Σάββατο 18 Οκτωβρίου 2014

Ολοταχώς για αυτοδυναμία ο ΣΥΡΙΖΑ: Προηγείται σε τρεις νέες δημοσκοπήσεις

Ολοταχώς για αυτοδυναμία ο ΣΥΡΙΖΑ: Προηγείται σε τρεις νέες δημοσκοπήσεις
Τι δείχνουν τα στοιχεία που δημοσιεύονται στον Τύπο του Σαββατοκύριακου
Σταθερό προβάδισμα του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης έναντι της ΝΔ καταγράφουν τρεις νέες δημοσκοπήσεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας.
Προβάδισμα με 3,9% του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ δίνει νέα δημοσκόπηση της Καπα Research.
Το κόμμα του Αλ. Τσίπρα παγιώνει πλέον τη διαφορά έναντι της ΝΔ προκαλώντας «πονοκέφαλο» στο Μαξίμου.
Πιο αναλυτικά:
ΣΥΡΙΖΑ: 27,4%
ΝΔ: 23,5%
ΧΑ:  6,4%
ΠΑΣΟΚ: 5,8%
ΠΟΤΑΜΙ: 5,6%
ΚΚΕ: 5,3%
ΑΝΕΛ: 3,8%
ΛΑΟΣ: 1,6%
ΔΗΜΑΡ: 1,1%.
Ο Αντώνης Σαμαράς προηγείται του Αλέξη Τσίπρα, στο ερώτημα για το ποιός είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός, συγκεντρώνοντας το 42,5% έναντι 36,1% του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.
Ένας στους δύο πολίτες ( το 50,8) θα ήθελε ο νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας να εκλεγεί από την παρούσα Βουλή, χωρίς να οδηγηθεί η χώρα σε πρόωρες εκλογές ενώ το 42,3% επιθυμεί ο Πρόεδρος να εκλεγεί από νέα Βουλή η οποία θα προκύψει μετά από εκλογές.
Το 52,4% μάλιστα θεωρεί πως οι πρόωρες εκλογές θα ήταν αρνητική εξέλιξη για την οικονομία της χώρας και την ελληνική κοινωνία, την ώρα που το 46,5% δηλώνει πως δεν έχουμε αποφύγει τον κίνδυνο της εξόδου της χώρας από το ευρώ έναντι του 45,2% που θεωρεί πως δεν υπάρχει τέτοιο ζήτημα.
Το 40,3% θεωρεί πως καταλληλότερη κυβέρνηση θα ήταν αυτή που θα είχε ως κορμό της τη ΝΔ ενώ το 39,5% τον ΣΥΡΙΖΑ.
Ανοίγει η «ψαλίδα»
Στη δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας που δημοσιεύεται στην Καθημερινή της Κυριακής ο ΣΥΡΙΖΑ λαμβάνει 27,5% έναντι 20% της ΝΔ στην εκτίμηση πρόθεσης ψήφου.
Ακολουθούν το Ποτάμι με 7,5%, η Χρυσή Αυγή με 6,5%, το ΚΚΕ με 5,5%, το ΠΑΣΟΚ με 4%, οι ΑΝΕΛ με 2,5%, ο ΛΑΟΣ με 1,5% και η ΔΗΜΑΡ με 0,5%.
Σταθερό προβάδισμα
Προβάδισμα 4,9 μονάδων του ΣΥΡΙΖΑ, έναντι της ΝΔ, δείχνει νέα δημοσκόπηση της «Metron Analysis» που δημοσιεύει αύριο (18/10) η εφημερίδα «Παραπολιτικά».
Παράλληλα, το 32% των ερωτηθέντων θεωρεί καταλληλότερο πρωθυπουργό τον Αντώνη Σαμαρά, το 18% τον Αλέξη Τσίπρα και το 36% απαντά «Κανέναν», ενώ η πλειοψηφία των ερωτηθέντων εκτιμά ότι δε θα εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή.
Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει ποσοστό 23,7%, έναντι 18,8% της ΝΔ. Την τρίτη θέση καταλαμβάνει «το Ποτάμι» με 6,1%, ακολουθεί το ΚΚΕ με 4,9%, ενώ η Χρυσή Αυγή περιορίζεται στην πέμπτη θέση με ποσοστό 4,5%.
Από 3,4 % «παίρνουν» ΠΑΣΟΚ και Ανεξάρτητοι Έλληνες, ενώ την… εμφάνισή του στον πίνακα κάνει για πρώτη φορά ο ΛΑΟΣ, συγκεντρώνοντας ποσοστό 2%.
Επίσης, 9,2% απαντά ότι θα ψηφίσει άλλο κόμμα, 17,7% δηλώνει αναποφάσιστο ή «Δεν ξέρω/Δεν απαντώ», ενώ ποσοστό 5,2% των ερωτηθέντων δηλώνει «Δεν θα ψηφίσω».
Την ίδια ώρα, στο ερώτημα «αν θα υπάρξει πλειοψηφία 180 βουλευτών από την παρούσα Βουλή ώστε να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας», το 58% των ερωτηθέντων εκτιμά πως δεν θα υπάρξει, έναντι 33% που πιστεύει πως η παρούσα Βουλή μπορεί να εκλέξει Πρόεδρο. 9% απαντά δε, ΔΞ/ΔΑ.
Τέλος, το 32% των ερωτηθέντων θεωρεί καταλληλότερο πρωθυπουργό τον Αντώνη Σαμαρά, το 18% τον Αλέξη Τσίπρα, ενώ το 36% απαντά «Κανέναν».
Η δημοσκόπηση διεξήχθη στο διάστημα 6-10 Οκτωβρίου.
Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι στην προηγούμενη δημοσκόπηση της ίδιας εταιρείας για το διάστημα 8-10 Σεπτεμβρίου, ο ΣΥΡΙΖΑ κατέγραφε προβάδισμα 2,6 μονάδων…


Read more: http://www.newsbomb.gr/politikh/story/508563/olotahos-gia-aytodynamia-o-syriza-proigeitai-se-treis-nees-dimoskopiseis#ixzz3GZHg6s74

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Απλοί τρόποι να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σύστημα του παιδιού

  ΠΑΙΔΙ  |  10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020 | 06:00  |  IMOMMY TEAM Ειδικά αυτήν την περίοδο που η πανδημία του κοροναϊού απειλεί την υγεία ...