Σάββατο 14 Ιουνίου 2014

Μελέτη αποδεικνύει ότι η παρακολούθηση πορνό συρρικνώνει τον εγκέφαλο

 



 Μια ερευνητική μελέτη που δημοσιεύθηκε την περασμένη εβδομάδα στο περιοδικό της Αμερικανικής Ιατρικής Ένωσης: Ψυχιατρική (American Medical Association: Psychiatry), καταλήγει στο συμπέρασμα ότι όσο περισσότερο πορνό παρακολουθεί ένα άτομο, τόσο λιγότερη φαιά ουσία, δραστηριότητα και συνδετικότητα έχουν στον εγκέφαλό τους.

«Αυτή είναι η αλήθεια», δήλωσε ο Δρ Donald Hilton, νευροχειρουργός και κλινικός ιατρός, αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα της Νευροχειρουργικής στο Κέντρο Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου του Τέξας. «Είναι μια συνακόλουθη μελέτη, έτσι ώστε από μόνη της η μελέτη δεν μπορεί να υποστηρίξει την αιτιώδη συνάφεια. Ωστόσο, μπορεί να είναι συνεπής με την αιτιώδη συνάφεια, αν ερμηνευθεί υπό το φως άλλων μελετών που δείχνουν ότι ο εγκέφαλος αλλάζει με τη μάθηση και ότι η μάθηση προκαλεί την αλλαγή.

«Υποσημείωση: Αυτή η μελέτη δείχνει ότι οι χρήστες βαρύ πορνό έχουν δομική συρρίκνωση του εγκεφάλου. Είτε γεννήθηκαν με συρρίκνωση και επομένως καταδικάστηκαν από τη μοίρα τους, είτε συρρικνώνεται όσο περισσότερο βλέπουν, κανένα δεν είναι καλό. Είναι σαν να λέμε να έχετε έναν όγκο στον εγκέφαλο και να ανησυχείτε για το αν έχετε γεννηθεί με αυτόν ή αν κάνετε κάτι για να τον προκαλέσετε. Και τα δύο είναι κακά», εξήγησε ο Hilton.

Αυτή είναι άλλη μια οριστική διαπίστωση ότι η πορνογραφία βλάπτει, αποδεικνύοντας ότι η χρήση πορνό είναι μια κρίση δημόσιας υγείας που πρέπει να αντιμετωπιστεί. Πολλές μελέτες, συμπεριλαμβανομένης της εργασίας του Δρ Valerie Voon το περασμένο φθινόπωρο, έχουν διαπιστώσει ότι η χρήση του πορνό επηρεάζει σημαντικά τον τρόπο που λειτουργεί ο εγκέφαλος, αλλάζοντας τον τρόπο που ένας χρήστης δρα και αντιδρά στον πραγματικό κόσμο, μακριά από τον υπολογιστή του.

Μια πρόσφατη δημοσκόπηση αναφέρει ότι η πορνογραφία θεωρείται σε μεγάλο βαθμό απαράδεκτη για τους Αμερικάνους. Το 67% των Αμερικανών απάντησε ότι δεν εγκρίνει τη χρήση της πορνογραφίας. Σίγουρα, οι άνθρωποι αισθάνονται ότι η πορνογραφία είναι επιζήμια για την κοινωνία μας σε μια θεμελιώδη βάση. Τώρα, υπάρχει περαιτέρω απόδειξη. 

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ

Πώς οι Γερμανοί παρακολουθούν τους Έλληνες μέσω Internet

Στη λίστα των υπό παρακολούθηση

 

Πώς οι Γερμανοί παρακολουθούν τους Έλληνες μέσω Internet
  (Φωτογραφία:  Associated Press )
  • 8
Αθήνα
Ηλεκτρονικά μηνύματα και τηλεπικοινωνίες μέσω Internet από την Ελλάδα παρακολουθεί η γερμανική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πληροφοριών (BND), σύμφωνα με έγγραφα που έχει στην διάθεσή της η εφημερίδα Τα Νέα.

Οι παρακολουθήσεις, όπως φαίνεται σε ντοκουμέντο που κατατέθηκε κατά τη διάρκεια δικαστικής διαμάχης μεταξύ γερμανού δικηγόρου και της BND, πραγματοποιούνται γενικά για λόγους «διεθνούς τρομοκρατίας», ωστόσο δεν ξεκαθαρίζεται το μέγεθος και η έκταση των παρακολουθήσεων σε ξένους στόχους.

Πέρα από την Ελλάδα στην λίστα της BND περιλαμβάνονται άλλες 195 χώρες και τοποθεσίες.

Ο δικηγόρος Νίκο Χάρτινγκ μήνυσε την BND, επειδή θεώρησε ότι η επικοινωνία του μέσω e-mail με ξένους πελάτες του μπορεί να αποτελεί στόχο των γερμανικών μυστικών υπηρεσιών, ενώ υποστήριζε ότι η υπηρεσία δεν είχε το δικαίωμα να παρακολουθεί τον ίδιο, καθώς είναι γερμανός πολίτης.

  • Διαβάστε περισσότερα στην έντυπη έκδοση των Νέων

Η κριτική των Ελλήνων διεθνών

 Η Εθνική ομάδα είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων στον αγώνα αλλά έφυγε με το βαρύ 3-0 από το Μπέλο Οριζόντε.

Επώνυμα Παπούτσια -80%
Γίνετε τώρα μέλη του brandsGalaxy και αποκτήστε προσφορές έως -80%!
brandsgalaxy.gr
Μοναδικά Νυφικά Εσώρουχα
Μοναδικά και αισθησιακά σχέδια Παραγγείλτε Online τώρα!
mariveta.com/nyfika-eswrouxa
Αναλυτικά η κριτικών των παικτών
Ορέστης Καρνέζης: Πολλά τα τρία γκολ που δέχθηκε στα οποία δεν φέρει ευθύνη. Επενέβη σ' άλλες φάσεις και έδειξε σίγουρος για τον εαυτό του.
Βασίλης Τοροσίδης: Ο καλύτερος παίκτης της Εθνικής. Ειτε ως μπακ είτε ως χαφ, ακόμα και ως κρυφός φορ διέπρεψε. Δημιουργικός, κινητικός, αποτέλεσε κίνδυνο για την αντίπαλη άμυνα.
Χοσέ Χολέμπας: Ο χειρότερος της Εθνικής. Πολλά προβλήματα από την πλευρά του, προσωπικά λάθη, καμία βοήθεια στη δημιουργία.
Κώστας Μανωλάς: Δεν αντιμετώπισε πολλά προβλήματα όσο και αν ακούγεται παράξενο σ' ένα ματς που τελείωσε με 3-0. Θα μπορούσε μόνο να αντιδράσει καλύτερα στη φάση του πρώτου γκολ.
Σωκράτης Παπασταθόπουλος: Επίσης, σχετικά καλή απόδοση από τον άσο του Ντόρτμουντ που πήρε τις περισσότερες προσωπικές μονομαχίες στις οποίες ενεπλάκη.
Κώστας Κατσουράνης: Δεν βοήθησε όσο θα περίμενε κανείς. Μαρκαρίστηκε έξυπνα, δεν πήρε μπάλες στα πόδια του για να αρχίσει επιθέσεις και μοιραία βγήκε εκτός ρυθμού.
Γιάννης Μανιάτης: Ετρεξε πολύ, κάλυψε χώρους ενώ ήταν ίσως από τους πιο κινητικούς παίκτες του γηπέδου.
Παναγιώτης Κονέ: Ο καλύτερος χαφ της Εθνικής, κυρίως στο πρώτο ημίχρονο όταν και απείλησε άμεσα την αντίπαλη εστία με δύο εξαιρετικά σουτ. Προφανώς δεν έπρεπε να βγει για να μπει ο Καραγκούνης.
Δημήτρης Σαλπιγγίδης: Λίγα πράγματα από τον Μακεδόνα επιθετικό. Κάλυψε τη θέση του τακτικά αλλά δεν κατάφερε να κάνει τη διαφορά.
Γιώργος Σαμαράς: Καλός με την μπάλα, αν και λίγο αργός, προβλημάτισε τους αντιπάλους του με τη δραστηριότητά του αλλά την τάση του να πηγαίνει στο ένας εναντίον ενός.
Φάνης Γκέκας: Η μεγαλύτερη ευκαιρία του ματς έπεσε στο...κεφάλι του και ο Ελληνας φορ την απώλεσε. Η απόδοσή του κρίνεται πάντα από το αν σκοράρει ή όχι.
Γιάννης Φετφατζίδης: Είχε όρεξη αλλά δεν βρήκε χώρους για να δημιουργήσει κινδύνους.
Κώστας Μήτρογλου: Βαρύς, φανερά ανέτοιμος, δεν τον ένιωσε η αντίπαλη άμυνα.
Γιώργος Καραγκούνης: Επαιξε λίγο για να κριθεί.

"Στο ημίχρονο πιστεύαμε ότι θα κερδίσουμε"

 

Ενδεικτική της πίστης που είχαν οι Έλληνες διεθνείς για θετικό αποτέλεσμα κόντρα στην Κολομβία ήταν ότι κατά τη διάρκεια του ημιχρόνου πίστευαν ότι θα ανατρέψουν τα δεδομένα. Τάδε έφη Βασίλης Τοροσίδης, ο οποίος υποστήριξε ότι η Εθνική μπορεί να παρουσιάσει καλύτερο πρόσωπο στη συνέχεια.
Επώνυμα Παπούτσια -80%
Γίνετε τώρα μέλη του brandsGalaxy και αποκτήστε προσφορές έως -80%!
brandsgalaxy.gr
Αυξήστε το Ύψος σας 5 εκ.
Με τα νέα Πατάκια i-UP. Διακριτικά & Άνετα. Για Άνδρες και Γυναίκες
www.geta.gr
"Δεν μπορώ να το πιστέψω. Το σκορ ήταν πλασματικό, είχαμε και την ευκαιρία του Φάνη (σ.σ. Γκέκα) σε κενή εστία... Προσωπική μου άποψη; Η εικόνα του ματς δεν ήταν για 3-0", είπε αρχικά ο Βασίλης Τοροσίδης στην κάμερα της κρατικής τηλεόρασης.
Ερωτηθείς αν πιστεύει ότι η Εθνική μπορεί να ανατρέψει τα εις βάρος της δεδομένα στη συνέχεια της διοργάνωσης, ο άσος της Ρόμα απάντησε: "Ε, βέβαια. Σήμερα παίξαμε καλά. Μέχρι το 70' τουλάχιστον η κατοχή ήταν υπέρ μας και, μάλιστα, απέναντι σε μία ομάδα όπως η Κολομβία που όλοι γνωρίζουμε πόσο καλή είναι από τη μέση και μπροστά. Δεν ήταν ότι μείναμε από δυνάμεις. Δεν είχαμε ψυχολογία κάτι που φάνηκε κι από την ευκαιρία του Φάνη".
Κονέ: "Θα το γυρνούσαμε"
Ο Παναγιώτης Κονέ τόνισε: "Το παιχνίδι κρίθηκε στις λεπτομέρειες. Κατά τ' άλλα δημιουργήσαμε φάσεις και παίξαμε καλό ποδόσφαιρο. Αν η μπάλα μας έκανε τη χάρη στη φάση του Φάνη, θα το γυρνούσαμε. Μπήκαμε για να κερδίσουμε και να δημιουργήσουμε. Παίξαμε ποδόσφαιρο με μυαλό και δημιουργικότητα, αλλά μας κόστισαν κάποιες αδράνειες".
Καρνέζης: "Βαρύ το 3-0"
Ο Ορέστης Καρνέζης επεσήμανε: "Δεν αξίζαμε αυτήν την κατάληξη. Ολιγωρήσαμε, δεχθήκαμε εύκολα γκολ και σε τέτοιο επίπεδο η παραμικρή λεπτομέρεια κοστίζει. Είχαμε ευκαιρίες για γκολ, κάναμε κάποιες τελικές, αλλά δεν τα καταφέραμε. Παρά το 3-0 που είναι βαρύ, δεν νομίζω ότι η εικόνα μας ήταν για τρία γκολ. Είχαμε και το δοκάρι σε μία φάση πολύ κρίσιμη, όμως, έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Οπωσδήποτε είναι μεγάλη επιτυχία ότι βρισκόμαστε εδώ, ωστόσο τώρα πρέπει να κερδίσουμε την Ιαπωνία".
Παπασταθόπουλος: "Όπως στην πρεμιέρα του Euro"
Ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος, τέλος, δήλωσε: "Σήμερα τα είχαμε όλα συγκριτικά με άλλες φορές. Εμείς δημιουργήσαμε 5-6 ευκαιρίες για γκολ κι εκείνοι 2-3. Όταν σκοράρουν στα πρώτα λεπτά και μετά χάνουμε δύο κλασικές ευκαιρίες είναι δύσκολο. Είχαμε πολύ μεγαλύτερη κατοχή από την Κολομβία, πολύ πιο κλασικές ευκαιρίες, αλλά το ποδόσφαιρο είναι έτσι καμιά φορά. Πάντα υπάρχει ευθύνη, πρέπει να δούμε τα λάθη μας και να βελτιωθούμε. Θεωρώ, πάντως, ότι η ατυχία έχει παίξει πολύ μεγάλο ρόλο όπως και στην πρεμιέρα του Euro".

Σαμαράς: Ξεχάστε τις εκλογές -Ερχονται μέτρα ανακούφισης για τις ευαίσθητες ομάδες

Σαμαράς: Ξεχάστε τις εκλογές -Ερχονται μέτρα ανακούφισης για τις ευαίσθητες ομάδ

 

14.06.2014 17:46
Παρεμβάσεις μέσα στο επόμενο εξάμηνο που στόχο θα έχουν την ανακούφιση των ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων και την αποκατάσταση αδικιών προαναγγέλλει ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση θα είναι έτοιμη το φθινόπωρο για το πλήρες σχέδιο μείωσης των φορολογικών βαρών.
Ο πρωθυπουργός, σε συνέντευξή του στο «ΒΗΜΑ της Κυριακής» επισημαίνει ότι αν υπάρξει υπέρβαση στόχου και φέτος, θα υπάρξουν ελαφρύνσεις από την αμέσως επόμενη χρονιά.
«Τα μεγάλα καράβια γυρίζουν σταδιακά. Και οι μεγάλες αλλαγές γίνονται βήμα-βήμα. Όχι απότομα» τονίζει ο Αντ. Σαμαράς, θέτοντας ως άμεσες προτεραιότητες την επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων «που θα δώσουν ανταγωνιστικότητα και αναπτυξιακή δυναμική στην οικονομία» αλλά και την αποκατάσταση των αδικιών.
Ο πρωθυπουργός αναφέρει ότι «οι καθυστερήσεις που υπήρξαν οφείλονται σε θεσμικά εμπόδια που ξεπερνιούνται σταδιακά» και διαφωνεί με όσους υποστηρίζουν πως υπάρχει θέμα «μεταρρυθμιστικής κόπωσης». Μάλιστα επισημαίνει πως πλέον είναι η ώρα να βάζει και η Αθήνα την ατζέντα των μεταρρυθμίσεων.
Ξεχάστε τις εκλογές είναι το μήνυμα που στέλνει ο Αντώνης Σαμαράς στην πρώτη του συνέντευξη, αμέσως μετά τις ευρωεκλογές και τον πρόσφατο ανασχηματισμό. Εμφανίζεται υπέρμαχος της εξάντλησης της τετραετίας και θεωρεί πιθανότατο να υπάρξει προεδρική πλειοψηφία έως το Μάρτιο του 2015.
Ο πρωθυπουργός μιλώντας αποκλειστικά στο «Βήμα της Κυριακής» προαναγγέλλει μέτρα ανακούφισης και όχι λιτότητας και τονίζει ότι έως τα μέσα του φθινοπώρου θα υπάρχει πλήρες σχέδιο μείωσης όλων των φορολογικών βαρών. Εκτιμά ότι θα υπάρξει καλή έκβαση στο θέμα της βιωσιμότητας του χρέους, ξεκαθαρίζει ότι η Ελλάδα είναι κυρίαρχη χώρα και υπογραμμίζει ότι είναι η ώρα να βάζει η ελληνική κυβέρνηση και όχι η τρόικα την ατζέντα των μεταρρυθμίσεων.
«Οσο πιάνουμε τους στόχους μας και στεκόμαστε στα πόδια μας, τόσο θα μπορούμε να προωθούμε και την ατζέντα των δικών μας μεταρρυθμίσεων, όχι μόνο ό,τι μας εισηγείται η τρόικα. Και έτσι η κοινωνία θα αποκτήσει μια πολύ καλύτερη εικόνα για τις μεταρρυθμίσεις συνολικά» δηλώνει ο Αντώνης Σαμαράς ξεκαθαρίζοντας πως δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα.
«Το έχω πεί τόσες φορές. Όσο πιάνουμε τους στόχους μας, δεν θα υπάρξουν νέα οριζόντια μέτρα λιτότητας, οποιασδήποτε μορφής! Ούτε σαν κι αυτά που αναφέρατε, ούτε άλλα... Αν μάλιστα, ξεπερνάμε τους στόχους μας, τότε θα υπάρξουν και ελαφρύνεις» τονίζει.
«Εξετάζουμε μια σειρά, παρεμβάσεις που όλες είναι απαραίτητες, ενώ οι περισσότερες θα δημιουργήσουν αίσθηση και θα φέρουν ανακούφιση. Πρέπει όμως, να είναι ρεαλιστικές και να στηρίζονται στα αποτελέσματα του τρέχοντος προϋπολογισμού.Μέσα στους επόμενους έξη μήνες, δηλαδή μέχρι το τέλος της χρονιάς, θα γίνουν κάποια απ' αυτά» δηλώνει ο κ. Σαμαρας. Οσον αφορά τη διαπραγμάτευση για το χρέος ο πρωθυπουργός τονίζει πως με την επίσημη ανακήρυξη του δημόσιου χρέους ως βιώσιμο τότε θα αυξηθεί κατακόρυφα η σημασία της Ελλάδας ως επενδυτικού προορισμού, φέρνοντας κεφάλαια και θέσεις εργασίας και θα μειωθεί περαιτέρω το κόστος δανεισμού.
Ο Αντώνης Σαμαράς επιδιώκει για μια ακόμα φορά να κλείσει τα σενάρια των πρόωρων εκλογών. «Την εξάντληση της τετραετίας την πιστεύω έτσι κι αλλιώς, ανεξαρτήτως συγκυριών: Δίνει σταθερότητα διακυβέρνησης σε μια χώρα. Πρέπει να σταματήσει κάποτε αυτό το «παιγνίδι», να εκλέγονται κυβερνήσεις με εντολή να κυβερνήσουν τέσσερα χρόνια και τελικά να μην ξεπερνούν τα δύο! Αυτό παντού αλλού γίνεται μόνο σε έκτακτες καταστάσεις» τονίζει εκφράζοντας μάλιστα την εκτίμηση πως η σημερινή Βουλή θα εκλέξει πρόεδρο της Δημοκρατίας.
«Η κυβερνητική πλειοψηφία είναι πιο άνετη σήμερα στη Βουλή απ' ό,τι ήταν πριν μερικούς μήνες. Κι αυτό σημαίνει ότι βελτιώσαμε και την πολιτική σταθερότητα, αντίθετα απ' ό,τι προσδοκούσαν κάποιοι... Με τη συνεχή βελτίωση της κατάστασης θεωρώ πιθανότατο να έχουμε και προεδρική πλειοψηφία ως το Μάρτιο. Οπότε πάει και το τελευταίο «εμπόδιο» για την εξάντληση της τετραετίας», δηλώνει εξαπολύοντας επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα. «Λυπάμαι που το λέω: είναι νέος άνθρωπος αλλά μιλάει μια γλώσσα ξεπερασμένη εδώ και δεκαετίες. Επαναφέρει στερεότυπα και εμμονές που τα έχει «σκουπίσει» η Ιστορία. Και προσπαθεί να επιστρέψει τη χώρα στην... εποχή των παγετώνων!», δηλώνει χαρακτηριστικά.
Φωτογραφία Eurokinissi


Πηγή: Σαμαράς: Ξεχάστε τις εκλογές -Ερχονται μέτρα ανακούφισης για τις ευαίσθητες ομάδες | Ειδήσεις και νέα με άποψη http://www.iefimerida.gr/node/159286#ixzz34eFNKgEG

Top 5 days out in Liverpool for Father's Day

 

Treat your dad this Father's Day by taking him out and about in Merseyside
Enjoy free admission at Knowsley Safari Park this Father's Day. Picture credit: Martin Birchall.
Looking for something to do with your dad this Father's Day? Here's our guide to some of the best days out for Dad and the rest of the family across Merseyside this weekend.
Visit the International Mersey River Festival
This three-day maritime event is always an incredibly popular occasion, and this year's festival rounds up on Father's Day, so why not take your dad down to the docks for the day?
View the beautiful Tall Ships, as well as the WWI dazzle ship specially commissioned for this year's Biennial, take a guided walk along the waterfront, and be sure to catch the spectacular Yakovlevs Air Show at 2pm and 4pm.
Dads go free at Knowsley Safari Park
Brave dads can show their little monkeys just who is the King of the Jungle, asKnowsley Safari Park is offering free admission for all dads on Sunday.
Families looking for a Father's Day adventure will be able to see some of the Safari's wildest dads in action, getting up close to over 700 animals across the park, from the rhinos and pride of lions, to the giraffes in the walkaround area and the family of meerkats. 
Free drink with Dad's meal at Sapporo Teppanyaki
Whether you've been down to the River Festival, or roamed with the animals at Knowsley, Father's Day is sure to be thirsty work. So head down to Sapporo Teppanyaki on Duke Street for a Father's Day treat.
Book a three-course meal for £25 per person, and your dad will also get a complimentary bottle of Sapporo beer with his meal. There are vegetarian options available, so the menu should cater to all of the family's tastes.
Free game for dads at Hollywood Bowl
If your dad's the competitive type, then why not take a family trip to the bowling alley this weekend?
Hollywood Bowl on Edge Lane is offering a free game to all dads accompanied by a full-paying child, simply book online with the code DADSBOWL3.
And be sure to let your old man win a game or two. It is Father's Day, after all.
Father's Day lunch at Aintree Racecourse
Looking for a more traditional Father's Day treat? Head to Aintree Racecourse.
Your dad and the rest of the family can enjoy a three-course meal, a glass of champagne and live entertainment, helping you to celebrate Father's Day in the beautiful Aintree suites overlooking the historic Grand National track.
Click here to book your table.
Before you head out on your Father's Day trip, don't forget to pick up a copy of the Sunday ECHO and check out our special Father's Day message supplement.
Keep up to date with What's On in Liverpool; like us on Facebook and follow us onTwitter

Απλοί τρόποι να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σύστημα του παιδιού

  ΠΑΙΔΙ  |  10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020 | 06:00  |  IMOMMY TEAM Ειδικά αυτήν την περίοδο που η πανδημία του κοροναϊού απειλεί την υγεία ...