Σάββατο 8 Μαρτίου 2014

Άμ’ έπος άμ’ έργον Ο Βενιαμίν της οικογενείας μου, λοιπόν, μου ανέφερε προ ημερών ότι στο σχολείο προβλήθηκε ταινία που περιέγραφε τα δεινά των Eβραίων στην κατεχόμενη από τους ναζί Πολωνία.


Γράφει ο Σωτήριος Καλαμίτσης


[Εκατοστή πεντηκοστή ένατη ημέρα από την υποβολή στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου της μήνυσης της ΧΑ για την τρύπα στα Ταμεία του ΠΑΣΟΚ (βλ. και http://taxalia.blogspot.gr/2013/05/blog-post_7741.html), εκατοστή πεντηκοστή πρώτη από τη δημοσιοποίηση της φήμης ότι παρακολουθούνται τα τηλέφωνα των βουλευτών της αντιπολίτευσης και εκατοστή από τη δημόσια καταγγελία της Λ. Κατσέλη αφ’ ενός ότι την «έφαγαν» οι τραπεζίτες, επειδή δεν τους εξυπηρετούσε ο «νόμος Κατσέλη», αφ’ ετέρου ότι αποτελεί έγκλημα η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών με χρήματα του Έλληνα φορολογουμένου. Κανένα παπαγαλάκι δεν με ενημέρωσε για το αν κινήθηκε κάποια διαδικασία διερεύνησης των καταγγελλομένων. Τί συνέβη; Δεν τηλεφωνούν πλέον οι παπαγάλοι στους Εισαγγελείς;].

Έγραφα προ διμήνου σε τούτο ‘δω το ιστολόγιο http://taxalia.blogspot.gr/2014/01/blog-post_2066.html
για την από 08.10.2013 συμφωνία Ελλάδος-Ισραήλ τη σχετική με το Πρόγραμμα Συνεργασίας επί μορφωτικών θεμάτων για την περίοδο 2013-2016, η οποία προβλέπει, μεταξύ άλλων, ότι

«1.5 Οι Συμβαλλόμενοι θα δώσουν ιδιαίτερη έμφαση στο ερευνητικό και εκπαιδευτικό έργο που αφορά την τραγική μοίρα της εβραϊκής κοινότητας της Ελλάδος στη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου υπό τη ναζιστική κατοχή. Η ελληνική πλευρά θα συνεχίσει να συμπεριλαμβάνει το θέμα του Ολοκαυτώματος στο σχολικό πρόγραμμα.

1.6 Οι Συμβαλλόμενοι υπογραμμίζουν ότι είναι σημαντικό να μάθουν οι νέοι σχετικά με το Ολοκαύτωμα στη διάρκεια της σχολικής ζωής τους, με αναφορά στο περιεχόμενο της Διακήρυξης της Στοκχόλμης του Ιανουαρίου 2000, η οποία τονίζει το μοναδικό ιστορικό χαρακτήρα του Ολοκαυτώματος και αποκηρύσσει τους ακόμα ζωντανούς κινδύνους γενοκτονίας, ρατσισμού, αντισημιτισμού και ξενοφοβίας. Στο πλαίσιο αυτό, οι Συμβαλλόμενοι θα στηρίζουν τις εκπαιδευτικές δραστηριότητες σε σχολεία όλων των επιπέδων που αποσκοπούν στην καταπολέμηση του ρατσισμού και του αντισημιτισμού.»

Ο Βενιαμίν της οικογενείας μου, λοιπόν, μου ανέφερε προ ημερών ότι στο σχολείο προβλήθηκε ταινία που περιέγραφε τα δεινά των Eβραίων στην κατεχόμενη από τους ναζί Πολωνία. Με ρωτούσε για διάφορα πράγματα σχετικά με τις γερμανικές θηριωδίες. Συζητούσαμε για το θέμα επί 20΄. Της εξήγησα ότι αυτή η προβολή εντάσσεται στα πλαίσια της συμφωνίας που έχει υπογράψει η χώρα μας με το Ισραήλ για την ενημέρωση των Ελλήνων εξ απαλών ονύχων για το ολοκαύτωμα. Κάποια στιγμή τη ρώτησα: «Για το ολοκαύτωμα των Καλαβρύτων τί σας έχουν πει;». «Τί είναι αυτό;» μου απάντησε. «Για το ολοκαύτωμα του Διστόμου;». «Τί είναι;» η νέα απάντηση. Της εξήγησα. Στη συνέχεια της έβαλα να ακούσει τη διήγηση ενός επιβιώσαντος από ένα τέτοιο ολοκαύτωμα. Περιέγραφε πώς σώθηκε σε ηλικία 4 μηνών πάνω στο άψυχο από τις σφαίρες κορμί της μάνας του. Δεν τον είχαν βρει τα βόλια. Τον βρήκαν οι ελάχιστοι επιζήσαντες να βυζαίνει μόλις αποχώρησαν τα ξανθά κτήνη.
Εντάξει κύριε Υπουργέ της Παιδείας; Πώς πάει το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα στην Παιδεία; Στο σπίτι όλοι καλά; Η κυρία; Τα παιδιά;

Σωτήριος Καλαμίτσης
Φίλος του γιατρού Γωγούση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Απλοί τρόποι να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σύστημα του παιδιού

  ΠΑΙΔΙ  |  10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020 | 06:00  |  IMOMMY TEAM Ειδικά αυτήν την περίοδο που η πανδημία του κοροναϊού απειλεί την υγεία ...