Σάββατο 10 Μαΐου 2014

Ο Σαμαράς, ο Τσίπρας και η «πολ ποζίσιον»

 

  • 0
     
pic-0-norm.jpg
Ως γνωστόν, στο Μέγαρο Μαξίμου σκέπτονται… μεσσηνιακά. Και λένε: Αν το βράδυ της 18ης Μαΐου ο πρώτος γύρος των αυτοδιοικητικών αποδείξει κι εμπράκτως ότι η επιρροή του ΣΥΡΙΖΑ στην αυτοδιοίκηση είναι από περιορισμένη έως ανύπαρκτη, τότε, στις 25 Μαΐου, που είναι η πραγματικά κρίσιμη κάλπη των ευρωεκλογών, η ΝΔ έχει να ελπίζει σε ακόμα καλύτερες μέρες.
Ο λόγος; Θα λειτουργήσει η λογική του «πάω με τον ισχυρότερο», και σε αυτή την περίπτωση, η κυβερνητική παράταξη έχει μόνο να κερδίσει. Όχι βεβαίως ότι και οι γαλάζιοι θα έχουν να επιδείξουν σημαντικές επιτυχίες την πρώτη Κυριακή, αλλά, όσο να “ναι, θα είναι περισσότερες από εκείνες του βασικού τους αντιπάλου. Κι έτσι, θα μπουν στην τελική ευθεία από την «πολ ποζίσιον», με όλα τα ενδεχόμενα ανοικτά. Ακόμη και της πρώτης θέση, όπως λένε από την Συγγρού, χωρίς, ωστόσο, να το πολυπιστεύουν.
Όμως, ακόμα και στην περίπτωση που υπολείπονται του ΣΥΡΙΖΑ κατά 2 (ή ακόμα και 3) ποσοστιαίες μονάδες, στο πρωθυπουργικό γραφείο θεωρούν ότι δεν θα έχει έρθει το τέλος του κόσμου. Ειδικά αν στην Ελιά καταφέρουν και εξασφαλίσουν ένα ποσοστό μεταξύ 4,5-5%, καθώς σε αυτή την περίπτωση, το άθροισμα θα είναι κατά πολύ καλύτερο του ποσοστού της Κουμουνδούρου, η οποία, όσο και να λέει ότι στόχος της θα είναι «η πρωτιά ακόμα και με μια ψήφο διαφορά», θα πρέπει να ετοιμάζεται για πορεία βαθιάς εσωστρέφειας.
Σημαντική διευκρίνιση: Όλα τα παραπάνω σενάρια πλέκονται με βάση τα γνωστά σε όλους γκάλοπ. Στο ΣΥΡΙΖΑ λένε ότι τα περισσότερα είναι «άλλα αντ” άλλων» αφήνοντας πολλά υπονοούμενα και υποστηρίζοντας ότι η διαφορά είναι τουλάχιστον 5 μονάδες υπέρ τους.
Το ποιος έχει δίκιο θα το δείξει μόνο η κάλπη της 25ης Μαΐου…
Ο Τειρεσίας
- See more at: http://arouraios.gr/2014/05/o-samaras-o-tsipras-kai-h-pol-pozision/#sthash.B8fOfbyC.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Απλοί τρόποι να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σύστημα του παιδιού

  ΠΑΙΔΙ  |  10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020 | 06:00  |  IMOMMY TEAM Ειδικά αυτήν την περίοδο που η πανδημία του κοροναϊού απειλεί την υγεία ...