Οι άθλιοι κρατιστές μας οδηγούν στην δραχμή.
Και μας οδηγούν στην δραχμή για να υπερασπισθούν το άθλιο πελατειακό κράτος τους, των χυδαίων κομματικών στρατών.
4 χρόνια τώρα και οι πολιτικοί κρατιστές χιμπατζήδες υποδύονται τους πετυχημένους με το αίμα των πολιτών από τις ουρές του Άουσβιτς της ΔΕΗ.
Το χαστούκι από την Moody' s μας δείχνει το δρόμο προς τη δραχμή κι αυτό γιατί οι ξένοι γνωρίζουν πολύ καλά τι συμβαίνει στο εσωτερικό του άθλιου πελατειακού κράτους στον οποίο ακόμη και όσοι δημόσιοι υπάλληλοι είδαν την έξοδο επιστρέφουν με αποφάσεις του ΣτΕ.
Ο Στουρνάρας που γνωρίζει πολύ καλά πόσο μπουρδέλο είναι το κράτος  επιχειρεί να φυγαδευθεί άρον-άρον από το υπουργείο πριν αρχίσει η πραγματική κόλαση.
Στο μεταξύ ο φόβος της διαπλοκής, ότι πλησιάζει το τέλος του Σαμαρά, κινητοποίησε τα αντανακλαστικά της. Αρκούσε ένα τηλεφώνημα μεγαλοπαράγοντα του τόπου για να μπει σε λειτουργία ο μηχανισμός του Κώστα Σημίτη.
Έτσι ένας πυρετός ραντεβού, με πολιτικούς, δημοσιογράφους και πρόσωπα από την 8ετία της παντοδυναμίας του στο Μέγαρο Μαξίμου αποκαλύπτουν έναν πολιτικό που βρίσκεται σε επιστράτευση.
Η διάχυτη αίσθηση ότι πλησιάζει το τέλος της πρωθυπουργικής θητείας του Σαμαρά έκανε αμερικανούς και γερμανούς, να επικοινωνούν αγωνιωδώς με το Μέγαρο Μαξίμου αυξάνοντας το επίπεδο πολιτικού συναγερμού της χώρας.
Ο Σημίτης αυτή τη φορά, όπως όλα δείχνουν, θα αναγκασθεί να βγει μπροστά καθώς ο Γιάννης Στουρνάρας που θα μπορούσε να αποτελεί μια αξιόπιστη λύση για την ηγεσία της Ελιάς έχει σαν νούμερο 1 στόχο μια θέση στο Δ.Σ. της Ευρωπαικής Κεντρικής Τράπεζας.
Και είναι πολύ κοντά σ΄αυτό μια και έχει την καλή μαρτυρία Ρεν, Ντράγκι, Σόιμπλε κλπ.
Η άνοδος όμως της Χρυσής Αυγής είναι εκείνη που τρομάζει εντός και εκτός συνόρων και απειλεί να ανατινάξει την επίπλαστη εικόνα επιτυχίας που πασχίζει να δημιουργήσει μια κυβέρνηση ενός πελατειακού κρατικού μηχανισμού ο οποίος αρνείται τις μεταρρυθμίσεις σε βάρος της εθνικής μας επιβίωσης.
Πριν από αυτή όμως προηγείται (χρονικά) η επιβίωση της κυβέρνησης Σαμαρά για την οποία όπως όλα δείχνουν πέφτουν οι τίτλοι του τέλους...Ο Σημίτης σηκώνει τα μανίκια...
Κι όλα αυτά εξαιτίας των χυδαίων κρατιστών που μας κυβερνάνε. Διαβάστε για μια ακόμη φορά το συγκλονιστικό ρεπορτάζ της Ιόλης Πιερίδη για τους χυδαίους κρατιστές που επέλεξαν να θυσιάσουν έναν λαό για να διασώσουν το πελατειακό κράτος.
Ο Μπομπ Τρα, μόνιμος αντιπρόσωπος του IMF στην Αθήνα, κατοικούσε αρχικά σε ένα διαμέρισμα της Φιλοθέης το οποίο η ΕΛ.ΑΣ. έχει μετατρέψει σε φρούριο. Ακόμη και το κροτάλισμα των εξατμίσεων από τα παπιά των  delivery boys  που ακούγονται στο βάθος πίσω από τις φυλλωσιές προκαλεί κόκκινο συναγερμό.
Οι άνδρες ασφαλείας τινάζονται σαν αιλουροειδή, κάποιοι από δαύτους φοράνε τις μάσκες του χημικού πολέμου ενώ κάποιοι αλλοι ξαπλώνουν πίσω από τον μαντρότοιχο με το δάχτυλο στην σκανδάλη. Χαλαρώνουν μόνο όταν ακούσουν τον επικεφαλής να τους φωνάζει
-Πιτσαδόρος ρε χαιβάνια, δεν είχατε πιτσαδόρο στα χωριά σας;
Ένα βράδι δύο δημοσιογράφοι μεγάλης αθηναικής εφημερίδας επιχείρησαν να προσεγγίσουν το σημείο και να πάρουν συνέντευξη από τον σκληροτράχηλο Μπομπ Τρα.
Οι περίοικοι τους πήραν χαμπάρι και ειδοποίησαν την ασφάλεια. Σε κλάσματα δευτερολέπτου, όσο χρειάζεται ένα κοράκι να σφυρίξει πέναλτυ υπέρ του Ολυμπιακού στο πρόσταγμα«Θωμάς», η περιοχή γέμισε περιπολικά. Ο ένας από τους δύο δημοσιογράφους, ο πλέον έμπειρος, κατάφερε να χαθεί στο σκοτάδι. Ο άλλος, πιο ψάρακλας, έδωσε μια και άρχισε να σκαρφαλώνει σε ένα δέντρο σαν τον Ταρζάν για να μην τον εντοπίσουν τα όργανα. Έζησε ένα θρίλερ αλλά στο τέλος τα κατάφερε.
Ο Μπομπ σε αντίθεση με τον Πολ Τόμσεν και τις γνωστές περιπέτειές του με την Σουζάνα- της  μεγάλης εγχώριας Τράπεζας- ζει στην Αθήνα μια αυστηρή, τυπική ζωή. Το χειρότερό του είναι οι διαρροές στα ΜΜΕ γι αυτό και έκανε ολόκληρο επεισόδιο με τον δημοσιογράφο τουΒΗΜΑτος Ζώη Τσώλη.
Ο ίδιος σε αραιά διαστήματα δέχεται να συναντήσει εκπροσώπους του ελληνικού επιχειρηματικού κόσμου, ανθρώπους της αγοράς που λέμε και να κουβεντιάσει μαζί τους για τον αντίκτυπο των μέτρων που έχουν ενσκήψει σαν τον τυφώνα  Sandy.
Σε μία από αυτές τις συναντήσεις, ένα βράδι σε σπίτι της Φιλοθέης, ο Μπομπ Τρά έδωσε την δική του ανατριχιαστική μαρτυρία για το πως επιλέχθηκε το πετσόκομα μιθών και συντάξεων, μαζί με τα χυδαία χαράτσια που ακολούθησαν. 
Η παράθεση των γεγονότων είναι σοκαριστική για το μέγεθος της ενοχής δύο εκ των πρωταγωνιστών της κόλασης που βιώνουμε. Των κ.κ Παπανδρέου και Παπακωνσταντίνου. Έτσι το κυνήγι του Παπανδρέου στο εστιατόριο του Βερολίνου,είναι το λιγότερο από όλα όσα θα μπορούσαν να του συμβούν στην κλίμακα από το μηδέν έως τον «Καντάφι».
-Δώσαμε (η Τρόικα) 3 εναλλακτικές στον κ. Παπακωνσταντίνου-άρχισε να διηγείται οΜπομπ Τρα. H πρώτη ήταν να απολυθούν άμεσα 150.000 δημόσιοι υπάλληλοι. Ο Παπακωνσταντίνου που τον είχαμε στην άλλη άκρη του ακουστικού μας είπε «περιμένετε να ενημερώσω τον κ. Παπανδρέου». Ήμασταν στη γραμμή όταν μας μετέφερε την κάθετη άρνηση του τότε πρωθυπουργού, «με τίποτε, είναι ψηφοφόροι μας, αυτοί μας στηρίζουν». Η δεύτερη εναλλακτική ήταν να γίνει άμεσα και χωρίς καθυστέρηση μια καταιγίδα αποκρατικοποιήσεων. Κι αυτό το αρνήθηκε με το ίδιο επιχείρημα «αυτοί μας στηρίζουν». Η τρίτη και τελευταία εναλλακτική ήταν το κόψιμο μισθών και συντάξεων.«Ναι αυτή είναι η καλύτερη λύση...Αυτό να κάνουμε...» μας απάντησαν ομόφωνα οι κ.κ Παπανδρέου και Παπακωνσταντίνου.
Οι συνομιλητές του πάγωσαν. Τον άκουγαν άφωνοι να διηγείται μέσα σε λίγα λεπτά την επιλογή του ολέθρου για έναν ολόκληρο λαό. 
Δύο γόνοι πολιτικών οικογενειών, άψητοι και ανερμάτιστοι στην εξουσία, επέλεξαν με κριτήριο την διατήρηση του κρατικοδίαιτου κομματικού κράτους, των συμμοριών, του δημοσίου την πιο καταστροφική λύση για την χώρα.
Μας οδήγησαν αλυσοδεμένους στο Μνημόνιο για να μην διαταραχθεί το σαθρό πολιτικό οικοδόμημα της μεταπολίτευσης που βασίζεται στο κομματικό κράτος.