Σάββατο 24 Μαΐου 2014

Σφίγγουν οι κ.... στη Βρετανία: Υπόσχεται αυτονομία στην Σκωτία αν πει «όχι» στην ανεξαρτησία

 

Το δημοψήφισμα είναι προγραμματισμένο να διεξαχθεί στις 18 Σεπτεμβρίου 2014
Γλασκώβη
Η βρετανική κυβέρνηση δεσμεύτηκε την Πέμπτη να χορηγήσει στη Σκωτία μεγαλύτερη αυτονομία εφόσον οι πολίτες ψηφίσουν «όχι» στην αποχώρηση από το Ηνωμένο Βασίλειο στο δημοψήφισμα που είναι προγραμματισμένο να διεξαχθεί στις 18 Σεπτεμβρίου.
Δημοσκοπήσεις έχουν δείξει μέχρι τώρα πως οι Σκωτσέζοι εξακολουθούν να έχουν αμφιβολίες σχετικά με το διαχωρισμό, ωστόσο το ποσοστό αυτών που τάσσονται υπέρ της ανεξαρτησίας έχει αυξηθεί φέτος. Μεγάλο ποσοστό των πολιτών συνεχίζει να δηλώνει αναποφάσιστο.

Σε μια προσπάθεια να πείσει του Σκωτσέζους ότι θα έχουν τη δυνατότητα να απολαμβάνουν μεγαλύτερη αυτονομία εφόσον παραμείνει η χώρα στο Ηνωμένο Βασίλειο, ο Άλιστερ Καρμάικλ, ο Σκωτσέζος γραμματέας της βρετανικής κυβέρνησης, υποσχέθηκε ότι θα πραγματοποιηθούν συνομιλίες σχετικά με την εκχώρηση περισσοτέρων εξουσιών, εφόσον το τελικό αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος είναι κατά της διάσπασης.

«Εάν υπερισχύσει το Όχι, θα γίνουν αλλαγές. Το κοινοβούλιο της Σκωτίας θα έχει περισσότερες εξουσίες», δήλωσε ο Καρμάικλ από τη Γλασκώβη. «Εάν οι Σκωτσέζοι αποφασίσουν πως επιθυμούν να παραμείνουν εντός της οικογένειας του Ηνωμένου Βασιλείου, που πιστεύω ότι κάτι τέτοιο θα γίνει, μόνο τότε μπορούμε να ζητήσουμε από όσους ήθελαν να αποχωρήσει η χώρα, να βάλουν στην άκρη τις διαφορές και να εργαστούμε μαζί ώστε να παραδώσουμε ένα πακέτο εξουσιών γύρω από το οποίο μπορεί να ενωθεί η Σκωτία».

Οι περισσότερες δημοσκοπήσεις έχουν δείξει έως τώρα ότι μεγάλο ποσοστό των Σκωτσέζων θα προτιμούσαν να γίνει μεταφορά νέων αρμοδιοτήτων, παρά την ανεξαρτητοποίηση της χώρας από το Ηνωμένο Βασίλειο, μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.

Τριφυλία: Ξεκίνησε η συγκομιδή καρπουζιού

 

Δημοσιεύθηκε από filiatranet.gr on Κυριακή, 25 Μαΐου 2014 | 25.5.14

Ξεκίνησε η συγκομιδή των πρώτων υπαίθριων καρπουζιών στην περιοχή της Τριφυλίας με μικρές ποσότητες αρχικά, ενώ κλιμάκωση της παραγωγής αναμένεται μετά τις 25 του μήνα. 

Σύμφωνα με τα μηνύματα των αγορών -από τις οποίες αυτή την περίοδο υπάρχει αυξημένη ζήτηση- η χρονιά ξεκινά αισιόδοξα αν και μέχρι τώρα για τους παραγωγούς τα πράγματα ήταν δύσκολα μιας και ο καιρός δεν ήταν σύμμαχός τους. 

Τα πρώτα φορτία ξεκίνησαν από τις 20 του μήνα με τιμές από 50 λεπτά και πάνω, ανάλογα την ποικιλία, χωρίς όμως αυτές να είναι ενδεικτικές αφού οι ποσότητες που έχουν μαζευτεί είναι πολύ μικρές σε σχέση με τον όγκο της παραγωγής. 

Οι παραγωγοί ευελπιστούν σε συνέχιση του καλού κλίματος και ελπίζουν σε καλές καιρικές συνθήκες στις χώρες της Ευρώπης με υψηλές θερμοκρασίες. 

Για το ξεκίνημα της συγκομιδής μας μίλησε ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου ΦιλιατρώνΓιώργος Αλεξανδρόπουλος
«Οπως είχαμε πει και αναμενόταν, η συγκομιδή των πρώτων καρπουζιών ξεκίνησε στις 20 του μήνα για την περιοχή μας. Τα πράγματα είναι αισιόδοξα στο ξεκίνημα λόγω των καλών καιρικών συνθηκών που υπάρχουν εδώ αλλά και στο εξωτερικό. Ελπίζουμε να είναι μια καλή χρονιά για τους παραγωγούς. Αυτή την στιγμή υπάρχει ζήτηση ειδικά για εξαγωγές λόγω των καλών καιρικών συνθηκών που υπάρχουν στο εξωτερικό. Οι παραγωγοί δεν θα πρέπει να βιαστούν για την συγκομιδή των καρπουζιών και να φύγουν ακατάλληλα καρπούζια για τις αγορές. Φαίνεται ότι θα έχουμε μια καλή χρονιά και σε ποιότητα αλλά και σε ποσότητα παρά τις δυσκολίες που υπήρχαν με τα καιρικά φαινόμενα». 

Ο Μπάμπης Παπαδόπουλος, έμπορος και ένας από τους μεγαλύτερους παραγωγούς της περιοχής, μας είπε: 
«Η συγκομιδή του καρπουζιού ξεκίνησε εδώ και λίγες μέρες στην περιοχή μας, στις 20 του μήνα ξεκινήσαμε με τα πρώτα υπαίθρια καρπούζια. Τα καρπούζια που κόβονται τώρα είναι τα Galaxy και ειδικά μια ποικιλία που λέγεται Σελίν. Η διακίνηση ξεκίνησε ομαλά και η ζήτηση είναι μεγάλη, εκτός από την Ιταλία που έχει δική της παραγωγή. 

Σε όλα τα βόρεια κράτη και ειδικά από Γερμανία η ζήτηση είναι πολύ μεγάλη και προς το παρόν δεν μπορούμε να καλύψουμε τις ανάγκες που υπάρχουν, ευελπιστούμε όμως ότι σε 2-3 μέρες, μετά τις 25 του μήνα θα μπορούμε να καλύψουμε τις ανάγκες της αγοράς, ενώ για τις βαρέλες από τις 28 και μετά. Φαίνεται ότι θα έχουμε μια καλή χρονιά και οι τιμές είναι πολύ καλές, τώρα στο ξεκίνημα κυμαίνονται 50-60 λεπτά ανάλογα την ποικιλία, δεν ξέρουμε όμως πόσο θα παραμείνουν σε αυτά τα επίπεδα, θα εξαρτηθεί από τις καιρικές συνθήκες. Παρά τις δυσκολίες η περιοχή θα έχει μεγάλη παραγωγή καθώς ο κόσμος έχει μάθει και καλλιεργεί τα καρπούζια, δεν είναι τυχαίο που η περιοχή μας έχει τόσο πρώιμα καρπούζια, ενώ και ποιοτικά είναι πολύ καλά. 

Πρέπει να πούμε ότι τα καρπούζια που βγαίνουν τώρα και είναι τα πρώτα είναι αυτά που είναι καλυμμένα με αντιανεμικά και αντιχαλαζικά δίχτυα. Αυτό είναι ένα πλεονέκτημα, καλλιέργειες που είναι εκτός διχτυών θα ξεκινήσουν μετά τις 30 του μήνα, για αυτό προσπαθούμε και οι παραγωγοί να βάλουν δίχτυα αλλά και το υπουργείο να επιδοτήσει την αγορά τους ώστε να μπορέσουν οι παραγωγοί να τα βάλουν».
Κ. Μπ. - eleftheriaonline.gr

Αυτά είναι τα 42 κόμματα που διεκδικούν την ψήφο μας στις Ευρωεκλογές

 

24. Μαΐου, 2014 SliderΠολιτική ΕκτύπωσηΜέγεθος Κειμένου: A A A
ÓÔÉÃÌÉÏÔÕÐÁ  ÄÇÌÏÔÉÊÅÓ ÐÅÑÉÖÅÑÅÉÁÊÅÓ ÅÊËÏÃÅÓ (EUROKINISSI/ ÃÉÁÍÍÇÓ ÐÁÍÁÃÏÐÏÕËÏÓ)
Ούτε ένα, ούτε δύο, αλλά 42 κόμματα και συνασπισμοί κομμάτων διεκδικούν την ψήφο των Ελλήνων πολιτών στις φετινές Ευρωεκλογές. 
Συνολικά, στα ψηφοδέλτια για τις Ευρωεκλογές περιλαμβάνονται 1.299 ονόματα υποψηφίων, ο μεγαλύτερος αριθμός ανά έδρα στην Ε.Ε. Τα 42 κόμματα και συνασπισμοί κομμάτων είναι τα εξής:
1. Ένωση Κεντρώων – Βασίλης Λεβέντης,
2. ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. (Αντικαπιταλιστική Αριστερή Συνεργασία για την Ανατροπή) με συντονιστική επιτροπή,
3. ΟΚΔΕ (Οργάνωση Κομμουνιστών Διεθνιστών Ελλάδας) με διοικούσα επιτροπή,
4. Α.Σ.Κ.Ε. – Αγωνιστικό Σοσιαλιστικό Κόμμα Ελλάδας) με εκτελεστική επιτροπή,
5. Σύνδεσμος Εθνικής Ενότητας – Χρίστος Χρηστίδης,
6. Κοινωνία – Μιχάλης Ηλιάδης,
7. ΚΕΑΝ (Κίνημα Εθνικής Αντίστασης) – Ιπποκράτης Σαββούρας,
8. Κόμμα Ισότητας, Ειρήνης και Φιλίας – Αλή Τσαούς Μουσταφά,
9. ΛΑΟΣ – Γιώργος Καρατζαφέρης,
10. Κόμμα Ελλήνων Κυνηγών – Γιώργος Τσαγκανέλιας,
11. ΚΚΕ – Δημήτρης Κουτσούμπας,
12. Το Ποτάμι – Σταύρος Θεοδωράκης,
13. Ανεξάρτητη Ανανεωτική Αριστερά, Ανανεωτική Δεξιά, Ανανεωτικό ΠΑΣΟΚ, Ανανεωτική Νέα Δημοκρατία, Όχι στον Πόλεμο, Κόμμα Επιχείρηση Χαρίζω Οικόπεδα, Χαρίζω Χρέη, Σώζω Ζωές, Σώζω τα Πλούτη των Ελλήνων, Πανεργατικό Εργατικό Κίνημα Ελλάδος (ΠΑ-Ε.Κ.Ε.)
14. Λαϊκός Σύνδεσμός -Χρυσή Αυγή – Νίκος Μιχαλολιάκος.
15. Γέφυρες Δημιουργία Ξανά – Θάνος Τζήμερος / Δράση – Θόδωρος Σκυλακάκης (συνασπισμός κομμάτων),
16. Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα (ΕΕΚ Τροτσκιστές), Σαμπετάι Μάτσας,
17. Λευκό, Κων. Ντάλιος,
18. Δημοσθένης Βεργής Έλληνες Οικολόγοι,
19. Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο (ΕΠΑΜ), Δημήτρης Καζάκης,
20. ΟΑΚΚΕ (Οργάνωση για την Ανασυγκρότηση του ΚΚΕ), 3μελής διοικούσα επιτροπή Η. Ζαφειρόπουλος, Δ. Γουρνάς και Ε. Κωνσταντοπούλου,
21. Ελευθερία, Μάριος Παπαιωάννου,
22. Δημοκρατική Αριστερά – Προοδευτική Συνεργασία, Φώτης Κουβέλης,
23. Εθνικό Μέτωπο, Εμμ. Κώνστας,
24. Ελιά – Δημοκρατική Παράταξη: Ε. Βενιζέλος (ΠΑΣΟΚ), Ανδρ. Λοβέρδος (Συμφωνία για τη Νέα Ελλάδα), Εμμ. Επιτροπάκης (Δυναμική Ελλάδα), Ν. Μπίστης (Μεταρρυθμιστική Αριστερά), Ι. Ράπτης (Νέοι Μεταρρυθμιστές), Ι. Τούντας (Πολιτεία 2012) και Ν. Διακουλάκης (Πρωτοβουλία Β΄),
25. Πράσινοι- Αλληλεγγύη, Δημιουργία, Οικολογία, Ν. Χρυσόγελος, Μ. Πίνιου Καλλή,
26. ΜΛ ΚΚΕ (Μαρξιστικό – Λενινιστικό Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος), διοικούσε επιτροπή Αντ. Παπαδόπουλος και Π. Κουφοβασίλης,
27. Νέα Δημοκρατία, Αντ. Σαμαράς,
28. Κολλάτος – Ανεξάρτητο Πολιτικό Κίνημα – Οικολογικό Ελληνικό, Δ. Κολλάτος,
29. Ελπίδα Πολιτείας, Δημ. Αντωνίου,
30. Παναθηναϊκό Κίνημα, Θ. Μαραγκουδάκης,
31. Δραχμή, Θ. Κατσανέβας (συνασπισμός των κομμάτων Ελληνικό Κοινωνικό Κίνημα και Πατριωτικό Κοινωνικό Κίνημα),
32. Οικολόγοι Πράσινοι και Κόμμα Πειρατών (6μελής εκτελεστική γραμματεία),
33. Ευρωπαϊκή Ελεύθερη Συμμαχία – Ουράνιο Τόξο, Σταύρος Αναστασιάδης,
34. Ένωση για την Πατρίδα και το Λαό, Β. Πολύδωρας και Χ. Ζώης (Νέα Μεταρρυθμιστική Ριζοσπαστική Ανασυγκρότηση), Ν. Νικολόπουλος (Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα Ελλάδος), Π. Ψωμιάδης (Πατριωτικό Δίκτυο Αφύπνηση) – Συνασπισμός κομμάτων,
35. Σχέδιο Β΄ , Γραμματέας πολιτικής επιτροπής Αντ. Σταυρόπουλος,
36. Σοσιαλιστικό Κόμμα, Στ. Τζουμάκας,
37. Έλληνες Ευρωπαίοι Πολίτες, Γ. Χατζημαρκάκης,
38. Συνασπισμός Ριζοσπαστική Αριστερά (ΣΥΡΙΖΑ), Αλ. Τσίπρας,
39. Κοινωνία Αξιών, Δ. Μπουραντάς,
40. Αγροτικό Κτηνοτροφικό Κόμμα Ελλάδας (ΑΚΚΕΛ), Ε. Τσιομπανίδης,
41. Πατριωτική ΄Ενωση – Ελληνική Λαϊκή Συσπείρωση (ΕΛ.ΛΑΣ), συνασπισμών των κομμάτων: Αν. Κότσιαλος (Κόμμα Εθνικής Σωτηρίας-ΚΕΣΩ), Οδ. Τηλιγάδας (Εθνικός Λαϊκός Σχηματισμός – ΕΛΑΣ), Κ. Γκέκας (Κίνημα Πολιτικής Αλήθειας – ΚΙΠΑΛ),
42. Ανεξάρτητοι Έλληνες, Ευρωπαϊκό Αντιμνημονιακό Μέτωπο, Πανελλήνιο “Αρμα Πολιτών, Πυρίκαυστος Ελλάδα, Ελληνικό Κίνημα “Αμεσης Δημοκρατίας, Ανεξάρτητοι Έλληνες, Πάνος Καμμένος, Ι. Δημαράς, Γ. Καλεάδης και Γ. Κόκκας.

Bild προς Έρντογάν: Δεν είστε ευπρόσδεκτος εδώ - def ol

 

Υποστηρικτές του Ταγίπ Ερντογάν στην Κολονία REUTERS/WOLFGANG RATTAY
«Δεν είστε ευπρόσδεκτος εδώ», είναι ο τίτλος ανοιχτής επιστολής που απευθύνει η γερμανική εφημερίδα «Bild» στον πρωθυπουργό της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν, ενόψει της αποψινής του ομιλίας στην Κολονία.
Την ίδια ώρα η Κοινότητα των Αλεβιτών διοργανώνει στην πόλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, στην οποία έχει προγραμματιστεί να συμμετάσχουν περίπου 30.000 άτομα.
Στην επιστολή της, η οποία δημοσιεύεται στα γερμανικά και στα τουρκικά, η Bild αναφέρεται στη συμπεριφορά του κ. Ερντογάν μετά το δυστύχημα στο ορυχείο της Σομά, στην απαγόρευση που επέβαλε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στις αποκαλύψεις που αφορούν διαφθορά μελών της οικογένειάς του, στις διακρίσεις σε βάρος των γυναικών, αλλά και στην κριτική που άσκησε στον Γερμανό Πρόεδρο Γιοάχιμ Γκάουκ.
«Στην Κολονία κάνετε σήμερα προεκλογική εκστρατεία ενώπιον 18.000 Γερμανο-τούρκων. Ίσως να πείτε ό,τι είπατε και τον Φεβρουάριο στο Βερολίνο: "Να είστε περήφανοι για τη γλώσσα, για τη σημαία, για τον πολιτισμό σας" - και με αυτά να μην εννοείτε τα γερμανικά. Ή όπως το 2008 στην Κολονία: "Η αφομοίωση είναι έγκλημα εναντίον της ανθρωπότητας"» τονίζει η εφημερίδα και καταλήγει: «Η Γερμανία είναι μια ελεύθερη χώρα, όπου όλοι μπορούν να εκφραστούν ελεύθερα, ως εκ τούτου δεν μπορούμε και δεν θέλουμε να σας απαγορεύσουμε την επίσκεψη. Ωστόσο, ένα είναι σαφές: Δεν είστε ευπρόσδεκτος εδώ!».
Επισήμως ο κ. Ερντογάν επισκέπτεται την Γερμανία με αφορμή την 10η επέτειο από την ίδρυση της Ένωσης Ευρωπαίων-Τούρκων, την οποία στηρίζει το κόμμα του Τούρκου πρωθυπουργού. Στην ουσία πρόκειται για προεκλογική ομιλία ενόψει των προεδρικών εκλογών του ερχόμενου Αυγούστου, καθώς στη Γερμανία ζουν περίπου 1,3 εκατομμύρια άτομα τουρκικής καταγωγής.
Πηγή: ΑΜΠΕ

Ντονιέτσκ – Λουγκάνσκ ενώνονται στη Novorossiya (Νέα Ρωσία)

 

Oι αυτοανακηρυχθείσσες αυτόνομες Λαϊκές Δημοκρατίες του Ντονιέτσκ και του Λουγκάνσκ, στην ανατολική Ουκρανία, δήλωσαν σήμερα πως έχουν υπογράψει μνημόνιο ενοποίησης υπό τον τίτλο Novorossiya (Νέα Ρωσία).
Οπως ανακοίνωσαν οι εκλεγέντες κυβερνήτες των δύο περιοχών, εργάζονται πάνω σε μια κοινή κοινωνική και οικονομική πλατφόρμα, ενώ επανέλαβαν πως δεν αναγνωρίζουν τις αρχές του Κιέβου, τονίζοντας πως θα αναγνωρίσουν την νέα κυβέρνηση της Ουκρανίας, μόνο εάν το Κίεβο αναγνωρίσει την ανεξαρτησία του Ντονιέτσκ και του Λουγκάνσκ και απομακρύνει άμεσα τις στρατιωτικές δυνάμεις που πολιορκούν την περιοχή.
Νωρίτερα σήμερα και οι δύο δημοκρατίες ανακοίνωσαν πως θα απέχουν από τις αυριανές προεδρικές εκλογές της Ουκρανίας.
Itar Tass

ΣΤΙΣ ΚΑΛΠΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΩΝ ΒΡΥΞΕΛΛΩΝ...

 

Στις κάλπες των εκλογικών τμημάτων των Βρυξελλών έχουν προσέλθει από το πρωί του Σαββάτου οι Έλληνες κάτοικοι...
της βελγικής πρωτεύουσας για να ψηφίσουν για τις εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Στο εκλογικό κέντρο της Rue de Suede στον αριθμό 37, παρατηρείται μεγάλη προσέλευση ενώ μπροστά από το εκλογικό κέντρο έχουν στηθεί υπαίθριες ψησταριές, με σουβλάκια και λουκάνικα καθώς και πάγκοι με αναψυκτικά ενώ ακούγονται και ελληνικά τραγούδια.

Οι ψήφοι των κατοίκων των Βρυξελλών θα καταμετρηθούν την Κυριακή στην Αθήνα. 

Άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα ο Καραμανλής

Άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα ο Καραμανλής

 

May 25, 2014 1:39 am Category: Παραπολιτικα Leave a comment A+ / A-
Στις 7.45 το πρωί ψήφισε ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής στο 391ο εκλογικό τμήμα που βρίσκεται στο 94ο δημοτικό σχολείο, στην οδό Κρήτης 88, και αποχώρησε χωρίς να κάνει δήλωση στους δημοσιογράφους.
Τον κ. Καραμανλή υποδέχθηκαν στελέχη και μέλη της Ν.Δ. Ανάμεσα τους ο πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής νομού Θεσσαλονίκης της Ν.Δ. Μηνάς Σαμαντζίδης, ο πρώην πρόεδρος Βάκης Φραντζής, ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Γιάννης Ιωαννίδης, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης Αριστοτέλης Θωμόπουλος, οι πρώην περιφερειάρχες Δημήτρης Πανοζάχος, Ανδρέας Λεούδης κ.α. Ηταν εκεί και ο Παναγιώτης Ψωμιάδης που έχει αποχωρήσει από τη Ν.Δ., έχει ιδρύσει δικό του κόμμα και κατεβαίνει υποψήφιος ευρωβουλευτής.
Ν.Ρ. – ANA-MPA

EMΠΑΡΓΚΟ ΣΤΟ ΧΑΒΙΑΡΙ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΓΟΥΝΕΣ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ Η ΚΟΜΙΣΙΟΝ...


 .

Μία ημέρα πριν από τις ουκρανικές προεδρικές εκλογές, η ΕΕ προετοιμάζει σχέδιο τριών φάσεων για την επιβολή οικονομικών κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας ...
σε περίπτωση που σημειωθεί περαιτέρω κλιμάκωση της κατάστασης στην Ουκρανία.

Οι κυρώσεις προβλέπουν αρχικά περιορισμό των εισαγωγών στην Ευρώπη ρωσικών αγαθών πολυτελείας, όπως το χαβιάρι και οι γούνες, και φθάνουν μέχρι την απαγόρευση εισαγωγής ρωσικού πετρελαίου και φυσικού αερίου. Αυτό προκύπτει από έγγραφο της Κομισιόν που έχει στα χέρια του το γερμανικόπρακτορείο ειδήσεων.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Πέμπτη, ευρωπαίος διπλωμάτης είχε δηλώσει ότι η Κομισιόν «αφήνει ανοιχτή την προοπτική επιβολής αυστηρότερων κυρώσεων σε βάρος της Μόσχας» και ότι ενδεχόμενη απόφαση του Ευρωπαίκού Συμβουλίου στη σύνοδο της 27ης Μαίου για οικονομικές κυρώσεις θα εξαρτηθεί από την διεξαγωγή των αυριανών προεδρικών εκλογών στην Ουκρανία.

Μέρκελ: Στόχος, η αποτροπή μιας βίαιης κλιμάκωσης
Η καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ υπογραμμίζει ότι στόχος της είναι η αποτροπή με όλα τα μέσα μιας βίαιης κλιμάκωση της κρίσης. Στο καθιερωμένο βιντεοσκοπημένο της μήνυμα η Μέρκελ υπογραμμίζει ότι αυτός είναι και ο στόχος της ΕΕ και κατηγόρησε εκ νέου τη Μόσχα για την προσάρτηση της Κριμαίας, την οποία χαρακτήρισε παραβίαση της εδαφικής ακεραιότητας της Ουκρανίας. Αναφερόμενη στα διδάγματα του Α` Παγκοσμίου Πολέμου, η καγκελάριος τόνισε:«Καλύτερα να διαπραγματευόμαστε 20 ώρες περισσότερο και να συνομιλούμε παρά να βιώσουμε παρόμοιες καταστάσεις στη μέση της Ευρώπης», τόνισε η Άγκελα Μέρκελ, τονίζοντας ότι θα πρέπει να αποτραπούν στο μέλλον οι πόλεμοι.

Πηγή: Deutsche Welle

Tα 4 βασικά σενάρια που αναφέρουν στις εκθέσεις τους Morgan Stanley & Goldman Sachs για τις εκλογές

 
 
Τέσσερα βασικά σενάρια επεξεργάζονται οι ξένοι χρηματοπιστωτικοί οίκοι στις εκθέσεις τους για το αποτέλεσμα των ελληνικών εκλογών.
Ειδικότερα, η Morgan Stanley προειδοποιούσε την Παρασκευή ότι μια ισχυρή επίδοση του ΣΥΡΙΖΑ, με προβάδισμα από 4 έως 6 μονάδες έναντι της  Νέας Δημοκρατίας, σε συνδυασμό με πολύ χαμηλά ποσοστά για το ΠΑΣΟΚ.
Το σενάριο αυτό θα είναι ακόμα πιο ανησυχητικό εάν συνοδευτεί από υψηλή συμμετοχή στις ευρωεκλογές και παρόμοια αποτελέσματα στο δεύτερο γύρο των δημοτικών. Είναι εντυπωσιακό πώς ο οίκος "ποντάρει" στην χαμηλή συμμετοχή στις ευρωεκλογές για να ενσχυθεί η κυβέρνηση.
Πάντως, η Morgan Stanley τονίζει πως η διπλή εκλογική αναμέτρηση της Κυριακής δεν είναι παρά μόνο η πρώτη από μια σειρά πολιτικές δοκιμασίες τις οποίες προβλέπει για την Ελλάδα. Και σημειώνει πως η εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, το Φεβρουάριο του 2015, αποτελεί έναν ακόμα μεγαλύτερο παράγοντα πολιτικού ρίσκου.
Η Goldman Sachs σημειώνει στην έκθεσή της ότι: 
1) Μια απότομη μείωση των ποσοστών του ΠΑΣΟΚ σε επίπεδα χαμηλότερα του περίπου 6% που δείχνουν οι δημοσκοπήσεις είναι  πιθανή. Αυτό θα μπορούσε να ανοίξει ζήτημα ηγεσίας στο κόμμα και έξοδο βουλευτών τόσο από το ΠΑΣΟΚ όσο και από την κυβέρνηση. Με δεδομένη τη μικρή κοινοβουλευτική πλειοψηφία της κυβέρνησης, μία τέτοια εξέλιξη θα οδηγούσε σε υψηλότερο κίνδυνο εκλογών, πριν από τη λήξη της τετραετίας, το καλοκαίρι του 2006.
2) Μία ξεκάθαρη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ με ποσοστό κοντά στο 30% και με διαφορά μεγαλύτερη του 3% από τη Νέα Δημοκρατία δεν αποκλείεται. Ένα τέτοιο αποτέλεσμα θα επέτρεπε στο ΣΥΡΙΖΑ να ισχυριστεί ότι οι Έλληνες επιθυμούν μια άμεση αλλαγή της κυβέρνησης. Και θα ενίσχυε την πίστη του κόμματος ότι σε περίπτωση εκλογών, θα εξασφάλιζε αρκετά μεγάλη πλειοψηφία για να σχηματίσει κυβέρνηση, ή έστω να ηγηθεί μιας κυβέρνησης συνασπισμού.
Τα τέσσερα βασικά σενάρια για το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, όπως τα επεξεργάζονται όλοι οι ξένοι οίκοι, είναι τα εξής:
Σενάριο Α: Η διαφορά ανάμεσα στη ΝΔ και το ΣΥΡΙΖΑ είναι μεγάλη (άνω των 3-4 ποσοστιαίων μονάδων) και/ή το ΠΑΣΟΚ τα πηγαίνει πολύ άσχημα (πέφτει κάτω από το 5-6%) και ο Λαϊκός Σύνδεσμος έχει δηψήφιο ποσοστό με το Ποτάμι να κινείται κοντά στο 6%. Πιθανότητες 40%
Σε αυτή την περίπτωση, η κυβέρνηση συνασπισμού θα συναντήσει σοβαρές πολιτικές δυσκολίες στη διαχείριση ενός τέτοιου αποτελέσματος, καθώς αυτό θα ερμηνευτεί σαν ένα ισχυρό σημάδι αλλαγής πολιτικής. Στο εσωτερικό της ΝΔ θα υπάρξουν ισχυρές αναταράξεις και θα τεθεί θέμα ηγεσίας αφού η στρατηγική του Α.Σαμαρά θα έχει καταρρεύσει. Η ίδια η τρόικα βλέποντας ότι δεν της είναι χρήσιμος θα επιδιώξει την αλλαγή ηγεσίας στο εσωτερικό της ΝΔ.
Από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ, η κατάσταση θα είναι ακόμα δυσκολότερη. Και αυτό γιατί εάν το ΠΑΣΟΚ αποφασίσει κεντρικά να παραμείνει στην κυβέρνηση, κανείς δεν θα μπορέσει να εγγυηθεί τι θα κάνουν μεμονωμένοι βουλευτές (ειδικά εκείνοι που είναι αντίθετοι στον Ε,Βενιζέλο). Επομένως, οι παραπάνω εξελίξεις θα απειλήσουν άμεσα την επιβίωση της κυβέρνησης συνασπισμού πέραν του καλοκαιριού.
Σενάριο Β: Η διαφορά ανάμεσα στη ΝΔ και το ΣΥΡΙΖΑ είναι μικρή (έως 2-3 ποσοστιαίες μονάδες) και το ΠΑΣΟΚ πετυχαίνει αξιοπρεπή ποσοστά (κοντά στο 6,5% ή και υψηλότερα) και ο Λαϊκός Σύνδεσμος λαμβάνει ποσοστό κοντά στο 8%. Πιθανότητες 35%
Πρόκειται για ένα αποτέλεσμα που, σε συνδυασμό με το θετικό αποτέλεσμα του πρώτου γύρου των δημοτικών εκλογών, θα επιτρέψουν τόσο στη ΝΔ όσο και στο ΠΑΣΟΚ να περιορίσουν τη ζημιά, σε ό,τι αφορά τη σταθερότητα της κυβέρνησης. Η ΝΔ θα μπορέσει να ισχυριστεί ότι οι απώλειές της συνδέονται με τη “χαλαρή ψήφο” που συνήθως χαρακτηρίζει τις ευρωεκλογές, καθώς τα αποτελέσματα των δημοτικών εκλογών μπορούν να εμηνευτούν θετικότερα. Για το ΠΑΣΟΚ, ενώ είναι δύσκολο να εκτιμηθεί σε αυτή τη φάση ποιο αποτέλεσμα θα είναι αποδεκτό, μια επίδοση 6-7%, σε συνδυασμό με την ικανοποιητική εικόνα στις δημοτικές εκλογές, εκτιμάται ότι θα επιτρέψει στο κόμμα να παραμείνει στην κυβέρνηση, χωρίς να προκληθεί κάποια σοβαρή εσωτερική αποσταθεροποίηση. Αυτό θα ισχύσει ιδιαίτερα εάν οι υποψήφιοι του ΠΑΣΟΚ μπορέσουν να κερδίσουν είτε στην περιφέρεια Αττικής ή στο Δήμο της Αθήνας στο δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών.
Σενάριο Γ: Η διαφορά ανάμεσα στη ΝΔ και στον ΣΥΡΙΖΑ είναι μικρή αλλά το ΠΑΣΟΚ δεν καταφέρνει να ξεπεράσει το 4,5% και να εκλέξει ευρωβουλευτή αλλά το Πoτάμι κερδίζει ποσοστό κοντά στο 7% και ο Λαϊκός Σύνδεσμος κάτω από 10%. Πιθανότητες 20%
Πρόκειται για ένα μικτό αποτέλεμα το οποίο θα οδηγήσει σε εκλογές τον Οκτώβριο για να πάρει την θέση του ΠΑΣΟΚ το Πoτάμι στην κυβέρνηση σε περίπτωση που επικρατήσει είτε η ΝΔ είτε ο ΣΥΡΙΖΑ. Γενικά το Ποτάμι αν τα καταφέριε αύριο στις εκλογές θα εκελιχθεί σε "μπαλαντέρ" των δύο μεγαλύτερων κομμάτων για τον σχηματισμό κυβέρνησης.
Σενάριο Δ: Η ΝΔ καταφέρνει να προηγηθεί έναντι του ΣΥΡΙΖΑ έστω και με μικρή διαφορά και το ΠΑΣΟΚ εμφανίζει ποσοστά ανάλογα του σεναρίου Β ή και καλύτερα. Πιθανότητες 5%
Πρόκειται για το πιο θετικό σενάριο για την κυβέρνηση, το οποίο θα απομακρύνει την απειλή των πρόωρων εκλογών τουλάχιστον έως την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, το πρώτο τρίμηνο του 2015. Ο Α.Σαμαράς θα είναι αναμισβήτητα νικητής και δικαιωμένος και το πρόβλημα θα περάσει στο στρατόπεδο του ΣΥΡΙΖΑ με τον Α.Τσίπρα να έχει να αντιμετωπίσει το Αριστερό Ρεύμα.
Εκτίμησή μας: Το πιθανότερο είναι ότι θα έχουμε μικτό σενάριο με στοιχεία από το "Α" και το "Β"...
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
 

Εμπρός, να βάλουμε τέλος στη φρίκη δίχως τέλος...

 .

Δεν υπάρχει πλέον καμία δικαιολογία, ούτε η …δολιότητα της άγνοιας. 
Όλοι γνωρίζουμε και έχουμε απολέσει κάθε πολυτέλεια αδιαφορίας και ουδετερότητας… 
Τα ανδρείκελα του 4ου Ράιχ (η κυβερνητική αυτή «συμμορία»), επί χρόνια μας πελεκίζουν ανελέητα, ακούραστα, αχόρταγα και με τον ηδονισμό του πωρωμένου δολοφόνου…
 
Οι κτηνάνθρωποι της κυβέρνησης Σαμαρά - Βενιζέλου έχουν στραγγίξει και τις τελευταίες ρανίδες του αίματος του ελληνικού λαού για να ταΐσουν τους βρικόλακες της τοκογλυφικής απληστίας… 

Ολοκάθαρη η εικόνα της «φρίκης δίχως τέλος»: Από τη μια τα «παιδιά του κατώτερου Θεού» (ο λαός) λεηλατούνται κτηνωδώς, δολοφονούνται χωρίς έλεος, αφανίζονται κυριολεκτικά και από την άλλη εξακοντίζονται σε δυσθεόρατα ύψη τα κέρδη των μαφιόζων (τα «παιδιά του ανώτερου Θεού») της κεφαλαιοκρατικής ολιγαρχίας, ιδιαίτερα των τραπεζών και των τοκογλύφων… 

Αυτή είναι η μακάβρια εικόνα της κοινωνικής και πολιτικής φρίκης και του αχαλίνωτου και φρενοβλαβούς ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ εναντίον του ελληνικού λαού: Του μαλθουσιανού ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ στις πιο άγριες και αποτρόπαιες μορφές του… 

Η πιο μοχθηρή διάσταση της κυβερνητικής «συμμορίας» των ανδρεικέλων, η πιο αποτρόπαια βαρβαρότητά της είναι ο μαλθουσιανός ρατσισμός: Η ανελέητη ΕΞΟΝΤΩΣΗ (οικονομική, κοινωνική, πολιτική, πνευματική, αλλά και φυσική – άπειρες οι αυτοκτονίες) των «κατώτερων παιδιών του Θεού»: Των εργαζομένων και των πλατιών λαϊκών στρωμάτων, η μετατροπή αυτών των «κατώτερων παιδιών» σε ζωντανά και νεκρά λείψανα. 

Αυτήν τη φρίκη βιώνουμε σήμερα… 

Θα είναι μια φρίκη δίχως ΤΕΛΟΣ, αν δεν καταποντίσουμε, με την ψήφος μας, τα κυβερνητικά ανδρείκελα της τοκογλυφικής ευρω-χούντας, την ΚΕΝΤΡΙΚΗ «εγκληματική οργάνωση» του 4ου Ράιχ 

Αν παραμείνει αυτή η κατοχική κυβέρνηση των ανδρεικέλων του χρήματος η φρίκη θα είναι δίχως τέλος… 

ΟΛΟΙ πλέον γνωρίζουμε…
 
Και τα λόγια πλέον είναι περιττά… 
ΤΩΡΑ έχει το λόγο η εκλογική ΠΡΑΞΗ.
 

Μια ΠΡΑΞΗ μονόδρομος: ΣΥΝΤΡΙΒΗ της κυβέρνησης των μαφιόζων του χρήματος, της κυβέρνησης που είναι η ΦΡΙΚΗ δίχως ΤΕΛΟΣ…

Πηγή Ρεσάλτο 

Απ' την εξουσία στην ανυπαρξία: Μισή πλατεία δρόμος!

 

Όση ακριβώς και η χθεσινή συγκέντρωσή σας κύριε "πρωθυπουργέ"!

Ούτε καν μισό τσιγάρο δρόμος!
Μισή πλατεία!
Τρία λεπτά! Το πολύ!
Από τα σκαλάκια μέχρι την εξέδρα σας!
Περισσότερο πρόβλημα στην κυκλοφορία προκάλεσαν τα πούλμαν απ' την Καλαμάτα, παρά η λαοθάλασσα(!) των πιστών οπαδών σας!

Και τί δεν θα δίναμε να είμασταν εκείνη την ώρα μέσα στην σκέψη σας.
Να βλέπαμε και να μυρίζαμε τον πανικό σας!
Η τέλεια απόλαυση!
Η τέλεια εκδίκηση!
Έτσι είναι! Έγκλημα και Τιμωρία!

Και τα δικά σας εγκλήματα είναι πολλά.
Και διαχρονικά.  
Σε βάθος χρόνου!
Κύριε "πρωθυπουργέ"!

Διασώσατε δύο και τρείς φορές το ΠαΣοΚ. Τότε! Σ' εκείνες τις εποχές που αν δεν το κάνατε δεν θα υπήρχε η οκταετία του κιτρινιάρικου Γκόλουμ, και τα πράγματα θα ήταν εντελώς διαφορετικά.

Αν δεν υπήρχαν τα βρώμικα χέρια εξωθεσμικών και εξωχώριων παραγόντων που κινούσαν το δικό σας χέρι, δεν θα είχαμε φτάσει στην πτώχευση, και ούτε βέβαια κατά διάνοια θα είχατε γίνει "πρωθυπουργός"!

Ξαναδιασώσατε τους υπεύθυνους αρχηγούς, υπαρχηγούς και το κακό συναπάντημα του ΠαΣοΚκαι τον Νοέμβριο του 2011 και τον Ιούνιο του 2012.
Τώρα, επιχειρείτε να τους επανα-ξανα-διασώσετε και πάλι!

Και εν τω μεταξύ, σε πλήρη σύμπνοια και αλληλεξάρτηση μαζί τους κουρελιάσατε το Σύνταγμακαι τους νόμους (ακόμη και μέχρι σήμερα ο υπουργός Οικονομικών σας αρνείται να υπακούσειτην Δικαιοσύνη και τον νόμο στο θέμα των απολυμένων καθαριστριών!)...

Προδώσατε την Δημοκρατία (κυβερνάτε δυό χρόνια τώρα με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, και την συγκατάθεση του άλλου επίορκου εσχατόγερου!)...

Ξεπουλήσατε τον δημόσιο πλούτο της χώρας (οικονομικά εγκλήματα που δεν θα μείνουν ποινικά ατιμώρητα)...

Γίνατε επίορκος όσων όρκων έχετε δώσει περί προστασίας των πολιτών και της χώρας από ξένη επιβουλή (ακόμη και το αγγλικό Δίκαιο μας φέρατε ως "μπαμπούλα" και "φύλακα άγγελο" των τοκογλύφων στους οποίους είσαστε υποχείριο!)

Έγκλημα και Τιμωρία κύριε "πρωθυπουργέ"!
Στην ουσία δεν υπήρξατε ποτέ πρωθυπουργός της Ελλάδας!
Πρωθυπουργός των τραπεζών, ναί! 
Της τρόϊκας, ναι!  
ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΠΟΤΕ!

Ούτε καν αρχηγός κόμματος υπήρξατε! 
Η δική σας ιδεολογία του "έρποντος φασισμού" και του προσωπικού σας ατομικισμού και αμοραλισμού δεν χωράει σε κανένα κόμμα.

Μόνον "αναγκαίο κακό" υπήρξατε.
Με ημερομηνία λήξης..

Και η ημερομηνία αυτή έφτασε!
Καληνύχτα, κύριε "πρωθυπουργέ"!... 

Πηγή "Ουδέν Σχόλιον"

Ψηφίστε τους καθαρούς όχι όσους πόνεσαν το λαό

Ψηφίστε τους καθαρούς όχι όσους πόνεσαν το λαό

 

May 25, 2014 1:06 am Category: Παραπολιτικα Leave a comment A+ / A-
Θα επαναλάβω την έκκλησή μου προς τους πολίτες της Κύπρου ενόψει των Ευρωεκλογών… Πριν χαρίσετε τη ψήφο σας στα κόμματα και τους πολιτικούς που κατέστρεψαν την οικονομία και έστειλαν στην ανεργία χιλιάδες ανθρώπους, σκεφτείτε τι είχατε και τί χάσατε μέσα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα, επειδή αυτοί που ορκίστηκαν να υπηρετήσουν το λαό, έκλεψαν στο όνομα των …πολιτών.
Πολιτικοί, τραπεζίτες και οικονομικοί παράγοντες εξαφάνισαν τον πλούτο του κυπριακού κράτους. Ηρθε η ωρα του λαού να πληρώσει με το ίδιο νόμισμα αυτούς που τον πόνεσαν και τον μετέτρεψαν σε δούλο στον ίδιό του τον τόπο. Καλύτερα η αποχή παρά η επιβράβευση των πολιτικών τους. Και σήμερα έχετε τη μεγάλη ευκαιρία. Ο καθηγητής Μάριος Ευρυβιάδης (φωτογραφία) είναι μία εξαιρετική περίπτωση Κυπρίου και επιστήμονα και η Κύπρος τον χρειάζεται στις Βρυξέλλες…
ΥΣΕΡΟΓΡΑΦΟ (προς τον κ. Πρέσβη): Μερικοί στην Πρεσβεία δεν έπαιξαν «καθαρά» και δεν πρόσφεραν καλές υπηρεσίες στον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ. Ο κ. Αναστασιάδης δεν έδωσε ποτέ τη συναίνεσή του για τη μετάβαση του κ. Μπάιντεν στην κατεχόμενη Λευκωσία. Το λάθος του Προέδρου της Δημοκρατίας ήταν ότι δεν ενημέρωσε εγκαίρως την Ουάσιγκτον… Διότι ο Αμερικανός αντιπρόεδρος δεν είχε καμία όρεξη να επισκεφθεί το ανδρείκελο της κατοχικής δύναμης. Ηταν το μοναδικό μελανό σημείο της επίσκεψης.
Ο Κασουλίδης και το σχέδιο λύσης: Ενοχλήθηκαν μερικοί αναγνώστες και μου έγραψαν τα παράπονά τους για το σχόλιό μου, που αφορούσε τονυπουργό Εξωτερικών Ιωάννη Κασουλίδη. Προσωπικά πιστεύω ότι το 2004 υποστήριξε το σχέδιο Ανάν από σεβασμό προς τον μέντορά του, Γλαύκου Κληρίδη. Εάν το αποτέλεσμα της νέας προσπάθειας είναι ένα νέο σχέδιο Ανάν ή παραλλαγή του, ο κ. Κασουλίδης θα αρνηθεί να δώσει την υποστήριξη του. Ο υπουργός Εξωτερικών δικαιούται εύσημα για την αλλαγή της πολιτικής των ΗΠΑ έναντι του στρατηγικού ρόλου της Κύπρου. Με την βοήθεια μερικών ρομαντικών της Ομογένειας, και διπλωματών, που δεν διαβρώθηκαν την εποχή της προσπάθειας επιβολής του σχεδίου Ανάν, έπεισε τα ανώτερα δώματα της αμερικανικής διπλωματίας. Σημαντικότατη, βεβαίως, και η συνδρομή του Προέδρου της Δημοκρατίας. Τώρα, πρέπει να εργαστούν σοβαρά και να μην χάσουν την ευκαιρία που κέρδισαν, να μπορούν να μιλήσουν με τον Αμερικανό αντιπρόεδρο, όποτε θεωρούν ότι απαιτείται.

Στείλε την Αλ Σάλεχ …στις Βρυξέλλες με την ΕΛΙΑ και μείνε εσύ εδώ με τους αφρικανούς φίλους της

 

Το  κορίτσι, είδε φως και μπήκε….
Κολητή του Βενιζέλου απο την ΣΑΛΟΝΊΚΗ και ρεπουμπλικάνα, αφού πιστεύει ότι ο Κολοκοτρώνης ήταν Οθωμανός και η ίδια ελληνίδα…
afroditi-al-salex-mesa2
Άλλωστε ο καθένας μπορεί να πιστεύει ότι θέλει…
Επίσης πιστεύει ότι είναι πολιτικός επιστήμων, άσχετα απο το αν δεν ξέρει που παν τα 4, πιστεύει ότι είναι πολιτικός και πολλά άλλα….
afroditi-al-salex-mesa3
τις φώτο, τις τραβά μεταξύ Αθηνών και Λονδίνου και εις βάρος των ελλήνω και υπέρ των εποίκων. Ούτε που διανοείται να πάει στην ιδιαίτερη πατρίδα της την Συρία, πόσο μάλλον στην Αφρική…
ΜΑΥΡΙΣΤΕ ΤΗΝ

images (2)
Η κυρία δεν φοβάται να δείξει το μίσος της για τους έλληνες που την κάναν κυρία ενώ έπρεπε να την στείλουν πακέτο στον ΑΣΑΝΤ και αυτός θα ήξερε τι να κάνει με την νεοταξίτισα….ΜΗΝ ΤΗΝ ΞΕΧΑΣΕΤΕ…ΜΑΥΡΟ
Βέβαια είναι άτυχη…αν και θα βρεί τρόπους για τα προς το ζείν…διότι μάλλον δεν θα καταφέρει να ευδοκιμήσει και ας πήγε και κάτω απο την ελιά…
images (1)
Ένα έχουμε να πούμε….
Πρέπει σε αυτήν την χώρα, κάποτε να τελειώνουμε με αυτά τα ανέκδοτα…για να το καταφέρουμε, έχουμε την ψήφο…ακόμα. Ας την χρησιμοποιήσουμε σωστά….

Μπέπε Γκρίλo: «Η Ελλάδα μπορούσε να σωθεί. Δεν υπήρξε, όμως, η απαιτούμενη βούληση»

20140524_5380fc1cac73e

 

Ο Μπέπε Γκρίλο ολοκλήρωσε την προεκλογική του εκστρατεία στην κατάμεστη πλατεία του Αγίου Ιωάννη, στο κέντρο της Ρώμης. «Η Ελλάδα μπορούσε να σωθεί, ήταν μόνον το 2% του ΑΕΠ της Ευρώπης. Δεν υπήρξε, όμως, η απαιτούμενη βούληση», τόνισε ο ιδρυτής…
Ο Μπέπε Γκρίλο ολοκλήρωσε την προεκλογική του εκστρατεία στην κατάμεστη πλατεία του Αγίου Ιωάννη, στο κέντρο της Ρώμης. «Η Ελλάδα μπορούσε να σωθεί, ήταν μόνον το 2% του ΑΕΠ της Ευρώπης. Δεν υπήρξε, όμως, η απαιτούμενη βούληση», τόνισε ο ιδρυτής του Κινήματος των 5 Αστέρων. Ο Γκρίλο υπογράμμισε ότι το κίνημά του θα δώσει μάχη υπέρ του κατώτατου εγγυημένου εισοδήματος για τους πολίτες, ώστε κάθε δήμος να βρίσκει «χρήσιμες δουλειές» σε ανέργους. «Στην ευρωπαϊκή ήπειρο, μόνον η Ελλάδα και η Ιταλία δεν έχουν υιοθετήσει το μέτρο αυτό», πρόσθεσε.
Ο Ιταλός πολιτικός και ηθοποιός υπογράμμισε επίσης ότι «αν το Κίνημα 5 Αστέρων κερδίσει τις εκλογές, ο ίδιος θα ζητήσει την άμεση διεξαγωγή δημοψηφίσματος, ώστε να αποφασίσουν οι ιταλοί πολίτες αν θέλουν να βγουν ή όχι από το ευρώ».
Η κληρονομιά του Μπερλινγκουέρ
Οι Ιταλοί σχολιαστές τονίζουν με έμφαση ότι ο Μπέπε Γκρίλο, χθες, αναφέρθηκε στην μορφή του Ενρίκο Μπερλιγκουέρ, τονίζοντας ότι « το κίνημά του, είναι ο πραγματικός κληρονόμους του μεγάλου ιταλού ευρωκομμουνιστή ηγέτη, διότι παλεύει για διαφάνεια και αξιοκρατία». Είναι ενδεικτικό ότι στην προεκλογική αυτή εκστρατεία, την κληρονομιά του Μπερλιγκουέρ διεκδίκησαν ο Γκρίλο, ο κεντροαριστερός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι αλλά και η «ιταλική λίστα Τσίπρας».
Σύμφωνα με ό,τι διαρρέει από τα γκάλοπ, πάντως, πρώτη στις εκλογές αναμένεται να αναδειχθεί η κεντροαριστερά, δεύτερος ο Μπέπε Γκρίλο και τρίτη η κεντροδεξιά του Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

Απλοί τρόποι να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σύστημα του παιδιού

  ΠΑΙΔΙ  |  10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020 | 06:00  |  IMOMMY TEAM Ειδικά αυτήν την περίοδο που η πανδημία του κοροναϊού απειλεί την υγεία ...