Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου 2014

Παραδόθηκαν 2.000 τόνοι ανθρωπιστικής βοήθειας από το ρωσικό κομβόι στην Α. Ουκρανία

 
Πάνω από 2.000 τόνους ειδών πρώτης ανάγκης στις επαναστατημένες επαρχίες της Α. Ουκρανίας στη νοτιοανατολική Ουκρανία, παρέδωσε σήμερα το ρωσικό κομβόι το οποίο πέρασε εχθές αργά το βράδυ τα σύνορα με την Δημοκρατία του Ντόνετσκ.
«Η δεύτερη ανθρωπιστική αυτοκινητοπομπή παρέδωσε 2.000 τόνους βοήθεια στο Ντονμπάς», τη βιομηχανική περιοχή της ανατολικής Ουκρανίας που αποτελεί μέρος των αυτόνομων περιοχών των ρωσοφώνων , ανέφερε το ρωσικό τηλεοπτικό δίκτυο Ρασίγια 24.
«Τρόφιμα, φάρμακα» καθώς και ιματισμός κατάλληλος για το κρύο παραδόθηκαν στη Λουγκάνσκ, ανέφερε.
Τουλάχιστον 66 φορτηγά εκφορτώθηκαν και βρίσκονται καθ΄ οδόν για την επιστροφή τους στη Ρωσία, σύμφωνα με το Ρασίγια 24.
Το τηλεοπτικό δίκτυο μετέδωσε νωρίτερα ότι η αυτοκινητοπομπή, που μεταφέρει δημητριακά, ζυμαρικά, ζάχαρη, φάρμακα, καύσιμα, ηλεκτρογεννήτριες και κουβέρτες, αποτελείται από 300 βαρέα φορτηγά συνολικά.
Ερωτηθείς από το Γαλλικό Πρακτορείο, εκπρόσωπος του υπουργείου Αντιμετώπισης Εκτάκτων Καταστάσεων της Ρωσίας αρνήθηκε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο για αυτό το «ευαίσθητο» ζήτημα.
Η πρώτη αυτοκινητοπομπή με ανθρωπιστική βοήθεια, η οποία αριθμούσε πάνω από 200 φορτηγά, πέρασε τα σύνορα Ρωσίας-Ουγγαρίας τον Αύγουστο.
Η συμφωνία για την κατάπαυση του πυρός η οποία υπεγράφη την περασμένη εβδομάδα στο Μινσκ ανάμεσα στις ουκρανικές αρχές και τους αυτονομιστές περιλάμβανε τον όρο να σταλεί ανθρωπιστική βοήθεια στην ανατολική Ουκρανία, όπου εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες υφίστανται διακοπές ηλεκτροδότησης και υδροδότησης, ενώ τα σπίτια τους έχουν υποστεί ζημιές από τις μάχες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Απλοί τρόποι να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σύστημα του παιδιού

  ΠΑΙΔΙ  |  10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020 | 06:00  |  IMOMMY TEAM Ειδικά αυτήν την περίοδο που η πανδημία του κοροναϊού απειλεί την υγεία ...