Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2014

Σταθάκης: Δεν θα πάμε σε ακραία σύγκρουση με τις Βρυξέλλες...

 


Επιβεβλημένη θεωρεί την πολιτική διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ ο Γ. Σταθάκης και εκτιμά ότι σε έναν μετεκλογικό πολιτικό χάρτη θα υπάρξουν πεδία συνεργασίας που σήμερα δεν είναι ορατά.
Μιλώντας στο...
"ΒHMA της Κυριακής", σημειώνει ότι ακόμη κι αν υπάρξει σύγκρουση μίας ενδεχόμενης κυβέρνησης του κόμματός του με τις Βρυξέλλες, τα ακραία φαινόμενα θα αποφευχθούν, ενώ εκτιμά ότι η νέα αναδιάρθρωση του χρέους είναι δεδομένη.
«Δεν υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι σταθερά προσανατολισμένος στην παραμονή της χώρας στην ΕΕ και στο ευρώ, παρά τις διαφορετικές απόψεις και αυτό επικυρώνεται και από την υποψηφιότητα του Αλέξη Τσίπρα για την προεδρία της Κομισιόν. Συνεπώς, δεν τίθεται ζήτημα με αυτούς τους όρους», λέει ο τομεάρχης Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ και συνεχίζει: «Εμείς ισχυριζόμαστε ότι οι προτάσεις μας είναι επωφελείς και για την ΕΕ σε σχέση με το αδιέξοδο στο οποίο έχει φτάσει το ελληνικό πρόβλημα και για την Ελλάδα, αφού θα αποδεσμευθεί από τη σημερινή κατάσταση και θα δημιουργήσει προϋποθέσεις οικονομικής ανάπτυξης με κοινωνική συνοχή και δικαιοσύνη. Μπορεί να υπάρξουν εντάσεις, αλλά θα πρυτανεύσουν, ως συνήθως, η κοινή λογική και η ανάγκη να εξυπηρετηθεί το κοινό συμφέρον. Και συγκρούσεις μπορεί να υπάρξουν, όμως το θεωρώ απίθανο να οδηγήσουν σε ακραία φαινόμενα».
Παράλληλα, αποκαλύπτει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ σχεδιάζει αναδιάρθρωση όχι μόνο των «κόκκινων» στεγαστικών και επιχειρηματικών δανείων, αλλά και των εξυπηρετούμενων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Απλοί τρόποι να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σύστημα του παιδιού

  ΠΑΙΔΙ  |  10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020 | 06:00  |  IMOMMY TEAM Ειδικά αυτήν την περίοδο που η πανδημία του κοροναϊού απειλεί την υγεία ...