Σάββατο 30 Μαΐου 2015

Προσοχή στα τεκμήρια - Κινδυνεύουν άπαντες να φορολογηθούν βάναυσα - Κληροδότημα της κυβέρνησης Α.Σαμαρά

 
12:24
30/05/2015
 
Χιλιάδες φορολογούμενοι καλούνται να καταβάλουν υπέρογκα ποσά φόρου εισοδήματος αν και δηλώνουν πολύ μικρά ποσά εισοδημάτων 
 
Παγίδες υπερφορολόγησης κρύβουν φέτος οι φορολογικές δηλώσεις για τα τεκμήρια διαβίωσης.
 
 
χιλιάδες φορολογούμενοι καλούνται να καταβάλουν υπέρογκα ποσά φόρου εισοδήματος αν και δηλώνουν πολύ μικρά ποσά εισοδημάτων προερχόμενα μόνο από τόκους μικροκαταθέσεων ή και από μισθώματα.
 
Η παγίδα κρύβεται στο ότι η ΓΓΔΕ φορολογεί φυσικά πρόσωπα που διαμένουν σε ενοικιαζόμενα, ιδιόκτητα ή δωρεάν παραχωρούμενα σπίτια ή διαθέτουν Ι.Χ. Αυτοκίνητο με συντελεστή 40,3% επί εξωπραγματικών τεκμαρτών εισοδημάτων, τα οποία προσδιορίζει με βάση τα ελάχιστα ποσά τεκμηρίων των 3.000 ευρώ για τους άγαμους και των 2.500 ευρώ για τους έγγαμους συζύγους, καθώς επίσης και με βάση τα τεκμήρια διαβίωσης για τις κατοικίες και τα Ι.Χ. αυτοκίνητα που οι συγκεκριμένοι φορολογούμενοι χρησιμοποιούν.
Έτσι, όποιος φορολογούμενος που δηλώνει φέτος πολύ χαμηλά εισοδήματα προερχόμενα μόνο από τόκους καταθέσεων ή κι από ακίνητα, εφόσον κατά τη διάρκεια του 2014 διέμεινε σε κατοικία δική του ή ενοικιαζόμενη ή δωρεάν παραχωρηθείσα ή εφόσον κατείχε και αυτοκίνητο, φορολογείται με βάση τα τεκμήρια για εισόδημα πολύ μεγαλύτερο από το δηλούμενο.
Την ίδια στιγμή, η ΓΓΔΕ εφαρμόζει και το ελάχιστο τεκμήριο διαβίωσης, παρά το γεγονός ότι με πρόσφατα ψηφισθείσα διάταξη προβλέπεται εξαίρεση από το τεκμήριο αυτό για όσους έχουν πραγματικά εισοδήματα μόνο από τόκους ή κι από ακίνητα.
 
Φυσικά αυτή ειναι η νομοθεσία του Α.Σαμαρά κατόπιν εντολών των Γερμανών οι οποίοι θέλου με αυτόν τον τρόπο να πάρουν τα σπίτια των Ελλήνων.
 
 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Απλοί τρόποι να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σύστημα του παιδιού

  ΠΑΙΔΙ  |  10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020 | 06:00  |  IMOMMY TEAM Ειδικά αυτήν την περίοδο που η πανδημία του κοροναϊού απειλεί την υγεία ...