Σάββατο 17 Ιανουαρίου 2015

ΣΑΜΑΡΑΣ ΧΘΕΣ ΣΤΟΝ ΑΝΤ 1 : "ΟΣΟΙ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΝΔ"



 

Γράφει ο Νίκος Κούτρικας
Δημοσιογράφος ΕΣΗΕΑ
Μία συνέντευξη εφ΄όλης της ύλης η συνέντευξη του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά χθες στον ΑΝΤ 1 όπου εμφανίστηκε αισιόδοξος πως η... 

ΝΔ θα κερδίσει την εκλογική αναμέτρηση και δήλωσε ότι οι πολίτες που πιστεύουν πραγματικά στην Ευρωπαϊκή πορεία της Χώρας και στις μεταρρυθμίσεις που κάνει η Ευρώπη, είναι συντριπτικά περισσότεροι.  Ο Πρωθυπουργός τόνισε  πως δεν πιστεύει πως «ο Έλληνας πολίτης θα αφήσει ποτέ τον ΣΥΡΙΖΑ με αυτές τις περίεργες αντιευρωπαϊκές ιδεοληψίες του, τριτοκοσμικές ιδεοληψίες, να εκλεγεί κυβέρνηση, να κάνει τους Έλληνες πειραματόζωα» επισημαίνοντας πως όλο το παιχνίδι παίζεται στο ποιος θα είναι το πρώτο κόμμα για να πάρει τις 50 έδρες. Ο Πρωθυπουργός κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ πως επιδιώκει να κάνει την Ελλάδα Βενεζουέλα της Ευρώπης  και τον Αλεξη Τσίπρα πως ρισκάρει τα πάντα και παίζει την Ελλάδα στα ζάρια.

«Τα μνημόνια μας έχει πει ότι θα τα σκίσει, ότι θα τα καταργήσει, ότι θα τα επαναδιαπραγματευθεί όλη αυτή τη σχέση με τους Ευρωπαίους, ότι θα μπορούσε να κάνει  ειδική σχέση, ότι θα φύγει από την Ευρωζώνη, ότι θα συνεργαστεί με τις αγορές, μεταξύ τους είναι μπερδεμένοι. Αλλά όσο και αν μπερδεύονται μεταξύ τους, ο καθένας τους λέει πράγματα τα οποία αποτελούν μονομερείς ενέργειες, οι οποίες ενέργειες αυτές είναι έξω από τους κανόνες της Ευρώπης και έξω από τους κανόνες του Ευρώ. Αλλά αυτό δεν τους ενδιαφέρει.  Το έχω πει και το πιστεύω. Ρισκάρουν τα πάντα. Παίζουν την τύχη της Ελλάδας στα ζάρια» ανέφερε επί του θέματος.

Ο Πρωθυπουργός δήλωσε έτοιμος να συνεργαστεί την επόμενη μέρα των εκλογών με όλες εκείνες τις δυνάμεις που επιδιώκουν την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας και κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ πως ενέταξε στο λεξιλόγιό του τη λέξη "αυτοδυναμία" που ουσιαστικά σημαίνει αδυναμία συνεργασίας.

'Οσον αφορά το θέμα της προσφυγής των τραπεζών στον ELA τόνισε πως η ελληνική πραγματικότητα και οι αγορές αντιδρούν. Αναφερόμενος στις φοροελαφρύνσεις ο κ. Σαμαράς προανήγγειλε  15% φόρο  σε όλα τα επιχειρηματικά κέρδη από 25% που είναι τώρα και σταδιακή μείωση του ΕΝΦΙΑ με πρόσθετη μείωση της τάξης του 7%. Κατηγόρησε μάλιστα τον ΣΥΡΙΖΑ πως θα επιβάλλει νέους φόρους στη μεσαία τάξη.

Τώρα την πεποίθηση ότι ο Αντώνης Σαμαράς μπορεί να επανεκλεγεί, κόντρα στις δημοσκοπήσεις... που προεξοφλούν νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, εκφράζει η Goldman Sachs,μια από τις μεγαλύτερες στον κόσμο διεθνείς τράπεζες επενδύσεων. Μάλιστα δίνει 43% πιθανότητες στον Έλληνα Πρωθυπουργό να επωφεληθεί στην τελική επιλογή των ψηφοφόρων, από την μείωση ανεργίας και πληθωρισμού. Η εκτίμηση, βασίζεται σε ένα μοντέλο πρόβλεψης αποτελεσμάτων που δημιούργησε η Gοldman Sachs για να προβλέπει τα αποτελέσματα των εκλογών στη βάση των οικονομικών επιδόσεων. Σύμφωνα με τον οικονομολόγο της Goldman Sachs, Λάσε Χολμποελ Νίλσεν, πρώην αξιωματούχο του υπουργείου Οικονομικών της Δανίας, ο Έλληνας Πρωθυπουργός – όπως και οι ομόλογοί του της Βρετανίας Ντέιβιν Κάμερον και της Ισπανός Μαριάνο Ραχόι – μπορεί να επωφεληθεί από τις πρόσφατες μειώσεις στους δείκτες της ανεργίας και του πληθωρισμού. Μελετώντας τη σχέση μεταξύ οικονομικών εξελίξεων και των προοπτικών επανεκλογής των κυβερνητικών σχημάτων, ο Νίλσεν θεωρεί ότι ο παράγοντας που επιδρά περισσότερο, είναι η εικόνα που έχουν οι ψηφοφόροι για την οικονομία τους. Η βελτίωση των μισθών, η επιβράδυνση του πληθωρισμού και η μείωση της ανεργίας, όλα ενισχύουν τις πιθανότητες μιας κυβέρνησης.

Να δούμε όλη την συνέντευξη του Αντώνη Σαμαρά στον ΑΝΤ 1

ΒΙΝΤΕΟ:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Απλοί τρόποι να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σύστημα του παιδιού

  ΠΑΙΔΙ  |  10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020 | 06:00  |  IMOMMY TEAM Ειδικά αυτήν την περίοδο που η πανδημία του κοροναϊού απειλεί την υγεία ...