Παρασκευή 12 Ιουνίου 2015

Ο Τσίπρας βγαίνει Νικητής από την διαπραγμάτευση

 

diapragmatefsi
άρθρο του Πολύδωρου Ιππ. Δάκογλου
Αν ρωτήσετε δέκα Έλληνες νεαράς ηλικίας «Ποιο είναι το ακριβές αντικείμενο της διαπραγμάτευσης που διεξάγει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛ.», είμαι σίγουρος ότι, οι περισσότεροι θα σας πουν «δεν γνωρίζω». Αν την ίδια ερώτηση την κάνετε σε δέκα Έλληνες της τρίτης ηλικίας, πιστεύω ότι, θα σας πει ο καθένας μια δική του άποψη. (Κάπως ανάλογα απαντούν και οι πολιτικοί. Οι Νεοδημοκράτες λέγοντας «δεν γνωρίζουμε» και οι ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ – ΑΝΕΛΙΤΕΣ, λέγοντας ο καθένας μια δική του άποψη).
Εκεί όπου οι απαντήσεις όλων συγκλίνουν, είναι στο «ποιος διαπραγματεύεται και με ποιόν». Όλοι, νεαροί και ηλικιωμένοι, Νεοδημοκράτες και ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ, θα σας πουν ότι διαπραγματεύεται ο Τσίπρας με την τρόικα (τους θεσμούς), το ΔΝΤ και την Μέρκελ.
Αν πάλι τους ρωτήσετε, «πότε ξεκίνησε και πότε θα λήξει η διαπραγμάτευση», είμαι βέβαιος πως όλοι θα απαντήσουν ότι «η διαπραγμάτευση ξεκίνησε μετά τις εκλογές και θα λήξει στο τέλος Ιουνίου».
Θα μου επιτρέψετε να εκφράσω και την δική μου άποψη επί των ερωτημάτων που προανέφερα, δηλαδή:
** «Ποιο είναι το αντικείμενο της διαπραγμάτευσης»
** «Ποιος διαπραγματεύεται και με ποιόν» και,
** «πότε ξεκίνησε και πότε θα λήξει η διαπραγμάτευση».
Αντικείμενο της διαπραγμάτευσης δεν είναι ούτε η αποπληρωμή του χρέους, ούτε ο τρόπος και η διάρκεια της αποπληρωμής. Ούτε καν τα περί ΦΠΑ, Μείωσης συντάξεων και Μείωσης μισθών. Όλα αυτά είναι προαποφασισμένα και θα γίνουν. Ο βαθμός αξιοπιστίας του Αλέξη Τσίπρα, είναι το αντικείμενο της διαπραγμάτευσης. Το πώς θα γίνουν, το πώς και το πότε θα ανακοινωθούν, είναι το τεχνικό αντικείμενο της διαπραγμάτευσης.
Δεν διαπραγματεύεται ο Τσίπρας με την τρόικα, τους θεσμούς, το ΔΝΤ ή την Μέρκελ. Διαπραγματεύεται ο Τσίπρας, με την βοήθεια του ΔΝΤ, της Μέρκελ και των Αμερικανών, με τον Ελληνικό Λαό. Ναι, με τον Ελληνικό Λαό, στον οποίο υποσχέθηκε πριν δύο χρόνια «της Παναγιάς τα μάτια» και του παίρνει, ως πρωθυπουργός, πίσω, μία μία όλες τις υποσχέσεις του. Διαπραγματεύεται την αξιοπιστία του χωρίς, ακόμη, να διατρέχει τον κίνδυνο να χαρακτηρισθεί αναξιόπιστος και ο Ελληνικός Λαός να του πει «φέρε πίσω την εντολή».
Όσον αφορά το πότε ξεκίνησε η διαπραγμάτευση και πότε λήγει, επιμένω πως η διαπραγμάτευση ξεκίνησε το 2012, με την υιοθέτηση της πολιτικής τακτικής «θα σκίσω το μνημόνιο» και θα καταλήξει, μετά την υπογραφή του τρίτου μνημονίου. Τότε που οι Έλληνες, κουρασμένοι από τον ψυχολογικό και οικονομικό βιασμό που δέχονται τους τελευταίους μήνες, χωρίς ελπίδα για κάτι ή για κάποιον διαφορετικό, θα πουν, «Ο Τσίπρας έκανε ότι μπορούσε. Τουλάχιστον αυτός το πάλεψε. Πήρε και κάποια μέτρα! Δεν ήταν υπάκουος σαν τους άλλους»!
Οι Έλληνες, ψηφίζοντας Τσίπρα, δεν έδωσαν καμία εντολή «μείνε και διαπραγματεύσου σκληρά εντός της Ευρωζώνης». Οι Έλληνες ψήφισαν όπως ψήφισαν δίνοντας μια εντελώς διαφορετική απλή και καθαρή εντολή «Διώξτε τον Σαμαρά και τον Βενιζέλο, με ότι αυτοί και οι συνεργάτες τους εκφράζουν». Και συμπλήρωναν, όπως, ανέφεραν οι προεκλογικές έρευνες, «το 10% των όσων λέει να κάνει ο τσίπρας, καλό θα είναι».
Σήμερα, λίγες ημέρες πριν από την ανακοίνωση της συμφωνίας, οι Έλληνες (Φορείς, πολιτικοί και απλοί πολίτες) δηλώνουν, στους δημοσκόπους και στους δημοσιογράφους σε ποσοστό άνω του 70%. «Να Υπογράψουν! Να υπογράψουν συμφωνία. Όποια συμφωνία να 'ναι».
Στην μεγάλη διαπραγμάτευση, που έγινε μεταξύ Τσίπρα και Ελληνικού Λαού, όλους αυτούς τους μήνες, με αντικείμενο τον βαθμό αξιοπιστίας του πρωθυπουργού, ο Αλέξης Τσίπρας βγαίνει, προσωπικά, Νικητής και Παντοδύναμος.
Όσον αφορά τον μέσο Έλληνα, βγαίνει από την διαπραγματευτική διαδικασία, ανακουφισμένος και παραβλέποντας τα όσα υπεσχημένα έχασε.
Νοιώθει αξιοπρεπής (αν και εξαπατημένος).
Νοιώθει κυρίαρχος (αν και η Ελλάδα γεμίζει λαθρομετανάστες).
Νοιώθει νικητής (αν και η νίκη ήταν Πύρρειος).
enimerosipeloponnisou

Τομέας ενημέρωσης prisonplanet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Απλοί τρόποι να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σύστημα του παιδιού

  ΠΑΙΔΙ  |  10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020 | 06:00  |  IMOMMY TEAM Ειδικά αυτήν την περίοδο που η πανδημία του κοροναϊού απειλεί την υγεία ...