Σάββατο 9 Αυγούστου 2014

Eξοντώθηκε σε ενέδρα Ουκρανός στρατηγός καταζητούμενος για εγκλήματα πολέμου

ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ: "ΤΟ ΚΙΕΒΟ ΚΡΥΒΕΙ ΤΙΣ ΑΠΩΛΕΙΕΣ"
 
 
 
 
Σήμερα το απόγευμα σε ενέδρα που έστησαν στην περιοχή του Ντόνμπας οι δυνάμεις Αυτοάμυνας της Νέας Ρωσίας εξοντώθηκε το ουκρανικό τάγμα "Krivbass", και μεσα σε αυτό σκοτώθηκε ο Ουκρανός στρατηγός  Vladimir Kardabnev ο οποίος και καταζητούνταν για εγκληματα πολέμου.
 
Οι απώλειες του τάγματος ήταν βαριές ενώ το Κίεβο αναγκάστηκε να παραδεχθεί την απώλεια του στρατηγού.
 
Κατά την εκτέλεση μιας αποστολής από το τάγμα του Ουκρανικού Στρατού προς κατάληψη ενός σημείου ελέγχου  στον οικισμό Maryanovka κοντά στο Donetsk,  έπεσαν  σε ενέδρα των δυνάμεων Αυτοάμυνας του DNR.  
 
Σύντομα και αφού είχαν αρχίσει να καταγράφουν σημαντικές απώλειες οι Ουκρανοί άρχισαν να υποχωρούν.
 
Ο σκοπός της ενέδρας ήταν εξαρχής η εξόντωση του Vladimir Kardabnev ενώ μαζί με αυτόν εξοντώθηκε και ο έτερος εγκληματίας πολέμου μισθοφόρος Maxim Kachur, ο οποίος ανήκει και στο νεοναζιστικό "Δεξιό Τομέα". O στρατηγός θεωρούνταν ότι ήταν μπλεγμένος και με εμπορία ναρκωτικών.
 
Μαζί διοικούσαν το τάγμα 'Krivbass'  φημισμένο για την κακοποίηση πολιτών και για δολοφονίες αιχμαλώτων. Επίσης να σημειωθεί ότι από το συγκεκριμένο τάγμα είχαν υποβάλλει σε βασανιστήρια δημοσιογράφο ουκρανικού τηλεοπτικού  καναλιού "112"  τον Roman Hnatiuk.
 
Στο μεταξύ ο Γενικός Γραμματέας Pyotr Simonenko του ουκρανικού Κομμουνιστικού Κόμματος το οποίο το ναζιστικό Κίεβο έθεσε εκτός νόμου κατήγγειλε σήμερα από το Μινσκ της Λευκορωσίας, όταν συναντήθηκε με τον πρόεδρο Alexander Lukashenko και τον Ρώσο κομμουνιστή ηγέτη Gennady Zyuganov ότι ο Ποροσένκο έχει δώσει διαταγή να καταληφθεί η Α.Ουκρανία μέχρι τις 22 Αυγούστου, ώστε να γιορταστεί με παρελάσεις η 24η Αυγούστου στην πλατέια Μαιντάν την Ημέρα της Ανεξαρτησίας.
 
Αυτό εξηγεί και το γιατι ο ουκρανικός Στρατός επέδειξε τέτοια ορμή τις τελευταίες ημέρες που του κόστισε σε βαρύτατες απώλειες, προκαλώντας στις τάξεις του μεγάλο κύμα λιποταξιών.
 
"Η κρίση στην Ουκρανία είναι ουκρανική. Ουκρανός σκοτώνει Ουκρανό" κατέληξε.
 
Το ναζιστικό Κίεβο θα περάσει από στρατοδικείο τους 180 Ουκρανούς στρατιώτες της διαλυθείσας 72ης ταξιαρχίας της οποίας οι άντρες παραδόθηκαν στα ρωσικά σύνορα δίνοντας έτσι μεγάλο πλήγμα στην έτσι και αλλιώς πολύ άσχημη εικόνα του ουκρανικού Στρατού, αλλά και φέρνοντα το Κίεβο σε επικοινωνιακή απόγνωση.
 
Oμάδα βουλευτών του ουκρανικού Κοινοβουλίου με επικεφαλής τον Sergey Gorokhov σε δημόσια δήλωσή τους αναφέρουν ότι από τότε που ξεκίνησε η "αντιτρομοκρατική επιχείρηση" από τις Verkhovna Rada (Ουκρανικές ΕΔ) έχουν σκοτωθεί πάνω από συνολικά πάνω από δέκα χιλιάδες". Ενα νούμερο τρομακτικό στο οποίο τοποθετούν θανάτους στρατιωτών αλλά και πολιτών της Α.Ουκρανίας. "Στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου σκοτώθηκαν πάνω από 2500 στρατιώτες και τραυματιστηκαν γύρω στις 5000" σύμφωνα με την πληροφόρησή τους. Μέχρι τώρα οι Ουκρανοί συνεπικουρούμενοι από την Δύση απέφευγαν να μιλήσουν για τις πραγματικές τους απώλειες.
 
Ενώ αναφέρει οτι "ο πρόεδρος Ποροσένκο δεν άφηνε να μαθευτούν οι απώλειες του ουκρανικού Στρατού και έτσι πολύς κόσμος πίστευε ότι οι συγγενείς τους ήταν ακόμα καλά στο μέτωπο της Α.Ουκρανίας. Σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων κάθε μέρα φορτωμένα με πτώματα φορτηγά Ουκρανών στρατιωτών φεύγουν προς άγνωστες κατευθύνσεις".
 
Ποιες είναι οι πραγματικές απώλειες των Ουκρανών; Μάλλον μόνο ο πρόεδρος Ποροσένκο τις γνωρίζει πραγματικά.
 
 
Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Απλοί τρόποι να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σύστημα του παιδιού

  ΠΑΙΔΙ  |  10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020 | 06:00  |  IMOMMY TEAM Ειδικά αυτήν την περίοδο που η πανδημία του κοροναϊού απειλεί την υγεία ...