Μεσαία και κατώτερα στελέχη-υποστηρικτές της Χρυσής Αυγής που έχουν δώσει τα… διαπιστευτήριά τους στον Ηλία Κασιδιάρη, είναι τα πρόσωπα που υπογράφουν το καταστατικό του νέου κόμματος «Εθνική Αυγή».
Το «Εθνος…

της Κυριακής» παρουσιάζει τα βιογραφικά των 206 ιδρυτικών στελεχών που υπογράφουν το καταστατικό, κάνοντας λόγο για «Πυρήνα Κασιδιάρη», πίσω από το νέο κόμμα.
Όπως επίσης αναφέρεται μεταξύ άλλων, με το γενικό γραμματέα Ν. Μιχαλολιάκο να βρίσκεται προφυλακισμένος στις φυλακές Κορυδαλλού, ο Κασιδιάρης έχει αναλάβει πρόθυμα καθήκοντα αρχηγού, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, εδώ και καιρό συζητιέται στο εσωτερικό της ΧΑ η επόμενη μέρα της οργάνωσης και πάντα το δικό του όνομα αναφερόταν.

«Ο νέος αρχηγός»
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο Κασιδιάρης διεκδικεί τα σκήπτρα του αρχηγού αξιοποιώντας το στελεχιακό δυναμικό του κόμματος που τον ακολουθεί τυφλά και έχει «εμποτιστεί» από νεαρή ηλικία με τα μηνύματα της εθνικοσοσιαλιστικής θεωρίας. Είναι η γενιά των πολεμιστών του «Κάσι», όπως τον αποκαλούν, που πιστεύουν ότι η ηγετική φυσιογνωμία και η επικοινωνιακή ικανότητα του βουλευτή θα μπορέσει να οδηγήσει τη Χρυσή Αυγή μακριά από τη διάλυση, παραμερίζοντας την ομάδα στελεχών που υποστηρίζει τους έγκλειστους ηγέτες.
Εξάλλου, λόγω και του νεαρού της ηλικίας, οι έφεδροι του Κασιδιάρη ταυτίζονται μαζί του. Τα περισσότερα από τα ιδρυτικά στελέχη της Εθνικής Αυγής έχουν φωτογραφίες μαζί του στις σελίδες τους στο Facebook.
Ο Μιχάλης Γιαννόγκωνας, πρόεδρος του νέου κόμματος, ανήκει στους στενούς συνεργάτες του Κασιδιάρη και είναι πρόσωπο της εμπιστοσύνης του. Ο Κασιδιάρης του ανέθεσε τη δημιουργία πυρήνων στα Μέγαρα, τη Μάνδρα και τον Ασπρόπυργο, όπου έδινε διαρκώς το «παρών» στηρίζοντας το «δεξί» του χέρι. Είναι επίσης συντοπίτες, καθώς κατάγεται από τα Λάγια Λακωνίας, όπως και ο Κασιδιάρης. Είναι γεννηθείς στις 27 Ιουλίου του 1981.
Ανάμεσα στα ιδρυτικά μέλη είναι και ο Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος, «παιδί» του Κασιδιάρη, που ανήκει στον πυρήνα Ασπροπύργου.
Ο Μαυροδής Κασιδιάρης, αξιωματικός του εμπορικού ναυτικού που έλκει την καταγωγή του επίσης από τη Μάνη, έσπευσε να υπογράψει για την ίδρυση της εθνικής Αυγής και να στηρίξει την οικογένεια Κασιδιάρη. Ακόμη και η ανακοίνωση του νέου κόμματος έγινε με τους όρους Κασιδιάρη στην επέτειο των Ιμίων και από τον Σταύρο Κρίκο, που διορίστηκε εκπρόσωπος της Εθνικής Αυγής.
Άνθρωπος του Μιχαλολιάκου θεωρείται ο πολιτευτής Α’ Αθήνας Πέτρος Καψάλης, ο οποίος είναι από τους πρώτους που υπογράφουν την ίδρυση της Εθνικής Αυγής.
Φανατικός χρυσαυγίτης που λογοδοτεί στον αρχηγό, αποτελεί το αντίπαλον δέος του Γιαννόγκωνα. Ωστόσο, δεν κατάφερε να επικρατήσει στην ίδρυση του κόμματος-κλώνου και τελικά πρόεδρος και ιδρυτής έγινε το δεξί χέρι του Κασιδιάρη.