Σάββατο 9 Αυγούστου 2014

Ποιες είναι οι 5 οικογένειες Αμερικανών κροίσων πίσω από μεγάλα brands

 

Η Αμερική υπήρξε ανέκαθεν η γη των ευκαιριών, υποσχόμενη το “αμερικανικό όνειρο”. Για όποιους είχαν μια μεγάλη ιδέα και λίγο τύχη, τους έδινε τη δυνατότητα να γίνουν πετυχημένοι και να αποκτήσουν πάρα πολλά χρήματα. Η πραγματικότητα, βέβαια, δεν είναι τόσο ρομαντική.
Φυσικά, υπάρχουν πολλοί τρόποι για να βγάλει κάποιος λεφτά στην Αμερική, αλλά στην πραγματικότητα, οι πλουσιότερες οικογένειες είναι εκείνες που κάνουν επενδύσεις και βγάζουν χρήματα. Είναι λίγοι οι τυχεροί (1% των Αμερικανών που κατέχει το 1/3 του συνολικού πλούτου της χώρας) που κατέχουν το μονοπώλιο στις βασικές ανάγκες και υπηρεσίες που οι άνθρωποι χρησιμοποιούν και χρειάζονται σε τακτική βάση και είναι οι ισχυρές οικογένειες που έχουν συμβάλει στην απεικόνιση της Αμερικής ως μια ολιγαρχία.
Αυτές είναι οι πλουσιότερες οικογένειες στις Ηνωμένες Πολιτείες και οι επιχειρήσεις τους.
5. Οικογένεια Mars: Snickers, Milky Way, M&Ms
Via: www.nydailynews.com
Η εταιρεία ιδρύθηκε το 1911 και σύμφωνα με το Forbes, έχει τώρα καθαρή αξία ύψους 60 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Η εταιρεία ιδρύθηκε από τον Franks Mars στην Τακόμα, της Ουάσιγκτον και τώρα ανήκει στα εγγόνια του Jacqueline, John και τον Forrest Mars τον νεώτερο. Είναι η μεγαλύτερη εταιρεία καραμέλας στον κόσμο και η εταιρεία Mars κάνει επίσης το ρύζι Uncle Ben' s και κατέχει την επιτυχή εταιρεία τροφών για ζώα Pedigree and Whiskas.
4. Οικογένεια Hearst: Cosmopolitan, Esquire, Harper’s Bazaar Magazines
Via: www.nydailynews.com
Η βιομηχανία των μέσων ενημέρωσης δεν ήταν ποτέ πιο ισχυρή και με μεγαλύτερη επιρροή. Το περιεχόμενο και οι πληροφορίες είναι τα πάντα, ειδικά στη σύγχρονη εποχή του διαδικτύου και των κοινωνικών μέσων μαζικής ενημέρωσης. Ένας από τους μεγαλύτερους ομίλους μέσων ενημέρωσης είναι η Hearst Empire: Δημιουργήθηκε το 1887 από τον William Randolph Hearst και η εταιρεία διαθέτει σήμερα 49 εφημερίδες, σχεδόν 350 περιοδικά και έχει επενδύσει σε καλωδιακά κανάλια, όπως το ESPN, Lifetime and και το A & E. Σύμφωνα με το Forbes, η οικογένεια Hearst διαθέτει περιουσία 35 δισεκατομμυρίων δολαρίων.
3. Οικογένεια S.C. Johnson – Ziploc, Drano, Raid
Via: www.ispot.tv
Η SC Johnson είναι μια από τις πιο γνωστές εταιρείες στις Ηνωμένες Πολιτείες για την παραγωγή χρήσιμων προϊόντων, όπως τις Ziploc, Windex, Drano και Raid. Η εταιρεία ξεκίνησε στο Wisconsin το 1886, και επί του παρόντος, σύμφωνα με το Forbes, η ιδρυτική οικογένεια διαθέτει περιουσία 25,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων.
2. Οικογένεια Johnson & Johnson  – Tylenol, Visine, Neutrogena, NY Jets
Via;municio.hu
Εάν έχετε χρησιμοποιήσει ποτέ κουτί πρώτων βοηθειών, οδοντικό νήμα ή Tylenol, τότε είστε ήδη εξοικειωμένοι με τον παγκόσμιο γίγαντα καταναλωτικών αγαθών, Johnson & Johnson. Η  εταιρεία - μαμούθ ιδρύθηκε από τον Robert Wood Johnson το 1886. Ο γιος του Robert, Robert Wood Johnson II, ανέλαβε την εταιρεία το 1932, και αυτός είναι ο επιχειρηματίας, ο οποίος έκανε την Johnson & Johnson αυτό που είναι σήμερα. Τα προϊόντα της εταιρείας είναι ποικίλλα, αλλά στην πλειοψηφία τους σχετίζονται με την κατηγορία της υγείας και της ευεξίας. Η οικογένεια Johnson διαθέτει περιουσία 5,9 δισ. δολ. και ένας από τους κληρονόμους, ο Woody Johnson, είναι ο ιδιοκτήτης των New York Jets.
1. Οικογένεια Fisher: The Gap
Via:www.philanthropyroundtable.org
Η Gap είναι η εταιρεία που διαθέτει κατάστημα μέσα σε κάθε εμπορικό κέντρο. Ξεκίνησε από έναν προγραμματιστή Real Estate ονόματι Donald Fisher το 1969 και σήμερα έχει 3,500 καταστήματα παγκοσμίως. Η εταιρεία κατέχει επίσης άλλες αδερφές - μάρκες όπως την Old Navy και την Banana Republic. Η οικογένεια Fisher εξακολουθεί να κατέχει περίπου το 41% ​​της εταιρείας και η περιουσία τους ανέρχεται στα 10,1 δισ. δολάρια.



Πηγή: Ποιες είναι οι 5 οικογένειες Αμερικανών κροίσων πίσω από μεγάλα brands | newmoney.gr http://www.newmoney.gr/article/61576/poies-einai-oi-5-oikogeneies-amerikanon-kroison-piso-apo-megala-brands#ixzz39y2j5mwv

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Απλοί τρόποι να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σύστημα του παιδιού

  ΠΑΙΔΙ  |  10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020 | 06:00  |  IMOMMY TEAM Ειδικά αυτήν την περίοδο που η πανδημία του κοροναϊού απειλεί την υγεία ...