Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2014

Παραγγέλνει «αόρατα» F-35 η Βρετανία

 

Η Βρετανία πλησιάζει στην πρώτη της παραγγελία των αόρατων για τα ραντάρ μαχητικών αεροσκαφών F-35 της Lockheed Martin, δήλωσε ο υπουργός Άμυνας της χώρας Φίλιπ Χάμοντ.



«Κινούμαστε προς αυτό το σημείο», είπε ο Χάμοντ, ερωτηθείς εάν μπορεί να επιβεβαιώσει τις πληροφορίες περί άμεσα επικείμενης παραγγελίας. Την περασμένη εβδομάδα, κυβερνητικές πηγές είχαν δηλώσει ότι το Λονδίνο ενδέχεται να ανακοινώσει σύντομα την παραγγελία 14 τέτοιων προηγμένων αεροσκαφών, την πρώτη αφότου είχε δεσμευτεί να αγοράσει 48 το 2012.

«Θα πρέπει να κάνουμε μια παραγγελία πολύ σύντομα ώστε η πρώτη μοίρα να αρχίσει να εκπαιδεύεται με το Queen Elizabeth το 2018, όπως προβλέπουν οι τρέχοντες σχεδιασμοί μας», είπε ο Χάμοντ σε συνέντευξη που παραχώρησε στην τηλεοπτική υπηρεσία του πρακτορείου ειδήσεων Reuters στο περιθώριο της Συνόδου του Μονάχου για την Ασφάλεια.

Το Queen Elizabeth είναι το ένα από τα δύο αεροπλανοφόρα της Βρετανίας που ναυπηγούνται.

Ο Χάμοντ απέφυγε να επιβεβαιώσει πως θα αγοραστούν 14 μαχητικά, «διότι δεν έχουμε ολοκληρώσει την διαδικασία, αλλά θα κάνουμε μια ανακοίνωση εν καιρώ».

Η Βρετανία αναμένεται να παραγγείλει το F-35 B, έναν τύπο του αεροσκάφους αυτού πέμπτης γενεάς ο οποίος έχει την δυνατότητα να απονηώνεται από πολύ μικρούς διαδρόμους και να προσνηώνεται κάθετα. Μέχρι στιγμής, έχει παραλάβει τρία εκπαιδευτικά αεροσκάφη.

Το F-35, που θεωρείται το πιο ακριβό οπλικό σύστημα στον κόσμο, με κόστος 396 δισεκ. δολαρίων ως τώρα, σχεδιάστηκε ως το αεροσκάφος επόμενης γενιάς για την αμερικανική πολεμική αεροπορία, το αμερικανικό πολεμικό ναυτικό και την αεροπορία των πεζοναυτών.

Η κατασκευή του αποτελεί συμπαραγωγή των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, της Βρετανίας και άλλων επτά εταίρων — της Ιταλίας, της Τουρκίας, του Καναδά, της Αυστραλίας, της Δανίας, της Νορβηγίας και της Ολλανδίας. Βρετανικές εταιρείες, όπως οι BAE Systems και Rolls Royce, έχουν κατασκευάσει περίπου το 15% κάθε F-35.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Απλοί τρόποι να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σύστημα του παιδιού

  ΠΑΙΔΙ  |  10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020 | 06:00  |  IMOMMY TEAM Ειδικά αυτήν την περίοδο που η πανδημία του κοροναϊού απειλεί την υγεία ...