Σάββατο 3 Ιανουαρίου 2015

«Δεν κινδυνολογώ, ο ΣΥΡΙΖΑ σπέρνει τον πανικό»

  •  1)
Στην πρώτη του ομιλία στο πλαίσιο των περιοδειών που ακόμη δεν έχουν «κλειδώσει» στο σύνολό τους, ο Αντώνης Σαμαράς έδειξε ότι προχωρά σε μία απευθείας προσωπική σύγκρουση με τον Αλέξη Τσίπρα τον οποίο ταύτισε και πάλι με τον κίνδυνο της χρεοκοπίας και της εξόδου από το ευρώ.

Γνωρίζοντας ότι η Κουμουνδούρου σχεδιάζει την αποδόμηση του επιχειρήματος - το είπε και ο ίδιος ο κ. Τσίπρας στην ομιλία του - ότι μια πιθανή νίκη του ΣΥΡΙΖΑ θα θέσει σε κίνδυνο την ευρωπαϊκή παρουσία της χώρας, ο Πρόεδρος της ΝΔ «πέταξε» από πάνω του τα περί κινδυνολογίας λέγοντας πως πρόκειται για την αποτύπωση της αλήθειας που βγαίνει μέσα από δηλώσεις στελεχών της αξιωματικής αντιπολίτευσης για παύση πληρωμών τόκων και τοκοχρεωλυσίων -δηλώσεις που δεν βασίζονται σε προσωπικές απόψεις αλλά σε συγκεκριμένες συλλογικές αποφάσεις του ΣΥΡΙΖΑ - όπως είπε ο Πρωθυπουργός.

«Τα ίδια τα στελέχη τους το διακηρύσσουν ότι αυτή είναι η πολιτική τους! Εγώ δεν έχω καμία ανάγκη να κινδυνολογήσω, όπως μου λέει ο ΣΥΡΙΖΑ. Οι ίδιοι τα λένε αυτά, τα έχουν επισήμως αποφασίσει, οι ίδιοι σπέρνουν έτσι τον πανικό. Και μέσα στην Ελλάδα και έξω.» είπε ο κ. Σαμαράς κάνοντας και αυτοκριτική για τα λάθη που έκανε η κυβέρνησή του - χωρίς ωστόσο να υποδείξει κάποιο από αυτά.


Real.gr Σαμαράς Λαρισα 1 by realmedialive

Μπροστά στα γαλάζια κομματικά στελέχη της Θεσσαλίας και εκπροσώπους του αγροτικού κόσμου ο Πρόεδρος της ΝΔ προέβλεψε μάλιστα ότι εάν ο ΣΥΡΙΖΑ γίνει κυβέρνηση και εφαρμόσει αυτά τα οποία υπόσχεται ο Αλέξης Τσίπρας η χώρα θα οδηγηθεί σε χρεοκοπία με αποτέλεσμα και ο αγροτικός κόσμος να υποστεί ένα ισχυρό οικονομικό πλήγμα:

- Απώλεια πόρων από την Κοινή Αγροτική Πολιτική

- Απώλεια κονδυλίων από το ΕΣΠΑ για τις αγροτικές υποδομές.

Σύνολο, κατά τον κ. Σαμαρά: 43,5 δισ. ευρώ για τα επόμενα επτά χρόνια

Ο κ. Σαμαράς αφιέρωσε μεγάλο μέρος της ομιλίας του για να χρεώσει και πάλι τις εκλογές στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ - κάτι το οποίο αναμένεται ότι θα αποτελέσει βασικό επιχείρημα στην προεκλογική του εκστρατεία, απέφυγε να αναφερθεί εκ νέου στο αίτημα του κ. Τσίπρα για τηλεοπτικό debate ενώ προανήγγειλε την εφαρμογή του οδικού χάρτη για συνολική μείωση των φορολογικών συντελεστών -σχεδιασμός που θα γίνει έως τα τέλη Φεβρουαρίου οπότε και τοποθέτησε την τελική συμφωνία με την τρόικα για την αξιολόγηση και την έξοδο από το μνημόνιο.

Ο Πρόεδρος της ΝΔ απέφυγε να αναφερθεί λεπτομερώς για την επόμενη μέρα των εκλογών και τις συμμαχίες που θα προκύψουν ενώ δεν έκανε καμία αναφορά, έστω και έμμεση, στο νεοσύστατο κόμμα του Γ. Παπανδρέου. Οι γαλάζιοι πάντως στο παρασκήνιο επιμένουν ότι η κίνηση του πρώην Πρωθυπουργού αλλά και το «ναυάγιο» της συμφωνίας Τσίπρα-Κουβέλη -μπορεί να αποδειχθούν καταλυτικά γεγονότα στην πορεία προς την κάλπη και στη μάχη για την πρώτη θέση. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Απλοί τρόποι να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σύστημα του παιδιού

  ΠΑΙΔΙ  |  10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020 | 06:00  |  IMOMMY TEAM Ειδικά αυτήν την περίοδο που η πανδημία του κοροναϊού απειλεί την υγεία ...