Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου 2014

G20: Λήψη μέτρων για τόνωση της ανάπτυξης

 

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Σε μία προσπάθεια να τονωθεί η ανάπτυξη, οι υπουργοί Οικονομικών των χωρών της Ομάδας των 20 ανακοίνωσαν από την Αυστραλία πως έλαβαν μέτρα για την αύξηση της αξίας του ΑΕΠ κατά 1,8 μονάδα μέχρι το 2018.
Οι G20 πιστεύουν πως ο στόχος θα επιτευχθεί πολλαπλασιάζοντας τις επενδύσεις στις υποδομές, ενώ σύμφωνα με ανακοίνωση, προκαταρκτικές αναλύσεις του ΔΝΤ και του ΟΟΣΑ δείχνουν πως τα μέτρα θα αυξήσουν το ΑΕΠ κατά 1,8%.
Μάλιστα, σύμφωνα με την ανακοίνωση θα ληφθούν επιπλέον μέτρα για την επίτευξη του στόχου, ενόψει της συνόδου κορυφής των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων των χωρών της G20 που θα πραγματοποιηθεί το Νοέμβριο στο Μπρισμπέιν της Αυστραλίας.
Επομένως, οι υπουργοί Οικονομικών της G20 συμφώνησαν σε «μια πρωτοβουλία υπέρ των υποδομών» με την επένδυση να είναι πρωταρχική για την ενίσχυση της ανάπτυξης.
«Η πρωτοβουλία θα περιλάβει επίσης μέτρα κλειδιά στην αναπτυξιακή στρατηγική μας για να βελτιωθεί το επενδυτικό κλίμα, κάτι που έχει ουσιαστική σημασία στο πλαίσιο των προσπαθειών μας για να προσελκύσουμε τον ιδιωτικό τομέα», επισημαίνεται.
Στο μεταξύ, όπως ανέφερε ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών, Μισέλ Σαπέν, σχεδιάζεται ένα νομικό πλαίσιο που έχει ως στόχο την αντιμετώπιση της φοροαποφυγής.
Μιλώντας στο τέλος της συνάντησης της G20 στο Κερνς, ο Σαπέν δήλωσε πως 47 χώρες συμφώνησαν ήδη ότι μέχρι το 2017 θα έχουν αρχίσει να ανταλλάσσουν πληροφορίες σχετικά με την καταπολέμηση της φοροαποφυγής, ενώ άλλα οκτώ μέλη της G20, καθώς και η Νέα Ζηλανδία, θα ενταχθούν στη συμφωνία το 2018.
Ο ίδιος πρόσθεσε πως θα ασκηθεί αυξημένη πίεση στις 14 χώρες που δεν κατονόμασε, των οποίων οι προδιαγραφές διαφάνειας δεν είναι οι κατάλληλες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Απλοί τρόποι να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σύστημα του παιδιού

  ΠΑΙΔΙ  |  10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020 | 06:00  |  IMOMMY TEAM Ειδικά αυτήν την περίοδο που η πανδημία του κοροναϊού απειλεί την υγεία ...