Σάββατο 9 Μαΐου 2015

Άνω – κάτω τους έκανε ο Ρωμανιάς

 

Posted by economikos στο Μαΐου 8, 2015

«Δεν υπάρχει σύγκλιση απόψεων σε όλα τα ζητήματα του συνταξιοδοτικού με τους δανειστές» τόνισε την Παρασκευή στον ΣΚΑΪ ο γγ. Κοινωνικών Ασφαλίσεων Γιώργος Ρωμανιάς.
Ο γγ. Κοινωνικών Ασφαλίσεων εξήγησε ότι οι δανειστές επιμένουν στη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος για τις επικουρικές συντάξεις, κάτι που όπως σημείωσε θα σημαίνει τον μηδενισμό των επικουρικών.
Έκανε επίσης γνωστό ότι ζητούν από την κυβέρνηση να μην αλλάξουν δυο νόμοι του 2010 που προβλέπουν περικοπές των κυρίων συντάξεων, με αλλαγή του συστήματος υπολογισμού.
Όπως εξήγησε, «εμείς τούς απαντάμε ότι το όφελος θα είναι μόνο 2 εκατ. ευρώ το 2015 και 3 εκατ. το 2016, αυτοί όμως απαντούν ότι το θέμα είναι διαρθρωτικό και θέλουν τη διατήρηση των νόμων». Υπάρχει διαφορετική αντιμετώπιση, θα δούμε που θα καταλήξουμε, είπε χαρακτηριστικά.
Αναφερόμενος εξάλλου στο τρίτο σημείο διαφωνίας, στο συνταξιοδοτικό, ο Ρωμανιάς είπε ότι η κυβέρνηση διαφωνεί και με το θέμα της άμεσης κατάργησης των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων και ζητά να θεσπιστεί μετά το 2025, ώστε να μην θίγουν κατοχυρωμένα δικαιώματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Απλοί τρόποι να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σύστημα του παιδιού

  ΠΑΙΔΙ  |  10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020 | 06:00  |  IMOMMY TEAM Ειδικά αυτήν την περίοδο που η πανδημία του κοροναϊού απειλεί την υγεία ...