Εκτός από όλους τους νορμάλ οικονομολόγους , αναλυτές, εμπειρογνώμονες, τώρα και το ΝΑΤΟ «ανησυχεί» ιδιαίτερα από μία ενδεχόμενη ελληνική έξοδο από το ευρώ, αναφέρει το γνωστό πρακτορείο ειδήσεων bloomberg.com .  
«Το ΝΑΤΟ ανησυχεί  ότι μια ελληνική έξοδος από την ευρωζώνη, θα μπορούσε να θέσειν σε κίνδυνο την ασφάλεια της συμμαχίας», δήλωσε ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας της συμμαχίας Alexander Vershbow .
Η Ρωσία, η οποία είναι «αφοσιωμένη» στην  διαμάχη με τον Οργανισμό του Βορειοατλαντικού Συμφώνου για τη σύγκρουση στην Ουκρανία, έχει κάνει μεγάλα «ανοίγματα» προς την Ελλάδα, λόγω των έντονων διαφωνιών της χώρας  αυτής , για το μέλλον της στο κοινό  ευρωπαϊκό νόμισμα,  με τους διεθνείς πιστωτές της. Η Ρωσία ενίσχυσε τους δεσμούς με την Ελλάδα την Παρασκευή, με μια προκαταρκτική συμφωνία για την κατασκευή αγωγού φυσικού αερίου «Turk Stream», αναφέρει το  διεθνές πρακτορείο ειδήσεων.
«Είναι πράγματι σοβαρές οι επιπτώσεις για το  ΝΑΤΟ», δήλωσε ο  Vershbow  σε συνέδριο για την ασφάλεια στη Μπρατισλάβα πρωτεύουσα της  Σλοβακίας . «Γι αυτό και ανησυχούμε πάρα πολύ  », τόνισε ο ίδιος .
Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν είναι «ερωτευμένος» με την  Ελλάδα και την γειτονική Τουρκία, λόγω των σχεδίων του  να γίνουν οι δύο αυτές  χώρες  ενεργειακά κέντρα για τη Νότια Ευρώπη, με την προτεινόμενη κατασκευή και  σύνδεση του αγωγού φυσικού αερίου δια μέσου της Μαύρης Θάλασσας. Άλλες χώρες τις οποίες έχει προσεγγίσει η Ρωσία είναι  η Σερβία,  η  υποψήφια για ένταξη στην ΕΕ, ΠΓΔΜ , στην οποία ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε ότι «εξωτερικές δυνάμεις» προσπαθούν να ανατροφοδοτήσουν  εθνοτικές εντάσεις  εκτροχιάζοντας τα σχέδια αυτά, συνεχίζει το άρθρο αντανακλώντας την «άποψη» της Ουάσιγκτον για τα τεκταινόμενα στην περιοχή αυτή.  .
Η ελληνική κρίση θα μπορούσε να δημιουργήσει  μεγαλύτερη αστάθεια στα Βαλκάνια,  σε διάστημα λιγότερο από δύο δεκαετίες μετά τους πολέμους που ρήμαξαν την περιοχή, την περίοδο  μετά τη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας τη δεκαετία του 1990, σύμφωνα με τον  Βόλφγκανγκ Ίσινγκερ, πρώην Γερμανό πρέσβη στις ΗΠΑ, που ηγείται σήμερα του ετήσιου συνεδρίου  για την ασφάλεια που λαμβάνει χώρα στο Μόναχο.
«Εάν η Ελλάδα φύγει, εγώ βάζω  στοίχημα ότι αυτό θα θεωρηθεί ως επιβεβαίωση της Ρωσικής θεωρίας, που λέει ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση βρίσκεται σε παρακμή και είναι να έτοιμη να καταρρεύσει», είπε ο Γερμανός .
«Τα Βαλκάνια δεν αποτελούν ακόμα μια σταθερή και ειρηνική περιοχή . Χρειαζόμαστε τη σταθεροποιητική ικανότητα της Ευρωπαϊκής Ένωσης από όλες τις πλευρές. Εάν η Ελλάδα «πέσει» ο πάταγος που θα προκληθεί  θα είναι τρομερός», κατέληξε ο Γερμανός, ο οποίος θεωρούμε ότι πρέπει να  μιλήσει οπωσδήποτε στην ηγεσία της χώρας του για αυτό το ζήτημα  .  
Σε ανάλυση από την ιστοσελίδα μας pentapostagma.gr, θεωρούμε ότι  το πρακτορεία ειδήσεων τύπου bloomberg. μας δίνουν αυτήν την δεδομένη χρονική στιγμή την πραγματική διάσταση του «κινδύνου» για την δύση, από μια ενδεχόμενη έξοδο της Ελλάδος από το ευρώ. Αυτό όμως δεν ενδιαφέρει τους Έλληνες πολίτες  οι οποίοι πέντε  χρόνια υφίστανται έναν τεράστιο υβριδικό πόλεμο ,ο οποίος έχει καταρρακώσει την ελληνική κοινωνία. Το μόνο «φως στο τούνελ» της οικονομικής αβεβαιότητας , «κοιτάει»  μόνο προς την Μόσχα.