυτό το σημείο φθάσαμε την ώρα που οι Ελληνες ξενυχτάνε αμέριμνοι στα απανταχού σκυλάδικα.
Ο πρωθυπουργός καλεί στο τηλέφωνο τον Γιουνκέρ-τον οποίο έστησε στο δεύτερο ραντεβού που είχαν στις Βρυξέλλες για ενημερώσει την ελληνική Βουλή-κι εκείνος δεν απαντά.
Οσοι παρακολουθούν από κοντά τις εξελίξεις διαπιστώνουν ότι έχει χαθεί η υπομονή των Ευρωπαίων να ασχολούνται με την Ελλάδα και μοιάζει πλέον μονόδρομος ο εφιάλτης του αδιεξόδου. Κάθε ώρα που περνάει πλησιάζουμε στο σημείο που θα πονέσει η τσέπη του ανέμελου ελληνάρα.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ ο  Έλληνας πρωθυπουργός ζήτησε τηλεφωνική επικοινωνία στις 11:00 CET το Σάββατο, όμως ο Γιούνκερ αρνήθηκε διότι δεν έχει υπάρξει πρόοδος στις συζητήσεις και προτάσεις που είχε υποσχεθεί η ελληνική πλευρά το βράδυ της Τετάρτης ότι θα παραδώσει την Πέμπτη δεν έχουν φτάσει», είπε χαρακτηριστικά.
«Δεν υπάρχουν νέες εξελίξεις και έτσι δεν υπήρχε κάτι για να συζητηθεί», συμπλήρωσε.
Όπως αναφέρει το Reuters, ο κ. Τσίπρας αναμένονταν να επιστρέψει στις Βρυξέλλες για περαιτέρω κατ' ιδίαν συζητήσεις την Παρασκευή, όμως δεν πήγε. Αντιθέτως, έκανε λόγο για «παράλογους» όρους από τους πιστωτές, μιλώντας στη Βουλή, και καθυστέρησε την πληρωμή προς το ΔΝΤ.
«Γνωρίζουμε πως αυτό είναι εν μέρει θέατρο, όμως δεν χρειάζεται να παίζουμε ρόλο σε κάθε πράξη του δράματος», είπε ο αξιωματούχος.
Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ανέφερε  ότι υπήρξε ζήτημα επικοινωνίας του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, τονίζοντας ότι όπως αναφέρει η δήλωση της Επιτροπής της περασμένης Τετάρτης, οι δυο άνδρες θα βρίσκονται σε διαρκή επαφή τις επόμενες ημέρες.
Με δηκτικό τρόπο διαψεύδουν κυβερνητικές πηγές πληροφορίες που δημοσιεύθηκαν σε διεθνή ΜΜΕ, σύμφωνα με τις οποίες ο πρόεδρος της Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, δεν απάντησε σε τηλεφώνημα του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, σημειώνοντας: «ευρωπαίος αξιωματούχος ανακάλυψε αναπάντητες κλήσεις!».
Ειδικότερα, κυβερνητικές πηγές κάνουν λόγο για «παραφιλολογία που συνεχίζεται» και προσθέτουν: «μετά την πρόταση των θεσμών, που ποτέ δεν δόθηκε στην Ελλάδα -αλλά δημοσιεύθηκε στον τύπο!...-, σήμερα αξιωματούχος ανακάλυψε αναπάντητες κλήσεις! Η ελληνική πρόταση παραμένει στο τραπέζι και αναμένουμε τα σχόλια των θεσμών».
Ποιος να πιστέψει ποιον σ΄αυτό το θλιβερό θέατρο του παραλόγου.
Πάντως η πιο θλιβερή φιγούρα θα αποδεχθεί ο "αρχιτέκτονας του Greek Stream" Παναγιώτης Λαφαζάνης, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες συναντήθηκε μυστικά με τον Τσίπρα και έδωσε όρκο στήριξης στην κυβέρνηση. Αλίμονο στους ταλαίπωρους αγωνιστές του ISKRA τους οποίους παραμυθιάζει, ότι δήθεν δεν θα δεχθεί μια συμφωνία που θα εξαθλιώνει τον λαό. Κι όμως ο Λαφαζάνης έχει φορέσει ήδη την στολή της μπαλαρίνας και ετοιμάζεται για την κωλοτούμπα προσφέροντας ανείπωτη χαρά στον Αδωνη Γεωργιάδη, ο οποίος τον ειρωνεύτηκε άγρια στη Βουλή.
Η κυβέρνηση μετά από 5 μήνες διαπραγμάτευσης είναι αναγκασμένη να υπογράψει μια ταπεινωτική παράταση του Μνημονίου που θα οδηγήσει την χώρα σε μεγαλύτερο χάος ή να δεχθεί ένα νέο Μνημόνιο-πολύ πιο σκληρό από όσα έχουν προηγηθεί.
Ηδη η αναβολή της πληρωμής του ΔΝΤ έδωσε την ικανοποίηση στους δανειστές ότι τα ταμεία του κράτους στεγνώνουν και δεν έχουν παρά να παρατείνουν το μαρτύριο της σταγόνας για να βγούν οι υπουργοί της κυβέρνησης με τα χέρια ψηλά από τις επικοινωνιακές κρύπτες τους...Την ίδια ώρα μεγάλη μερίδα του κόσμου χορεύει αμέριμνη με τα σουξέ του Ρέμου...