Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2014

Τρεις βουλευτές της Ν.Δ. φυγάδευσαν 3,5 εκατ. ευρώ στο εξωτερικό

  

Τρεις βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, οι οποίοι έστειλαν με εμβάσματα σε τράπεζες του εξωτερικού το ποσό των 3,5 εκατ. ευρώ την περίοδο 2009-2012 φέρνουν στο φως οι έλεγχοι των αρμόδιων υπηρεσιών.
Το Κέντρο Ελέγχου Φορολογουμένων…

Μεγάλου Πλούτου (ΚΕΦΟΜΕΠ), μετά τα πρώτα 46 ονόματα που εντόπισε να έχουν φυγαδεύσει μέσω εμβασμάτων στις τράπεζες του εξωτερικού αδήλωτα χρήματα 100 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με το «Πρώτο Θέμα», ανακάλυψε τώρα μέσω των ελέγχων και των διασταυρώσεων άλλους 600 φορολογούμενους που έχουν διακινήσει μεγάλα ποσά χωρίς προηγουμένως να έχουν δηλωθεί στην Εφορία.
Την προηγούμενη εβδομάδα το ΚΕΦΟΜΕΠ απέστειλε στην ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών έναν κατάλογο στον οποίο περιλαμβάνονται γνωστοί έλληνες επιχειρηματίες, γιατροί δικηγόροι, πολιτικοί μηχανικοί, αλλά και πολιτικοί, για τους οποίους ο έλεγχος διαπίστωσε ότι έχουν διακινήσει συνολικά ε τράπεζες του εξωτερικού από το 2009 έως το 2012, ήτοι στην αιχμή της οικονομικής κρίσης, πάνω από 2 δισ. ευρώ μαύρο χρήμα.
Για τους τρεις βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, αναφέρεται πως διαπιστώνεται ακόμα ότι τα εμβάσματά τους στο εξωτερικό δεν δικαιολογούνται από τα «πόθεν έσχες» που έχουν καταθέσει και είναι δημοσιοποιημένα.
Επίσης, ο έλεγχος διαπίστωσε ότι δύο πολύ γνωστοί έλληνες επιχειρηματίες έχουν καταθέσεις άνω των 20 εκατ. έκαστος, που δεν δικαιολογούνται.
Οι 600 αυτοί φορολογούμενοι θα κληθούν τις επόμενες ημέρες από τις φορολογικές αρχές να δικαιολογήσουν πού βρήκαν τα χρήματα, τα οποία για την Εφορία θεωρούνται «μαύρα», καθώς δεν έχουν δηλωθεί στις φορολογικές δηλώσεις των τελευταίων 10 ετών.
Δηλαδή, θα παραλάβουν αύριο Δευτέρα μία επιστολή, στην οποία θα αναγράφεται ότι εντός των επόμενων 5 ημερών θα πρέπει να προσέλθουν στα γραφεία του ΚΕΦΟΜΕΠ στη λεωφόρο Κηφισίας.
Στην περίπτωση που δεν μπορέσουν να δικαιολογήσουν τα αδήλωτα ποσά, τότε θα επιβληθούν φόροι και πρόστιμα που προβλέπονται από τη νομοθεσία. Επί της ουσίας δηλαδή θα φορολογηθούν με την υπάρχουσα κλίμακα φορολογίας. Αυτό αφορά και τους τρεις βουλευτές της ΝΔ με τα αδήλωτα χρήματα που έβγαλαν στο εξωτερικό, το ύψος των οποίων είναι λίγο παραπάνω από 1 εκατ. ευρώ για τον καθένα.

Πυρήνας Κασιδιάρη πίσω από την Εθνική Αυγή

Μεσαία και κατώτερα στελέχη-υποστηρικτές της Χρυσής Αυγής που έχουν δώσει τα… διαπιστευτήριά τους στον Ηλία Κασιδιάρη, είναι τα πρόσωπα που υπογράφουν το καταστατικό του νέου κόμματος «Εθνική Αυγή».
Το «Εθνος…

της Κυριακής» παρουσιάζει τα βιογραφικά των 206 ιδρυτικών στελεχών που υπογράφουν το καταστατικό, κάνοντας λόγο για «Πυρήνα Κασιδιάρη», πίσω από το νέο κόμμα.
Όπως επίσης αναφέρεται μεταξύ άλλων, με το γενικό γραμματέα Ν. Μιχαλολιάκο να βρίσκεται προφυλακισμένος στις φυλακές Κορυδαλλού, ο Κασιδιάρης έχει αναλάβει πρόθυμα καθήκοντα αρχηγού, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, εδώ και καιρό συζητιέται στο εσωτερικό της ΧΑ η επόμενη μέρα της οργάνωσης και πάντα το δικό του όνομα αναφερόταν.

«Ο νέος αρχηγός»
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο Κασιδιάρης διεκδικεί τα σκήπτρα του αρχηγού αξιοποιώντας το στελεχιακό δυναμικό του κόμματος που τον ακολουθεί τυφλά και έχει «εμποτιστεί» από νεαρή ηλικία με τα μηνύματα της εθνικοσοσιαλιστικής θεωρίας. Είναι η γενιά των πολεμιστών του «Κάσι», όπως τον αποκαλούν, που πιστεύουν ότι η ηγετική φυσιογνωμία και η επικοινωνιακή ικανότητα του βουλευτή θα μπορέσει να οδηγήσει τη Χρυσή Αυγή μακριά από τη διάλυση, παραμερίζοντας την ομάδα στελεχών που υποστηρίζει τους έγκλειστους ηγέτες.
Εξάλλου, λόγω και του νεαρού της ηλικίας, οι έφεδροι του Κασιδιάρη ταυτίζονται μαζί του. Τα περισσότερα από τα ιδρυτικά στελέχη της Εθνικής Αυγής έχουν φωτογραφίες μαζί του στις σελίδες τους στο Facebook.
Ο Μιχάλης Γιαννόγκωνας, πρόεδρος του νέου κόμματος, ανήκει στους στενούς συνεργάτες του Κασιδιάρη και είναι πρόσωπο της εμπιστοσύνης του. Ο Κασιδιάρης του ανέθεσε τη δημιουργία πυρήνων στα Μέγαρα, τη Μάνδρα και τον Ασπρόπυργο, όπου έδινε διαρκώς το «παρών» στηρίζοντας το «δεξί» του χέρι. Είναι επίσης συντοπίτες, καθώς κατάγεται από τα Λάγια Λακωνίας, όπως και ο Κασιδιάρης. Είναι γεννηθείς στις 27 Ιουλίου του 1981.
Ανάμεσα στα ιδρυτικά μέλη είναι και ο Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος, «παιδί» του Κασιδιάρη, που ανήκει στον πυρήνα Ασπροπύργου.
Ο Μαυροδής Κασιδιάρης, αξιωματικός του εμπορικού ναυτικού που έλκει την καταγωγή του επίσης από τη Μάνη, έσπευσε να υπογράψει για την ίδρυση της εθνικής Αυγής και να στηρίξει την οικογένεια Κασιδιάρη. Ακόμη και η ανακοίνωση του νέου κόμματος έγινε με τους όρους Κασιδιάρη στην επέτειο των Ιμίων και από τον Σταύρο Κρίκο, που διορίστηκε εκπρόσωπος της Εθνικής Αυγής.
Άνθρωπος του Μιχαλολιάκου θεωρείται ο πολιτευτής Α’ Αθήνας Πέτρος Καψάλης, ο οποίος είναι από τους πρώτους που υπογράφουν την ίδρυση της Εθνικής Αυγής.
Φανατικός χρυσαυγίτης που λογοδοτεί στον αρχηγό, αποτελεί το αντίπαλον δέος του Γιαννόγκωνα. Ωστόσο, δεν κατάφερε να επικρατήσει στην ίδρυση του κόμματος-κλώνου και τελικά πρόεδρος και ιδρυτής έγινε το δεξί χέρι του Κασιδιάρη.

Κλαίει ο Παπανδρέου που απαγορευτηκε στους αλλοδαπούς το δικαίωμα στην ψήφο

 
ΦΟΒΑΤΑΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ – ΤΟΣΟΥΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΥΣ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΕ
Πλήγμα κατά του μεταρρυθμιστικού πνεύματος θεωρεί ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου τη στέρηση του….
δικαιώματος του εκλέγειν και εκλέγεσθαι στους μετανάστες που διαμένουν νόμιμα στην Ελλάδα. Παράλληλα ο κ. Παπανδρέου τονίζει ότι υπάρχει «στροφή σε αντιλήψεις, νοοτροπίες και συμπεριφορές που μας κρατούν δέσμιους σε ό,τι μας οδήγησε στην κρίση, αποτελούν σύνηθες πλέον φαινόμενο».Ο πρώην πρωθυπουργός τονίζει επίσης ότι όλα αυτά συμβαίνουν «σε μια περίοδο που απαιτείται διαρκής και έντονη μεταρρυθμιστική δράση, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα πραγματικά προβλήματα που ταλανίζουν τη χώρα και να διαμορφωθούν οι όροι και οι προϋποθέσεις για περισσότερη Δημοκρατία, ισονομία, ευνομία, αλλά και οι συνθήκες για μια βιώσιμη ανάπτυξη».Κατηγορεί την κυβέρνηση ότι με την απόφασή της «θέλει να στερήσει το δικαίωμα φωνής σε ανθρώπους καθόλα νόμιμα διαβιούντες στην Ελλάδα, που δουλεύουν στις οικοδομές, στα εστιατόρια και τα ξενοδοχεία μας, στα σπίτια μας φροντίζοντας ασθενείς, παιδιά και υπερήλικες, που έχουν ανοίξει μικρές επιχειρήσεις βοηθώντας στην ανάπτυξη του τόπου».
Αναρωτιέται «τι φοβάται αυτή η κυβέρνηση; Τη φωνή των ασθενέστερων στην κοινωνία μας»; Και εκφράζει ανησυχία ότι «αν αυτοί δεν έχουν φωνή, θα υπονομευτεί και η φωνή γενικότερα όσων εργάζονται σε δύσκολες συνθήκες, δηλαδή και Ελλήνων πολιτών».
Ο κ. Παπανδρέου υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση, με αυτό τον τρόπο δεν συμβάλει στην ομαλή ενσωμάτωση των μεταναστών. Αντίθετα, τονίζει, «δημιουργεί ένα πολιτικό και ψυχολογικό χάσμα που θα εντείνει την καχυποψία και τον ρατσισμό».
Χαρακτηρίζει «ντροπή» το γεγονός ότι «ο μετανάστης που δουλεύει στην χώρα μας γίνεται εξιλαστήριο θύμα και χρησιμοποιείται ως άλλοθι για τα προβλήματα ενός πολιτικού και οικονομικού συστήματος που χρειάζεται ριζοσπαστικές τομές».
Καλεί την κυβέρνηση να αντιληφθεί ότι επιφέρει πλήγμα στη Δημοκρατία, στα ανθρώπινα και πολιτικά δικαιώματα και αντί να ενώνει τις κοινωνικές δυνάμει, καλλιεργεί ζιζάνια που ενισχύουν τους διαχωρισμούς και κατατρώνε το κοινωνικό σώμα. Και ζητά, από την κυβέρνηση να προτάξει το εθνικό και το δημόσιο συμφέρον, αντί τις μικροπολιτικές σκοπιμότητες.
Σε ό,τι τον αφορά προσωπικά ο κ. Παπανδρέου τονίζει ότι δεν πρόκειται να δεχτεί ποτέ ή να ανεχτεί καμία οπισθοδρόμηση, πολύ περισσότερο όταν αυτή αφορά σε ζητήματα αρχών.

Πόσο ψωμί μπορείτε να τρώτε κάνοντας δίαιτα

 

Ξεκινώντας μια προσπάθεια απώλειας βάρους, για πολλούς η λέξη ψωμί είναι απαγορευμένη. Για άλλους είναι η συνήθης «κλεψιά» μέσα στην ημέρα την ημέρα. Τι ισχύει όμως πραγματικά;



Το ψωμί αποτελεί μια πηγή υδατανθράκων στη διατροφή μας. Οι υδατάνθρακες θα πρέπει να αποτελούν το 50 – 55 % των θερμίδων που λαμβάνουμε ημερησίως. Κατά συνέπεια τρόφιμα που μας δίνουν υδατάνθρακες, όπως το ψωμί, σαφέστατα και δεν απαγορεύονται.

Παρολαυτά, αποτελούν συστατικά που όταν απορροφώνται από τον οργανισμό εκκρίνεται μια ορμόνη που λέγεται ινσουλίνη. Η ορμόνη αυτή είναι και ορεξιογόνος και λιπογόνος. Δηλαδή όταν τρώμε πολλούς υδατάνθρακες και δεν χορταίνουμε εύκολα, άρα θέλουμε μεγαλύτερη ποσότητα, και καθαρά ορμονικά δημιουργείται το υπόβαθρο για ευκολότερη αποθήκευση και δυσκολότερη κινητοποίηση του σωματικού μας λίπους.

Το συμπέρασμα είναι ότι κάνοντας μια δίαιτα δεν αποφεύγουμε το ψωμί και τρόφιμα που περιέχουν υδατάνθρακες, αλλά προσέχουμε την ποσότητα που καταναλώνουμε. Μια φέτα ψωμί στο γεύμα θα μπορούσε να θεωρηθεί ένας μέσος όρος, ωστόσο η ακριβής ποσότητα ψωμιού και γενικότερα υδατανθράκων στη δίαιτα καθορίζεται με βάση τις εκάστοτε ανάγκες και τα χαρακτηριστικά κάθε οργανισμού.

Τέλος, θα πρέπει να σημειωθεί ότι είναι καλύτερο να τρώμε ψωμί ολικής αλέσεως, όχι λόγω θερμίδων, αλλά λόγω πιο ήπιας απορρόφησης των υδατανθράκων από τον οργανισμό μας.

Ο Σόιμπλε κάνει κουμάντο στην Ελλάδα

 

  • 0
     
C1C52D1971E28A92C72F02504282AED8.jpg
  Με «γερμανική σφραγίδα» θα είναι το τρίτο μνημόνιο, καθώς ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ετοιμάζει νέο σχέδιο για τη Ελλάδα, με παρεμβάσεις στο δημόσιο τομέα και τη φορολογία, για την κάλυψη του χρηματοδοτικού κενού της Ελλάδας για την επόμενη τριετία.
Σύμφωνα με πληροφορίες της Realnews, κατ” εντολή του Σόιμπλε, συντάσσεται από τα στελέχη του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών ολοκληρωμένο σχέδιο για τη μεταρρύθμιση του ελληνικού κράτους, το οποίο θα αποτελέσει τη βάση του τρίτου μνημονίου.
Το νέο μνημόνιο θα προβλέπει δάνειο ύψους από 15 έως 17 δισ. ευρώ, δεν θα περιλαμβάνει άμεσα εισπρακτικά μέτρα και θα έχει «ρήτρα μεταρρυθμίσεων» με αυστηρό χρονοδιάγραμμα εφαρμογής μέχρι το 2017. Καταρτίζεται από ειδική ομάδα του γερμανικού δημοσίου με το χαρακτήρα του κατεπείγοντος και πρόκειται να συμπεριληφθεί στο υπό διαμόρφωση μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα της ελληνικής οικονομίας για την περίοδο 2014-2017.
Το πρόγραμμα έχει προετοιμαστεί από τον κατοικοεδρεύοντα στην Αθήνα επικεφαλής της ομάδας δράσης Χορστ Ράιχενμπαχ, ενώ είχε προταθεί από το γερμανό υπουργό Οικονομικών προς τον έλληνα ομόλογό του, Γιάννη Στουρνάρα, προκειμένου να εξυπηρετηθεί το χρηματοδοτικό κενό χωρίς την υπογραφή τρίτου μνημονίου.
Σύμφωνα με πληροφορίες της Realnews, ο Β. Σόιμπλε, δίνοντας την εντολή για την κατάρτιση του σχεδίου μεταρρυθμίσεων, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «οι Έλληνες δεν έχουν κράτος» και «απαιτείται αναδόμηση εκ βάθρων».
- See more at: http://arouraios.gr/2014/02/o-soimple-kanei-koumanto-sthn-ellada/#sthash.cszcgkho.dpuf

Αποκαλυπτική έρευνα: Απόφοιτοι πανεπιστημίου το 40% των νέων αγροτών

 

  • 0
     
agrotes.jpg

Μεταβάλλεται σταδιακά το προφίλ του Έλληνα αγρότη, ο οποίος από σκέτος γεωργός, που απλά παραδίδει τη σοδειά του σε κάποιον μεσάζοντα ή σε κάποια βιομηχανία, τώρα αρχίζει να αποκτά βαθμιαία επιχειρηματική κουλτούρα επαγγελματία, ο οποίος δραστηριοποιείται στην παραγωγή αγροτοδιατροφικών προϊόντων.
Η καινούργια αυτή πραγματικότητα, η οποία συνοδεύεται και από την είσοδο νέων ανθρώπων στην αγροτική παραγωγή, δεν είναι βέβαια ένα χαρακτηριστικό, το οποίο συναντάται σε όλες τις περιοχές της χώρας, ενώ δεν αφορά όλων των ειδών τις καλλιέργειες και τα προϊόντα.
Όμως μία πρόσφατη έρευνα της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής σε ένα πολύ μεγάλο δείγμα 10.000 αγροτικών νοικοκυριών στο ανατολικό τμήμα του νομού Θεσσαλονίκης, αποκαλύπτει αυτή την αλλαγή της νοοτροπίας του αγροτικού κόσμου.
«Σε έρευνα που κάναμε το 2013, ο μέσος όρος ηλικίας του αγρότη της ανατολικής Θεσσαλονίκης, είναι 52 χρονών, όταν στο υπόλοιπο της χώρας είναι στα 68 έτη. Το 40% των αγροτών αυτής της περιοχής είναι απόφοιτοι πανεπιστημίου, ενώ το 87% των απασχολούμενων στον αγροτικό τομέα είναι χρήστες του διαδικτύου και θέλουν να ενημερώνονται για τις εξελίξεις και να συμμετέχουν σε προγράμματα κατάρτισης, καλύπτοντας μάλιστα με δικούς τους πόρους τα σχετικά έξοδα», τονίζει σχετικά ο γεωπόνος, κ. Βαγγέλης Βέργος, διευθυντής του Κέντρου Αγροδιατροφικής Επιχειρηματικότητας της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής.
«Απαιτείται να γίνει κατανοητό πως ο αγροτικός κόσμος έχει αρχίσει να σκέπτεται επιχειρηματικά. Πολλές εκατοντάδες άτομα καθημερινά έρχονται στη Σχολή μας, για να επιμορφωθούν, πληρώνοντας από την τσέπη τους», προσθέτει ο ίδιος και συνεχίζει λέγοντας πως «η κρίση έχει διαδραματίσει μεγάλο ρόλο σ΄ αυτή την αλλαγή της κατεύθυνσης, που παρατηρείται σε αρκετούς αγρότες. Παράλληλα, η κρίση οδήγησε και στην αύξηση κατά περίπου δύο ποσοστιαίες μονάδες (έφτασε σχεδόν στο 13%) της συμμετοχής του πρωτογενούς τομέα επί του συνόλου του ενεργού πληθυσμού».
Ωστόσο, παρόλο που τα ευρήματα της έρευνας είναι ενθαρρυντικά, ο Έλληνας αγρότης χρειάζεται να υλοποιήσει ακόμη πολλά βήματα για να μπορέσει να παράγει περισσότερα ανταγωνιστικά προϊόντα, τα οποία θα έχουν τύχη στις ξένες αγορές.
«Χρειάζεται ο αγρότης-παραγωγός να γίνει και αγρότης-επιχειρηματίας, ενώ εκτός από αγροτοδιατροφικά προϊόντα, απαιτείται να οδηγηθεί και στην παραγωγή βιο-αγροτοδιατροφικών ειδών. Αυτά είναι προϊόντα με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και για ειδικές ομάδες πληθυσμού, όπως το αλεύρι χωρίς γλουτένη. Σήμερα κάνουμε εισαγωγές τέτοιων προϊόντων στην Ελλάδα από την Τουρκία, γιατί εμείς παραγωγή ανάλογης πρώτης ύλης δεν έχουμε», υπογραμμίζει ο κ. Βέργος.
Ακόμη, κατά τον ίδιο, ο αγρότης είναι απαραίτητο να προσανατολισθεί σε ποιοτικότερη παραγωγή, με χαμηλότερα κόστη και με τη μικρότερη δυνατή επιβάρυνση στο περιβάλλον.
Γεωργία ακριβείας
Αυτό μπορεί να συμβεί, υιοθετώντας τις μεθόδους της γεωργίας ακριβείας, η οποία χωρίς να απαιτεί υψηλές επενδύσεις, δίνει υπέρτερα αποτελέσματα, τα οποία όμως απαιτούν ενημέρωση και επιμόρφωση από την πλευρά των αγροτών, καθώς και χρήση νέων τεχνολογιών.
Ανάλογες μεθόδους αξιοποιούν καλλιεργητές, οι οποίοι έχουν υλοποιήσει συμφωνίες συμβολαιακής γεωργίας. Η γεωργία ακριβείας είναι ακόμη σχετικά άγνωστη στον Έλληνα αγρότη, αλλά εφαρμόζεται εδώ και χρόνια στις ΗΠΑ και στην Ευρώπη, όταν στη χώρα μας οι καλλιεργητές δεν κάνουν ούτε εδαφολογικές αναλύσεις κόστους 50 ευρώ για τα χωράφια τους.
«Ο αγρότης πρέπει να πάρει σωστή ενημέρωση, προκειμένου να αποφύγει αδικαιολόγητα κόστη, που μπορεί να έχουν και αρνητικές επιπτώσεις, όπως με την εκτεταμένη χρήση λιπασμάτων, αλλά και με την προμήθεια πολύ μεγάλων καλλιεργητικών μηχανημάτων για τους συγκριτικά μικρούς ελληνικούς κλήρους», καταλήγει ο κ. Βέργος.
Στο ίδιος μήκος κύματος ήταν πριν από λίγες ημέρες και από εκδήλωση, στο πλαίσιο της 25ης έκθεσης AGROTICA, ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, κ. Θεοφάνης Γέμτος, υπογραμμίζοντας χαρακτηριστικά πως «δυστυχώς για πολλά χρόνια ασχολούμαστε με τις επιδοτήσεις και καθόλου με το κόστος παραγωγής, που είναι στοιχείο ανταγωνιστικότητας».
Νέες καλλιέργειες υψηλής αξίας
«Για υψηλότερα εισοδήματα και περισσότερες θέσεις εργασίας χρειάζεται να αλλάξουν οι καλλιέργειες και να στραφούμε σε καλλιέργειες υψηλής αξίας, όπως οπωροκηπευτικά και ανάπτυξη επιχειρηματικής κτηνοτροφίας», πρόσθεσε ο ίδιος. Επιπλέον, σημείωσε πως μόνο με τη μείωση του κόστους εργασίας στον αγροτικό τομέα δύσκολα θα αυξηθεί η ανταγωνιστικότητα, καθώς χρειάζεται επιπλέον εκμηχάνιση και χρήση υψηλής τεχνολογίας.
Την ίδια στιγμή, περισσότεροι από 8.000 νέοι αγρότες, που επιθυμούν να ασχοληθούν με τις αγροτικές εκμεταλλεύσεις, θα καλύψει το νέο πρόγραμμα Εγκατάστασης Νέων Γεωργών, οι αιτήσεις για το οποίο θα «τρέξουν» από τις 18 Μαρτίου μέχρι τις 16 Μαΐου 2014, σύμφωνα με τη σχετική πρόσκληση για το Μέτρο 112 «Εγκατάσταση Νέων Γεωργών».
Στόχος του προγράμματος είναι η πληθυσμιακή αναζωογόνηση της υπαίθρου με την εγκατάσταση νέων ανθρώπων κάτω των 40 ετών, μέσω της παροχής κινήτρων, προκειμένου να διευκολυνθεί η αρχική τους εγκατάσταση και η διαρθρωτική προσαρμογή των εκμεταλλεύσεών τους με την υποβολή επιχειρηματικού σχεδίου, γεγονός που θα συμβάλει θετικά, τόσο στην απασχόληση, όσο και στη διατήρηση του πληθυσμού στην ύπαιθρο. Η ρευστότητα των υποψηφίων, που θα ενταχθούν, θα τονωθεί άμεσα, καθώς θα λάβουν το 70% του ύψους της εγκεκριμένης χρηματοδότησής τους, ως προκαταβολή. Δικαίωμα υποβολής αίτησης ενίσχυσης στο μέτρο έχουν φυσικά πρόσωπα, εγγεγραμμένοι στο Ολοκληρωμένο Σύστημα Διαχείρισης και Ελέγχου, που εγκαταστάθηκαν για πρώτη φορά ως αρχηγοί γεωργικής εκμετάλλευσης, κατά το 14μηνο, που προηγείται της ημερομηνίας υποβολής της αίτησης ενίσχυσης.
Πηγή: Ημερησία
- See more at: http://arouraios.gr/2014/02/apokaluptiki-ereuna-apofoitoi-panepisthmiou-to-40-ton-neon-agroton/#sthash.UcZe0FyW.dpuf

Κουίκ: «Έρχονται σοβαρές αποκαλύψεις για τα διόδια»

 

Ο Εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων και Βουλευτής Επικρατείας Τέρενς Κουίκ, απαντώντας σε ερώτηση για τις αυξήσεις των διοδίων, επιτέθηκε στον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.

«Διάβασα τι είπε με αμετροέπεια ο κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Ότι "οι αυξήσεις στα διόδια έχουν ψηφιστεί από το 2007 - Όσοι το ξέχασαν ας το θυμηθούν". Η απάντησή μου είναι: Το 2007 οι Έλληνες δεν έπαιρναν τον σημερινό πακιστανικό μισθό. Ούτε συντάξεις της πείνας. Ούτε υπήρχαν 1,5 εκατομμύριο άνεργοι. Ούτε το καύσιμο κίνησης ήταν στα σημερινά επίπεδα. Οι περισσότεροι δεν το ξέχασαν, το θυμούνται. Ας τα θυμηθεί όλα αυτά και ο αδιάβαστος των Μνημονίων μεγαλοϋπουργός του ΠΑΣΟΚ, ένθερμος υποστηρικτής της ΝΔ του Αντώνη Σαμαρά. Ας θυμηθεί και τις δικές του διαψεύσεις πριν λίγες εβδομάδες στη Βουλή. Ο κ. Χρυσοχοΐδης μας προκύπτει και... ξεχασιάρης. Περισσότερα από την αρμόδια Τομεάρχη του Κινήματος Ραχήλ Μακρή, η οποία ετοιμάζεται για σοβαρές καταγγελίες και αποκαλύψεις με ονόματα και αριθμούς».
newpost.gr

«Έξοδος» για 1.800 συμβασιούχους

 

dimosioi-ipalliloi-570
Την οριστική απομάκρυνση 1.800 συμβασιούχων που εργάζονταν στο Δημόσιο με προσωρινές διαταγές, ανακοίνωσε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε εφαρμογή του νόμου που ψηφίστηκε τον Σεπτέμβριο του 2013, που προέβλεπε την επίσπευση των δικαστικών διαδικασιών.
Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, ο κ. Μητσοτάκης επισήμανε ότι έχουν ήδη απολυθεί 1.800 συμβασιούχοι που έχουν λήξει οι συμβάσεις τους και εργάζονταν με προσωρινές διαταγές, είτε λόγω απορριπτικών δικαστικών αποφάσεων είτε γιατί δεν ολοκληρώθηκαν οι δίκες μέχρι τις αρχές Νοεμβρίου, όπως προέβλεπε ο νόμος του υπουργείου Δικαιοσύνης.
Σύμφωνα με εκτιμήσεις ο αριθμός των συμβασιούχων που εργάζονταν με δικαστικές αποφάσεις, οι οποίοι θα απολυθούν οριστικά, αναμένεται να υπερβεί τις 3.500 υπαλλήλους από το σύνολο του Δημοσίου.
Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης, έχει ζητήσει από την τρόικα να συνυπολογιστούν στις 11.500 απολύσεις που πρέπει να πραγματοποιηθούν εντός του 2014, προκειμένου να μειωθεί ο αριθμός των «διαθέσιμων» υπαλλήλων που θα οδηγηθούν στην έξοδο από το Δημόσιο μετά την ολοκλήρωση της οκτάμηνης παραμονής τους στην κινητικότητα.

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα των Κυριακάτικων εφημερίδων

 

efimerides
Διαβάστε τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων που κυκλοφορούν την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου.















Hμερομηνία δημοσίευσης: 08/02/2014 

Ετοιμάζουν καλπονοθεία τον Μάιο;

 

0
 

Αφού δεν βρήκαν επενδυτή για τα ΕΛ.ΠΕ. του Λάτση μέσω ΤΑΙΠΕΔ, τώρα θα τα πουλήσουν μέσω χρηματιστηρίου!
Μέχρι χτες, όλο το μιντιακό σύστημα μας έλεγε ότι δεν υπάρχουν πετρέλαια.

Τώρα που ο Λάτσης θέλει να πουλήσει το ποσοστό του στα ΕΛ.ΠΕ., όλη η μιντιακή προπαγάνδα αλλάζει.

Τώρα, μας λένε για τις μεγάλες προοπτικές των ΕΛ.ΠΕ. λόγω της αξιοποίησης των κοιτασμάτων, για να αυξήσουν τη χρηματιστηριακή τους αξία.
Το ΧΩΝΙ το λέει από την πρώτη στιγμή: Πετρέλαια υπάρχουν και μπορούν να αξιοποιηθούν τα επόμενα χρόνια. Αυτοί, το κάνουν θέμα τώρα, για να δημιουργήσουν προσδοκίες, τις οποίες -όπως όλοι μάθαμε το '99- αγοράζουν και πουλάνε τα Χρηματιστήρια. Ποιος θα αγοράσει; Ο μικρομεσαίος επενδυτής. Πάλι..
Δημοσίευση: 8 Φεβρουαρίου 2014, 19:22
More Read This

Απλοί τρόποι να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σύστημα του παιδιού

  ΠΑΙΔΙ  |  10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020 | 06:00  |  IMOMMY TEAM Ειδικά αυτήν την περίοδο που η πανδημία του κοροναϊού απειλεί την υγεία ...