Σάββατο 15 Μαρτίου 2014

Ανεπιθύμητος στους Έλληνες διπλωμάτες ο Βενιζέλος

 

Αποφεύχθηκε διάβημα προς Σαμαρά κατά του υπουργού Εξωτερικών

Προβληματισμός και αναστάτωση επικρατεί τελευταία στις τάξεις των Ελλήνων διπλωματών για την αδράνεια που επιδεικνύει ο υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, στα εθνικά, αλλά και στα διεθνή ζητήματα.
Και μάλιστα, σε μία περίοδο κατά την οποία η χώρα μας θα μπορούσε να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στην ευρωπαϊκή σκακιέρα.

Χαρακτηριστικά είναι όσα ακούστηκαν πρόσφατα σε δείπνο που παρέθεσαν συνταξιούχοι διπλωμάτες στον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Δημήτρη Αβραμόπουλο.

Ο πρώην επικεφαλής του ΥΠ.ΕΞ. έγινε δέκτης έντονων παραπόνων για την τακτική του διαδόχου του και για την εικόνα διάλυσης που επικρατεί σήμερα στην έδρα της ελληνικής διπλωματίας, με εκείνον να μην σχολιάζει τις αιτιάσεις τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κριτική τους επικεντρώθηκε στο γεγονός ότι ο κ. Βενιζέλος είναι αφοσιωμένος αποκλειστικά σε ζητήματα εσωτερικής πολιτικής, όπως στη διάσωση του ΠΑΣΟΚ και στην «προσωπική του πολιτική επιβίωση», έχοντας αφήσει στον «αυτόματο πιλότο» τα ζητήματα της εξωτερικής πολιτικής.

«Και όλα αυτά σε μία περίοδο που η Ελλάδα έχει την προεδρία της Ε.Ε. και η κρίση στην Ουκρανία θα μπορούσε να αποτελέσει μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για την αναβάθμιση της χώρας μας με την ανάληψη πρωτοβουλίας εκτόνωσης της κρίσης», σχολιάζει άνθρωπος που γνωρίζει καλά τον χώρο της ελληνικής διπλωματίας.

Αντίστοιχη εικόνα «εγκατάλειψης» παρουσιάζεται και στα εθνικά θέματα, τη στιγμή που έχει ανοίξει εκ νέου το ζήτημα της επίλυσης του Κυπριακού, οι διαπραγματεύσεις για το Σκοπιανό είναι σε εξέλιξη και η Τουρκία βρίσκεται σε διαρκή κρίση, από την οποία ελλοχεύει ο κίνδυνος «εξαγωγής» της στο Αιγαίο.

Σημειώνεται ότι οι παραπάνω εξελίξεις έχουν τεθεί υπόψιν και του Μαξίμου, όπως επίσης ακόμα ένα παρ’ ολίγον «ατύχημα» εις βάρος του προέδρου του ΠΑΣΟΚ.

Συγκεκριμένα, όπως μάθαμε, προ ημερών απεφεύχθη κίνηση των εν ενεργεία διπλωματών, οι οποίοι ετοίμαζαν διάβημα κατά του κ. Βενιζέλου προς τον πρωθυπουργό και προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, υπογραμμίζοντας τους κινδύνους που μπορεί να αντιμετωπίσει η χώρα μας από την αδιαφορία και την προχειρότητα που επιδεικνύει σε σημαντικά ζητήματα εξωτερικής πολιτικής ο κ. Βενιζέλος.

Πηγή «Παραπολιτικά»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Απλοί τρόποι να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σύστημα του παιδιού

  ΠΑΙΔΙ  |  10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020 | 06:00  |  IMOMMY TEAM Ειδικά αυτήν την περίοδο που η πανδημία του κοροναϊού απειλεί την υγεία ...