Σάββατο 17 Μαΐου 2014

Μαύρη ημέρα!

 

Το μεγαλύτερο χτύπημα δέχθηκε το απόγευμα του Σαββάτου το κυπριακό ποδόσφαιρο. Το ντέρμπι τίτλου από γιορτή μετατράπηκε σε τραγωδία, ρεζίλι. Οι ανεγκέφαλοι καραδοκούσαν και τελικά πέτυχαν το στόχο τους. Διέκοψαν το σημαντικότερο παιγνίδι της περιόδου. Εκείνο που θα αναδείκνυε τον πρωταθλητή.

Οι υγιείς φίλαθλοι περίμεναν το τέλος του αγώνα. Πήγαν αισιόδοξοι στο γήπεδο για να παρακολουθήσουν και να στηρίξουν την προσπάθεια των ποδοσφαιριστών τους. Και ακολούθως εφόσον το τελικό αποτέλεσμα τους ευνοούσε, να πάνε στους πανηγυρισμούς.  Είτε στο σιντριβάνι, είτε στον εξώστη. Αντί αυτού, αποχώρησαν προβληματισμένοι για το αύριο, για το μέλλον του ταλαιπωρημένου κυπριακού ποδοσφαίρου.  

Είδαμε πολλά παραδείγματα και φέτος και τα προηγούμενα χρόνια που όφειλαν κάποιοι να τα λάβουν υπόψη και να αποφύγουν τις ακραίες συμπεριφορές. Το πιο τρανταχτό, το πιο πρόσφατο. Έξω από το ΓΣΠ με τα γνωστά επεισόδια, όπου από τύχη δεν θρηνήσαμε θύματα.  Δεν χρειάζεται κάτι περισσότερο από το σημερινό για να αποδειχθεί ότι ούτε στο ελάχιστο δεν ευαισθητοποιήθηκαν ή ότι θα βάλουν μυαλό.

Σήμερα υπήρξαν δυο διακοπές. Η πρώτη από ρήξη αντικειμένων των φίλων του ΑΠΟΕΛ. Προτού καταδικαστούν ήρθε το κερασάκι στην τούρτα. Κροτίδα μεγάλης ισχύος εκτοξεύτηκε από την κερκίδα της ΑΕΛ με προορισμό τον πάγκο του ΑΠΟΕΛ. Η ζημιά έγινε. Τραυματίστηκαν άνθρωποι (Σχίζας, Κακά). Δεν έχει σημασία το μέγεθος του τραυματισμού, αλλά τα φαινόμενα που παρατηρούνται κάθε τρεις και λίγο στα γήπεδα μας.

Οι προθέσεις των αρρωστημένων μυαλών, όμως, γνωστοποιήθηκαν με το καλημέρα του ντέρμπι όταν δυο εργαζόμενοι του συνδρομητικού καναλιού κατέληξαν στο νοσοκομείο μετά από κροτίδα.

Δυστυχώς μερίδιο ευθύνης έχουν όλοι. Μικρό, μεγάλο δεν έχει σχέση. Σήμερα το κυπριακό ποδόσφαιρο τραυματίστηκε ανεπανόρθωτα και ουδείς μπορεί να προκαταλάβει τις εξελίξεις. Πρέπει επιτέλους να παρθούν σωστές αποφάσεις.

Δεν πρέπει να θρηνήσουμε θύματα και μετά. Ούτε να μας απασχολεί που θα καταλήξει το τρόπαιο. Διότι αν συμβεί αυτό, τότε δυστυχώς δεν αντιλήφθηκε κανείς τι συνέβη σήμερα.

Υ.Γ Σήμερα παίχτηκαν στην Ευρώπη δυο τρόπαια. Μέχρι στιγμής δεν σημειώθηκε το παραμικρό και εκτός απροόπτου δεν θα συμβεί.
 
- See more at: http://www.sigmalive.com/sports/team/apoel/127393#sthash.nk7LmAJv.AzzQ0xjl.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Απλοί τρόποι να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σύστημα του παιδιού

  ΠΑΙΔΙ  |  10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020 | 06:00  |  IMOMMY TEAM Ειδικά αυτήν την περίοδο που η πανδημία του κοροναϊού απειλεί την υγεία ...