Σάββατο 14 Φεβρουαρίου 2015

Το τέρας του Ισλαμισμού χτύπησε και στην Κοπεγχάγη: Πυροβολισμοί με νεκρό και τραυματίες σε καφετέρια (upd) (vid)

ΣΤΟΧΟΣ ΣΟΥΗΔΟΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗΣ ΠΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ ΤΟΝ ΠΡΟΦΗΤΗ ΜΩΑΜΕΘ ΜΕ ΣΩΜΑ ΣΚΥΛΟΥ
 
18:27
14/02/2015
 
Ανανέωση (19:20) Σύμφωνα με πληροφορίες, από τα πυρά 2 αγνώστων έχασε τη ζωή του ένας πολίτης, περίπου 40 ετών, και τραυματίστηκαν 3 αστυνομικοί. Σύμφωνα με το Reuters τόσο ο καλλιτέχνης όσο και ο Γάλλος πρέσβης που συμμετείχαν στην εκδήλωση είναι σώοι, ενώ οι δράστες διέφυγαν με αυτοκίνητο.
 
 
Η συζήτηση είχε τίτλο «Τέχνη, Βλασφήμεια και Ελευθερία της Έκφρασης». Υπολογίζεται ότι οι δράστες πυροβόλησαν περίπου 200 φορές πριν τραπούν σε φυγή. 
Ο Λαρς Βιλκς προκάλεσε πολεμική το 2007 όταν δημοσίευσε σκίτσα που παρίσταναν τον προφήτη Μωάμεθ ως σκύλο, γεγονός που συνοδεύτηκε από τη διατύπωση απειλών εναντίον του από ισλαμιστικές οργάνωσεις. Εκτοτε, ζει υπό ενισχυμένη αστυνομική προστασία.
Οι πυροβολισμοί ξεκίνησαν λίγο αφότου ολοκλήρωσε την ομιλία του ο γάλλος πρεσβευτής ο οποίος στη συνέχεια έγραψε στο twitter ότι είναι «ζωντανός στην αίθουσα».
Ο Σουηδός καλλιτέχνης Λαρς Βιλκς, πιθανότατα να ήταν ο κύριος στόχος της επίθεσης
Ο Σουηδός καλλιτέχνης Λαρς Βιλκς, πιθανότατα να ήταν ο κύριος στόχος της επίθεσης
 
Τρεις αστυνομικοί τραυματίστηκαν πριν από λίγη ώρα στην  Κοπεγχάγη, όταν ένας άγνωστος δράστης άνοιξε πυρ σε καφετέρια στην πόλη όπου ήταν σε εξέλιξη εκδήλωση με καλεσμένο τον Γάλλο πρέσβη στη Δανία, αλλά και τον Σουηδό καλλιτέχνη, Λαρς Βιλκς. 
 
Το 2007 ο Βιλκς είχε ξεσηκώσει κύμα αντιδράσεων στον μουσουλμανικό κόσμο όταν δημοσιεύθηκαν τα σκίτσα του τα οποία απεικόνιζαν τον προφήτη Μωάμεθ με σώμα σκύλου.  
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Απλοί τρόποι να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σύστημα του παιδιού

  ΠΑΙΔΙ  |  10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020 | 06:00  |  IMOMMY TEAM Ειδικά αυτήν την περίοδο που η πανδημία του κοροναϊού απειλεί την υγεία ...