Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2014

Εθνοσυνέλευση ρωσόφωνων στο Χάρκοβο κήρυξε ανεξαρτησία υπό τις ευλογίες της Μόσχας

 
Σε μια μεγάλη λαϊκή εθνοσυνέλευση χιλιάδες ρωσόφωνων πολιτών από ολόκληρη την ανατολική και νότια Ουκρανία συγκεντρώθηκαν πριν λίγες ώρες στην ιστορική πρωτεύουσα της Ουκρανία το Χάρκοβο η οποία είναι και η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας μετά το Κίεβο και κήρυξαν de facto ανεξαρτησία στις περιοχές τους. σε περίπτωση πάντα που δεν επανέλθει η νομιμότητα στο Κίεβο.
Στη συνέλευση στο Χάρκοβο παραβρίσκονται και εκπρόσωποι της Ρωσίας, ως «παρατηρητές», συμπεριλαμβανομένου και του Αλεξέι Πούσκοφ, επικεφαλής της επιτροπής εξωτερικών του Κοινοβουλίου η παρουσία του οποίου εδωσε και την σχετική νομιμοποίηση στην όλη εκδήλωση και την "ευλογία" της Μόσχας στις αποφάσεις που θα λαμβάνονταν.
Tην ίδια ώρα αφίχθηκε από τo Kίεβο η ειδική μονάδα της αστυνομίας Berkut (φωτό) η οποία εδρεύει στην πόλη και είχε σταλεί στην πρωτεύουσα για να βοηθήσει στην καταστολή των ταραχών.
Η συγκεκριμένη μονάδα είχε τις περισσότερες απώλειες (κάπου 9 νεκροί άνδρες και 40 τραυματίες, οι 12 σοβαρά) στις συγκρούσεις με τους εθνικιστές του Δεξιού Τομέα και περιέγραψαν φρικιαστικάς σκηνές στην πλατεία Ανεξαρτησίας: Οτι τους πυροβολούσαν δεκάδες ελεύθεροι σκοπευτές και από την κυβέρνηση δεν τους επέτρεπαν να ανταποδώσουν τους πυροβολισμούς και ότι δύο άνδρες τους που συνελήφθησαν αιχμάλωτοι, ξυλοκοπήθηκαν μέχρι θανάτου..
Με την παρουσία 10.000 ατόμων τα οποία συγκεντρώθηκαν στο αθλητικό κέντρο της πόλης του Χάρκοβο, 3.477 αντιπρόσωποι υπογράμμισαν στους δυτικούς ότι οι φύλακες της συνταγματικής νομιμότητας είναι οι ίδιοι και το Κίεβο έχει καταληφθεί από ακροδεξιούς, νεοναζιστές εξτρεμιστές και τρομοκράτες.
Η σύγκληση περιφερειαρών, δημάρχων, δημοτικών συμβουλίων κλπ, αποτέλεσε πρωτοβουλία του κυβερνήτη της πόλης Γκενάντι Κέρνες ο οποίος αναφέρει ότι θα γίνει μία προσπάθεια για την «σταθεροποίησης της κατάστασης»«Οι συνάδελφοί και εγώ έχουμε απειληθεί»,δήλωσε ο Κέρνες, «αλλά σήμερα έχουμε μαζευτεί για να αλλάξουμε την κατάσταση. Δεν πρόκειται να παραδοθούμε, θα πολεμήσουμε μέχρι το τέλος».
Μέχρι στιγμής οι Ρώσοι αντιπρόσωποι δεν κρύβουν την ικανοποίησή τους για τα τεκταινόμενα αφού επισημαίνουν ότι οι πρωτοβουλίες των ανατολικο-Ουκρανών σκοπό έχουν την διαφύλαξη της σταθερότητας ολόκληρης της χώρας.
Αντιπρόσωποι από τοπικά συμβούλια ανακοίνωσαν ότι αναλαμβάνουν εφ'εξής οι ίδιοι την διαφύλαξη της «συνταγματικής νομιμότητας» η οποία έχει καταλυθεί το πραξικόπημα ανατροπής του Β.Γιανούκοβις, και επίσης ανακοίνωσαν κάτι πολύ σημαντικό:  Την δημιουργία παράλληλων δομών διοίκησης και άμυνας έτσι ώστε να αμυνθούν στους «δυτικούς» που κατέλεβαν το Κίεβο.
Επιπροσθέτως, η αντιπροσωπεία της Κριμαίας ανακοίνωσε κάτι εξαιρετικά σημαντικό: «Εμείς οι τοπικές αρχές, το ανώτατο συμβούλιο της αυτόνομης δημοκρατίας της Κριμαίας, περιοχής Σεβαστούπολης, αποφάσισε να αναλάβει τις ευθύνες του και να εξασφαλίσει την συνταγματική τάξη και τα δικαιώματα των πολιτών του στην περιοχή».
Τι σημαίνει αυτό: Πρακτικάότι ανακηρύχθηκε η ανεξαρτησία της Κριμαίας και η χειραφέτησή της από το Κίεβο την ηγεσία του οποίου πλέον δεν αναγνωρίζουν.
Και όταν μιλάμε για την Κριμαία μιλάμε για ακραιφνώς ρωσόφωνη πληθυσμιακά, περιοχή με όλες τις βάσεις του ρωσικού Στόλου στην Μαύρη Θάλασσα και Ναυτική Διοίκηση
Σύμφωνα με την πρώτη απόφαση πλέον ανακηρύσσουν ανεξαρτησία σε σχέση με τις εντολές του Κιέβου και θεωρούν ότι αφού έχει καταλυθεί η συνταγματική τάξη αυτοί είναι υποχρεωμένοι να την υπερασπιστούν.
Σε ότι αφορά το δεύτερο σκέλος έχει να κάνει με την προστασία των αποθηκών πολεμικού υλικού και η αποτροπή κάθε προσπάθειας από την πλευρά των δυτικο-Ουκρανών και των εθνικιστών να αποκτήσουν πρόσβαση στα εκατομμύρια όπλα που φυλάσσονται εκεί.
Για τον σκοπό αυτό οργανώνονται ένοπλες πολιτοφυλακές οι οποίοι θα αντικαταστήσουν την αστυνομία και τις ένοπλες δυνάμεις. 
Η Μόσχα από αύριο Δευτέρα θα ασχοληθεί σοβαρά μετο θέμα, αφού κατάλαβε ότι οι δυτικοί της την είχαν "στημένοι" στην Ουκρανία κατά την διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του Σότσι που δεν μπορούσε νε αντιδράσει.
Ίσως για αυτό και οι ακροδεξιές ομάδες που ελέγχονται από τις ΗΠΑ, σαμποτάριζαν την μία μετά την άλλη τις συμφωνίες εκεχειρίας.
Σίγουρα μόνο συμπτωματικό δεν είναι ότι η εισβολή της Γεωργίας στη Νότιο Οσετία και την Αμπχαζία έγινε την πρώτη ημέρα έναρξης των Ολυμπαικών Αγώνων του Πεκίνου.
Το πιο καλό σενάριο πλέον είναι η «θυσία» Γιανουκόβιτς και μια συμφωνία δημιουργίας Ομοσπονδίας στην Ουκρανία, ίσως και υπό την Τιμοσένκο που έτσι ή αλλιώς είχε καλή συνεργασία με το Κρεμλίνο, με ισχυρό βαθμό αυτονομίας για τις δυο κοινότητες.
Εάν η κατάσταση κλιμακωθεί περαιτέρω, φυσικά θα απειλήθεί με έμμεση ή ακόμα και άμεση εμπλοκή της Τουρκίας και μετά της ίδιας της Ελλάδας θα πρέπει να θεωρείται σίγουρη. Η πρόσβαση στη Μαύρη Θάλασσα, Στενά του Βοσπόρου και Αιγαίο είναι ένας διάδρομος...
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Απλοί τρόποι να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σύστημα του παιδιού

  ΠΑΙΔΙ  |  10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020 | 06:00  |  IMOMMY TEAM Ειδικά αυτήν την περίοδο που η πανδημία του κοροναϊού απειλεί την υγεία ...